Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv mindenkinek.
Ötletelés miatt feltöltök néhány fotót a már lassan egy éve elkészült félautómata PIC vezérlésű tekercselő gépemről. A gépet én terveztem, a program megírásában komoly segítségem Bakman forumtárs volt. Amit itt ezúton is szeretnék megköszönni. A gép 725 önálló alkatrészből áll, beleértve az elektronikai egységeket is. A teljes vezérlés a kezelőpult alatt helyezkedik el. Néhány fontosabb paraméter: - Mikrokontroleres vezérlés ( programozható ) - 10 programhely ( bővíthető ) - Lágy illetve lassú indítás ( kapcsolható ) - oda vissza számlálás ( hibás trafók visszatekerésénél nagyon hasznos ) - 0,15 - 0,9 huzalig stabil szálvezetés - Szálszakadás érzékelés - Nyomatákhatárolás a bordás szíjas meghajtásnál ( állítható ) - szálfeszítés ( állítható ) - huzaérángatás csillapító - minden forgó alkatrész ikercsapágyazott A fontosabb mechanika elemek eloxálva vannak. Egy két elem kivételével minden egyedi gyártású És akkor a képek: A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2021
Képek folytatás...
"Menetszámolós tekercselőgép házilag" topkban minden kérdésre szivesen válaszolok
Ezek mind újak.
Ez is új (és jóval olcsóbb), de lejárt. Ha megkéred, felteszi újra. De ez nem ide való, ez a Ki mit épített? téma. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
Szia.
Egy videót szívesen megnéznék róla munka közben
Szia. Hétfőn dolgozom vele akkor csinálok néhány rövid videót
Itt van egy régebbi fotó, EI 66 csévére 20 másodpeces csévélés, 0,4 es huzalból
Ez még a prototípus tesztverzió tekerte. A széleken a nagy távolság amiatt van, mert ez egy villanypástor trafó csévéje. Ezekután még pár módosítás kellett hogy tökéletesebb legyen a menet A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
Sziasztok!
Force feedback kormány, és pedál szett. Az alapja egy Arduino Leonardo, amin a EMC development lite verziója fut.Bővebben: Link Az egészet Fusion 360-ba terveztem, és túlnyomórészt 3D nyomtatott cuccokból áll. A motor egy Opel Corsa kormányszervo motorja, aminek a teljesítménye több mint elegendő. Maximum 30-40%-ra tudom állítani a játékokban az ffb-t, mert afelett használhatatlanul erős. A hűtését 15x2mm alumínium laposrudakból oldottam meg, ennél jobbat nem tudtam kitalálni. A tápegység egy 500 wattos LED driver. Próbálkoztam PC tápokkal, de kiderült, hogy a rájuk írt csillió ampereknek nem sok köze van a valósághoz. A kormány tengelye is nyomtatott, amit egy 20mm-es alu csővel erősítettem meg, ebben tekeredik a 8 eres spirálkábele a gomboknak. A pedál alapja fa. A karok mindegyikében 3 egyforma torziós rugó van, a fék kettő, a kuplung egy másodlagos rugót kapott, hogy valamennyire hasonlítson az igazira. A H-váltót Thingiversen találtam, azt csak kinyomtattam.
Huhuuu ez nagyon komolyan néz ki! Hatalmas gratula! ( Megyek játszani )
Idézet: „Próbálkoztam PC tápokkal, de kiderült, hogy a rájuk írt csillió ampereknek nem sok köze van a valósághoz.” Az gagyi tápokra ez valóban igaz, de az is, hogy az 5V-ot is terhelni kell, különben nem fog menni a 12V terhelése. Amúgy nagyon szép munka! Ez kefés motor, vagy valami brushless, külön vezérlővel?
Köszönöm! Kormányszervo motor, 4 kefés. Szerettem volna brushless motorral csinálni, de szerintem a meglévő vezérléssel (párhuzamosan kötött BTS7960), nem lehet összehozni.
Az egyik táp Xilence 600W, 12V/40A van ráírva, ha nem tiltott le legalább 50x akkor egyszer se. De legalább letiltott és nem ment tönkre azonnal, mint a Aerocool Aero bronz 750W (12V//62A), szó szerint 1 percig működött. Erről az 5V-os ágat is terhelni kell dologról még nem hallottam, de most már mindegy is a LED driver bírja a strapát. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2021
Köszönöm.
Idézet: „Erről az 5V-os ágat is terhelni kell dologról még nem hallottam” Pedig ezért álltak le a tápok.
Ez igen! Nagyon szép, igényes munka. Szívből gratulálok hozzá, és kívánom, hogy sokáig használd egészséggel!
Ha nagyon kötekedni akarok (de persze nem! ), akkor legfeljebb a váltókar gombjára lehetne "panaszom". Talán picit kényelmesebb (vagy inkább kellemesebb!) tapintású volna valamilyen puha bevonattal ellátva. (Pl. neoprén, vagy ne adj' Isten bőr/műbőr.) De ez már tényleg csak kekeckedés! A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2021
Nagyon hiányzott a nővéremnek egy olyan hőmérő, ami elég nagy és led kijelzős.
Állandóan ezzel nyúzott. Hát elkészült.
Köszönöm! A váltó ideiglenes, mindenképp szeretnék egy sajátot tervezni, arra majd veszek valami váltógombot. Amúgy ez is teljesen jó, ASA 275-ből van, ami kellemes, selymes tapintású.
Sziasztok, utánépítettem Skori mester JBC forrasztóállomását. A belső kissé zsúfolt lett, de ilyen dobozom volt, nem akartam nagyobbat venni. Végül is minden elfért. Az elő és hátlap alumínium lemez + öntapadós papírra nyomtatva a felirat + átlátszó üvegfólia. A kijelző LCD helyett VFD modul, ami a valóságban nagy fényerejű, jó kontrasztos képet ad, de fényképezni nehéz. A tartó NYÁK lemezből készült. Ezt is a mesterről másoltam. Az áramkör jól működik, teszi a dolgát. Minden elismerés Skori-nak érte.
Gyári kivitel! Gratulálok szép igényes munka!
Nagyon szép lett!
Igen szép munka, elismerésem! (A páka, ez a karcsú kivitelű, milyen típus? Mik a használati tapasztalatok vele?)
Hát ez szuper lett! Jó lett a helykihasználás is.
Ott van a képen a típusa, rá van írva. Tapasztalat meg elég sok le lett írva a pákás topikba. Összességében szerintem jobb mint egy weller, vagy legalábbis egy szinten van vele, viszont ez megépíthető házilag olcsóbbra is nála, plusz szükség esetén akkuról is használható, közvetlenül.
A fűtőbetéttel egybeépített hegyek fél, harmadáron szoktak lenni hirdetési oldalakon, amihez már csak egy fa vagy hőálló műanyag nyél kell, 2 szál drót, meg a szabályozó. Azaz meg lehet spórolni egy drága gyári nyelet, meg a rajta lévő speciális kábelt is.
Nagyon szép munka! Volt vele meló rendesen mi? Ment a mancs!
Volt alkalmam élőben is megnézni a forrasztóállomást. Igényes munka, és élőben is olyan jól néz ki mint a képeken! Az a VFD kijelző pedig "mindent visz". Használd egészséggel!
Szép munka gratulálok.
Sziasztok!
Elkészültem az elektromos rolleremmel. Hoverboard motorok és vezérlő, átalakított akkucsomag (válogatott cellák 2 roncsból). Saját vezérlőprogram, elektromos fékkel (fizikai fék nincs rajta). A váz alu zártszelvény, az első villa egy régebbi aluvázas bicikliből. A kormányoszlop belül acél, egy alu gyerekrollerből. A kormány szára és keresztszára aluból van. A végsebesség GPS-el mérve 21km/h. A hatótávot még nem tudtam tesztelni, olyan 10km körül lehet számításaim szerint az én 100 kilómmal. A képek az elkészítés különböző fázisait mutatják. Idézet: „fizikai fék nincs rajta” A világért se szeretnék kötekedni, de ez biztos, hogy jó így? Amúgy elismerésem, nagyszabású projekt volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |