Fórum témák
» Több friss téma |
Woeusb sikerült parancs sorba életre keltenem.
De ezt a hibát adja kép. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
A Lemezek-nél leválasztottad a célmeghajtót? Egyébként tényleg a lap alján van a lényeg.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
Hááát ennél az én módszerem jóval egyszerűbb...
A bios frissítésen túl vagy?
Legaján arra panaszkodik hogy nincs több hely a lemezen de mindjárt be lépek a gépen ide és beilesztem txt
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
nem mert windows kel hozzá azzal bajlódnék
Bővebben: Link ez a fényképezet hiba
Itt tiltva van a pastebin, nem tudom megnézni. Képezd le az üzenet végét.
Ez az üzenet vége 2022-02-17 17:34:33 (6,01 MB/s) -- „/tmp/WoeUSB.l9g2kz.tempdir/uefi-ntfs.img” mentve [1048576/1048576]
dd: írás a következőbe: '/dev/sdb2': Nincs több hely a lemezen 1025+0 beolvasott rekord 1024+0 kiírt rekord 524288 bájt (524 kB, 512 KiB) másolva, 0,222713 s, 2,4 MB/s A "dd if="${download_directory}/uefi-ntfs.img" of="${uefi_ntfs_partition}"" parancs meghiúsult, kilépési állapota "1", a program idő előtt megszakadt. A „/media/woeusb_source_1645115663_5560” leválasztása és eltávolítása... Most már biztonságosan leválaszthatja a céleszközt
A Lemezek-ben töröld a flash drive partícióit, hozz létre újat, majd formázd meg a kiírandó ISO fájl nagyságál függően FAT32-re vagy NTFS-re. Ha az ISO fájl nagysága nagyobb, mint 4,7 GB, akkor ntfs lesz a nyerő. Viszont ha a telepítendő gép BIOS-a nagyon régi, akkor csak FAT32 fájrendszert fogja bootolni.
A linuxal letölthető win10 iso 5.4GB, de akkor már pont ott van amit linkeltem neki leírást..
Simán filekezelőből rámásolja.
Sziasztok
egy régebbi usb-s HP nyomtatót dugtam rá Win10-re. Ki is jelezte, hogy észlelte, majd a gépház üzente, hogy használatra kész. Oké. megnyitom a gépházat, nézem a telepített nyomtatókat és nincs ott. Nem értem, most akkor miért hazudik a windows?
Ne akadj fenn ezen, tegyél fel hozzá valami épkézláb drivert, hogy biztosan működjön.
Nézd meg a HP oldalán. Regisztráld be a nyomtatót.
Nem hazudik, csak a hp illesztőprogramok tekintetében a szívatásra ment rá. Elvileg windowsupdate-ből szedi le hozzá az illesztőt, s ha így van, akkor a hp oldalán nem is fogsz hozzá semmit találni (ez a trendi náluk). Ha nincs meg hozzá az eredeti lemez, akkor kínlódás az egész, mert annak a tartalmát derogál nekik letölthetővé tenni (pl. hp all in one officejet 150 szkenner illesztője csak cd-n van fent, sehol máshol nincs).
Az, hogy mit hazudik neked arról, hogy ott van-e a nyomtató, az egy dolog. Több módon is ellenőrizheted, hogy használható-e. 1) indítasz egy olyan nyomtatást, ahol ki kell választani a nyomtatót és ott van-e a listában 2) vezérlőpult -> eszközök és nyomtatók még mindig benne van a rendszerben, de nem feltétlen jelenik meg ott a nyomtató attól függetlenül, hogy lehet rá nyomtatni 3) gépház -> nyomtatók szintén zenész, nem feltétlen látszik a nyomtató, de lehet használni 4) powershell -> Get-Printer A legutolsó a felsorolásban a leghatékonyabb, az kilistáz minden olyan nyomtatót, ami telepítve van.
Köszi srácok a tippeket.
Az a gond, hogy ismerem annyira a HP-t, hogy letöltet velem minden hülyeséget, amitől nem győzök megszabadulni, közbe megy egy pár kilobájtos _.inf file kellene. Elmegy vele x órám, csak azért, hogy kidertítsek egy nyomtatóról, hogy kukázzam, vagy nem, mert ebből a tipusból nem tudok tesztoldalt kinyomtatni (laserjet p1005) Nincs véletlen olyan driver ami minden usb-s nyomtatóhoz jó?
Van ahhoz 64 bites driver? (Gondolom a wined az 64 bites.)
Csak azért kérdem, mert nekem egy hp 1005 áll itt már jó ideje, mert csak 32 bites driver van hozzá. Nem tudom, esetedben a "p" betű milyen különbséget jelenthet, nem néztem utánna... Nekem (vagyis ismerősömnek) is csak azért került parkolópályára, mert nincs hozzá 64 bites driver.
Olvasom (és csodálkozok) hogy W10 alatt mindenféle driverek kellenek HP nyomtatókhoz, én meg rádugtam a HP1100-ast amit csak nyáklapok nyomtatására tartok, egy USB-LPT átalakító-kábellel, (mert ez a nyomtató még LPT portos) és pár másodperc alatt életre kelt. Illetve van egy színes lézer HP CP1515n, annak sem szedtem le sehonnan drivert és megy. Az itt a talány, miért nem kellett nekem, és miért kell nektek mindenképp plussz driver a nyomtatóhoz? Mi okozza az eltérést?
u.i.: ok, szkenner részhez nyilván kell valami legtöbbször. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2022
Sok esetben csak azért kínlódtatnak a drága páciensek eredeti gyári szoftverrel, mert mikor megvették a masinát volt képszerkesztő meg egyéb bohóckodás a szoftverében amit a cd-n adtak mellé, a win10 meg ugye a nyomtatót 1 dologra használja nyomtat vele és nem rak már fel ilyeneket hozzá, hozzáteszem ezek amúgy ingyen letölthető sokkal nagyobb tudású szoftverekkel könnyebben megoldható dolgok de az emberek maradiak
Nem találtam és valószínűleg ezért került hozzám, sajna a padláson van pár olyan nyomtatóm, ami egyébként jó volna, de nem tudok mit kezdeni vele, mert nincs win11-es driver.
Mindennel próbálkoztam már, a végén rendszervisszaállítást kellett csinálni, mert erre a problémára szakosodott shit oldalaktól összeomlott a gépem.
Poén, de ha lpt portos lenne a nyomtató, akkor bármilyen tök alap driver megfelelne, ráadásul a gépemen van is.
Ez esetbe az usb protokoll visszalépés. (nálad ezért működik)
Megszámlálhatatlan sok nyomtatót ajánlottak már fel Ingyen elvihetô topikban, köztük nem egy HP1100-at is, mert nincs hozzá driver... A színes lézerem pedig nem LPT-s.
Leírtam a tied miért működött. A HP a Windows Update-be tette be az illesztőprogramjait. Úgy gondolták ez úgy jó, s vannak esetek, amikor valóban működik is, de sokszor nem. A legtöbb lézernyomtatójukat viszont meg lehet erőszakolni az univerzális illesztőprogrammal, csak azt kell kitalálni, hogy PCL5, PCL6, vagy PS nyelven tud beszélni.
Ez nem ismeretlen előttem, minden nyomtató doksijában, de mintha még az öntesztoldalán is ott van hogy melyik pcl nyelvet támogatja, próbáltam már én is. Futottam már bele rendellenes driverbe, pl ismétlődő mintáknál, mint egy próbapanel párhuzamos vezetősávjai, összefolynak Win alatt. Nyomtatóhibára gyanakodtam, de linux alatt nem jön elő, azaz driverhiba. Ezen az univerzális driverek se javítanak.
Idézet: Ugyan, én sose használtam a HP programjait, van jól bevált képszerkesztőm, valamint egy ingyenes, típusfüggetlen szkennelőprogrammal (Not Another Pdf Scanner 2) rendezem le, ha valamit be szeretnék olvasni (ritkán szokott kelleni). „...mikor megvették a masinát volt képszerkesztő meg egyéb bohóckodás a szoftverében amit a cd-n adtak mellé...”
Nem tudom, segíthet-e, de egyes meghajtóprogramok, vagy telepítő CD-k, perifériák esetén a PNP ellenére olvashattuk a leírásban, hogy a periféria első csatlakoztatása előtt érdemes, pontosabban kell telepíteni az illesztő/meghajtó programot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |