Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt Fórum!
Nemrég kötötték be a Tanet-nél a 32 csatornás kábeltévét. Van egy régebbi tévénk: Videoton Infracolor 2000, azon csak 7 csat. jön be az új adásmód miatt. Sajnáljuk kidobni, mert nagyon jó kép van benne. Tud-e valaki ajánlani valami jelátalakítót az ant.kábel dugója és a tv ant.bemenete közé? Üdv: Papp Lajos papplali@citromail.hu
Egy jó minőségú, lehetőleg minél újabb tipusú, tuneres videómagnó. Ezek azért voltak jók, mert más csatornát tudtak felvenni mint amit épp nézel.
Ezen behangolod a kábeltv csatornákat, a TV-n behangolod a videót, vagy AV, és a csatornaváltást a video távirányítójával csinálod.
Szia !
Nem egyértelmű mit szeretnél. Ha régi szalagkábeles antennabemenete van a TV-nek, akkor 240ohm szimmmetrikus/75ohm asszimetrikus átalakitóra van szükséged. Ha csak a 7 csatornahely kevés, akkor szerezz egy régi videót,és használd tunerként. Tehát a videót beállitod a TV-den egy adott csatonára, majd a videón beállitod mind a 30 kábeltévé csatornát, és azon váltod a programokat. Remélem tudtam segiteni valamit.. Üdv! Luki
Gyorsabb voltál, de egy rugóra jár az agyunk.
Üdv! Luki
Hát igen
A régi jó Anitech kistévémen is anno csak 10 csatorna jött be, és muszáj volt alakítani valamit. Most jó TV-m van, remélem nem találnak ki valamit, amit nem ismer
Ha jön a digitális rendszer, sokan vehetnek majd
set-top boxot. :no: De szerintem, az még jópár év.... Üdv! Luki
Emlékeim szerint az Iracolor már el van látva AV-bemenettel(?)
Lehetséges,hogy a kábeltévé egység csak RF-modulált jelet adna ki magából??
Szia!
Valszeg a TV-ben lévő tuner nem tudja még a kábeltévés sávokat. Ez egy régi készülék, és tényleg gyönyörű a képe,és sem válnék meg tőle. Üdv! Luki
Világos. Ismerem azt a készüléket;ifjabb koromban javítottam is ilyet.(akkor még megérte)
Csak mifelénk olyan a CATV,hogy minden előfizetőnek van egy doboza,azon manipulál mindent és "természetesen" AV bemenetet használ. Innen indultak a goldolataim,azután ugrott be mi lehet itt a gond.... A tuner azt hiszem tudja a kábelcsatikat is,csak a memóriahely kevés. Hogy mit lehetne tenni? Kihoznám egy átkapcsolóval a tuner hangolófeszültségét,egy durva és egy finomhangoló potira. (Azt hiszem ez még nem PLL-rendszerű) Anno a házisütésű műholdvevőmhöz készült 32 csatornás IR távvezérlő,azt is bele lehetne buherni.
Milyen csatornakiosztással dolgoznak?Meg melyik szériás a készüléked.(Inracolor 2000-es néven kétfajtát bocsájtott ki a VT)
Nem tudja a felső sávokat mit kioszt a kábelen!Sőt ennél sokkal újabbak sem minden esetben!Véleményem szerint a legegyszerűbb megoldás egy video melyek viszont már a régebbi fajták is tudján a hypersávot!
A set-top box szerintem egy kényelmetlen kula dolog!Nálunk megy a rendszeren de egy nagy sz..r!Még a csatornákat sem lehet rajt sorbarakni,külön távirányító,(mégegy az öthöz) meg persze minek akkor kábel ha ugyanaz mint a hello hd csak sokkal drágább meg sz..rabb (motorola set-top boxról van pedíg szó)
Hali!
Én is egy videót javasolnék, mint már itt többen. (Megjegyzés a többieknek: Nem az a gondja, hogy csak 7 csatornahely van, hanem hogy csak 7 csatornát fog be. Tudtommal 29 csatornahely van rajta.) (Nekünk ilyen volt az első színes tv-nk, és szerintem is nagyon jó képe van. ) Üdv!
De, ha már a videó-nál tartunk... :
Ha esetleg használtat vennél ("mert úgyis csak TV nézéshez kell"), nagyon vigyázz, hogy "kábel TV kompatibilis" legyen. Azaz : fogja az "S" csatornákat is !!! Ezzel én is megszívtam : vettem egy VHS Hi-Fi videót, aminek kézzel állítható volt a felvételi hangereje, fluoroesszences kivezérlés jelzője volt stb. Szóval a maga korában abszolut csúcs gép volt... nagyon boldog voltam, amikor hazavittem. Igen ám, de az "S" csatornákat nem fogta (Spektrum, NationalG, Discovery stb.) pont azokat, amiket néztem volna...
Ez elég egyszerű megoldásnak látszik, majd kipróbálom.
A csatornakiosztás ezen az oldalon van:
www.tanet.hu/pdf/kabeltv02.pdf ( 32 csatornás analóg csomagban vagyunk. ) A széria: TS 4327 SP
Szia!
Én még annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a videómagnónak legyen több AV csatlakozója (szerintem min. 3 kell), mert akkor további eszközöket is rá lehet majd kötni a TV-re. Nálam Wideoton Waltham WT585, 29 csatornás Infracolor belsővel, Daewoo hi-fi videó 2 db hátsó és egy előlapi AV-val, T-kábel Digitális beltéri és DVD lejátszó van. Antenna a digitális beltérin és a videón keresztül a Tv-be, ezen jön az analóg kábeltévé rész végig. Videó AV1 megy a TV AV csatlakozójába (a TV-n csak 1 csatlakozó van). Videó AV2-be megy a digitális kábel beltériből a jel. A Videó front AV-be van bekötve a DVD lejátszó. Így minden fel van fűzve és rendben működik. A videóval az analóg kábeltévé csatornák közül akkor is lehet felvételt készíteni, ha az AV2-n keresztül a TV-n más digitális kábeltévé csatornát nézek. A TV tunerjét nem is használjuk, mivel a kábeltévé csatornák száma jóval több mint 29. Szerencsés videó vásárlást, jó kábelezést és tévézést kívánok. Üdv.
Remélem tudod majd használni. Én egy AKAI 2 fejes, 2 tuneres videóval nyomtam, tökéletes volt. Néztem az egyik kábeladást és közben felvettem egy másik kábeladást
u.i.: a pontot elvileg annak kell adni, akinek elfogadod a megoldását, nem magadnak
Én pedig Téged jelöltelek be... Elnézést, de itt még új vagyok. Nem találtam javítási lehetőséget.
Nembaj, azért köszi, hogy rám gondoltál.
videómagnón keresztül hasnájad a dolgot én igy csinálom és még távirányitó is meg van oldva
Sikerült beszereznem egy videót, és beállígattam, ahogy írtad. Most már jó mindegyik csatorna. Köszi a segítséget!
Sziasztok! Nekem a gondom hasonló mint az úrnak, azzal megtetézve hogy azt a frekvencia sávot amin a videót össze lehet hangolni a tv-vel rettenetes bezavarja valami másik jel. Magyarul én a videót se tudom használni. Azt mondta a kábel szolgáltató hogy AV vagy scart csatlakozás megoldja a problémát, de ha nincs ezen a videoton tv-n se AV se Scart akkor mi van !? Arra persze nincs válasza a kábelszolgáltatónak.
Ezzel gyakorlatilag likvidálták a videómat. Eltudom kerülni hogy új tv-t vegyek? A videómon bejönne az összes csatorna ha nem zavarnák be és ez az infracolor tényleg jó tv nem szeretném a sarokba betenni.
Hali!
1. Megkeresed a video hátulján az a kis "tekerentyűt", az antennacsatlakozók környékén, és egy kicsit odébbhangolod a video kimenő frekijét olyan helyre, ahol már nem zavarják. 2. A TV előlapján van bemenet, csak nem a már megszokott, elterjedt Scart vagy RCA, hanem a régi DIN. Szóval csinálsz hozzá saját kábelt. (Anno C-64 -et kötöttem azon keresztül rá.)
Nekünk videoton waltham super infracolor van.35 csatornahely van benne.És kb 20 éves.A kábeltv összes csatját fogja.De szerintem ebbe újabb tuner és vezérlő van.(a vezérlő ha jól tudom itt ccu/vt02)Nincs vele semmi baj.
Titi az 1.-es pontodon sajnos rég túl vagyok. Össze-vissza tekergettem már azt tekerentyűt de amikor bejön a videó jele mindenhol ugyanaz a borzalmas zavarás van rajta.
Az elején a TV-nek valóban vannak régi típusú kimenetek, fejhallgató és kazettásmagnó jelöléssel én nem gondoltam hogy ezeken át működhetne a videó. Sajnos kábel gyártáshoz nem értek, nem vagyok elektronikai zseni, ezért jöttem erre a fórumra .
Szerintem keresd ki a csatlatozók pinoutjait és kösd össze valahogy igy de bár lehet hogy hülyeséget irok
audio out a videon, a tv audio injébe a video out a videon ,a tv video injébe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |