Fórum témák
» Több friss téma |
Működik! Köszönöm szépen ! Az ajtó eddig nem nyílt ki , de remélem , hogy, csak a gumihoz van dagadva. Két évet állt.
Végül nem tettem bele szilót, csak alaposan megtisztítottam a tömítést és a helyét, illetve bekentem szilikonzsírral. Idáig még úgy néz ki, hogy nem szivárog sehol. Mondjuk még csak másfél hete lett összerakva.
Egy jó tanács még azoknak, akik a képen látható típusú olasz, utángyártott dobtengely készlettel újítják fel a dobot. A csomagban lévő csavarok hosszúak, ezért az alátétek nélkül kell felcsavarozni a tengelyt, és a meghúzás után még az anyán túllógó részt is le kell vágni. Különben bele fog érni a dob műanyag házába. Bővebben: Link Az a baj, hogy ha nincsenek levágva a csavarok, először nem is tűnik rossznak, amíg csak kézzel összefogod a műanyag dobházat, és megforgatod benne a dobot. Aztán összecsavarozod, és annyit összehúz a dobházon, hogy megszorul benne a dob. És akkor lehet szétcsavarozni a házat, és kezdeni elölről. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2022
T! Josi777! Köszönöm a választ,még egy gondom van.A ZANUSSI ZWP581 typ. mosógépem motorjának (Nidec)szénkeféit cserélném ki.A kefetartóhoz kemény forrasztással van kötve a régi kefe.Az új kefe rézsodratát hogyan tudom hozzákötni? Nyilván lágyforrasztás nem jöhet szóba. Köszönöm.
Miért nem jöhet szóba? Saját mosógépemben így üzemel, szerintem nincsen ott olyan magas hőfok, hogy megolvadna.
De most már kíváncsi vagyok én is, mit mond a szakember
Én simán csak átdugom a kefe vezetékét a szénkefetartó sarujának a lyukán visszahajlítom a vezetéket 2-3mm t és rátolom a sarut azt jó napot. Nincs ott akkora áram, hogy gondot okozzon.
De nyugodtan forraszthatod is a meghajlított saru rész tövébe sose fog leolvadni normál körülmények között.
Szia! Nyugodtan forraszd meg, jó lesz úgy. Már sok gépnél csináltam, soha nem volt gond.
T! még1MbR,Dino71,tibec! Nagyon köszönöm a válaszotokat.Így megnyugodtam,hogy a lágyforrasztás is biztonságos lesz.
Sziasztok,
Talán tudtok segíteni… Van egy Bosch elöltöltős mosogatógépem aminél az a hiba, hogy nem forgatja a dobot. Centrifuga programban néha mozdít/lök egyet-egyet a dobon, mintha érintkezési hiba lenne, de vezetékeket szintén kimértem és teszteltem, program végigfut, csak a motor nem forog. A motort kimértem, szénkefék újak, 12v-ról direktben szépen megy, dobot is hajtja. Szíjat levéve forog a vezérlővel is (nem szorul a dob). Ház sarkában lévő kondenzátor szintén jó. Nagyon panelgyanús, így azt szétszedtem, külsőleg nem látszik rajta ártalom, ellenállások nem szakadtak. Nem tudjátok esetleg, hogy melyik egységek kapcsolódnak a motor működéséhez? Bármi ötletet, segítséget szívesen fogadok .
Üdv!
Ellenőrizd a triakot is... (gyakori hiba, persze általában zárlatos lesz, de ki tudja...)
Köszönöm, ezeket is meglesem majd, leghamarabb jövő hét vége felé fogok hozzáférni a géphez,
majd megírom, hogy mire jutottam. Ha esetleg bárkinek, bármi ötlete támadna a fenti hibajelenség kijavítására, azt nagyon megköszönném.
Üdv!
Electrolux EWT10110W felültöltős mosógép 51 hibát jelez,motor triac zárlat. Érzékeny a triac típusára?Milyen van benne gyárilag?Milyen helyettesítőt lehet beletenni? Köszönettel torokj
Bosch wab20262by/32 mosógép, most járt le a gari kb, nyikorog a dob mert a gumiban szorul.
Olyan mintha tojás lenne a dob szája és üt, a gumit meg ledarálta. A csapágy nem lötyög, túlterhelve sem volt sose. A képen a megégett gumidarabok vannak benne. Ez miért történhetett és mit lehet vele kezdeni? A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2022
Szia!
Ha a csapágy nem lötyög és nem zörög, akkor valószínűleg a 3 ágú csillag (ami összeköti a dobot a tengellyel) kezd eldeformálódni. Nagyon rossz minőségű, valamiféle spiáter anyagból van és konkrétan a mosószer megeszi. Üdv, Palkó.
Nem kottyan, nem zörög.
Szétlehet ennek szedni a dobját egyáltalán, kapható hozzá csillag?
Ha felülről bele tudsz nézni a gépbe, meg tudod nézni, szétszedhető e az üstház.
A szétszedhetőnél csavarokkal van összefogatva. A ragasztottnál nincsenek csavarok, maximum a csavarhely öntések nyoma van ott.
20-35 ezer a dobcsillag...Bővebben: Link ...plusz a gumi. Meg ragasztott az üst De egy oválist meg lehet mérni...
Nincs jelentősége, de én úgy tudom, hogy az üstöket nem ragasztják, hanem tükörhegesztéssel rögzítik egymáshoz a két felet.
Áááá .... van EZ olcsóbban is. Ezek szerint mintha szerelhető volna vagy minek adna el alkatrésznek egy ragasztott üstöt .... hacsak nem a dobbal együtt adja, mert az viszont nincs feltüntetve.
Nem szétszedhető, pontosabban gyárilag nem szétszedhető, mivel hegesztett (NEM ragasztott!) az üstje. Az E.Nr. alapján nem kapható hozzá külön se dob, se dobcsillag. Csak azokhoz a típusokhoz lehet kapni, amelyeknek az üstje oldható kötéssel van összerakva.
Szia! Hát ez rossz hír a kérdést feltevőnek de volt már itt hasonló gyárilag hegesztett üst amit kettévágtak ügyesen fémfűrész lappal (ami nem sok anyagot forgácsol ki) és majd a dob felcsillagozása után kétkomponensű ragasztóval összegyógyítottak és a széleken csavarokkal lebiztosítottak. A kérdés csak az, hogy Busznak van e kedve ezzel bajlódni, a sikert megkísérteni.
Szervusztok,
a Hüllő Kft, XX, kerületben profi módon kettévágja és össze is hegeszti az üstöt (autó lökhárítókat javítanak) csak kérdéses a dobcsillag beszerzése.
A (volt, mivel el lett adva) Pongrácz Kft csinálta rég óta az üstök szétvágását és összehegesztését, valamint pont ehhez a sorozathoz volt nekik saját gyártású rozsdamentes csillagjuk. Nem olcsó mulatság és kellően felszerelt műhely nélkül nem érdemes hozzálátni.
Sziasztok!
Segítséget kérek, egy Candy Go W4650-86S tipusú mosó-szárítógéppel kapcsolatban. A jelenség az, hogy a kapcsológomb bármelyik irányba történő elforgatásával, bezárja az ajtót, azonnal indítja a szivattyút, és kapcsolt helyzetnek megfelelően a vízbeeresztő szelepet, vagy a szárító fűtőszálát, miközben a kijelzőn semmit nem jelez, teljesen sötét. Majd, ha a gombon fordítok, leveri a FI relét, de csak azt. Ha leveszem a bemenő test vezetéket, akkor eljut addig is, hogy centri programon rántásszerűen megindul a motor egy pillanatra, majd pár másodperc múlva ismét rántásszerűen felpörög. De ezeket a start gomb megnyomása nélkül, azonnal csinálja. Mi lehet a gond, hol kezdjem? A vezérlőpanelon nem látható semmilyen sérülés, a kezelőpanelon szintén nem. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok Szakik!
A mosógép Indesit ITWA 51052W a szivattyú jelzőfény világít pirosan és nem centríz és ömblít, mi lehet az oka! Az alsó szürő kitísztítva! Köszönettel : M. Feri
Szia! lefolyórendszer dugulása a üsttől egészen a falban lévő szifonig. Esetleg szivárgó áram test felé a fűtőszálban.
nemrég én is így jártam. pumpált folyamat. nekem leszakadt a vízszint érzékelő a helyéről és fejre állt. Nézd meg te is. Nekem egy gyors kötöző volt a javítás. Sajnos a műanyag eltört ahová be volt ékelve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |