Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
A CD-n kb. 7-8MB a program a többi a másolás védelem. Mármint a CD-ről tudsz másolatot készíteni csak a programot nem tudod másolni a gépről és átvinni egy másik gépre.
Van aki nem véletlenül veszi meg az eredetit....
Sikerült telepíteni a programot, hatékony informatikusi segítséggel.
Köszönöm a tanácsokat és a felajánlásokat. Idézet: „tudod másolni a gépről és átvinni egy másik gépre.” Úgy akartad mondani, ha átmásolom ott a másikon nem fog működni a program. ?
Pontosan, ha lemented ott a program mappát, egy másik gépen nem fog futni.
Szia!
Neharagudj nem értek hozzá, mi a külömbség a kettő között?
Normális világban, normális körülmények között, aki megvásárol egy terméket, az támogatja annak készítőjét. Ezzel lehetőséget biztosít a fennmaradásra, a fejlődésre, és nem utolsó sorban tisztességesen jár el.
Ezzel szemben aki ellopja, az azokon élősködik akik nem tesznek ilyet, kárt okoz.
A nem fizeted ki csak használod / tört verziót használsz = bemész a boltba és megeszed a zsömlét vásárlás közben, de nem fizeted ki a pénztárnál.
Mindenki vegyen egy nagy levegőt, és a jó gazda szemével elleőrizze menyi zsemle maradt a pult alatt, És majd utána térjünk vissza a témára, addig felesleges bőlcselkedni
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek ötlete arra miként lehetne vonalas grafikát beilleszteni a vezető rétegbe? Úgy, mintha kézzel megrajzolnám a vezetéket, vagy ez csak a 39.6 um-es töréspontokkal lehetséges? Köszi az ötletelést.
Külön külön minden szavad értem.
Ha arra gondelsz, hogyan lehet kézzel rajzolt sávok látszatát kellteni, a válasz sehogy.
Scanned copy amit keresel. Kép beillesztése a megfelelő rétegre és a csatlakozási pontig rajzolsz a programmal. nyomtatásnál meg ki kell pipálni a scanned copy négyzetet.
Szia!
Igen, én is így gondoltam. Csatolok is egy rajzot amit a legkisebb felbontásban rajzoltam a TOP réz rétegre. A rajzolat a ZONE kiválasztásával és a töréspontok beállításával készült. Kissé időigényes, de nem képregényt akarok készíteni. Csak jó lett volna, ha lehetne pl. vektor ábrát importálni az SP-be. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Ezzel az lehet a baj, hogy kizárólag a képernyőn és a nyomtatásban látszik a "kép". Nem lesz része a rézoldalnak, nem látszik a gerbereken, azaz a gyártó nem látja a képet.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
De igen.
A Solder mask opcióval így néz ki:
Nem jól értelmezed amit írok.
Ha a kép alapján átrajzolod amit akarsz a rézoldalra, akkor az ott lesz, de maga a kép nem lesz látható a gyártáshoz generált állományokban. Esetleg nézd meg a melléklet szerinti ikonnal, mert ami ott látszik, az a panelen is rajta lesz.
Akkor nincs más hátra, csinálni kell egy jpg to lmk progit
Így megfelel?
Azért látható mert kimaszkolja a solder mask. Amúgy pedig, ha megnézed, itt ki van kapcsolva a "tele föld", tehát csak a grafika a réz. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Még egy utolsó megjegyzés, aztán én kiszállok a csevegésből.
Aminek lelkesen örültél az a képbeillesztés, és amiket mondtam az is erre vonatkozik. Ezzel szemben, amiket a mellékleteken mutatsz, az egy a programmal rajzolt "ábra", aminek semmi köze a képbeillesztéshez. A megfelelőséget -szerencsére- nem nekem kell megítélni, hanem neked. Ha Te jónak látod, akkor kész is van, ha pedig nem, akkor még igazítani kell rajta.
Sprint Layout 6-ot használok, igaz csak több, mint 10 éve napi szinten. Az én progimban a scanned copy csak a háttérben látszik. Képbeillesztésre én nem találtam lehetőséget. Az én szövegértelmezésemben a képbeillesztés azt jelentené, hogy beillesztettem a munkaterületre, vagyis pl. a TOP side réz rétegbe. De nálam ilyen lehetőség nincs. Arra jó, hogy háttérben látszó bitmap felett át lehet rajzolni az ábrát a tényleges felületre.
Lehet, hogy Neked újabb változat áll rendelkezésedre. Ha így van akkor kérlek oszd meg a tudást.
Ugyan arról beszéltek, csak nem értitek egymást
Egyébként van lehetőség a beilledztésre kicsit más úton, de az már volt téma A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Vázlatosan
Képből gerbert kell konvertálni, gerbert beilleszteni, azt makronak menteni. Elsőre bonyolultnak tünhet, de nem az.
Hali!
Na ez teljesen OK. Mégis csak meg lehet ezt csinálni. Beillesztettem a PS macro könyvtárba, majd beszerkesztettem egy új PCB projektbe: C2 oldalon, tele réz felületre, a rajzolaton kiválasztva a solder masc opciót. Ezután legeneráltam a Gerber fájlokat és feltöltöttem a JLCPCB oldalára, mint megrendelést. Itt látható a JLCPCB Gerber viewer által generált kép:
Sok mindent lehet, legfeljebb nem egy gombnyomásra.
Futólag én is megnéztem a mintát, és úgy tűnik, mintha egymás melletti vékony SMD szigetekkel írná le az alakzatot. Ez így természetesen helyes eredményt ad, de cakkos a széle és vélhetően jelentős a fájlmérete (a temérdek objektum miatt).
Ezért ötlött fel bennem, hogy az alakzatot poligonnal közelítve kedvezőbb eredményt lehetne elérni, szebb kontúrt és kisebb méretet. Már csak az a kérdés, mire képes az a program, amivel a leképezés készült. (Milyen programmal/programokkal készítesz a képből vektorokat, majd abból olyan gerbert, amit képes az SL értelmezni?) Idézet: „de cakkos a széle és vélhetően jelentős a fájlmérete (a temérdek objektum miatt).” Ha ránygyítasz, cakkos a széle, ha kinyomtatod, szerintem nem lesz cakkos mert elveszik a cakk a felbontásban. Nekem még nem tünt fel a cakk, egy kész panelen sem. Fájl méret ? nem 100kbyte hanem 400kbyte az lmk... mit miben befolyásol ? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
A megoldási javaslatod helyes eredményt ad, ezzel kapcsolatban semmi kétségem nincs. A felvetésem talán még jobbá tehetné a dolgot, ezért hoztam szóba.
De jó lenne tudni milyen programmal készítesz képből vektort, mert ez a folyamat kulcsa. Azt sem tudjuk, a mintán lévő SMD szigetes szeletelést milyen programmal hoztad létre. Az átalakítás lépéseit is jó lenne leírni, mert sokaknak megoldaná a logó-leképezéshez kapcsolódó gondjait. |
Bejelentkezés
Hirdetés |