Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Az ilyen kérdéseknek nincs sok értelme, mert fogalmunk sincs, hogy milyen panel van a kezedben. Legalább egy képet mutass, vagy nézz utána, hogy mi és hogy van bekötve rajta!
Az egyik lehetőség a stabilizátor átkötése (különösen esélyes a dolog, ha az átkötéshez forrasztási pontok is vannak kialakítva gyárilag. Az 5 V-tal történő táplálás is járható útnak látszik, különösen, ha már ellenőrized, hogy a kijövő jelek milyen szintűek, vagy hogy vannak bekötve. A "szintillesztő" nálad mit takar? IC, FET, vagy csak soros áramkorlátozó ellenállás?
Ez a fajta van,3.3 v stab és vhct125a szintillesztő ic van rajta.
A feszstab gondolom ams1117, azon simán eshet 1,3V, ami bőven alatta van annak, ami kell.
Ezeket találtam: Fényképek, Fórum (benne kapcsolási rajz)
Ezekből úgy tűnik, hogy a szintillesztő 3.3 V-ot kap a beépített stabilizátorról és a kártya VCC bemenetének 5 V-os táplálása a legegyszerűbb megoldás.
Az SD kártyák alapból 3,3V-on működnek jelszintben is. A gyorsabb, nagyobb sebességre képes kártyáknak több csatlakozója van, ezeknek 1,8V-ra is szüksége van, de ezek nálad valószínűleg nincsenek a pályán.
Ha ilyen az eszköz, akkor azon van 5V-3,3V szintillesztő és 5V-al fog működni, azaz az ESP nem annyira fogja szeretni. Ha 3,3V-ról szeretnéd üzemeltetni például ESP-vel, vagy STM32-vel, akkor értelemszerűen nem kell szintillesztés, akkor viszont egy ilyen csak 300 Ft-ba kerül és nem kell vele tovább szenvedni. Nem tudom ez válasz volt-e a kérdésedre. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Sziasztok !
Nem vagyok otthon az Arduino programozásában. Van egy akvárium vezérlő Ardunióval, amihez meg van a program is, amit fel szeretnék tölteni egy Arduino Uno-ra, de ezt a hibát dobja fel : "Arduino: 1.8.19 (Windows Store 1.8.57.0) (Windows 10), Alaplap:"Arduino Uno" aquarium:37:53: error: 'POSITIVE' was not declared in this scope LiquidCrystal_I2C lcd(0x3F, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE); ^~~~~~~~ exit status 1 'POSITIVE' was not declared in this scope " Tudnátok segíteni ebben ? A fájlt a csatolt fájlban találjátok. Előre is köszi Tibi Idézet: „LiquidCrystal_I2C lcd(0x3F, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE);” Ez így nem jó! Milyen LCD-d van a sok vezetékes? Vagy az I2C-s? (4 vezeték) Utóbbinál így helyes: LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,20,4); // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display Előbbinél ez nem kell: LiquidCrystal_I2C lcd(0x3F, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE); refrencia Ezt a pozitívot nem tudom. Még nem láttam. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Ez talán a megoldás:
Idézet: „Look at the I2C LiquidCrystal folder in your Libraries folder and look at the spelling of the folder name. If it is spelled "LiquidCrystal_I2C" it is the wrong library for the display code you are using. You need fm's library from here : https://bitbucket.org/fmalpartida/new-liquidcrystal/downloads 4,2e When you remove the old library (you can't just rename it) and install fm's library , the new library folder name will be "LiquidCrystal" , NOT "LiquidCrystal_I2C".”
SZia !
Ez I2C . Ez lenne az , ezt szeretném megcsinálni : https://www.instructables.com/DIY-Aquarium-Controller/ De a programozáshoz nem nagyon konyítok ![]() Feltölteni fel tudom a progit tölteni. Tibi
Hello! Most róka béka vagy béka róka?
"LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,20,4); // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display " Mert a paraméterben 20 karakteres 4 soros, a megjegyzésben meg 16 karakteres kétsoros van.. ![]()
Aki ezt írta más könyvtárat használt azonos néven, azért problémázik. Bővebben: Link
Ledekkel világítani csak óvatosan. Próbáltam már meleg fényűvel és hideg fényűvel is. Jelentősen megnőtt az algaképződés mértéke, ami rossz hatással volt a hal állományra. Algaölő segített ugyan de nem szívesen alkalmaztam tartósan mert káros hatással volt a biológiai szűrőre.
Úgy vélem a fényspektrumokkal volt baj, olcsó szalagok nem elég széles spektrumúak. Ami jó lenne abból viszont nem találtam olcsót. De ha neked van jó forrásod, ami elfogadható árú ne tartsd magadban ![]() Tény viszont hogy sokkal szebb a ledekkel megvilágított akvárium ![]() Vagy 15 éve készítettem én is saját vezérlőt. A hőfokot is tudja vezérelni házilagos SSR-el.
Ez amolyan tessék választani. A netről ollóztam. A lényegen nem változtat.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Lehet használni az 5 voltos táppal,mert 5 V csak a stab ic-re megy .A vhct125a ic nem szintillesztő csak meghajtó és szintén 3.3 voltot kap tápnak.Csak az SD bemenetet védi,kifele csak 3.3 voltot ad.Úgy gondolták ez elég az 5 voltos eszközöknek és a 3.3-hoz is jó.
Működik az SD-re írás,de törli az előzőket és csak az utolsó beírást tartja meg.Talán holnap rájövök.
Sajnos SD írásnál elakadtam,úgy tűnik amikor ide 3 percenként belép mindig felül írja az előzőleg beírt tömböt.Így mindig csak az utolsó marad a kártyán,nem írja egymás után.A furcsa az,hogy a nano-val ugyanez működött,az esp-vel nem,a különbség csak annyi,hogy a késleltetés
ott delay volt.Az utolsó beírt tömb jó.
Szia!
Nem értem pontosan a kódodat, de más nyelveken, PC-n a file megnyitás módja adja meg, hogy mi történjen. Szóval a myFile = SD.open(filename, FILE_WRITE); simán lehet, hogy megnyitja a fájlt, és nem is törődik vele, hogy mi volt korábban benne, felülírja. Keresni kell a file megnyitás módját, append, vagy ilyesmivel. Ha másképpen nem megy, akkor le kell kérdezni a fájl méretét, majd annak segítségével kell a file végére írni. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2023
Próbáld ki hogy a 10. sor után beszúrod az alábbi sort:
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2023
Ez a kód működőképesnek tűnik. Az SD.open(filename, FILE_WRITE); hívás automatikusan a fájl végére pozícionál, ez egyenértékű az appenddel, így ezzel se lehet gond. Máshol nem írsz fájlt a kódban?
Elképzelhető, hogy az Arduino-nál használt lib így csinálja, de ESP-nél lehet más.
Bővebben: Link A fenti linkben FILE_APPEND -et használják. A kérdezőnek javasolnám a megfelelő lib megfelelő .c fáljában keressen az appendre. Ezek a kódok meg vannak írva bennük. Ha a használt lib-ben van EOF és seek utasítás, akkor azzal is lehet esetleg. Mindez attól függ, milyen libet használ. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2023
Igen, igaz, az ESP-n átlendültem
![]()
Ezt használtam amikor a nano-n próbáltam és működött,egymás után írta a tömböket és kiírta a növekvő memória foglalást.Nem látok komolyabb különbséget a kettő között.Arra gondolok az SD könyvtár nem úgy működik az esp-n,ennek van belső hardveres működése is másik SD_MMC könyvtárral.Csak ez az egy beírás van kódban és nem törlöm a file-t sehol.
myFile = SD.open(filename, FILE_WRITE);
helyett: myFile = SD.open(filename, FILE_APPEND); Ezt kipróbáltad?
Oké ezt is kipróbálom .A position,seek utasításokat is kipróbáltam,mert később lépkednem kell a tömbök között,de loggolásnál túl bonyolult lenne.
Kipróbáltam,prímán működik,fizikailag is SD-n vannak a tömbök egymás után,egyforma hosszban.Ha kiveszem a kártyát és később vissza teszem helyesen működik,reset után is.
Nagyon köszönöm.
Szuper, akkor ez volt a gond.
Nincs mit!
Sziasztok
Jelenleg az SD fájl elérést így adom meg: const char* filename = "/2023.03";,ez így fix. Szeretnék minden hónapot új néven rögzíteni,ebben "/" jelekkel is meg tudom adni,de úgy tudom WRITE és APPEND létrehoz nem létező fájl nevet is.Hogyan tudnám a fájl elérést változtathatóan megadni.
Vedd ki a const jelölést előle, akkor karaktersorozat a tartalmát szabadon tudod módosítani. Vagy deklarálj char* helyett String-et.
Igen, az open bármilyen karakterláncot meg fog enni (ami megfelelő fájlnévnek) és létrehozza a fájlt, ha még nem létezik.
Srácok egy kisebb problémába futottam. Egy rövid COBLED szalagot kellene kapcsolgatni az Arduinoval, és nem találok hozzá optimális FETet.
Az IRFZ44-vel nem tudom teljes fényeröre kapcsolni (12Vs a táp meg a LED szalag).Ha kicserélem egy Logic MOSFETre, ( IRLZ34) az meg nem tudja kikapcsolni.egy kicsit mindig világitanak a COB ledek. Mezei LEDdel mindkét trazisztor tipus müködik. Az IRLZ34 még akkor is egy kicsit meghajtja a LEDeket, ha a Gaten nincs semilyen jel.. Ha a gatet a GND- re csatlakoztatom akkor is szivárog. Már vagy 5 darabot kiprobáltam. Van valakinek valamilyen ötlete? Egy mezei BD131-el kitünöen müködik minden. Megint tanultam valamit. Mi lehet a gond a logicMOSFET-tel. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2023
A mosfetek valamennyi áramot szivárogtatnak akkor is, ha nincsenek nyitva. Ez minimális és normális, az adatlapja jelöli mennyi. Alapból nem okoz gondot, de arra elég, hogy picit világítsanak a ledeid. Köss be a ledszalaggal párhuzamosan mondjuk egy 10k-s ellenállást, ha erről akarod üzemeltetni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |