Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretném felhívni szíves figyelmedet az ST Microelectronics AN4566 Extending the DAC performance of STM32 microcontrollers című "alkalmazási mintapéldájára".
A 2020. december 17-i és 2021. január 22-i előadásaimban bemutattam, hogy hogyan lehet az STM32F446RE mikrovezérlőjével DMA segítségével táblázattal adott adatokat kiküldeni szimultán két DAC csatornán. Engem a sebesség nem izgatott, tehát Timer6-tal ütemezett kiküldést kellene "áthangolni". A hozzászólásom elején említett iromány reményeim szerint űtbaigazítást ad, hogy melyik STM32 mikrovezérlőből mit és hogyan lehet kicsiholni (a sebességet illetően).
Köszönöm!
Megnézem!
Amúgy minden ok, megy minden ahogy kell.
El nem merem mondani miért nem volt jó! A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2023
Ha nem titok, illene elmondani....
Nagyon ciki....
Két tápegység ment. Elfelejtettem az egyik kábelt csatlakoztatni, nem volt jó a GND sem. Azaz elsőnek mindenképpen ellenőrizni kell, hogy tuti, 10000%, hogy mindkét eszköz ugyanarról a tápról megy-e, illetve az analizátor GND csatlakozása azon van-e, aminek a logikai szintjét mérjük. (Mert ugye USB-ről kap tápot, de mér, ezért nem árt, ha jó GND-n is van...) Nekem sikerült összekevernem a sok pakolás közben és meg voltam győződve, hogy a logika, és a program a hibás. Mikor beültem a kocsiba 40Km után egyszercsak beugrott. És lőn. 3 eszköz, sok szint, több GND. Mikor leszedtem az USB-ről az ESP-t már megvolt a hiba... Mondom, nagyon ciki, de ez van. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2023
Így utólag már a negatív fesz érték is egyből érthető....
Akkor ESP32 + létrával, mekkora freki hozható ki elfogadható minőségben?
Tudod egyáltalán nem gond elismeri a tévedést, különösen ha mások is tanulhatnak belőle.
Persze, körberöhögnek, meg minden, de ettől legalábbis az én szememben inkább hitelesebb leszel. Vagy marad az alternatíva: Idézet: „Az agresszív kismalac biciklizik. Épp arra sétál a kisnyúl, amikor a malac egy jókorát borul a bringával. - Jaj, kismalac, nem ütötted meg magad? - Kuss! Én így szoktam leszállni!”
Nem biztos. A létra GND-je és a jelek az ESP-ből jönnek, nincs táp. Azzal az a baj, hogy a létra nem használt lábait földre kell kötni, különben a mellette lévők feszt kapnak. Ezt az ESP lábai nem oldják meg. Azaz mikor 0-t írunk a lábra, akkor áram folyik az ESP belseje felé, olyan eszközökön keresztül, amin nem kellene.
De megnézem mégegszer, mert már ez is gond lehet. Azonban mint írtam egy kérdésben: "Azaz a kérdés az, mi történik, ha az ESP output pinre szoftveresen 0-t írunk, miközben kap 2V-ot?" A válasz az volt, hogy nem sok jó. Ez a open drain kapcsolással hozható kapcsolatba, de nem foglalkoztam vele, nehogy tönkretegyem az ESP-t. De jogos a feltevésed, körül kell járnom a kérdést jobban, hogy megértsem pontosabban. Most azonben borozni fogok, miközben icserny kolléga videóit nézem... Szuperek a videók!!!!
Ha a letra egyik bemenete a 2V akkor az nem gond, mert a letra ellenallasai korlatozzak az aramot. 1-2 mA-nel nem fog tobb folyni rajta. Viszont meg mindig nem ertem miert ne huzna le foldre az ESP a labat.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2023
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Egy NTP órát szeretnék készíteni OLED-el, és WIFI-vel, és ESp32-vel. Azt szeretném kérdezni, hogy épített már valaki ilyet? A netről már vagy 10 félét építettem, de egyik sem kapcsolódik a WIFI - hez. A beírt SSID, és PASSW jó, mert a telómmal megy a SSID és PASSW. Ezt is próbáltam a sok közül : NTP OLED A WIFI része működik, mert tudok hállozatokat keresni vele, de ahhoz nem kell jelszó. Valakinek valami ötlete? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2023
Nekem a wifi az ntp -ig így van megírva (még bonyolítottam is, de a lényeget ki tudod venni) és működik (jelszót nem használok):
#include <WiFi.h> #include "time.h" #include <Wire.h> #include <RTClib.h> RTC_DS3231 rtc; struct tm timeinfo; // The name and password of your own server that appears in the wi-fi list const char* ssid = "fenyveshegy"; const char* password = ""; //változók saját //int lapoz,szamlalo, szamlalo_kezdet; unsigned long esp_ido; // ESP idő tárolása int lapozo_mp, esp_mp, rtc_mp; int x; boolean irany, nincs_rtc=false, nincs_ntp=false; void setup() { pinMode(12, OUTPUT); //óra léptetés 1 kimenet digitalWrite(12,LOW); // óra léptetés 1 kimenet pinMode(14, OUTPUT); //óra léptetés 2 kimenet digitalWrite(14,LOW); // óra léptetés 2 kimenet pinMode(27, OUTPUT); // jelző led kimenet digitalWrite(27,LOW); // jelző led kimenet pinMode(26, INPUT_PULLUP); //gomb léptetés bemenet Serial.begin(115200); delay(500); Serial.println(); Serial.print("Connecting to "); Serial.println(ssid); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED and nincs_ntp==false) { x++; delay(100); Serial.print("."); digitalWrite(27,!digitalRead(27)); if(x>300) { // kb. 1 peerc Serial.print("Nincs wifi, DS3231-et próbálom olvasni: "); delay(1000); nincs_ntp=true; } } x=0; if (nincs_ntp==false) { // ha volt wifi akkor keressük az ntp-t Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected."); Serial.println("IP address: "); Serial.println(WiFi.localIP()); // SNTP const char* ntpServer = "hu.pool.ntp.org"; // TimeZone rule for Europe/Budapest including daylight adjustment rules (optional) // See at: https://leo.leung.xyz/wiki/Timezone const char* time_zone = "CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0/3"; configTzTime(time_zone, ntpServer); delay(5000); // ez a késleltetés kell, hogy mélyalvás után is frissítse az netes időt Serial.println("Connecting to sntp server"); while (!getLocalTime(&timeinfo) and nincs_ntp==false) { x++; Serial.print("."); delay(5000); // ez a késleltetés kell minimum 2.5 sec, hogy mélyalvás után is frissítse az netes időt digitalWrite(27,!digitalRead(27)); if(x>10) { // kb. 1 perc Serial.print("Nincs NTP idő, DS3231-et próbálom olvasni: "); delay(1000); nincs_ntp=true; } } esp_ido=millis(); // eltároljuk az esp idejét, amikor megtudtuk az NTP időt Serial.println(&timeinfo, "NTP time: %A, %B %d %Y %H:%M:%S"); } // WIFI lekapcsol WiFi.disconnect(true); // disconnect WiFi WiFi.mode(WIFI_OFF); // as it's no longer needed */ Serial.println("WiFi lekapcsol");
Köszönöm segítségedet!
A routerben megadott password-t nem kezeli az ESP32. Nélküled soha nem jöttem volna rá!
Nekem volt már olyan eszközöm, ami azért nem kapcsolódott, mert a routeren beállított 6 karakteres jelszót túl rövidnek találta. A nem ASCII kódok is gondot okozhatnak a különféle kódábrázolások miatt. Most egy 8 karakteres full ASCII jelszót használok, ezzel mindenki boldog, az ESP32 is.
A wifi titkositási mód is okozhat galibát, routerban próbáld átállítani. Jelszó min 8 karakter
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
Es ha jol emlekszem a rejtett WiFI-t sem szereti.
Sziasztok!
ESP8266-ra feltöltöttem az ESP_Easy_mega_20230507_normal_ESP8266_4M1M_VCC.bin firmware-t. Egyszerű hőmérő (DS18B20) adatokat szeretnék MQTT-vel továbbítani. Megszüntetve a GPIO0 földre zárását és újraindítva nem jelenik meg a wifi hálózaton. Nem állítottam be SSID-t, se jelszót, de régen sem okozott ez gondot, mert wifin beállítható volt minden. Mit rontok el?
Keres uj WIFI AP -t ESP_easy valami nevvel, a jelszo configesp, config oldal a 192.168.4.1 ip cimen van, ott tudod a sajat WIFI -d nev/jelszo parast beirni.
Köszönöm a választ!
Régebben használtam már ilyen modult, de most nem tudom semmivel rávenni a működésre. Már abban se vagyok biztos, hogy ezt az ESP-015-öt ugyanazzal a szoftverrel lehet programozni, mint a többit. Gondolom 1M a memóriája, de a több éves verziókkal se hajlandó működni. Megjelenik a wifi listán, de mindig kér jelszót, annak ellenére, hogy nem úgy állítottam be. Így néz ki.
En ezt a programot hasznalom/tam flashelesre. Bővebben: Link
Egy probat meger.
ESPEasy-t szeretnék műdésre bírni. Ediig ESP-015-el, ESP-12-vel, ESP32-WROOM-32-velpróbálkoztam.
A wifi hálózaton megjelennek, de kapcsolódáskor - függetlenül a beállítástól - mindig a nem megfelelő jelszót kapom. Mit rontok el?
Gyanús és érdekes, hiszen működnie illene... biztos nem egy másik eszközzel ütközik ill. próbálj egy teljesen másik wifis eszközről (telefon) csatlakozni rá.
Lehet a telódon kell törölni az ismert wifilistából és utána jó lesz:
https://www.letscontrolit.com/forum/viewtopic.php?t=7497 "Az ESPeasy törlése az ismert wifi-hálózatok listájáról elvégezte a munkát. Az espconfig jelszó a helyes. Mindenkinek köszönöm a támogatást! Folytatom az építkezést! További szép napot és jó szórakozást!"
Üdv,
Karadio32 internet rádió projekt. Miért van ugyanaz a karadio32.bin fájl különböző HEX címekre töltve? (0X10000,0X1D0000) tj
OTA frissítés miatt. Az egyikről fut a program, és a frissítés nem ezt írja felül, hanem a másikat. Ez azért jó, mert ha nem sikerül, akkor fut a program tovább az érintetlen területről. Ha sikeres volt a frissítés, akkor átvált az új firmware területére.
Miért nem PCM5102-et használsz? Támogatja az i2s protokollt. Gyakorlatilag valós idejű audio elérést tesz lehetővé. Tök jó internetrádió program van hozzá! Ha nincs szükséged DSP-re, akkor szerintem felesleges a vs1053 DSP-je. Akár azért is mert alapból 16MHz-es. ettől az ESP32 sokkal gyorsabban számol...
Sziasztok!
Küzdök egy ESP32 + PCM5102 párossal (meguntam a "beszélős - csipogós vevőket"). Az audio átvitel bluetooth-on megy, és itt akadtam el. Egy későbbi projektemhez szeretném megoldani azt, hogy az ESP-hez bluetooth-on keresztül kapcsolódott eszköz nevét, a lejátszott zene adatait ki tudjam íratni a soros portra (később majd egy HMI-re). A minta kódokban megtaláltam a metadata példát, az rendben megy, de az eszköz nevét nem tudom elő csalni. Tudna valaki segíteni a próblémámban? Előre is köszönöm.
Nincs valahol egy BTAddress vagy egy BluetoothSerial példányod? Vagy remoteAddress tömböd? Esetlet forráskódhoz linked? Én rákeresnék az eszközpéldány osztályára, és megnézném Githubon, hogy milyen metódusai vannak...
Szia!
Egy hasonlót szeretnék készíteni, de sajnos a kód részét nem tudom "fel dolgozni". Bővebben: Link
Hello,PCM5102 -t használok.
Melyik az a "tök jó internetrádió" projekt?
Én ezt használom amit mellékeltem. Valamelyik projekt alapmintája volt. A bekötés kb ez, bár neked a midi opto nem kell:
Esp-pcm5102 A rádióprojektet csatoltam. Nekem gond nélkül elindult. Sima kétsoros LCD-re írom ki a rádióállomásokat. Wifis. (Ugye én valós idejű szintit csináltam belőle, de ugyanabból a hardverből indultam ki.) A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |