Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MPLAB kérdések
A hibával jelzett sorokat Konkrétum nélkül...
esetleg ezt megnézheted: https://mu.microchip.com/migrating-from-mpasmtm-to-mplab-xc8-pic-assembler
Köszönöm!
Igazad van. De ha lettek volna hibával jelzett sorok, azt írtam volna. Újrarakom.
Jól látom, hogy az Mplab X IDE V6.15 újból támogatja a Pickit 3-at?
Igen. Egy hiba miatt nem támogatta a 6.10 (és talán a 6.05 sem) de a 6.15-ben már javítva van ez a hiba.
Más is kínlódik a MPLAB-X (CCS_C, PIC16F887) és Pickit-3 párossal?
v6.15-nél nem mindig ismei fel a Pickitet, előszős a Pickitet kell a gépre dugni utána indítani a programot, akkor általában megy. Van hogy pár programfeltöltésig megy, aztán nem tudja feltölteni a programot, olyankor program bezár, pickit kihúz visszadug, program indít ... v6.20-nál a debugnál vannak gondok ... töréspontnál megáll a program, de rá kell nyomni a pause gombra, hogy a programban oda ugarjon ahol épp a program tart. Ha csak a pause gomban állítom meg a futás akkor is kétszer kell megnyomni...
Nekem ICD3-al voltak hasonló problémáim. A megoldás az lett, a projektjeim nagy többségéből kidobtam a PIC-et, és átálltam ARM-ra, RISC-re. Nyilván nem szivatom saját magam, ahol továbbra is a PIC a legjobb megoldás, ott használom, és Pickit2-vel programozok. Az az utolsó jól használható Microchip eszköz.
Idézet: Ilyet én is tapasztaltam Pickit 4-gyel. Amióta elsődleges a Vpp programozásnál, megszűnt a probléma. Alapesetben Vdd az elsődleges. „Van hogy pár programfeltöltésig megy, aztán nem tudja feltölteni a programot, olyankor program bezár, pickit kihúz visszadug, program indít ...”
Szívemből szóltál.
Kb. 20.000 darab PIC ment ki olyan termékekbe amiket én terveztem, én írtam bele a SW-t. Új projektet kétszer meggondolnám, hogy indítsak a PIC mikrokontrollerre. Hiába jó a chip, ha nincsen hozzá normális fejlesztői eszköz. Ássák el magukat, hogy nem tudnak egy normális programozót csinálni sem az olcsó, sem a prémium kategóriában. Fejlesztettem magamnak saját sorozatprogramozót. Amit az ICD3 egy percig csócsált, azt a saját programozóm begyűrte 7 másodperc alatt. Az elmúlt 15 évben teljesen lecsúszott ez a brand.
Na többek közt ezért használok még MPLAB v8-at PICkit2-vel.
Illetve PICkit3-at, bár az MPLAB már azt se hajlandó látni, külön PICkit3 programmal tudok csak programozni, de csak asztali gépnél van ez, valószínűleg "csak" OS hiba, mert laptopról ha jól emlékszem, megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |