Fórum témák
» Több friss téma |
Lámpák bírják...... Még, viszont ez egyáltalán nem nyugtat meg hogy túl fesz van..
Oké, egyelőre felejtsd el a készüléket... keresd meg az áramszolgáltatót, mit szólnak hozzá.
Persze jön a hosszú hétvége-eleje... Keress valahol egy 230/42 voltos trafót, kösd fázishelyesen sorba a primert-szekundert és a 230-as tekercsről szedd le a 230-at ( ameddig ez az állapot lesz ). A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
Lehet hogy a nulla vezeték valahol szakadt, és így a fázisok elhúzzák a terhelés függvényében.
Nagyon durva a 300VAC ki fognak purcanni a készülékeid. Gondoltam még esetleg a környéken a napelemes visszatáplálás tudja megemelni a feszültséget, de azoknak az invertereknek le kellene állniuk 250V környékén... A stabkobkák meg már rég elszálltak ha magas a kimenő feszük... Vagy rossz a műszered
Sajna nincs másik Trafóm szoval várnom kell, azért köszönöm a segítséged
2 hetes műszer remélem nem rosz.... De mivel a 3,3 V elemet jól méri nem hiszem, (biztonság kedveert most leteszteltem)
Skacok akkor lehetoleg mindent huzzak ki a hálózatról ami nem fontos?
Szerintem meg a műszered hibás. Mérd meg egy másik műszerrel is. Ha tényleg 300V AC felett van a feszültség akkor ott már tönkrementek volna dolgok. Gyanus, hogy a stab IC-k kimenete is ilyen arányban nőt.
Még 2 másik műszerrel 290 illetve 295 V - ot mertem...... Nem a műszer hibás
Akkor mielőbb jelentsd be. Illetve előtte közvetlen az óránál is méricskélj védőföldhöz képest, nullához képest, és fázisok között is
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
Úgy hogy bent a világon minden le van kapcsolva.
Sziasztok!
Van egy hibás aggregátorom amely a fordulatszám függvényében szabályzta a feszültséget. Ez a szabályzás elromlott, megoldottam hogy kézzel be tudjam állítani a fordulatszámot. Ezzel az a baj, hogy felugrik a kiadott feszültség bőven 300volt fölé, ha felpörög véletlenül. Ezt szeretném behatárolni 230 volt környékére. Van esetleg valakinek ehez kapcsolása? Köszönöm a választ!
Szerintem nem jó nyomon jársz, mint ahogy a másik helyre írtam is.
Nem csak a feszültség emelkedett meg, hanem szerintem a frekvencia is. Na de majd a hozzáértők korrigálnak. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2023
Sziasztok!
Szükségem lenne egy stabil 9v-os feszültségre, az elemes működést spórolnám meg, hálózatról működtetnem a hőmérőt aminek 9v kell. Találtam egy ilyen kapcsolast ezekkel az alkatreszekkel. Szerintetek ez valóban működőképes? Sajnos nem értek az elektronikahoz csak lelkes amatőr vagyok Koszii üdv
Szia! Használj inkább egy stabil feszültségű hálózati adaptert. Bővebben: Link Például: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2024
Már csak azért is fogadd meg kadarist tanácsát, mert ugyan működőképes a kapcsolás de hiába 9 V-ot ad, érintésre olyan, mintha a 230 V-ot fognád meg. Megtévesztő módon életveszélyes.
Helló!
Nem emlékszem a bekötésre. Valamikor a Hobbielektronika szerk.-ben vettem. Talán stab ic.
Szia, ez mostanában volt téma a Ez milyen alkatrész-készülék? topikban:
Bővebben: Link Ott találsz válaszokat.
Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |