Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nagyon rossz hír. Pontosan ilyenem van, kb 10 éve, persze most adta meg magát, a szúnyoginvázió közepén. (mondjuk télen nem adhatja meg magát ) Szekunder oldal szakadt. Alibabáról 19e ft egy trafó, 3000 ft körül, ha 200 db-ot rendelsz.
Ha esetleg vki tud bontottat vagy vmi megoldást ne tartsa magában.
Ez egy borzalom... AC1, AC2 a diódákkal rögtön csattanna mindkét félperiódusban...
Hello! Látni, hogy ez, egy kettős Willard lenne, így a hálózati ponthoz képest nem 2kV-ot, hanem csak +-1kV-ot állítana elő. Persze ha jól lenne lerajzolva..
Szia!
Ja kérem... ha a volna ott nem volna.. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2020
Kínából rendeltem egy szúnyogölőt de összetörte a posta.
A kérdésem hogy a képen szereplő pár alkatrésszel egyáltalán mennyire lett volna biztonságos mind áramütés mind tűz és zárlat szempontjából.. Van egy ugyanilyenem, az egész jól bevált, de ez nem is működik.
Ha jól látom, ebben egy feszültségkétszerező van csak és a rács, sacc 630 V DC.
Nem valami nagy attrakció.. Ha szétszeded és bedugod a 230-ba, aztán belenyúlsz, biztos nagyon veszélyes. Ami pedig villannyal üzemel, bármikor lehet tűzveszélyes.
Sajnos én a darázs ügyben vagyok érintet. Az áll menyezett közé költöztek. A darázs irtóból 12000 Ft felett járok, eredményről nulla. Elektromos szúnyog irtott csináltam, már 1000 v járok. De csak ha mind a két vezetéket éri akkor működik egy kis átpattanó szikra nincsen. Tanács javaslat vagy egy működő képes rajz ha van valakinek megköszönném
Villany pásztort nem akarok oda tenni. Üdv Öreg.
Meg kell találni a bejáratot és megakadályozni a további behatolást. Ennyi, nem kell több.
Inkább használj darázs csapdát , szépen sorban összegyűjti mindet ....
Kösz a választ. A bejárat meg van, csak a pozdorjalap idővel az alakját változtatja és így nem lehet betömni.Volna megoldás de 85-ön túl már nem megy, aki rá érne az munkát nem vállal.Üdv Öreg.
Darázs csapdát használók, de a szőlő vonzóbb.
Milyen magasan van az a bejárat, és mekkora?
Protect Extra Darázsiró aeroszol. Öt méteres magasságban levő darázsfészket simán elintéz. Úgy is működik, hogy csak a bejárathoz fér hozzá.
4 méter. Este 9-óra után létráról fújtam be már 5- dobozzal.a létszám látszatra csökken de van.
Bocs hogy nem vettem észre hogy a válaszoló ugyan az.Én az ecetet sokallom, egy két csepp elég hogy a méhek ne menjenek oda.A víz helyett meg a sör az az igazi.
Hallihóóó!
Kérdés: Van egy ilyen izzós rovarcsapdám amiben az izzó tönkrement. Nos ennek az izzónak a beszerzése eléggé macerás. Gondoltam átalakítom uv ledesre. Az alap koncepció az lenne hogy döglött lcd monitorból kipecálom a vastag plexi lemezt és az éleibe belefurkálom az uv ledeket és az izzós csapda elektronikáját átszerkesztem úgy hogy a drótot a plexi lemezén szépen elvezetem és az majd pusztítja a rovarokat továbbra is. Viszont azon agyalmányoltam hogy a led-eket váltó feszről üzemeltessem amitől picit pulzálós fényük lessz vagy szimpla dc-ről? A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
Alakítottam át már henger alakút izzósat. Igaz nem UV LED, csak sima kék LED lett beszerelve.
2,5mm MCU vezetéket megcsupaszítottam, kettévágtam, létra szerűen párhuzamosan ráforrasztottam a LED-eket Izzó foglalat mellett két 2,5mm lyukat fúrtam amin átdugtam az MCU-t és meghajlítottam, beragasztottam. 2,5mm rézdrót elég merev ahhoz hogy ne mozduljon el, még fektetett tároláskor sem hajlik meg. LED-ek tápláláshoz régi telefontöltőt szedtem szét és ragasztottam be. Áramkorlátot pedig egy ellenállás látja el. Évek óta jól működik.
A természetben ritka a pulzáló fény, valószínűleg a folyamatos fény jobban csábítja őket.
Értem. Igazándiból azért gondoltam mert ugye az izzó is vibrál egy hangyányit.
Az izzó vibrál, de a tehetetlensége miatt tényleg csak hangyányit, a LED viszont villog.
Idézet: „valószínűleg a folyamatos fény jobban csábítja őket.” Én pont az ellenkezőjét vélem! A higanygőz lámpára úgy mennek!! Szerintem a fény spektrum is kevésbé fontos, mint maga a villogás! UV fénycsövesre átalakított csapdámra alig mennek a dögök! Ki akarom szedni a Graetz hidat a fénycső inverterből és megpróbálni az egyutas egyenirányítást. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2023
A régi fehér, higanygőz "izzókat" már kb. mindenhol lecserélték "környezetbarát" spektrumú (értsd: nem vonzza a rovarokat), az emberi szem számára inkább sárga színű világítótestekre, majd később ezeket LED-ekre.
Pl. egy házilégy, de a kutya is látja lazán az 50 Hz-es villogást, miközben az ember alig-alig. A kutya részben színvak, egyel kevesebb alapszínt lát mint az ember. A háziméh nem látja a pirosat, de látja az UV-t. Te is azt írod, a higanygőzre mennek, az UV fénycsőre nem. Különbözik a két sugárzási spektrum.
Sziasztok!
Puici segítséget kérnék az alábbi videoval. 6 kondival 470uf/600v esetén mit eredményezne, ha 220µF ot használnék, vagy ha 8 darab 470uf kondinál mi lenne a kimenet? Iletve a rovarcsapdáknál ellenállás oldja meg a kimenő áramot, itt dioda, ellenállás led. Ez jobb megoldás lehet? Köszi a választ Bővebben: Video Lenne valami program, ami megmondaná a kimenő feszültséget, vagy valami képlet? Köszönöm
Hello! Nem nézted végig a videót? 2 percnél ott vannak a feszültség értékek. Egyébként pedig az első kondi a hálózati (bemeneti) feszültség csúcsértékére töltődik, az összes többi pedig a kétszeres csúcsértékre. 230V-nál ez már 620V, tehát a 600-as kondi, már nem is jó.
A kapacitától a feszültség nem függ. De a feszültségsokszorozóban nF-os kondik vannak, nem µF-os kondik. De ez, egy Villard feszültség sokszorozó, aminek topikja is van.
Köszönöm szépen, és a led megoldás jobb mint az elenállás?
Köszi
A Led, csak azt mutatja, hogy van hálózati feszültség.
Sziasztok!
Készítettem egy kapcsolást a jelenlegi áramkörről ami a készülékben van, kérlek nézzétek át ti is. A gond, hogy Kb 2 évente kimennek a kondik, és én a végén lévő 2x2Mohm ra gondolok, hogy nagyon megterheli (kapcsolási rajzon nincs rajta). Köszönöm a segítséget.
Az összes kondi kimegy? Mértél feszültséget azokon, amelyek kimennek? Miért vannak sorbakötött kondik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |