Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi mindenkinek !
Egy ismerős hölgy pár éve bement az autóalkatrész üzletbe és kért "olyan nyikorgót" a Suzuki-jához. A dolog működött: autójának megfelelő ékszíjjal távozott onnan.
Ha pedig komplett átvizsgálást kért volna a Mozaikban, akkor nem kapott volna semmit.
A hozzászólás módosítva: Vas, 2:49
Remek tanácsokat kapott volna, esetleg kifizeti a szemledíjat és akkor még is nézik az autóját. Alkatrészt viszont biztosan nem
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:04
Érdekes megközelítés és problémamegoldás.... A jövőben, ha valami nem fog rendesen működni akkor mindig újra fogod telepíteni?
Miért nem adtad ki a " dmesg -H " parancsot? Rögtön meg tudtad volna, mi a nyűgje...
Azért mert most kezdek ismerkedni a linux-al és nem ismertem a parancsot, ezért kérdeztem de mindenkinek csak a hogyan oldjuk meg másképp az internetmegosztást járt az eszében.
Lemerült elemről...
Ugye beírtam az elfogadnám... topikba, hogy keresek AM3-as procit, amiért ma el is mentem hozzád. Hogy teljes legyen az öröm, azzal se indult a gép, ugyan úgy fekete minden, én meg szépen szomorkodtam tovább, hogy előre kell hozni a gépfrissítést. Már írtam img-nek, hogy mégis meglátogatom az alaplapot kimérni, de nem hagyott a kisördög és megint végignéztem mindent. Eszembe is jutott, hogy a gépem kb. úgy viselkedik, mint amikor az alaplapi elemnél lévő jumper rövidre van zárva (hogy BIOS reset legyen), így mit veszthetek alapon rövidre zártam a jumpert. Hozzá kell tenni, hogy ezen az alaplapon nagyon okosan a PCI-e foglalat közvetlen közelébe van téve az elem és a jumper is, ahhoz, hogy cserélni lehessen, ki kell venni a videokártyát a gépből. Szerencsére a jumperhez azért hozzá tudtam férni, így jött egy indítás összezárva, hozta is a szokásos fekete minden formáját. Majd ismét megnyitva indítás és hopsz - bejelentkezett a proci, amit adtál! Na ekkor már sejtettem, hogy győzelem van, ezért nagy bátran visszacseréltem az eredeti procira és így indítottam egyet. Na azóta össze is raktam a gépet és már arról írom ezt a szösszenetet. Szóval hepiend, a vásárlás elhalasztva még pár hónappal, így lesz időm kényelmesen nézelődni és válogatni az alkatrészeket, nem kell kapkodva kiválasztani valamit. A történethez hozzá tartozik, hogy tápcsere azért volt a gépben, immár gondolva az új konfigra egy Seasonic GM12 GM750 80+gold tápot raktam a gépbe. Az alaplapi elemet cseréltem a táppal együtt (hogy miért nem ezzel kezdtem...), abban alig pislákolt az élet, 2.3V-ra volt merülve. Ha már emiatt az ijedtség miatt nem tudtam használni a gépem, a házat is szétszedtem és a hat előlapi USB2 portból kettőt feláldoztam és átfaragtam USB3-ra, így mégis kultúráltabb, mint eddig volt
Szuper! Köszi a beszámolót, további sok sikert!
Köszi a választ. Amikor először próbáltam feltenni a gépemre a win11-et, akkor azt kaptam, hogy a gépem nem alkalmas a win11 futtatására. Feltettem egy 10-est, most azt használom (az Ubuntu mellett, de ez most nem lényeges).
De nem hagyott nyugodni a dolog, feltúrtam az internetet és az alaplap manuálját és ott volt benne a megoldâs: a TPM-et itt PTT-nek hívják és így már megtaláltam a BIOS setupban. Aktiváltam és indítottam próbából egy win11 telepítőt. Most már eljutottam a lemez particionálásig, itt léptem ki. Tehát akkor nem kell plusz modul?
Ha túljutottál az ellenőrzésen és elindul a telepítő, akkor azt jelenti, hogy a gépedben be van kapcsolva a TPM2.0 modul, amit igényel. Ez esetben nem kell külön modult venned.
Maga a TPM lehet a processzorba integrálva, az alaplapra integrálva külön IC, vagy csak egy tüskesor és azon külön modul. Ezek vagylagos dolgok, elég, ha csak az egyik van meg.
Most már tudod, hogy ha nem indulna a géped, akkor csak kicsit rövidre kell zárni azt a jumpert és ellenőrizni az elemet is, majd újból megkísérelni az indítást.
Idézet: „Maga a TPM lehet a processzorba integrálva, az alaplapra integrálva külön IC, vagy csak egy tüskesor és azon külön modul” Lehetséges, hogy a win a "tüskesor" létét is elfogadja Amikor kiderült, hogy a w11 feltétele e 3 betűs dolog, letettem a frissítésről, mert ugyan az alaplapomon ott a helye, de üresen ... Kb. karácsony óta már vagy 3* indult a gépem a következő üzivel : a w10 támogatása lassan lejár, segítünk felkészülni a w11-re váltásra ... Vagy "csak" a szokásos sablonszöveget kaptam meg ?
Ha a procidban benne van, akkor is simán megy a telepítő. Egyébként meg sima sablonszöveg, amit az A10-es AMD procis gépünk is megkapott, pedig még az alaplap se támogatja a TPM-et.
Idézet: „Lehetséges, hogy a win a "tüskesor" létét is elfogadja” Az alaplapon levő TPM tüskesor nem biztos hogy illeszkedik a vásárolható TPM modulhoz. Én jártam így, nem lehetett rádugni, mert máshol volt az üres láb (Asrock alaplap, Asus modul). Vissza is vették. Később kiderült, hogy nem is kell, mert a processzorban benne van.
Pontosabban, a modult az alaplaphoz kell választani. Más lábkiosztással és akár más kommunikációs protokollt is használhatnak, illetve az adott alaplapnál is meg kell nézni melyik verziót támogatja. Pl. nekem az msi gaming csak 1.2 verziót eszi meg, a 2.0-ra köp egyet. Látja, hogy ott van, de nem hajlandó vele szóba állni.
Kommunikációs protokoll pedig vagy SPI, vagy I2C, ezt is a lap válogatja.
Én még egyszer se kaptam ilyen jellegű üzenetet, pedig Windows 10 Pro rendszerem van.
TPM modulNem értem, mit rugóztok még mindig ezen a TPM modul szükségességén. Már korábban elmondtam, olyan gépre is lehet telepíteni W11 -et is, ami nem tartalmaz semmiféle hardveres vagy szoftveres TPM modult. A lényeg, hogy a Win telepítőben ki kell venni ezt az ellenőrzést, onnantól kezdve, kis túlzással bármilyen gépre lehet W11 -et telepíteni...Bővebb információ evvel kapcsolatban az Innovatív fejlesztő csapat videóiban, a Saját Windows telepítő készítése sorozatban található Yt-n... A trükk annyi, hogy egy korábbi W10 telepítő BOOT.WIM fájlt ami még engedélyezi a TPM modul nélküli telepítést, át kell másolni egy W11 telepítőbe. Onnantól pedig nem lesz feltétel a TPM modul megléte, hogy a telepítés elinduljon, a W11 INSTALL.WIM médiából.
Bug????Üdv, szerintetek a Yt, vagy az opera bugja, hogy hiába tekernék lefele, az alább lévő videókat nem hajlandó betölteni, és nem lehet tovább lefelé görgetni? Frissíteni kell a lapot, és lentebb görgetni, hogy túllépjen. Viszont ha az elsők közül nézek valamit, vagy csak nem tekerek lentebb x ideig, akkor nem hajlandó már lentebb görgetni hiába akarnám. Verzió:95.0.4635.90.
Megnéztem, nálam 116.xxx az aktuális verzió. Frissítened kéne az Operát és utána megnézni, hogy működik-e.
Idézet: „A lényeg, hogy a Win telepítőben ki kell venni ezt az ellenőrzést” Na persze. Ezt megcsinálja a Rufus is. De csak addig, amíg egy szép napon az MS nem küld valamelyik frissítéssel egy rutint, ami újra ellenőriz, és akár letilt mindent. Akkor aztán vakarhatod a fejed a trükkökkel együtt. Megoldás: kicseréled a hardvert egy kompatibilisre, vagy maradsz a Win10-nél frissítés nélkül. Erre mondják, hogy az erősebbik kutya izél. Itt most az MS. Ez van.
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy ezt meglépi-e az MS.
Jelenleg vígan használok win11-et nem kompatibilis gépeken is. Semmi vízjel, semmi korlátozás, a TPM2 modul hiányával tisztában van a rendszer, ki is írja az adott helyen, hogy a modul nem található, és ennyi. Szerintem nem olyan hülyék, hogy meglépjék. Nekik az a fontos, hogy a windows legyen a legelterjedtebb operációs rendszer. A hardver gyártók inkább prüszkölhetnének, mert szerintem ők kezdeményezték ezt a váltást. Az átlag ember egyszerűen nem akart már jobb, újabb gépet, mindenre elég volt a régebbi, kezdett leülni a piac.
Nekem azt mondja, hogy naprakész.
Mondjuk lehet W 10-11 -re van újabb verzió, de az nálam nem játszik.
Természetesen lehet venni új vasat, senki nem mondta, hogy nem szabad.
Viszont ha a régi is megfelelő, és még használható, akkor ne egy OS gyártó akarja már megszabni vagy rákényszeríteni, hogy mikor "vegyek" új vasat. Szóval amíg megfelelő a régi, lehet használni nyugodtan. Ui.: Engem még a W 10-re se tudott rábeszélni az "erősebb kutya". Nálam meg ez van.
Rámutassak a nyilvánvalóra? A win7 támogatása 2020 január közepén járt le (öt éve), azóta a szoftverkészítők folyamatosan abbahagyják a szoftverük windows7-re való fejlesztését. Az opera böngésződ is így járt, aminek köszönheted, hogy bizonyos oldalak nem úgy jelennek meg, ahogy kellene. Vagy elfogadod és szenvedsz, vagy váltasz egy modern oprendszerre (ha nem akarod a csúnya gonosz picipuha ablak 10-11-et, akkor válthatsz nyugodtan valami linux alapú rendszerre is).
Annyira nem szenvedek, mert a firefoxot használom, az pedig perfekt működik.
Az opera csak a youtubra van, hogy kigyomlálja a reklámokat. Ui.: Tudom, hogy lejárt a támogatás, de annyira nem hat meg, hogy ezért váltsak... A hozzászólás módosítva: Hé, 21:53
Szerintem a nem a böngésződ a probléma. Az utóbbi időben a YT nagyon bekeményített a reklámblokolókkal szemben, az a tapasztalatom hogy ha érzékeli hogy be van kapcsolva valamilyen reklámblokkoló akkor hibás működést szimulál (nem ad képet de a hang megy, nem ad hangot de a kép megy, random lefagy...), nekem legalábbis ezt csinálja/csinálta Mozilla alatt ha be volt kapcsolva az AdBlocker, kikapcsolva minden újra működik, csak rohadt sok a reklám a prémium meg egyre drágább.
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:05
Idézet: „ezt csinálja/csinálta Mozilla alatt ha be volt kapcsolva az AdBlocker” Nem Adblock-ot kell használni, hanem uBlock Origin plugint. Nekem sem működött az Adblock rendesen. Amióta váltottam, nincs gond. Pontosabban néhány hete pár napig volt, de az új verzió már megoldotta. Semmilyen reklám sincs a YT felületen.
Az Adblock már rég "eladta a lelkét", anno azzal kezdődött, hogy "nem tolakodó reklámok engedélyezése"... Amikor ez megjelent, onnantól lett egyre gyengébb. A uBlock Origin akkor már megjelent egy ideje, és a mai napig jól működik, többféle böngészővel, és többféle oprendszer alatt is. Konkrétan Win7+ Firefox, Win7+Chrome kombinációk esetén, nekem teljesen reklámmentes a youtube (is).
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:26
Idézet: „De csak addig, amíg egy szép napon az MS nem küld valamelyik frissítéssel egy rutint, ami újra ellenőriz, és akár letilt mindent.” Ezt szoktam mondani én is, de úgy néz ki, az MS elengedte ezt a dolgot, pár napja tűntek fel ilyen infők (tőlük); se a processzor, se a TPM nem lesz akadály, mivel a statisztikák szerint úgy 70 százalék használ még mindig Win 10-et. : -) Linkem most nincs hozzá, de szerintem úgyis olvasható lesz vagy már az is mindenhol. A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:28
|
Bejelentkezés
Hirdetés |