Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   39 / 90
(#) tocsahifi hozzászólása Okt 12, 2008 /

ha nem jön közbe semmi, tudod? akkor mehetünk. bombát vigyem???
(#) pittyu válasza tocsahifi hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Nos , mais jót reptettünk.Az új pilcsi dobálta a bombákat, nem te csabikám. Ügyes gyerek. Az ancsa is repült egy kört, bár kicsi a motor és nagyon orrkönnyű volt.

DSCF0026.JPG

(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Egy hátulnézet.+oldal.

DSCF0027.JPG

(#) pittyu hozzászólása Okt 12, 2008 /

a lemaradt kép.És még valami---Megkérek minden modellező kollégát , ha valaki tudja,,,, vagy megtudja szerezni az ancsa-:AN-2 es pontos súlypontját ne őrizze meg a titkot magának.! :kuss: :worship:

DSCF0028.JPG

(#) szabi83 válasza pittyu hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Jó kis gép

Én csak egyet hiányolok a témából, videót, felszállásról..pl... nekem ne gyertek a youtubal... az nem az igazi :yes:
(#) pittyu válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Igazad van, én is hiányolom. A werbatim és az one 2 kis videomat is sikerült leamortizálnom. :no: De eddig csináltam egy -két órányi videót. Rendes videokamerám nincs, akinek meg van az mindig othonhagyja l.amikor termikelésnél mellém szegődött két "Mester" (egerészölyv) ott jajgattunk ,hogy nem tudjuk felvenni.Amúgy mi kiérkezve a terepre egyből szereljük a gépeket , forrnak az akkuk és a töltők ,mindenki rohan az égbe.Kinek van kedve és ideje videozgatni.?Van amikor három négy gép röppen egyszerre.!Az ancsa gazdája a legrosszabb neki is van videoja és odaadtam a pinakle studio lemezét KB . egy éve hogy csinál majd klipeket de még a lemezt se adta vissza igaz sanyi?
(#) tocsahifi hozzászólása Okt 13, 2008 /

pitty-nek csak azt szeretném mondani hogy valóban jobb a balsa gép mert azzal legalább lehet jukakat fúrni a földbe.
Hajrá depron!!!!
Ja, és csak az a lényeg hogy ki van többet a levegőben.
(#) tocsahifi hozzászólása Okt 13, 2008 /

hogy tudok ide videót felrakni???
Megőrülök, már szerte szana konvertálom de nem engedi mert tul nagy neki a file, azt adja ki hibának.
2,2Mb az sok???
Vmi link kellene ahová feltennék nektek filmeket, mert abból van nekem egy csomó.
(#) wg_kezdo hozzászólása Okt 13, 2008 /

Nos megkerült az elveszett repülőm. 2 napig volt bekapcsolva a szántóföldön és gondolom a reggeli "harmat" igen megviselte.
Az akksijával kezdtem az szolgáltat vagy 3V-to (11 helyett, LiPo).
Ráraktam töltőre, de mintha ott sem lenne.
Mit szoktak ilyenkor csinálni? Kuka?
(#) tocsahifi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Párhuzamosan lőjj rá egy uo cellát kb 4mp-ig
Tehát ha 3 cellás akkor egy 3 celást rakj rá párhuzam utánna nézdd meg feljebb jött e a kapocsfesz.
Ha igen akkor ismételd meg még egy párszor de tényleg csak 3-4 másodpercig. Az igazi az lenne ha a cellákhoz hozzáférnél és egyenként adnál nekik 4 volt körül de ne töltsd igy csak sokkold meg mert másképp a lipo töltö nem ismeri fel.
(#) Novak válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Hajaj, az 1 V/cella az nagyon durva! Igazából hiába éleszted fel ezzel a sokkolgatós módszerrel, ha sikerül is újra életre lehelni, akkor sem lesz olyan, mint volt. Örülhetsz neki, ha a fele kapacitás visszajön.
(#) wg_kezdo válasza tocsahifi hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Elvileg 4 vezetékem van, de mivel egyre növekszik a fesz gonolom nem külön-külön férek hozzá a cellákhoz .

Nincs másik akksim sajnos, mivel tudnék még ráengedni áramot?
Gondolom az 1A-es adapter nem elegendő....Ez az akksi

(#) wg_kezdo válasza Novak hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

A fele kapacitásnak én is örülnék .
Úgysem marad tovább a levegőben
(na jó ez nem igaz, de akkor is legalább menne valamennyire...)
(#) Novak válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Ha 4 vezetéked van, akkor hozzáférsz egyenként a cellákhoz. Csak ne úgy nézd, hogy mindig egy adott vezetékhez méred a maradék hármat, hanem mérj 2 szomszédos vezetékpárat. És úgy hozzá fogsz férni mindegyikhez
(#) lapose válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Szia!
Ha hozzáférsz a cellákhoz szinte bármivel. Akár egy dugasztáppal is, csak köss vele sorba egy ellenállást, hogy ne tudjon túl nagy áramot kapni a cella. Nem ismerem ezt az aksit, de így látatlanba nem adnék neki 0.2-0.5A-nél többet!
Közbe mérni kell a feszültséget, és ha a cellák magukhoz tértek vissza az eredeti töltőre!
(#) Braf válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Ha mélykisült egy li-poly/li-ion akku azzal veszélyes próbálkozni! Már csak azért is mert nem egyszerű tölteni. 1-2 ember megint osztja az észt ,hogy köss vele sorban egy ellenálást majd rakd tápra. Ezeknek mondanám , hogy ettől felpuffad, esetleg fel is robbanhat! A "sokkolgatós" módszer meg szinte egy az egyben tönkreteszi... ni-mh,ni-cd, ólomakku bírja de a li-xx ek nagyon érzékenyek.

Egy li-xx cellát úgy kell tölteni hogy a névleges feszültség eléréséig fix árammal, majd ha elérte akkor fix feszültséggel. Abszolút nem szeretik a túltöltést, szélső működési paramétereket, ilyenkor gáz fejlődik benne ami szépen felpuffasztja és használhatatlanná de legfőképp veszélyessé teszi!

Legegyszerűbb (de nem a legbiztonságosabb) töltőt 2db lm317-ből lehet csinálni. Egyiket áramgenerátoros módban az akkuval sorban (pl 100mA-ra állítva) másikkal meg feszültség generátoros módban 11,1V+1,25V ra állítva táplálni az előzőt.

Ha van balanszeres töltőd és az tud akkut "javítani" akkor azzal egyszerű a dolgod. Csak azt a rövid több vezetékes csatlakozót kell rádugni és menni fog.
Ha nincs ne nyúlj hozzá cellánként mert csak tönkreteszed! Ha akár 0,05 V ot is elmászik 1-1 cella egymástól már nem egyenletesen fognak lemerülni és terhelődni.
(#) Braf válasza Braf hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Esetleg ha az eredeti töltő felismeri és csepptöltéssel elkezdi tölteni akkor nem kell vele törődni mert rendbehozza.
(#) pittyu válasza Braf hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Én még annyit hozzátennék Braf hozzászólásához,:Ne hagyd magára az akksit, én anyámtól lenyúlt sötőkerámiába szoktam tenni. Volt amikor zuhanás után látszott egy kis sérülés, és csak másnap puffadt fel.(de rendesen)A mélykisütés is ugyanolyan veszélyes. tocsahifi- most az enyém meguszta a földbefúródást.
(#) wg_kezdo válasza Braf hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Köszönöm a tanácsot.
5000 Ft-ot nem ér meg az, hogy felrobbanjon esetleg pont úgy, hogy meg is sérüljek.
Inkább veszek egy újat amúgy is be van már kicsit horpadva stb.....

Mindenesetre tanultam az esetből fel fogok tenni egy csipogót a gépre, hogy legközelebb megtaláljam .
(#) pittyu válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Jaj. Nehogy tüzszerészt hivjál már!!!Nem úgy robbam mint a gránát. Nekem nem sikerült még lángot sem kicsikarni belőle.Már idáig három pakkom ment tönkre, volt hogy két cella közül kimütöttem a hibás pukkadtat.Kimeritve még mindig ugyanugy néz ki, mint fél évvel ezelőtt. Holnap világosban lefényképezem.Tocsahifi szedett is már szét hibás cellát (darabokra) kinyitotta mint a konzervet.
(#) foxi63 válasza pittyu hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Hali!
pedig még autó is kiégett hibás li-po töltése végett,
Bővebben: Link
(#) lapose hozzászólása Okt 14, 2008 /

Jaj gyerekek, számolni ki fog?

Itt egy akku újraélesztéséről volt szó!

wg_kezdo által belinkelt akkumulátor tartósan 12.5A bir szolgáltatni!

Ha van egy 9V-os adaptere, és beállít 0.2A-es regeneráló áramot R=Ut-Ucella/Ir=9V-6V/0.2A=30 ohm.
A cellára jutó teljesítmény pedig Ucella*Ir=3V*0.2A=0.6W
Ha a cella totál döglött a rajta fellépő maximális teljesítmény(illesztés(!)) Pmax=4.5V*4,5V/30 ohm=0.675W!!!

NA most ennek az akkunak a kivehető tartós teljesítménye
P=U*I=11V*12,5A=137,5W
Hogy akarod ezt felrobbantani 0.6W-al?
Ütöd kalapáccsal?
Szólsz Uri Gellernek hogy szuggerálja robbanj fel, robbanj fel?
Életed végéig rajta hagyod?

Mielőtt bárki bármit leírna számoljon már utána egy kicsit!

Mellesleg a lipo akkuk nem azért robbannak fel mert rá van írva, hogy én lipo vagyok szeretek robbanni.
Hanem a lipónak van egy olyan tulajdonsága, hogy nagyon nagy árammal lehet tölteni és kisütni is, és ezt mi ki is használjuk!
Töltés alatt ezért kemény energiamennyiséggel meg is kínáljuk, ha ezt az akku el tudja raktározni nincs semmi gond, de ha nem, pl. egy mechanikai sérülés miatt, akkor az energia nem eltárolódik hanem más kiút nem, lévén hő lesz belőle!
De ha nem közlök az akkuval komoly mennyiségű energiát, mi robbanjon fel benne? A robbanás is energia, az energiamegmaradás törvénye rá is vonatkozik!
(#) tocsahifi válasza foxi63 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Nézdd meg a többi ilyen videót is!!!
Ez teljesen mesterségesen generált úgymond demó!!!
Fúll töltés után még rákapcsolnak az akksira nem kevés áramot töltés gyanánt. Így pesze hogy kinyírod!
Amúgy meg valóban ahogy pittyu mondja darabokra szedtem már vagy 3 cellát . Én próbáltam kigyújtani de nem sikerült. Mindíg elégett a szál ami a cellákon belül van.
Elég nagy áramok vannak odabent ahhoz hogy azt az aluszallagot elégesse (ami a rövidzárat okozza) 1másodper alatt.
Én már egy jópár totál lemerült lipo-t élesztettem fel.
Igaz nagy odafigyelést, és műszerezettséget igényel de meg lehet csinálni. Nem hiszem hogy számolgatni kellene mert attol nem fog müködni a pack.
Azért inkább azt ajánlom a kollégának tényleg vegyen egy újjat!!!!
(#) wg_kezdo válasza tocsahifi hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Megfogadom a tanácsot tekintettel arra, hogy úgy is újat akartam venni.
(#) pittyu válasza tocsahifi hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Full töltés után rövidre zárás, átütés csavarhúzóval, kombifogó uthenger STB.Mindenki tud mutogatni ezekre a videókra. De kik azok akik szépen összefoglalják hogy kell kezelni , mire kell vigyázni .Mindenki olvassa el a "LI-Po A B C -t "( utána felelés lessz !!).
(#) googa hozzászólása Okt 15, 2008 /

Ha valakit érdekelne hosszú távon ilyesmi kategóriájú, igényesen kivitelezett távvezérlésű vitorláshajó, bármilyen készültségi színten, kedvező áron, az vegye fel velem a kapcsolatot. Tavaszig még sok idő van , de egy-egy hajó elkészüléséhez hozzávetőlegesen egy hónapra van szükség. Üdv!

ui.: Az előbbi linken saját készítésű és az eredeti 1:1 Alinghi-SUI-ra 90%-ban emlékeztető hajó látható. Lásd itt.
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Bocsi! Az eredeti hajó ITT látható.
(#) tocsahifi hozzászólása Okt 18, 2008 /

pitty holnap vasárnap egy légikör??? Fent a dombon!
(#) pittyu válasza tocsahifi hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Benne vagyok + Szilveszter . Ebéd után.
(#) tocsahifi hozzászólása Okt 18, 2008 /

JA én is beszéltem vele. Valószínű hogy az új tanítványom is jön, meg ha gyurka is ráér akkor őt is hívom!!!
Következő: »»   39 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem