Fórum témák
» Több friss téma |
Kezdesz rájönni, mit jelent a marketing a mW-okban
Két 50mW-osnak mondott lézer közt 10x-es fényerőkülönbség is lehet, és van is.
Hát én annyira nem értek hozzá nekem teljesen megfelel ez a lézer! Nem akarok vele házakat gyújtogatni
Sziasztok! Akkor megéri megvenni az 50mW-os true green lasrt?Tényleg jobb a fénye?
Mindegyikre azt mondják, hogy true.
Szia! Amit én vettem arra nem volt ráírva és az volt 16$ De amit most akarok venni az pedig 21$ és arra meg rá van írva hogy true.
Má nem azé de 50mWos ződ lézer az életbe se gyújt be semmit. Az infra tartománnyal lehet gyújtogatni.Nekem van 40mWos zöld lézerem szkennerrel együtt.Az a lézer még csak nem is langyos, pedig igen jó minőségű lézer,mert amit eddig rendeltem mástól az nyomába se lépett.
De lehet gyújtogatni vagy nem ?Mert a videókon kidurrantja a lufit és a gyufát meg gyújtja.
Sziasztok! Mit csináljak ha a lézeremnek a lencséje bekoszolódott. Amikor világítok vele akkor a pont mellet körbe van egy folt.
Üdv!
Ki kell szedni a lencsét és mikroszálas szövettel megtisztítani.
És ha belefújok? Mert azóta ad ilyen fény amióta a zsebembe tettem.És nem a dobozába
A video tökéletes arra, hogy átverje a népet! Ami a lényeg: 140 mW alatt nem fog gyújtogatni, lufit durantani stb. Én több gyártótól kértem árajánlatot, 150 mW kb. 60 USD, tehát ha valaki 6-7 e Ft-ért kínál ilyesmit az átverés! A legnagyobb teljesítményű jelenleg 800 mW, ennek az ára kb. 200.000 Ft. Nézd meg mit veszel! A zöld lézer fénye kb. 50-szerese a pirosénak, azért tűnik erősebbnek!
A neten (főleg a Vaterán!!!) rengeteg szélhámos van! :no:
Nagyon sok gagyi lézer (szinte csak az van!) van forgalomban! A legtöbb nem bírja tovább 1-2 óra összüzemidőnél! Utána a fókusza szétesik, illetve megjelenik a szemcsés kör a pont körül. Erre kb. egy ellenszer van: gépzsírral vékonyan lekenni mindenhol, majd kb 30-40 fokos szögben elegánsan, idegből elhajítani, lehetőleg valami megfelelő helyre!
Azt kell látni, hogy a lézerdiódák kb 2-5 A (!!!) impulzus árammal működnek. Ezt a gagyi kínai szarok nem bírják sokáig, hamar az elfekvőbe kéredzkednek!
Meg az se mind1,hogy a pointert meddig tartod egyfolytába bekapcsolt állapotban, mivel nincs rajtuk komolyabb hűtés így könnyen túlmelegszik,utánna zajos lesz a fény nyaláb és vége.
Idézet: „A zöld lézer fénye kb. 50-szerese a pirosénak” Ezt valamelyik oldalon elterjesztették (már nem tudom melyiken, talán hobbirendelésnél), és azóta ezzel hülyítik a népet (ahogy a mW-okkal is). Ez egy marhaság, a valós érték kb. 2,5 - 2 között van, 650 illetve 635nm pirosra nézve. De a gyártók ugyan úgy hazudnak. Halottam olyan esetről, hogy 350 ezerért vett valaki egy itthoni cégtől fél W-os lézert, csak kiderült, miután össze lett hasonlítva egy másik lézerrel, hogy csak 150mW körül van. Még a gyártók is olyan ravaszok, hogy belemérik a kimenő infra teljesítményt is, így rámondják, hogy 500mW, miközben annak több, mint a fele nem is látszik, de valóban, egy teljesítménymérő is ezt mutatná (infraszűrő nélkül). Nekem van 1 darab 50mW-os pointerem, 500mW-os infra diódával, de a bőrfotel úgy füstöl tőle, mintha forrasztót nyomnék hozzá. Összehasonlítottam egy valódi, lemért 50mW-ossal, és még nagyobb egy kicsit a fénye. Ha teljesítménymérővel lemérném, tuti 150mW-ot mutatna legalább, mert beleméri az infrát is. Tehát ezt tulajdonképpen 150mW-os pointerként lehetne eladni.. A legtöbb eladó meg azt sem tudja, mit jelent a mW (náha mV-ot is írnak helyette), így az elektromos teljesítmény beszorozza gyök 3-al, meg négyzetre emeli, és kijön valami totál irreális marhaság, aminek köze nincs a konstrukciónak bármely eleméhez. Ez egy jó kis elemzés : Bővebben: Link
Szia!
Azért ez így nem igaz. Már az sem mindegy, hogy a 635nm-hez hasonlítod az 532nm-t, vagy a 650nm-hez. Nem a pontból kell kiindulni amit a falra világítanak ezek a lézerpointerek, mert a szem ott már úgysem látja a normális fényerejét, mert vakít. (ha így nézed lehet tényleg csak 2x-es a különbség) Ha szkennerrel rajzolsz egymás alá 2 vonalat 650-nel és 532-vel és ezt szemből nézed kis füstben óriási lesz a különbség. Ebben az esetben nem vakít és a valós különbség sokkal jobban látszik. Én be merném vállalni a kb. 30x-os különbséget (persze nagyon körülbelül, mert ez lehet 20 is és 40 is...). A 635 és a 650 között van kb. 2x-es különbség. Nekem is van 400mW-os zöldem és éppencsak melegít. (mert abból infra nem jön ki) A többi dolog amit írsz már igaz... Lassan majd a lézerteljesítményt is elkezdik PMPO-ban megadni...
Bővebben: Link
"Szemünk az elektromágneses sugárzás 380 és 780 nm közötti hullámhosszúságú tartományát érzékeli látható fényként. Az emberi szem nem egyformán érzékeny a különböző hullámhosszú sugárzásokra, a szem érzékenységének elfogadott és az 1.1 ábrán látható szabványosított görbéjét a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság állapította meg. " Kielemezve a képet: a 635nm és 532nm között 0,88/0,28 =~ 3,1 x-es a különbség. 650nm és 532nm között 0,88/0,11= ~8x-os. Bővebben: Link Nagyjából ezt helytálló, színkeveréses tapasztalataim alapján is. 150mW 650nm-es vöröshöz 25mW 532nm zöldet keverve nagyjából citromsárga fényt kapunk, ami 1:6 arányban van.
Ez már sokkal pontosabb.
A jelölés az ábrán (második linken) teljesen helyes, papíron úgy néz ki tényleg így is van de ettől én még sajnos feltűnően gyengébbnek látom a 650-es lézeremet az 532-höz képest.
Hát, ez szubjektív színérzet. Ahogy az emberek szemének a felbontóképessége is más egy kicsit, úgy a színérzete is. Sőt, a fehéregyensúly érzet is beleszól, mert ha szobában, sima izzó, vagy nátriumlámpa világít, kapásból eltolja az egész spektrumot. Sötétben meg pláne, ott alapvetően máshogy érzékeli a szem a fényeket.
Szia collector.Az 50mW-os zöld true lézer az tényleg éget és sokkal erősebb a fény mint a síma 50mW-osnak?
Üdv kollégák! Kíváncsi volnék rá, hogy valakinek van-e valami tapasztalata, vagy hallott-e esetleg a következő cég által forgalmazott termékekről valamit?
lasers.hu Májusban szándékozom egy 100mW-os zöld pointert rendelni.
Hagyjuk már ezt a true dolgot. True akkor lesz, ha te otthon leméred kalibrált műszerrel. Meg lehet próbálni fényképezővel megfelelő beállításokkal elemezni a kép hisztogramját.
Itt egy példa, mire is gondolok, lefotóztam a lézerem: Bővebben: Link Megfelelő körülmények közt meg lehet ismételni a mérést, de nagyon sok adatra szükség van. A kép fehér falra világított lézer, adatok: 1/200s f10,9 (f11) iso100 12mm (nem ekvivalens) Igazából még a gép dinamikus átfogása is befolyásolja a kialakuló képet, így a létező legnagyobb záridővel kéne fotózni, ahol épp, hogy látszik még a belső zöld fény, nincsenek kiégett részek. Akkor hitelesebb lenne az összehasonlító mérés.
Nagyjából kevesebb, mint a fele a zöld teljesítménye az átlagos pointerekben. Érdemes lenne mindenkinek, aki akar venni, és érdekli is, hogy egyáltalán mit vesz (mert nem azt, amit hirdetnek az biztos), a kristályok árait, és azok tulajdonságait jól megvizsgálni, és megtanulni, és ugyanez az infra diódára is vonatkozik. Ennyiből nem lehet 100mW-os lézert összerakni. Egy 1W-os dióda a legjobb esetben is 20 ezer forintnál kezdődik. 15 ezerért 20-30mW körüli zöld jön ki, nem több.
De nem drága amúgy. Mondjuk azt kipróbálhatja mindenki, hogy mit is csinál a kis ceruza akksi, amikor 1,2A-el terhelitek be Merthogy a 100mW-os zöldben elvileg legalább akkora diódának kell lennie. Aki nem szeretné ezt megcsinálni, elmondom, hogy 1-2 perc alatt az áram visszaesik 800mA alá kb.
Nagyjából kevesebb, mint a fele a zöld teljesítménye az átlagos pointerekben.
Milyen átlagos pointerekben? PL.: Made In China típusúak, vagy a netpiacosok esetében? Nem értem ezt........ Hmm. Akkor milyet ajánlasz? Nekem csak az kell, hogy kb 100m-re el tudja lőni a sugarat, úgy hogy látszódjon is a nyaláb!
Szia! Nekem egy (50mW-os van ami nem is annyi csak az van ráírva)és annak lehet látni a csíkját és szerintem még 1000m-is elviszi :yes:
Akkor nem értem ezekhez minek írják ki h elmegy akár 5-6km-re is!
Mondjuk nekem nem is kell akkora távolság, csak hogy erős legyen a fénye! |
Bejelentkezés
Hirdetés |