Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 76
(#) Collector válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Kezdesz rájönni, mit jelent a marketing a mW-okban
Két 50mW-osnak mondott lézer közt 10x-es fényerőkülönbség is lehet, és van is.
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Hát én annyira nem értek hozzá nekem teljesen megfelel ez a lézer! Nem akarok vele házakat gyújtogatni
(#) bigbazsi válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Sziasztok! Akkor megéri megvenni az 50mW-os true green lasrt?Tényleg jobb a fénye?
(#) Collector válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Mindegyikre azt mondják, hogy true.
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Szia! Amit én vettem arra nem volt ráírva és az volt 16$ De amit most akarok venni az pedig 21$ és arra meg rá van írva hogy true.
(#) L.O.T. hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Má nem azé de 50mWos ződ lézer az életbe se gyújt be semmit. Az infra tartománnyal lehet gyújtogatni.Nekem van 40mWos zöld lézerem szkennerrel együtt.Az a lézer még csak nem is langyos, pedig igen jó minőségű lézer,mert amit eddig rendeltem mástól az nyomába se lépett.
(#) bigbazsi válasza L.O.T. hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

De lehet gyújtogatni vagy nem ?Mert a videókon kidurrantja a lufit és a gyufát meg gyújtja.
(#) bigbazsi hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Sziasztok! Mit csináljak ha a lézeremnek a lencséje bekoszolódott. Amikor világítok vele akkor a pont mellet körbe van egy folt.
(#) bigbazsi hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Sziasztok! Küldök egy képet róla.

DSC01012.JPG

(#) Djatis válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Üdv!

Ki kell szedni a lencsét és mikroszálas szövettel megtisztítani.
(#) bigbazsi válasza Djatis hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

És a lencsét hogy bírom kiszedni?
(#) bigbazsi válasza Djatis hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

És ha belefújok? Mert azóta ad ilyen fény amióta a zsebembe tettem.És nem a dobozába
(#) papu720 válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

A video tökéletes arra, hogy átverje a népet! Ami a lényeg: 140 mW alatt nem fog gyújtogatni, lufit durantani stb. Én több gyártótól kértem árajánlatot, 150 mW kb. 60 USD, tehát ha valaki 6-7 e Ft-ért kínál ilyesmit az átverés! A legnagyobb teljesítményű jelenleg 800 mW, ennek az ára kb. 200.000 Ft. Nézd meg mit veszel! A zöld lézer fénye kb. 50-szerese a pirosénak, azért tűnik erősebbnek!
A neten (főleg a Vaterán!!!) rengeteg szélhámos van! :no:
(#) papu720 válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Nagyon sok gagyi lézer (szinte csak az van!) van forgalomban! A legtöbb nem bírja tovább 1-2 óra összüzemidőnél! Utána a fókusza szétesik, illetve megjelenik a szemcsés kör a pont körül. Erre kb. egy ellenszer van: gépzsírral vékonyan lekenni mindenhol, majd kb 30-40 fokos szögben elegánsan, idegből elhajítani, lehetőleg valami megfelelő helyre!
Azt kell látni, hogy a lézerdiódák kb 2-5 A (!!!) impulzus árammal működnek. Ezt a gagyi kínai szarok nem bírják sokáig, hamar az elfekvőbe kéredzkednek!
(#) L.O.T. hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Meg az se mind1,hogy a pointert meddig tartod egyfolytába bekapcsolt állapotban, mivel nincs rajtuk komolyabb hűtés így könnyen túlmelegszik,utánna zajos lesz a fény nyaláb és vége.
(#) Collector válasza papu720 hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Idézet:
„A zöld lézer fénye kb. 50-szerese a pirosénak”

Ezt valamelyik oldalon elterjesztették (már nem tudom melyiken, talán hobbirendelésnél), és azóta ezzel hülyítik a népet (ahogy a mW-okkal is). Ez egy marhaság, a valós érték kb. 2,5 - 2 között van, 650 illetve 635nm pirosra nézve.
De a gyártók ugyan úgy hazudnak. Halottam olyan esetről, hogy 350 ezerért vett valaki egy itthoni cégtől fél W-os lézert, csak kiderült, miután össze lett hasonlítva egy másik lézerrel, hogy csak 150mW körül van.
Még a gyártók is olyan ravaszok, hogy belemérik a kimenő infra teljesítményt is, így rámondják, hogy 500mW, miközben annak több, mint a fele nem is látszik, de valóban, egy teljesítménymérő is ezt mutatná (infraszűrő nélkül).
Nekem van 1 darab 50mW-os pointerem, 500mW-os infra diódával, de a bőrfotel úgy füstöl tőle, mintha forrasztót nyomnék hozzá. Összehasonlítottam egy valódi, lemért 50mW-ossal, és még nagyobb egy kicsit a fénye. Ha teljesítménymérővel lemérném, tuti 150mW-ot mutatna legalább, mert beleméri az infrát is. Tehát ezt tulajdonképpen 150mW-os pointerként lehetne eladni..
A legtöbb eladó meg azt sem tudja, mit jelent a mW (náha mV-ot is írnak helyette), így az elektromos teljesítmény beszorozza gyök 3-al, meg négyzetre emeli, és kijön valami totál irreális marhaság, aminek köze nincs a konstrukciónak bármely eleméhez.
Ez egy jó kis elemzés : Bővebben: Link
(#) alienn válasza Collector hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Szia!

Azért ez így nem igaz.
Már az sem mindegy, hogy a 635nm-hez hasonlítod az 532nm-t, vagy a 650nm-hez.
Nem a pontból kell kiindulni amit a falra világítanak ezek a lézerpointerek, mert a szem ott már úgysem látja a normális fényerejét, mert vakít. (ha így nézed lehet tényleg csak 2x-es a különbség)
Ha szkennerrel rajzolsz egymás alá 2 vonalat 650-nel és 532-vel és ezt szemből nézed kis füstben óriási lesz a különbség. Ebben az esetben nem vakít és a valós különbség sokkal jobban látszik.
Én be merném vállalni a kb. 30x-os különbséget (persze nagyon körülbelül, mert ez lehet 20 is és 40 is...). A 635 és a 650 között van kb. 2x-es különbség.
Nekem is van 400mW-os zöldem és éppencsak melegít. (mert abból infra nem jön ki)
A többi dolog amit írsz már igaz...
Lassan majd a lézerteljesítményt is elkezdik PMPO-ban megadni...
(#) Collector válasza alienn hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Bővebben: Link
"Szemünk az elektromágneses sugárzás 380 és 780 nm közötti hullámhosszúságú tartományát érzékeli látható fényként. Az emberi szem nem egyformán érzékeny a különböző hullámhosszú sugárzásokra, a szem érzékenységének elfogadott és az 1.1 ábrán látható szabványosított görbéjét a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság állapította meg. "

Kielemezve a képet: a 635nm és 532nm között 0,88/0,28 =~ 3,1 x-es a különbség. 650nm és 532nm között 0,88/0,11= ~8x-os.

Nagyjából ezt helytálló, színkeveréses tapasztalataim alapján is. 150mW 650nm-es vöröshöz 25mW 532nm zöldet keverve nagyjából citromsárga fényt kapunk, ami 1:6 arányban van.
(#) alienn válasza Collector hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Ez már sokkal pontosabb.
A jelölés az ábrán (második linken) teljesen helyes, papíron úgy néz ki tényleg így is van de ettől én még sajnos feltűnően gyengébbnek látom a 650-es lézeremet az 532-höz képest.
(#) Collector válasza alienn hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Hát, ez szubjektív színérzet. Ahogy az emberek szemének a felbontóképessége is más egy kicsit, úgy a színérzete is. Sőt, a fehéregyensúly érzet is beleszól, mert ha szobában, sima izzó, vagy nátriumlámpa világít, kapásból eltolja az egész spektrumot. Sötétben meg pláne, ott alapvetően máshogy érzékeli a szem a fényeket.
(#) bigbazsi hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Szia collector.Az 50mW-os zöld true lézer az tényleg éget és sokkal erősebb a fény mint a síma 50mW-osnak?
(#) mammut hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Üdv kollégák! Kíváncsi volnék rá, hogy valakinek van-e valami tapasztalata, vagy hallott-e esetleg a következő cég által forgalmazott termékekről valamit?
lasers.hu
Májusban szándékozom egy 100mW-os zöld pointert rendelni.
(#) bigbazsi válasza mammut hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Szerintem nagyon drága :yes:
(#) Collector válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Hagyjuk már ezt a true dolgot. True akkor lesz, ha te otthon leméred kalibrált műszerrel. Meg lehet próbálni fényképezővel megfelelő beállításokkal elemezni a kép hisztogramját.
Itt egy példa, mire is gondolok, lefotóztam a lézerem:
Megfelelő körülmények közt meg lehet ismételni a mérést, de nagyon sok adatra szükség van.
A kép fehér falra világított lézer, adatok:
1/200s
f10,9 (f11)
iso100
12mm (nem ekvivalens)
Igazából még a gép dinamikus átfogása is befolyásolja a kialakuló képet, így a létező legnagyobb záridővel kéne fotózni, ahol épp, hogy látszik még a belső zöld fény, nincsenek kiégett részek. Akkor hitelesebb lenne az összehasonlító mérés.
(#) Collector válasza mammut hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Nagyjából kevesebb, mint a fele a zöld teljesítménye az átlagos pointerekben. Érdemes lenne mindenkinek, aki akar venni, és érdekli is, hogy egyáltalán mit vesz (mert nem azt, amit hirdetnek az biztos), a kristályok árait, és azok tulajdonságait jól megvizsgálni, és megtanulni, és ugyanez az infra diódára is vonatkozik. Ennyiből nem lehet 100mW-os lézert összerakni. Egy 1W-os dióda a legjobb esetben is 20 ezer forintnál kezdődik. 15 ezerért 20-30mW körüli zöld jön ki, nem több.
De nem drága amúgy.

Mondjuk azt kipróbálhatja mindenki, hogy mit is csinál a kis ceruza akksi, amikor 1,2A-el terhelitek be Merthogy a 100mW-os zöldben elvileg legalább akkora diódának kell lennie. Aki nem szeretné ezt megcsinálni, elmondom, hogy 1-2 perc alatt az áram visszaesik 800mA alá kb.
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Ok! Azért köszi
(#) mammut hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Nagyjából kevesebb, mint a fele a zöld teljesítménye az átlagos pointerekben.
Milyen átlagos pointerekben? PL.: Made In China típusúak, vagy a netpiacosok esetében? Nem értem ezt........
Hmm. Akkor milyet ajánlasz? Nekem csak az kell, hogy kb 100m-re el tudja lőni a sugarat, úgy hogy látszódjon is a nyaláb!

Szia! Nekem egy (50mW-os van ami nem is annyi csak az van ráírva)és annak lehet látni a csíkját és szerintem még 1000m-is elviszi :yes:
(#) mammut válasza bigbazsi hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Akkor nem értem ezekhez minek írják ki h elmegy akár 5-6km-re is!
Mondjuk nekem nem is kell akkora távolság, csak hogy erős legyen a fénye!

Azért írják ki hogy sokan vegyék meg De a 100m-ert tuti viszi.Az enyém is 1000-2000m-ig tuti elmegy!
Következő: »»   29 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem