Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 76
(#) Collector válasza mammut hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Elmegy a fénye a Holdra is.. csak nem látod, mert a divergenciája általában 1.2mrad, és már 100 méterre legalább egy teniszlabda nagyságú a 'pont'. Az 5mW-osnak is 'erős' a fénye.
(#) mammut válasza Collector hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Igen ez igaz! Ha nem találok jobb ajánlatot szerintem rendelek egyet onnan.
(#) Collector hozzászólása Ápr 30, 2009 /

Rendeltem 2 darab TRÚ 50 mW-os lézert a díleréktől. Meglátjuk mit tud a cucc.
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Helló ! Kíváncsian várom a véleményed ha meg jönnek a lézereid !
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Az jó! És mennyi pénzért? Amúgy nekem is nemsokára megérkezik!
(#) Collector válasza bigbazsi hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

41$..
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Gondolom a 2-db
(#) Collector válasza bigbazsi hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Igen, a kettőért.

Azért érdemes olvasni, hogy miket írnak azok, akik rendeltek már nagyobb lézert.
'True' 100mW lézernél:

Cons: Mine can't be a 'True' 100
It's only about the same power as my true 50 (which I bought before the prices dropped) so I paid about the same for that one as this.
Has some mode hopping issues compared to my true 50.
Uses batteries quicker than my true 50 even though the beam is the same brightness.

Lényegében itt arról van szó, hogy az összes hasonló kinézetű zöld pointer ugyan az a teljesítményű (amin senki nem lepődik meg). Van egy 30 vagy 40mW-os alap modell, és azt árulják 50 -nek, true 50-nek, 100-nak, true 100-nak, meg 200-nak is. Szóval aki itt akar venni, 50mW-osnál semmi esetre se vegyen nagyobbat, mert csak pénzt dob ki az ablakon.
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Köszi a tanácsot
(#) mammut hozzászólása Máj 3, 2009 /

Lassan kezd elmenni a kedvem az egésztől a vásárlási tanácsok miatt!
Tudtok valami helyet, ahol biztos 100mW-os zöld pointert tudok venni?
(#) Collector válasza mammut hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Bővebben: Link
Ez talán megvan 100mW.
Kis ceruza vastagságú pointerben nem is fogsz találni 100-ast, mert 1W-os diódát nem gyártanak TO-18 tokozással, csak cmountban, vagy TO-5-ben. Másrészt annak az ára elég magas. Még a kínai 1W-os dióda is 16k-ba kerül. De miért pont 100mW-os kell?
(#) mammut válasza Collector hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Nem is tudom! Nem elég meggyőzőek a látott fényképek az 50mW-osokról, meg azt nem tudom, hogy ha galvó-val módosítom a sugarát nem gyengül-e a vetített fény ereje!
Pl kis piros 3mW pointerrel a füstben még épp hogy látszik, de a falon már nem füstön keresztül.
Nem összehasonlítani akarom a kettőt, mert biztos ég és föld a különbség. Viszont a vaterán találtam egy elvileg 50mW-os 6900-ről, de ugyanebbe a tokba szerelik a 10-20mW-os darabokat is, így hát nem túl meggyőző!
(#) mammut hozzászólása Máj 3, 2009 /

Szerintem ezeknek a lézereknek a 90%-a átvágás lehet!
Körbenéztem alaposan a neten és mindenhol ezeket a tollakat árulják sokkal drágábban!
Szerintetek hol kaphatok jó minőségű és valós teljesítményű lézereket?

A fényképek nem mérvadóak, mellékelniük kellene minden képnél a fényképező beállítását.
Nekem majdnem ilyen az 50-esem: Bővebben: Link
Nem pont ugyanez, de hasonló. Most, 13 órakor nappal is látom a szobámban oldalról a nyalábot (nem szemből). Majd egyik nap lemérem az áramfelvételt, és lehet becsülni lehet-e 50mW.
Egész pontosan így néz ki:

"200mW ZÖLD POINTER...
...Class IIIb lézer diódával"
Ami azt illeti már az 50mW-os zöldet is CLASS IV-es diódával kell hajtani
Sajnos olyat nem fogsz találni, ami tutira 50 vagy 100mW, mivel a 'legbecsületesebb' eladó is simán beleméri (ha van teljesítménymérője) az infrát, ami megvan az összteljesítmény fele.
Egyetlen biztos támasz az áramfelvétel, abból meg lehet állapítani mi az a maximális teljesítmény, amit le tud adni zöldben a lézer. Ha tudod az áramfelvételt, az már egy elég jó kiinduló pont.
Most ehhez a feljebb említett 200mW-os zöldnek 2W-os dióda kell (tekintve, hogy 10% körül van a hatásfok a régebbi kristállyal), aminek a meghajtásához 2400mA azaz 2,4A kell. Ezt egy kis akksi képtelen leadni. Ezért, ami valóban komolyabb lézer, 1000% hogy nem ilyen kis ceruza akksival van hajtva, hanem valami cr2, vagy cr123-s lítiumos akksival, vagy ami 1A-t azért elvisel folyamatosan.

Hűha! Veszélyes vagyok!
Láttam egy videót a metacafén, hogy a csávó dvd író lézerből égetős pointert csinál (Jelen esetben egy LG író lézere a donor.)Van egy rossz h10-es íróm, abból kioperáltam a nagyobbik lézert (2 van benne, a nagyobbik egy kis hűtőházban van előtte egy lencsével), a saját lencséjét levettem, rátettem a fej kisebbik optikáját, adtam neki 3V-ot (2db AA elem) és így kb 8mm-40mm-es távolságban égeti az elé kerülő sötétebb színű dolgokat!
Kissé meglepett, amikor a kezemen kezdtem el tesztelni!

Rövid úton kinyírod a diódát, ha nem áramgenerátort használsz.

Igen, készítek is egy ilyen lm358-as félét, úgy is kell majd ledekhez!
(#) Kovidivi hozzászólása Máj 3, 2009 /

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, ami számomra elég fura: A zöld lézerpointerem fényerőssége, és ezzel együtt gondolom az áramfelvétele is, a kis gomb benyomásával egyenesen arányosan növekszik... Egy sima nyomógombnak nem csak két állása van? :eek2:
(#) Collector válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Az ideális nyomógombnak 2 állása van. A valósnak meg végtelen sok. Minden benyomáskor tranziensek formájában látható is lesz. Nálad sima kontakthiba van.
(#) Kovidivi válasza Collector hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Köszönöm... Ha sikerül szétszedni, a gombot úgyis átkötöm.
Eddig ott tartok, hogy ha befogtam satuba, és egy másik, szorítható fogóval rászorítottam, majd elkezdtem forgatni a pointer tetejét, csak jött le a festék és az alumínium forgács, de meg sem mozdult... Ha megkapod a pointereid, készítenél egy pár fényképből álló sorozatot a szétbontás folyamatáról? Ilyen még úgy sincsen... Köszi, Üdv!
(#) Collector válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Hát elsősorban nem azért rendeltem, hogy kapásból szétfeszegessem az egészet, nagyon jó az úgy egyben. A legtöbb szétszedésénél csak szenvedés van, végül meg egy megfaragott külső fémrész.
(#) bigbazsi hozzászólása Máj 5, 2009 /

Sziasztok! megkaptam a trúlézert.A videókon hogy tudnak vele égetni? Kell hozzá egy lencse is?

Most próbálgattam és éget!

Sziasztok! Levideóztam ahogy a lufit kidurrantja videó
(#) Collector válasza bigbazsi hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Hát fekete ponttal csoda lenne, ha nem így történne. Oda 1mW infra is elég. Fekete festék nélkül próbáld. Áramfelvételt tudsz mondani?
(#) bigbazsi válasza Collector hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Szia!
Az áramfelvételt nem tudom.
Ha nem fekete pontra világítok akkor sokáig tart hogy kidurranjon .Meg néztem pár videót és ott is így csinálták Fekete pontra világítottak.
(#) Collector hozzászólása Máj 12, 2009 /

Megjött a cucc.
Ezekről van szó: Bővebben: Link
Itt, legfelül a nagyobbik: Bővebben: Link
A középső gyengébb, mint a másik.
Az erősebbikkel készítettem hisztogramot az eredeti 50-eshez képest: Bővebben: Link
Bal oldali pont (2 kép van összerakva) az én eredeti 50-esem. Itt is látni, hogy nagyobb mennyiségű a zöld a jobb oldali pontban, ez azt jelenti így hogy egy kicsit gyengébb. De ezt akkor látni csak, ha egymás mellett vannak a pontok. Az erősebbik kicsit égeti a fotelt. A gyengébbik elemcserére sem reagál, így ebből az derül ki, hogy igen nagy a szórásuk ezeknek.
Ebből pedig arra következtetek, hogy van ez az alap modelljük, minden paramétere elviekben ugyan az, legyártják őket, majd szétválogatják, melyik hogy sikerült. Ami gyengébb, rányomják, hogy 20mW.Ami erősebb arra 50. A 100-ast és 200-ast meg tök random módon
Az árát persze megéri (főleg ha valaki erősebbet fog ki)
(#) mammut válasza Collector hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

A bal és jobb oldali hány mW-os és mennyibe kerültek?
(#) Collector válasza mammut hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Most akkor még egyszer leírom, hogy itt az én régebben vásárolt nagyobb méretű 50-esem hasonlítottam össze a dealextréméktől vett trú 50mW-osakkal. Azon a képen, ahol van bal és jobb oldali pont, az erősebbik dealos 50mW-os zöldet hasonlítottam össze az én régebbi lézeremmel.
A lézerekről készült képen mindhárom 50mW-os. Szóval a szélsők egyformák, 8k/2 darab.
Következő: »»   30 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem