Fórum témák
» Több friss téma |
A biztosíték nem jó, mert ennek a kis mütyürnek nem a túláram-felvétel megakadályozása a dolga, hanem az, hogy megszakítsa az áramkört, ha a trafó nagyon bemelegedne.
(Gondolom, műanyag házban volt a trafó, és a ház elolvadását volt hivatott megakadályozni ez a kis "izébigyó".) Szerintem próbáld ki, hogy mennyire melegszik a trafó, és ha nem vészesen, akkor nem kell bele!
Köszönöm a segítségedet:worship:
Ezzel már mennifog szerintem.
Hi!
Felmerült bennem egy kérdés: Az SCK (nem tudom a pontos nevét) az az alkatrész, amin ha nagy áram halad át, akkor megnő az ellenállása?
PTK az az alkatrész, de különféle ellenállásértékekben létezik.
az lenne a kérdésem hogy ehez mien LED kell?? mármint közös anódú vagy közös katódú?
ja és még1 mi a 2 között a különbség??
ezt eddig is tudtam h anód+ katód-
tehát akkor azon a kapcs.rajzon a LEDek azok közös katódúak??!
Közös katódúak, igen :yes:
Kedves maTaKee!
Mielőtt ilyen kérdéseket felteszel, hogy a képen a LED-ek közös anódúak-e, vagy közös katódúak, olvass már egy kicsit. Nem akarok unszimpatikusnak tűnni, de lapozz már bele a lexikonba, nézd meg az alap kapcsolásokat. Ha mindenki ilyen szintű kérdéseket tenne fel, éjjel nappal ezeket válaszolnánk meg. Kitartást! Cogito ergo sum! deguss
felvillanyozodtál láttom, bi-color led másmilyen nem tud lenni..
Ja, és mielőtt elterjed ez a szokás a fórumon, a
Idézet: MILYEN helyesen. Ha nem túl nagy kérés, próbáljunk meg egy kicsit rendezetten írni. Akkor másoknak is öröm olvasni... „mien / mijen”
ok bocs (én csak a fórumokba szoktam helytelenül írni)
csak azért hogy idegesíthesselek benneteket: ez mi? potméter?? (nem találtam a lexikonba! )
Igen, ez egy potencióméter (amcsi szimbólum).
Mi alapján kerestél a fórumban, hogy nem találtál?
Mivel helyettesíthető a 2n2926?
Semmit nem tudok róla
Idézet: „Semmit nem tudok róla” Akkor miért nem nézed meg a googlét??? amúgy bc182 jó lesz helyette szerintem
Köszi
Ez mi szerintetek? TV ből egy IC mellől szedtem ki szigszallaggal be volt tekerve és egy fém "tok" volt rajta
bocs jobb képt nem tudok csinálni. élőben sem látszik rajta sokminden.
a mellete lévő ic-t nézd meg mire jó és abból kiderül talán..
üdv
TDA 3508 melett volt (Video control combination circuit with automatic cut-off control)
Sztem ez is valami IC lehet elég fura (csöcsös) kivitelben
Én egy kapcsolóüzemű AC/DC konvertert láttam hasonló bogos kivitelben, igaz az fekete volt. A bogok pedig az integrált tekercsek és kondik. Talán ez is valami olyasmi lehet.
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne, a K155tЛ1 ic-vel kapcsolatban, mi ez, de legfőképpen az érdekelne, hogy mivel tudom helyettesíteni? Előre is kösz, üdv.
ez mi akar lenni?
a közepébe van 1 tekerőke a képen azok az álló téglatast félék szürkében ???
Ezel az oldalon találsz több adatlapot...
[link=http://tsoe.unas.cz/data/dokument/74xx%20v%20azbuce.htm]http://tsoe.unas.cz/data/dokument/74xx%20v%20azbuce.htm[/link] [off]Elvileg 7413. De alaposan ellenőrizni kell a kapcsolást, mielött a helyetesítő IC-t beletennéd... :yes:
Köszi, valóban 7413 volt a nyerő, ki is probáltam tökéletesen működik a kütyü
Az oldal címét meg el is tettem gyorsan jól jöhet még üdv.
Ez egy 100nF-oss 100V-os kondenzátor
Hello mindenkinek! Szükségem lenne egy 555-ösből épített négyszöggenerátor rajzára ami sorfrekin 15625Hz-en rezeg.
Sziasztok
Tudja valaki, hogy mi a neve annak a gumi csíknak, amit kijelzők bekötésére használnak és vezető-szigetelő sávokból áll!? Hol lehet ilyet kapni? Kb: 6cm hosszú-ra volna szükségem!
Nem tervezem meg, de itt egy kis progi, ami megteszi!
(Köszönet érte MaSTeRFoXX kollégának! ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |