Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Csak sikerült rosszul elküldenem a forráskódot, ha lehet akkor módosítanám.
Szia
sajnos nincs szkópom, csak egy freki mérős multiméterem van. "Milyen hosszú vezetékek vannak a PK2 és a cél PIC között?" 10-11 cm a kábel hossza, ami sima 1 eres szálakból áll. Normál programozás esetén gond ha össze van kötve a PGM az AUX-al, úgy értem belezavarhat? üdv
Szia!
Én a futtatás idejére értettem, hogy a PGM lábat Vss-re kell kötni. Próbáltad már úgy is? Ha fut, akkor a PortB lábain mekkora a feszültség? Ha elindul a program, akkor kapcsol kimenetre, a feszültség vagy Vdd vagy Vss. Ha egy 1K ellenállással a tápra húzva Vdd mérhető a PB lábalon, vagy 1K ellenállással a földre húzva Vss, akkor a program el sem indult, a PortB bemenet. Lehet, hogy az Aux labon levő szint nem teszi lehetővé a futtatást. Ha az oszcillátor üzemmódját átállítod INTRC CLOCKOUT-ra , az RA6 -on meg kell jelenjen az órajel. Frekvencia mérő talán meg tudja mérni, DVM 2 - 3 V közötti értéket kell hogy mutasson. Szia
Szia
Valami itt nekem nagyon fura (ezt már lehet, hogy írtam). Ha megírom a Pic-et LVP módba, "Programing succesfull"-t ír ki, majd vissza is olvassa jól. Ha viszont kihúzom a PK2-t , majd újracsatlakozik, és ismét beolvastatom, már csak "0000"-ákat ír ki Ez most, hogy lehetséges? Mondanám, hogy talán rossz a Pic, de, hogy 2 is rossz legyen, azt már nehezen hiszem el. Nincs valaki Szeged környékébe, aki vállalkozik arra, hogy megír egy 16F628-at a szemem előtt, és próba képpen az én Pic-emet is? üdv
Még olyat kérdeznék, hogy van egy Pic-em, ami lehet, hogy rossz, azt ráköthetem-e PK2-re? Tehát nem fogja tönkrevágni a PK2-t, ha netalán zárlatos a Pic?
Szia!
Melyik programmal programozol? Pickit2 V2.61 esetén a nincs véletlenül letiltva a program memória módosítása? A mellékelt képen pirossal bekeretezett checkbox-okra gondolok. Ha a program memória módosítása tiltott, akkor ugyan látod a fájlból betöltött program tartalmat, de a PicKit2 csak az adat memóriát fogja beprogramozni és ellenőrizni. Próbáltad már MPlab -ból? Szia
Szia
Nagyon érdekes a dolog, mert most reggel mindkét Pic-et oda-vissza olvassa tökéletesen (persze csak LVP-módba). Mostmár nagyon az a gyanúm, hogy ezek rosszak. megcsináltam ezt a ledes villogót, ami a belső oszcillátort használja, szóval a hibaszázalák a minimumra lecsökkentve. Csak annyit alakítottam, hogy az LVP módot "ON"-ra állítottam, a PGM lábat pedig testre húztam. Úgyhogy én már nem vesződök ezzel, inkább veszek 2 új Pic-et. "Próbáltad már MPlab -ból?" nekem ott a Pickit 2 inaktív. üdv
Idézet: „nekem ott a Pickit 2 inaktív.” Telepítsd újra és csekkold be a megfelelő pipákat!
Szia
Tegnap vettem új 16F628-at, és úgy néz ki, hogy minden problémám megoldódott. Ettől függetlenül, nem zárom ki, hogy fizikailag jó a többi 16F is. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy már a legelején rosszul lett konfigurálva és ezért nem ismeri fel normál módban a PK2 (ilyen lehetséges?) Egyenlőre nem dobom ki a kukába. üdv
Ha az újat felismeri egyből, akkor a régiek rosszak, vagy nem törölted őket rendesen. Keresgélj teljes törlés körül, bár én sem emlékszem most itt, hogy a sima törlésen kívül van-e másik a programban.
Szia
Valahol olvastam, hogy a PK2 progiba a Bulk Erase lefut sima Erase parancs kiadása esetén, amennyiben a Vdd > 4,5V. Külső táplálást csináltam, így néha felismeri normálmódban, de valószínűleg nem csinál teljes törlést, mivel visszaolvasva "0000" vannak, beleértve a konfigurációs biteket is, ergo CPD= protected, és emmiatt nem írhatja (gondolom). Lehet, hogy magának a PK2-nek kéne adni egy külső táplálást (mivel eddig magára a Pic-re adtam). A mellékelt bekötés jó-e? Amennyiben először összedugom az USB kábelt és utána adom rá a külső tápot. Ezeken a pontokon mérhető a 4, 95 Volt eddig is, de lehet, írás közbe leesik, amit egy mezei multiméterrel nem tudok mérni, de ahhoz már elég, hogy ne csináljon teljes törlést. üdv
Adj neki ide stabil 5V-ot egy stabkockáról, meg kösd be a PIC tápjára is direktben, aztán ha így sem jó, akkor legalább tudjuk, hogy nem a táp miatt nem jó.
Szia
Sajnos így se jó, úgyhogy tényleg kuka. üdv
kocska kérdezte:
Idézet: „Hali. Még régen megépítettem pickit2-t akkor szép volt és jó. De tegnap miután "leesett" azt írja hogy az usb eszközt nem lehet felismerni. Ilyenkor mi van? Mini usb --> pic vonalat átforrasztottam, de semmi.” Mivel mechanikai sérülés a legvalószínűbb(ha a "leesett" szó szerint értendő), biztosan valami eltörött, elszakadt, elrepedt. Át kell mérd az egész panelt, és az összes alkatrészt. Érdemes lenne átforrasztani a gyanús forasztásokat is. És sokat mérni!
Köszönöm a tanácsokat. Akkor szerintem ha legközelebb nem melózok csinálok neki egy új panelt, mert a jelenlegi nem a legszebb. Ha netalántán akkor se menne? (ami remélhetőleg nem fog bekövetkezni.)
Idézet: „Ha netalántán akkor se menne?” Akkor előveszed a műszert és kiméregeted, hogy miért nem megy. De ezt most is megcsinálhatnád...
Hát nekem hirtelen annyi jut eszembe, hogy kimérem a pic tápját, esetleg végigsípoltatom a panelt :hide:
Idézet: „esetleg végigsípoltatom a panelt” Mi is pont erre gondoltunk!
Hello !
Azt szeretném megkérdezni, hogy szimpi féle PICKIT 2 programozóba bele lehetne építeni a 3,3V os átalakítót, hogy ne kelljen külön csatlakoztatni ?
Ki az a szimpi? Esetleg egy linket adhatnál, hogy lássuk melyik PK2-re gondolsz.
Bocs elírtam szilva.
amúgy ezen az oldalon található róla egy teljes leírás de nem tudom hogy ez működik e rendesen ha beleépítem a a 3,3V-os átalakítót is. Ezen akadtam el és szeretném megkérdezni, hogy valaki már meg-e építette így ezt a programozót valamin hogy ez működik e a te firmwareddel.
A 3,3V-os átalakítót nem tudja vezérelni a firmware, tehát ha egybeépíted, akkor egy fix 3,3V-os verziót építesz, bár meg lehetne oldani valami átkapcsolóval, esetleg jumperekkel. Nem sok értelmét látom természetesen.
Ha programból vezérelt Vdd-t akarsz, akkor a teljes verziójú kapcsolást kell megépítened.
Hello !
És ezt megépítette már valaki ? A fórum legelső hozzászólásában találtam melyet szilva írt. Nekem bejön. Nem találtam benne hirtelen semmi különlegeset csak a 24LC512-es IC-ket el lehet hagyni. Nézzétek meg! Szerintem egy kis pofozgatás után lehet hogy jó is lenne.
Sziasztok! Elkészültem a watt féle klón építésével,élesztésével tökéletesen sikerült vele írnom picet 5V-ost másfajta igaz nincs is egyelőre. Egy probléma lenne 4,4V jön csak az 5 helyett ennek vajon mi az oka kicsit többre számítottam ez a 0,6V fent marad az állításkor is!
Ez azért van, mert az USB-d fesze valószínű 4,8..4,9V, amiből esik a diódákon. Sajnos a gyári is ilyen, de azért működik. (Feltételezem, hogy a megadott diódákat építetted be!)
Egy képet tudnál küldeni, hogyan sikerült?
Szia! Sajna csak telóval tudok képet csinálni az is az asszonynál van ha hazajön lekapom! Lesz dobozolva is! Szerintem elég jó lett bár az ónozó nem a legjobb sokat kínlódtam miatta a forrasztással lehet visszatérek a hagyományos lakkozott panelekhez 680-as induktívítás van bent annyit tér el a tiedtől.
Most már módosítottam 680-ra a leírásban, de nekem 220-tól bármelyikkel jól működik...
Jó lesz telóval is. Ha lenne otthon nagyítód, azok keresztül nagyon jó képeket lehet készíteni, makró szerűeket is!
Az van egy "harmadik kéz" majd azzal lekapom.
Szia!
Milyen dióda van a Vdd_Target feszültséget kapcsoló p-fet és a Vdd kivezetés között? Nekem egy nagyobb áramú Schottky bevált. Az 5V -os pic kontrollereket megpróbálhatod felismertetni, kiolvasni alacsonyabb Vdd -vel. Ld. programozási adatlapjuk. Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |