Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   38 / 211
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Csak sikerült rosszul elküldenem a forráskódot, ha lehet akkor módosítanám.
(#) zsoltee0001 válasza szilva hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szia

sajnos nincs szkópom, csak egy freki mérős multiméterem van.

"Milyen hosszú vezetékek vannak a PK2 és a cél PIC között?" 10-11 cm a kábel hossza, ami sima 1 eres szálakból áll.
Normál programozás esetén gond ha össze van kötve a PGM az AUX-al, úgy értem belezavarhat?
üdv
(#) Hp41C válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szia!

Én a futtatás idejére értettem, hogy a PGM lábat Vss-re kell kötni. Próbáltad már úgy is?
Ha fut, akkor a PortB lábain mekkora a feszültség? Ha elindul a program, akkor kapcsol kimenetre, a feszültség vagy Vdd vagy Vss. Ha egy 1K ellenállással a tápra húzva Vdd mérhető a PB lábalon, vagy 1K ellenállással a földre húzva Vss, akkor a program el sem indult, a PortB bemenet.
Lehet, hogy az Aux labon levő szint nem teszi lehetővé a futtatást.
Ha az oszcillátor üzemmódját átállítod INTRC CLOCKOUT-ra , az RA6 -on meg kell jelenjen az órajel. Frekvencia mérő talán meg tudja mérni, DVM 2 - 3 V közötti értéket kell hogy mutasson.

Szia
(#) zsoltee0001 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szia

Valami itt nekem nagyon fura (ezt már lehet, hogy írtam). Ha megírom a Pic-et LVP módba, "Programing succesfull"-t ír ki, majd vissza is olvassa jól. Ha viszont kihúzom a PK2-t , majd újracsatlakozik, és ismét beolvastatom, már csak "0000"-ákat ír ki
Ez most, hogy lehetséges? Mondanám, hogy talán rossz a Pic, de, hogy 2 is rossz legyen, azt már nehezen hiszem el.
Nincs valaki Szeged környékébe, aki vállalkozik arra, hogy megír egy 16F628-at a szemem előtt, és próba képpen az én Pic-emet is?

üdv
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szept 27, 2009 /

Még olyat kérdeznék, hogy van egy Pic-em, ami lehet, hogy rossz, azt ráköthetem-e PK2-re? Tehát nem fogja tönkrevágni a PK2-t, ha netalán zárlatos a Pic?
(#) Hp41C válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szia!

Melyik programmal programozol?
Pickit2 V2.61 esetén a nincs véletlenül letiltva a program memória módosítása? A mellékelt képen pirossal bekeretezett checkbox-okra gondolok. Ha a program memória módosítása tiltott, akkor ugyan látod a fájlból betöltött program tartalmat, de a PicKit2 csak az adat memóriát fogja beprogramozni és ellenőrizni.

Próbáltad már MPlab -ból?

Szia
(#) zsoltee0001 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Szia

Nagyon érdekes a dolog, mert most reggel mindkét Pic-et oda-vissza olvassa tökéletesen (persze csak LVP-módba).
Mostmár nagyon az a gyanúm, hogy ezek rosszak. megcsináltam ezt a ledes villogót, ami a belső oszcillátort használja, szóval a hibaszázalák a minimumra lecsökkentve. Csak annyit alakítottam, hogy az LVP módot "ON"-ra állítottam, a PGM lábat pedig testre húztam.
Úgyhogy én már nem vesződök ezzel, inkább veszek 2 új Pic-et.
"Próbáltad már MPlab -ból?" nekem ott a Pickit 2 inaktív.

üdv
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Idézet:
„nekem ott a Pickit 2 inaktív.”

Telepítsd újra és csekkold be a megfelelő pipákat!
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Szia

Tegnap vettem új 16F628-at, és úgy néz ki, hogy minden problémám megoldódott.
Ettől függetlenül, nem zárom ki, hogy fizikailag jó a többi 16F is. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy már a legelején rosszul lett konfigurálva és ezért nem ismeri fel normál módban a PK2 (ilyen lehetséges?)
Egyenlőre nem dobom ki a kukába.
üdv

(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Ha az újat felismeri egyből, akkor a régiek rosszak, vagy nem törölted őket rendesen. Keresgélj teljes törlés körül, bár én sem emlékszem most itt, hogy a sima törlésen kívül van-e másik a programban.
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Szia

Valahol olvastam, hogy a PK2 progiba a Bulk Erase lefut sima Erase parancs kiadása esetén, amennyiben a Vdd > 4,5V.
Külső táplálást csináltam, így néha felismeri normálmódban, de valószínűleg nem csinál teljes törlést, mivel visszaolvasva "0000" vannak, beleértve a konfigurációs biteket is, ergo CPD= protected, és emmiatt nem írhatja (gondolom).
Lehet, hogy magának a PK2-nek kéne adni egy külső táplálást (mivel eddig magára a Pic-re adtam).
A mellékelt bekötés jó-e?
Amennyiben először összedugom az USB kábelt és utána adom rá a külső tápot.
Ezeken a pontokon mérhető a 4, 95 Volt eddig is, de lehet, írás közbe leesik, amit egy mezei multiméterrel nem tudok mérni, de ahhoz már elég, hogy ne csináljon teljes törlést.
üdv
(#) potyo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Adj neki ide stabil 5V-ot egy stabkockáról, meg kösd be a PIC tápjára is direktben, aztán ha így sem jó, akkor legalább tudjuk, hogy nem a táp miatt nem jó.
(#) zsoltee0001 válasza potyo hozzászólására (») Szept 30, 2009 /

Szia
Sajnos így se jó, úgyhogy tényleg kuka.
üdv
(#) watt hozzászólása Okt 6, 2009 /

kocska kérdezte:
Idézet:
„Hali.
Még régen megépítettem pickit2-t akkor szép volt és jó. De tegnap miután "leesett" azt írja hogy az usb eszközt nem lehet felismerni. Ilyenkor mi van? Mini usb --> pic vonalat átforrasztottam, de semmi.”

Mivel mechanikai sérülés a legvalószínűbb(ha a "leesett" szó szerint értendő), biztosan valami eltörött, elszakadt, elrepedt. Át kell mérd az egész panelt, és az összes alkatrészt. Érdemes lenne átforrasztani a gyanús forasztásokat is. És sokat mérni!
(#) Kocska válasza watt hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Köszönöm a tanácsokat. Akkor szerintem ha legközelebb nem melózok csinálok neki egy új panelt, mert a jelenlegi nem a legszebb. Ha netalántán akkor se menne? (ami remélhetőleg nem fog bekövetkezni.)
(#) potyo válasza Kocska hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Idézet:
„Ha netalántán akkor se menne?”

Akkor előveszed a műszert és kiméregeted, hogy miért nem megy. De ezt most is megcsinálhatnád...
(#) Kocska válasza potyo hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Hát nekem hirtelen annyi jut eszembe, hogy kimérem a pic tápját, esetleg végigsípoltatom a panelt :hide:
(#) watt válasza Kocska hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„esetleg végigsípoltatom a panelt”

Mi is pont erre gondoltunk!
(#) edison14 hozzászólása Okt 31, 2009 /

Hello !

Azt szeretném megkérdezni, hogy szimpi féle PICKIT 2 programozóba bele lehetne építeni a 3,3V os átalakítót, hogy ne kelljen külön csatlakoztatni ?
(#) watt válasza edison14 hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Ki az a szimpi? Esetleg egy linket adhatnál, hogy lássuk melyik PK2-re gondolsz.
(#) edison14 válasza watt hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Bocs elírtam szilva.

amúgy ezen az oldalon található róla egy teljes leírás de nem tudom hogy ez működik e rendesen ha beleépítem a a 3,3V-os átalakítót is. Ezen akadtam el és szeretném megkérdezni, hogy valaki már meg-e építette így ezt a programozót valamin hogy ez működik e a te firmwareddel.

A 3,3V-os átalakítót nem tudja vezérelni a firmware, tehát ha egybeépíted, akkor egy fix 3,3V-os verziót építesz, bár meg lehetne oldani valami átkapcsolóval, esetleg jumperekkel. Nem sok értelmét látom természetesen.
Ha programból vezérelt Vdd-t akarsz, akkor a teljes verziójú kapcsolást kell megépítened.
(#) edison14 hozzászólása Okt 31, 2009 /

Hello !

És ezt megépítette már valaki ? A fórum legelső hozzászólásában találtam melyet szilva írt.

Nekem bejön. Nem találtam benne hirtelen semmi különlegeset csak a 24LC512-es IC-ket el lehet hagyni.
Nézzétek meg! Szerintem egy kis pofozgatás után lehet hogy jó is lenne.

Ez is csak 5V-os égető.
(#) patexati hozzászólása Nov 1, 2009 /

Sziasztok! Elkészültem a watt féle klón építésével,élesztésével tökéletesen sikerült vele írnom picet 5V-ost másfajta igaz nincs is egyelőre. Egy probléma lenne 4,4V jön csak az 5 helyett ennek vajon mi az oka kicsit többre számítottam ez a 0,6V fent marad az állításkor is!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ez azért van, mert az USB-d fesze valószínű 4,8..4,9V, amiből esik a diódákon. Sajnos a gyári is ilyen, de azért működik. (Feltételezem, hogy a megadott diódákat építetted be!)
Egy képet tudnál küldeni, hogyan sikerült?
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szia! Sajna csak telóval tudok képet csinálni az is az asszonynál van ha hazajön lekapom! Lesz dobozolva is! Szerintem elég jó lett bár az ónozó nem a legjobb sokat kínlódtam miatta a forrasztással lehet visszatérek a hagyományos lakkozott panelekhez 680-as induktívítás van bent annyit tér el a tiedtől.
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Most már módosítottam 680-ra a leírásban, de nekem 220-tól bármelyikkel jól működik...
Jó lesz telóval is. Ha lenne otthon nagyítód, azok keresztül nagyon jó képeket lehet készíteni, makró szerűeket is!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Az van egy "harmadik kéz" majd azzal lekapom.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szia!

Milyen dióda van a Vdd_Target feszültséget kapcsoló p-fet és a Vdd kivezetés között? Nekem egy nagyobb áramú Schottky bevált.
Az 5V -os pic kontrollereket megpróbálhatod felismertetni, kiolvasni alacsonyabb Vdd -vel. Ld. programozási adatlapjuk.

Szia
Következő: »»   38 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem