Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   47 / 244
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 3, 2009 /
 
El is felejtettem, hogy tettem fel már képeket. :pirul: Most lettek átfestve. Szerintem nemsokára megint viszem bevetésre őket. Rutse-ba azt szeretem, hogy nem kell sarokba tenni meg ilyenek leteszed és tuti, hogy lesz mély. Kúltúrba ez a két láda megcsinálta azt a gyomormozgatós diszkós feeling-et az egész terembe.
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Nov 3, 2009 /
 
Akkor azthiszem hogy hajlok az RH felé Én ha megveszem akkor egyenlőre beleteszem egy W tölcséres ládába mert az van ithon egy felesleges Aztán majd késöbb ha nem szól benne olyan jól (meg amúgy sem ilyen ládába akarom) akkor megkísérlek egy rutse dobozt
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 3, 2009 /
 
Nem hiszem, hogy a rutse-ba csalódni fogsz ha megépíted. Nekem nagyon bevált. Csak 2 baj van vele... Nagy és nehéz. Viszont tuti nem fogok lecserélni.
(#) Solt85 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Hello Soundman !

Tudnál esetleg azokról a rutse ládákról egy doboztervet felrakni ?

üdv.
(#) sound.man válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Hali

Itt a terv ami alapján csináltam. Annyit alakítottam rajta, hogy a tölcsér lent nekem nincs meghajtva hanem csak egy sima lap... Azt a pdf-et is megmutathatom ha gondolod amibe találtam.

rutse.pdf
    
(#) djgombi válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Ezt a szépséget tekintsd meg!
>>>> ITT <<<<
>>>> ITT <<<<
Van ehhez is terv ha esetleg ez is érdekel.
(#) djgombi válasza sound.man hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Az ív pedig elég sokat számít. Ha most is azt mondod, hogy nagyot szólnak akkor mit mondanál ha még az ív is benne lenne. Nem nehéz megcsinálni pedig
Nekem is voltak rutséim de már eladtam a dobozokat. Brutális volt a súlya. 30mm-es pozdorja volt mindene kivéve a hátlap mert az 40-es volt. csak a doboz volt vagy 80 kiló
(#) sound.man válasza djgombi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Havernak megcsináltuk ívvel. Nem hallom, hogy hangosabb lenne. Nem fogom már átalakítani ez így is jól szól.
(#) hüblerattila válasza djgombi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
És azt az ívet miből lehet megcsinálni? Rétegelt lemezen kívül? Esetleg vékonyabb furnérlemezt ha egy kicsit beáztatok és meghajtom? (Mondjuk ez lehet hülyeség)
Egyébként megrendeltem az 50 centis rh-s szórót Kiváncsi leszek rá
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Holnap én is megcsinálom az ívet most már kíváncsiságból... Kíváncsi vagyok, hogy télleg hangosabb lesz-e. Funér jó lesz oda.
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
De a funér nem törik el? Ha nedves akkor mondjuk könnyebben hajlik biztos, viszont akkor meg szétmálik ha megszárad vagy nem? Még nem próbálkoztam vele
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
A rétegeltet belehet vizezni az tudom mert már csináltam. Viszont szerintem a funér nem törne el simán se, de ha bevizezed lehet szétesik mert majdnem olyna mint egy vastag papír.
(#) djgombi hozzászólása Nov 4, 2009 /
 
Funéllal kell megcsinálni. Akkora hajlítást ki fog bírni. Legalább 7 réteget kell egymásra hajtani és ragasztani hogy meg legyen a megfelelő vastagsága. Az a legjobb ha van valami olyan cső aminek az az íve és akkor csak ahhoz kell fogatni. Ha nincs akkor be kell fogatni az első réteget a megfelelő ívben utána ragasztó és csavar majd így folytatva a többi réteggel is.
(#) hüblerattila válasza djgombi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Kútgyűrűre rálehet hajltani szerintem kb ugyanaz az ívük....
(#) Bassmester válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Hali!
Én is kiváncsi lennék a 18"-os RH-ra
Megtennéd, hogy csinálsz róluk t-s mérést? Nem nagy ördöngősség, ha nem megy, majd segítünk. Minden esetre nagyon hasznos volna, mert nem közölnek roluk szinte semmit :no:
(#) hüblerattila válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Persze csinálhatok róla de azt sem tudom hogy mi az egyáltalán Kell hozzá valami műszer vagy valami? Mert csak egy multiméterem van....
(#) Bassmester válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Kell majd csinálnod egy mérőkábelt, ami egy ellenállásból, egy barab sima vezetékből és egy jack-dugóból áll, amit a hangkártya bemenetébe kell dugni. Kell hozzá egy mérőprogram, pl step, arta, limp. Ha majd aktuális lesz a dolog, részletesen leírom a mérés menetét, ha addig más meg nem teszi helyettem Ha érdekel a dolog, utána is olvashatsz.
(#) ECL82 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Szia, sajnos meressel nem tudok szolgalni, de tapasztalattal igen. RH 18" contra RCF l18p300. Nos, az RCF termeszetesebb, lagyabb melegebb es subbos jellegu melyeket produkalt mig az RH kicsit kopogosabb jellegu volt. De meglepoen jol szolt. Mind ketto egy 6-od rendu bandpassban volt.
(#) Solt85 válasza djgombi hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Hello !

Érdekelne ennek a tervrajza is , amit belinkeltél. Ebben milyen hangszóró van ?

üdv.
(#) Bassmester válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Köszi. Gondolom, hogy az RCF-hez készített és hangolt bandpass-ban lett kipróbálva az RH is. Egy ilyen bandpass pontos méretezést és hangolást kíván, különben nem úgy működik ahogy kéne. A kopogós jelleg, az átvitelében 100-150 Hz között jelentkező kiemeléstől lehetett, a meleg szubos hangok hiányának pedig a magasabb alsó határfreki és magasabb Fs lehetett az oka. Ezért lenne nagyon jó róla egy mérés, hogy tudjuk milyen dobozba lenne a legjobb ez a hangszóró.
(#) djgombi válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Szia! Tessék:
>>>> KATT <<<< >>>> KATT <<<< >>>> KATT <<<<
Van 21" os hangszóróhoz is!
(#) Bassmester válasza djgombi hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Ezek brutálisak lehetnek :yes: Csak az a gond velük, hogy minimum egy külön utánfutó kell a szállításukhoz és a helyszíni mozgatásuk is csak molnárkocsival oldható meg.
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Igen Az enyémeket is molnár kocsival cipeltem :yes:
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 5, 2009 /
 
Ez se rossz! És jó az átvitele is. Peak SPL 135dB Ez már brutális.
>>>> KATT <<<<
(#) Solt85 válasza djgombi hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Hali !

Köszi, tudnál esetleg 15" -oshoz is rajzot ? Vagy ha arányaiban lekicsinyítem az is jó lesz ?

Egyébként van két beépítésre váró régi somogyi hangszóró (szerintem ezek még a minőségibb korszakukból lehetnek, mert nagyot szólnak és meglepően tisztán, ha valaki esetleg ismerné ezek zöld gumi membrán szélű 15"-os hangszórók(kb 1998-2000körüliek lehetnek)), ezeket akarom belerakni a rutse-kba egyenlőre. Szerintetek szólni fog rendesen, tudom-tudom somogyi de mégis ?

Még 1 kérdés azokhoz akik már próbálták ezeket az RH-kat, mennyire terhelhetőek ? strapabírók ? jobbak mint a somogyik ? (Mert árban elég kellemesnek mondhatók)

Üdv.
(#) sound.man válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Hali

Remélem nem baj, hogy én is válaszolok.Bővebben: Link ez 15"-os nyomóhoz való rajz. Amúgy azok a régi zöld gumis somogyiknak annyi érzékenysége sincs mint az újabbaknak. Túl lent van a tekercse, ha nagyon mozognak koppan is a vasmagba... Vagyis amit én láttam az ilyen volt. Az RH nyomók nálam még bírják. 250W RMS-t írtak rá 400-at kapnak, de bírják...

Üdv
(#) Solt85 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Köszi a gyors válszt , nem is vettem észre h az 15"-os amit linkeltél . fentebb is.
Ugyan nem értek hozzá de ez exponenciális tölcsér akar lenni ugye (mármint a Rutse)? csak mert a jobb felső sarokban szűkül egyet a nyílás, ez nem okoz problémát ? Nem kötekedésképp nem értek a lovakhoz, sajnos , csak ez feltűnt .

Egyébként nemtudom, hogya zöldperemes mennyire jó az érzékenysége , én csak arra emlékszem amikor hallottam szólni akkor nagyot szóltak, szép basszust adtak. Szerinted azért használható lenne a ládákban addig amíg lesz pénz másra ? Konkrétan RH-t akarok venni , főleg hogy te is mondod hogy jók.

üdv.
(#) sound.man válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Nem rég átalakítottam a ládát, hogy végig táguljon folyamatosan... Viszont hangosabb nem lett és nem is tetszett a hangja. Olyan fura volt mintha csak egy frekin szólna. Ismimnek is ilyen nyomó volt benne mint amit te akarsz bele tenni. Szólt.. elég hangos is volt csak nah... Más nyomóval 3szor úgy szól. Szóval egy darabig jó lesz bele viszont minél előbb cseréld ki. Viszont 100w-nál többet ne engedj rá mert szétszedi a hangszórót.
(#) szergey válasza Mát906 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
A SAL-nál látható adatok nagy része nem helytálló, a H2000 mostani hangszórói azonos méretben 3-6dB-el magasabb érzékenységűek a kínainál.
A HA25-450-től érzékenyebb, jó mélyátvitelű hangszórót nehezen fogsz találni egyébként, még Eminencek között sem, mert azok hiába hangosabbak, magasabb az alsó határfrekvenciájuk, és középtartományban is nagyobb hibáik vannak.
(#) szergey válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Idézet:
„Mind ketto egy 6-od rendu bandpassban volt.”

Ez a baj, ki tudja, hogy jó-e mindkettőnek az azonos doboz.
Következő: »»   47 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem