Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó akkumulátor töltése 230V nélkül
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Atis57 válasza szs hozzászólására (») Kedd, 20:32 /
 
Szia!
Én továbbra is úgy látom , se munkában, se beruházásban nem éri meg.

Egy ettől nagyobb PowerBankra mondanám ,hogy megfelelő ;

https://www.protechshop.hu/inditok/multifunkcionalis-tolto-4in1-131...Lw_wcB

De nem ez a 7Ah-s hanem a min.15-22Ah kapacitású.

Tehát maradunk a régi mondásnál; Ez az egyszerű probléma 100 év alatt sem oldódott meg.?
(#) somitomi válasza szs hozzászólására (») Kedd, 23:20 /
 
Pont Wh-kat lehet összehasonlítgatni, hiszen az energiamennyiség, csak persze az akkugyártók amperórát szeretnek ráírni mindenre és azt valóban nem lehet csak úgy egymás mellé tenni.
De egyébként abban van igazság, hogy egy telefonos powerbank kicsi ehhez és túl sokszor kéne vele fordulni, de azért az autóban lévő akksit kiszerelgetni gyorscsatival is macerás a rögzítés miatt (meg az enyémben pl lehetne mindig beírni a kódot a rádióba). Én leginkább vennék egy második autóakksit és aköré építenék egy célkészüléket a feladatra, hogy ne kellje semmit csavarozgatni se, csak autóba meg konnektorba bedugni megfelelően. Akár még kereke is lehet és akkor külön kézikocsi se kell hozzá.
(#) somitomi válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 23:27 /
 
A hideg motor a töltést szerintem annyira nem zavarja (a motor maga persze nem örül, de az itt OFF), az már inkább, hogy városban nem annyira forog a motor, kevésbé tölt a generátor. De ahogy mások is írták, a 11,5V már nem annyira egészséges állapot egy autóakkunak, ezen a ponton én azt is megböködném egy terhelős teszterrel, meg úgy egyáltalán az autóban ellenőrizném a dolgok helyes működését, mielőtt ilyen kiegészítő megoldásokat építek.
Egyszer én is indokolatlanul sokáig halogattam az akksicserét, a végén pár napra nem lehetett már ott hagyni az autót. Akkor akkuboltba is úgy állítottam be, hogy járó motorral kint hagytam a kocsit, amíg megkérdeztem, hogy tudnak-e az autóba valót adni és csak utána mertem leállítani
(#) lazsi válasza somitomi hozzászólására (») Sze, 7:31 /
 
Ja, hogy a te kocsidban nem volt kurbli... Úgy azért nehezebb...
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 10:01 /
 
Régen céges kocsimba rossz volt az akku reggeli indításhoz, nem kaptam újat, a telephelyen lejtőre álltam, reggel úgy gurultam be, indítva a motort. Tél volt.
(#) erbe válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 15:00 /
 
Az enyémhez volt kurbli. Csak kicsit nehéz lett volna a használata. Renault 6 TL. A motor volt belül, az utastér felől, a sebességváltó kívül.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem