Fórum témák
» Több friss téma |
Inhouse, neked a fejed mire való?
Nem a sapka megtartására. Ne nézz hülyének. Ezek a set-top boxok kódoltak, ember!, az AV átjátszó jelét nem veszik, ennyi. Akkor meg nem fog villogni. Odab***hatod a videokamerát is, meg akármit, ha nem ismeri fel, csak a saját távirányítóját, akkor nem fog villogni a LED-je. amúgy kipróbáltam, amit írtál, időpocsékolás volt, de tutam, hogy nem fog menni, kár is volt rád hallgatnom. Ja, és ne idegesíts fel!
Vegyél vissza egy kicsit...
Nem igazán értem, hogy te mit is csináltál... A SetTopBox kódolt részt nem értem, minek írtad... Persze, hogy nem veszik közvetlenül az AV átjátszók jelét, azért van az AV átjátszónak egy adó és egy vevő része... A SetTopBox nem fog villogni??? Én nem írtam neked ilyet...az AV átlövő adó részénél (amiben az IR átlövő vevő része van az IR LEDekkel) kell megnézni egy kamerával az IR LEDeket, azokat a kis téglatesteket, hogy villognak-e, ha a másik oldalon nyomkodja valaki a távirányítót. Ehhez még nem kell a SetTopBox...majd később, ha már megy, akkor kell odapróbálni az előlaphoz az IR LEDeket, hogy hol van az a pont, ahol megbízhatóan veszi... Persze, hogy a saját távirányítójával, mégis mire gondoltál? Persze, hogy azt veszi... Ja és ne idegeskedj, csak azt csináld meg amit kérünk, ha azt akarod, hogy segítsünk... Üdv Inhouse
Nincs szükségem a segítségedre, mert lila gőzöd sincs az egészről. Te nem érted, hogy miről van szó.
Az STB csak a saját távirányítójával működtethető, pont, és ennyi. Felesleges minden trükközés.
Simán elbeszéltek egymás mellett , Pedig Inhouse igazán jót akar.
(Ők megakadtak ott, hogy nem próbáltad ki a infravörös "átjátszó" kábelt a cuccnál... Annak működése távirányító független, egyik végén a fotodióda és a hozzátartozó elektronika átküldi a jelet a kábel másik végén lévő infra adónak. Így tudod kezelni a másik szobában lévő set top box-ot. Ami igaz, csak a saját kezelőjével működik.) Annyit kértek, hogy próbáld ki egy kamerás mobilal vagy digi fényképezővel... át megy -e a jel rajta, mert az adó résznek, kamerában láthatóan pislognia kell bármilyen infra távirányítóval.) Itt vesztettem el a fonalat. Bocs hogy beleszóltam, nem kívánok veszekedni a témában tovább, mert itt, ennek a topikolásnak ne merről kellene szólnia.
Az adó villog, amikor megnyomom a távirányítót.
Amúgy, kivittem a vevőt a közelbe, hogy saját szememmel lássam, nem kell ide kamera, csak árnyékolni kell a stb-t. Egyszer összejött, majd visszavittem a vevőt a helyére és ott is működött egy ideig, majd utána nem. Az AV adó-vevő infrajel átadójával van baj, túl keskeny szögben sugároz gyenge jelet, és a legkisebb elmozdulásra már nem képes vezérelni at stb-t.
Na rájöttél, hogy mit kértünk végre...csak hát...
Először azt írod, hogy működik, de aztán mégsem...de eddig kötötted az ebet a karóhoz, hogy csak az eredetivel megy, holott ezt senki nem vonta kétségbe... Mitől mozdul el, hogy nem képes vezérelni? Oda kell ragasztani, van rajta kétoldalú ragacs...mert valóban gyenge és csak közvetlen közelről megy. Árnyékolni kell a SetTopBox-ot? Vagy...miről beszélsz már megint? Agresszív kismalac nagyot burkol a bringával, kérdezik tőle: - Megütötted magad? - Kuss, én így szállok le! Üdv Inhouse
Na, működik a nyavalyás, miután megint kivittem a vevőt az adó és stb mellé, és addig rakosgattam azt a nyavalyás lógó mütyürt, amíg sikerült eltalálnom a megfelelő pozíciót. De ennyit kínlódni vele...
Agyonlőném azt a mérnököt, aki ezt megtervezte.
Nem akarsz ezek után még mondani valamit?
Én örülök, hogy sikerült. Üdv Inhouse
Köszönöm!
Egyébként, semmi olyant nem mondtál, amit én ne tudtam volna, de a kitartásod rávett, hogy próbálkozzam még vele. Én meg voltam győződve, hogy az AV-mütyür rossz vagy inkompatibilis az STB-vel. Ki gondolta, hogy a mütyür annyira gyenge, hogy pár centire kell tenni az STB-től? Annál is inkább, mert az AV-adóról megy, nem elemről, tehát a teljesítménye korlátlan lehetne. A megoldást tehát saját magam találtam meg, de nélküled nem sikerült volna.
Tobb infra erzekelo van a vezetekre "racsipve " amit ha "felkorbe" rendezek tobb iranybol vagy akarmilyen irany-bol veszi a jelet a visszaverodeseket mindenfelol . Meg nem jottem ra minek van enyi miert nem eleg egy darab de egyszer majd kiprobalom.
Ez a "vevo" cuccon van De terjunk a AV oldalara a dolognak . Olvastam egy oldalon a netten hogy novelik meg a kisugarzott energiat .Egy nagyon egyszeru rajz volt egy adott tipusu cucc -rol.De gondolom kb ugyanolyan mindegyik .A kimeneti reszen volt tobb soros alkatresz. Az antenna elott ketto es egy kondenzator ,eme kondenzator ele forrszasztottak az antennat majd az emlitett kondenzatort kiforrasztottak .Gondolom ne legyen maradjon mint egy terheles fele a 2,4GHz-es jelre vafy egy szekunder sugarzo. A tombhaz beton falai kozott a harmadik szoba tavolsagra mar rossz a vetel , ismetlodo csattogas hallatszik es a kepen a csattogas egy feher egyenetlen ( mintha szikratol lenne) viszintes csik mozog lefele vagy felfele .A potmeterrel allithato cuccon lehet egy optimalisra allitani de a fix frekvencias cuccon nem tehetek sokat.Vegul az antennak es a dobozok helyvaltoztatasaval el lehet erni egy hoszabb idotartamu tiszta vetelt . Probaltam ,batrival, transzformatoros adapter , kapcsolouzemu tapegysegel de a jelenseg nem valtozik ,Nem a tapfeszultseg szures a baj. Gondolom segitene ha nagyobb lenne a kisugarzott ero .Ha ugyanabban a szobaban van az ado es a vevo nincs problema . Neztem par filmet az internetrol ,minden Ok de gomdolom ha nagyobb a terero jobb helyzetbe allithatom az antennakat es tisztabb kep lessz az eredmeny,mivel a csattogas elkerulesere valo beallitas nem a legtisztabb kepnek felel meg.
Szívesen!
Ez is egy hozzáállás, de akkor minek kérdezősködtél? Már többször írtam, hogy az IR LED gyenge, oda kell tenni és keresni kell a helyét. ...és én kérek elnézést... Üdv Inhouse
Ezek a cuccok amik nálunk forgalomban vannak, hát.. elég gagyik. Csodát a profibbakkal sem igazán lehetne tenni, mivel a frekvencia 2,4GHz, tudod, mint a mikrónál...fogja a víz, a pára...ezért lett engedély nélkül használható, mivel tudták, hogy nem fog jól terjedni a jel.
Már jönnek a dupla frekisek, bár nem tudom, hogy jobbak lesznek-e... Üdv Inhouse
Inhouse!
Az elnézéskérésed elfogadom. Egyébként és amúgy, a T-Home válasza hamis, ugyanis a STB-jük nem csak a saját távirányítójának a jeleit fogja - én ezt hittem - hanem az AV átjátszó mütyürjének jeleit is. Oké, hogy a másik AV-egységről (ami a vevő, de ilyenkor adóként viselkedik) a STB távirányítójától jön a jel, de akkor is. Szerintem a matávos STB-t egy megfelelő, idegen távirányítóval is lehet vezérelni - gondolom. Amúgy, lenne egy másik kérdésem is, de lehet, hogy külön kérdésként teszem fel: az AV-vevő kimenete csak kompozit vagy scart, amely számítógépes TV-kártyára nem tud csatlakozni, azon ugyanis csak monoax van. Na, most ezen agyalok, mert olyanom lett, hogy a másodképernyőmön nézzem munka közben a tévét.
Nem semmi fickó vagy... ...én hülye meg még segítek is...bár nem kellene, mivel te amúgy is megoldanád...
Ez egy "átjátszó", tehát a saját távirányító jelét adja tovább, nem másikét... Ettől függetlenül lehet, hogy létezik olyan távvezérlő, ami viszi, tanítható pl. szinte biztos, hogy hozzáidomítható... A külön kérdésnek fuss neki még egyszer, mert nem érthető... Ha azon az AV vevőn csak RCA van ,akkor az kompozit kimenet. A SCART egy csatlakozó típus - mint az RCA - és lehet kompozit, RGB, S-video is rajta... Mi az a monoax? Üdv Inhouse
Kedves Inhouse!
Lényeg, a lényeg: az AV vevőn, mint tudjuk, csak RCA (http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_connector) kimenet van (piros, fehér, sárga), de ehhez már kapható SCART (http://en.wikipedia.org/wiki/SCART) átalakító, én pl. ilyennel nézem a tévét. Szeretném azonban a tévéműsort erről az AV-ról vett jel segítségével egy számítógépes monitoron is nézni. Mivel tudomásom szerint nincs RCA/SCART -> VGA átalakító, mert a jeleket konvertálni kell a monitor számára, tehát a sima huzalozás nem menne, ezért gondoltam, hogy veszek egy USB-s tévékártyát a notebokomhoz, és úgy nézném a monitoron is adott esetben a tévét. (Az asztalomon most is két monitor van, egyik a notebooké, másik egy LCD monitor.) Megnéztem a számítógépes TV-kártyákat egy nagy áruházban, és általában mindegyik olyan, hogy a TV-jelet koaxiális kábelen kapják, tehát csak koax bemenetük van. Erre meg nem tudom rátenni az RCA/SCART-ot. Mondjuk, a SCART-ot nem is várom el, hogy támogassák, mert túl nagy a mérete, de elég korlátozónak érzem a TV-tuner gyártóknak a hozzáállását, hogy a kártyákba csak monoax kábelen jöhet a jel. Tehát, azon gondolkodom, hogy hátha van mégis olyan átalakító, amely egyik végén koax kábelen jelet adna a TV-kártyának, a másik végén pedig fogadni tudná az RCA-t vagy a SCART-ot. Remélem kellően érthető voltam.
Kedves Juppi!
Na, kezdesz megint okoskodni, "mint tudjuk", nem közös a tudásbázisunk, de úgy látom mindenkinek van még mit tanulnia...tehát az AV transmittereken olyan csatlakozó van, amilyet a mérnök rátervez, te meg olyat veszel, amilyet akarsz... AV átadó SCART-al Az, hogy az RCA csatlakozót átalakítod SCART-ra egy mechanikai átalakítás, lehetne BNC-re, JACK-re, és még ki tudja mire...igen ehhez kapható a kezdetektől átalakító. RCA/SCART->VGA átalakító létezik, csak nem pusztán egy mechanikai átalakító, hanem egy aktív eszköz. analóg videóról VGA jel És ugyanez visszafelé is. VGA-ról analóg videó Házilag ezek nem igazán kivitelezhetőek... A TV kártyák általában koax/BNC bemenetűek, mivel antenna/kábelTV a forrás. Lehetne rajtuk video bemenet is, előfordul. Lehet kapni digitalizáló kütyüket, amiknek video és audio bemenetük van csak. ezen van video bemenet ezen meg antenna bemenet nincs Ha maradsz a TV kártyánál, akkor kell egy modulátor a video kimenetedre, tulajdonképp egy kis TV adó. Így már nézheted, csak elég kacifántos lesz a cucc. Modulátort legegyszerűbben egy régi bontott videóból szerezhetsz. Monoax-ról még továbbra sem igazán hallottam... Üdv Inhouse
Kedves Inhouse!
Te egy zsémbes szakember vagy, de amíg helyeseket írsz, addig nem érdekel. A " TV-VGA konverter" linkjét köszönöm, de fájt az ára: "Bruttó ár: 21.900.-" Akkor már inkább veszek egy 2. tévét.
Csak nem szeretem, ha valaki segítséget kér, én próbálok, ő nem érti, majd hülyének néz, ennek többször hangot is ad, aztán mikor mégis megérti mit akarok, megcsinálja és közli, hogy tulajdonképpen magától is rájött volna...és elfelejti, hogy miket is írt nem sokkal előtte...
Ha ez zsémbesség, akkor az vagyok. Üdv Inhouse
A Lidl-ben kapható most univerzális távirányító tanuló funkcióval. 2eFt, ennyiért hasonló sincs...
A DigiTV dual beltérijét univerzális kóddal is viszi, meg kellene próbálni egy T-Home-ossal. Tanítva meg szinte biztos, hogy jó lehet... Üdv Inhouse
Igen a Lidl uni távirányítója Silvercrest,nagyon jó sokat tud,tanulás nélkül is viszi a legtöbb beltérit Tv-t.DVD lejátszót.
Welltech néven is forgalmazzák majd,ez ugyanaz. Gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a jóval drágább Urc 12 modell,csak ennek erősebb a kijelzője,hőmérő is van benne +világítanak a gombok. Nos további előnye +az olcsóbb nem kijelzös tipusokhoz képest hogy az LCD/TFT.újjabTv-ket is ismeri,+az almenűket pl.finomhangolás tárolás,szervizmenűbe is be lehet lépni.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy Shiftes átjátszót egy Yaesu FT-7800 ill. egy Wouxung KG-689 típusú rádiók segítségével. A kérdésem az lenne, hogy a két rádió le fogja -e ültetni egymást a következők alapún: Yaesu hangszórókimenete szakszerűen összekötve a Wouxung mikrofon bemenetével. A Wouxungot woxra állítom, ahogy jel érkezik a Yaesura a Wouxung adásra kapcsol. És így lenne eme megvalósítás. A rádiók egymástól távol lennének (2 méter max) ill. az antennák között lenne 7méter (kb). Eddig csak akkor gerjedt össze a 2 rádió, mikor a pmr-t odatettem a rádióhoz közvetlen. (Szintén woxra állítottam be.) Ahogy adás érkezett a Yaesura úgy a hangszóróból származó hang indította a PMR-t és GERJEDÉS míg ott volt mellette. De most távol lennének egymástól, habár a 2 test össze lesz így kötve. Gondoltam arra is, hogy a PC hangszóróra csatlakoztatom a Wouxung mic bemenetét és nem gerjedne össze. Jelenleg a Yaesu rávan kötve a hangkártyára és fülesről hallgatom az adást. Ui.: Valami "leválasztó" áramkőr biztos létezik ami megoldaná a gerjedéses problémát. (ha fog gerjedni) Köszönöm segítségeteket!
Nemrég portalanítottam, és valami elmozdult, mert megint nem működik ez az ócska, gagyi AV átjátszó. Biztos valami kínai sz..r.
A tegnap az üzletben jártam, ahol vettem pár hónapja. A XVI. Veress Péter úton van egyébként, közel a könyvtárhoz. Azt tanácsolták, hogy menjek el a szervizbe. Namármost, az holtbiztos, hogy többet tőlük nem fogok semmit vásárolni. Ha én veszek 8k ft-ért valamit, akkor elvárom, hogy működjön, ne azzal kelljen kezdeni, hogy elviszem a szervizbe. A termékek tesztelése nem az én dolgom.
Ezt felejtsd el, kell egy duplex szűrő, különben ülteti az adó a vevőt, de inkább üregrezonátor meg megfelelő klimatizált doboz. Ha meg rájön a hírközlés fizethetsz sokat. Láttam már belülről üregrezonátoros átjátszót, sokat fogyaszt az állandő hőfokon tartás miatt. Két motorola rádió volt összekapcsolva benne, meg a ettő között volt egy pici panel ami a dtmf kódot dolgozta fel.
A napokban elvittem ezt a gagyi kínai limlom AV transzmittert egy szakszervizbe, és mivel már nem volt garis, 1500 ft-ért megnövelték a hatósugarát, így most már jól működik.
Megint nem működik!
Illetve néha működik, néha nem. Kidobtam 1500 ft-ot feleslegesen. Az idegeimre ment! Meg úgy egyáltalán minden elektronikai eszköz amelyet a Kínai Népköztársaságban gyártanak a Nagy Menetelés a Modernizáció Felé program keretében.
Hi juppi!
Gagyi van made is USA, GB, Germany is... ...viszont MINDENT Kínában gyártanak, így keresned kell nem gagyit! Én 2 nap alatt megkaptam ezt a 2.4 Giga wireless A/V transmittert: http://www.betacomszerviz.hu/eshop/product_info.php?cPath=42&produc...2f07da , 5 prc alatt tökkéletesen ment. A UPC-s SetTopBoxot nem tudtam szétszedni, előlről meg nem lehet látni, hol van az infra-érzékelő, így találomra belógattam az infra-mütyürt a STB elé. Két főfalon keresztül (közben konyha) KIVÁLÓAN MŰKÖDIK egy másik TV-vel, a UPC-s trávirányítóval.
Az enyém megint megy. Odébtettem a mütyürt két centivel. Azt tudtam, hogy a csatornaszámtól jobbra van az infraszeme, de mivel egyszámjegyű csatornákat néztem éppen, a mütyür a második számjegyre nézett. Arrébb tettem jobbra, és most megint jó.
Úgy néz ki, hogy ez egy ilyen macska-egér játék lesz.
...úgy tűnik peched van... belenyúltál egy olyan cuccba, aminek kicsi az infra-sugárzása...
...délután a teraszon kitettem a miniTV-t, az ablakon keresztül is át tudtam lőni az AV transmitterhez... Ezt a cuccot ausztrál fórumon találtam, ott dícsérték, kipróbálták.... ...bejött...
...MÁSRÉSZT!... Írták itt, hogy a SetTopBox-ok kódoltak, csak a saját távirányítójukkal mennek. Ez így igaz, de a távirányítót kiviszem magammal a kertbe a kis LCD TV-vel, és az A/V transmitterre iránytom, az visszalövi a STB-ba a saját kódolt sz@rát...
...no meg az sem igaz, hogy a 2.4 Gigás cuccok nem mennek. Csak jó cuccot kell venni. Az enyém 13.000 Ft. volt, de megérte! |
Bejelentkezés
Hirdetés |