Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli AV átjátszók
 
Témaindító: juppi, idő: Szept 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Neogetz hozzászólása Aug 19, 2010 /
 
Sziasztok!

AV transzmitter kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem egy ilyen kütyüt:
AV RÁDIÓJELES ÁTVITELI RENDSZER, DG-200
A készülék hatótávja elvileg 100 m terepen, 30 m zárt téren. Ennek ellenére a jele nagyon gyenge, igaz 2-3 falon keresztül kell mennie. Kérdések:
- lehet-e probléma, hogy 3 vevő is csatlakozik az adóhóz
- lehet-e valamilyen jel erősítőt, átjátszót az adó és a vevő közé rakni
- az adón nincsen külső antenna és csatlakozási lehetőség sincsen, viszont szétszedés után láttam, hogy antenna gyanánt, egy réz drót tekercs van a nyákra forrasztva. Kivezethető-e ez az antenna valahogy? Ha igen kérdés, hogy milyen antenna kell hozzá (2.4 GHz-es Yogi jó lehet, olyan amit a Wi-fi készülékekhez árulnak), illetve a kivezetésnél ha jól sejtem 2 érintkező van. Gondolom a jelet a fent említett réz tekercs helyére kell kötnöm, de a másikat hova?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) TomKranich hozzászólása Okt 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem olyan RF adora lenne szuksegem amivel megoldhato, hogy egy DVD iro/olvaso RF kimeneten vagy scart kimeneten levo jelet a lakasban szetszorja es egy masik TV keszuleken tudjam venni egy adott csatornan. Scartos jel tovabbitom van ami 2.4GHzen mukodik,de nekem olyan kell amit analog TVvel is tudok venni.

Udv. Gabor
(#) mugab válasza TomKranich hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Házilag kivitelezni nem egyszerű ha képés hang is kell.
Árulni nem igazán árulnak, esetleg valami roncs videó rf kimenetét kéne használni...
De ha van valami AV bemenet a tv-n akkor:
itt nézz szét
(#) TomKranich válasza mugab hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Szia! Az a helyzet hogy ilyen AV-s atvivom van. 2400MHz kornyeken dolgozik, es sajnos a router iszonyuan zavarja. Hiaba lehet atrakni masik frekire mindenhol zavarja.
Viszont ugye ha egy egyszeru analog rendszerut szerelek fel akkor akarhany tv-vel tudom fogni az adast es minden tipusu TV-n menni fog.
(#) mugab válasza TomKranich hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Az 5 GHz-s verzió még működhet ha nem találsz átjátszót. Te meg nem fogsz építeni, mert úgy kezdődik hogy a hangot 5.5MHZ vivőre teszed, ha sztereó akkor még nagyobb bajban vagy, ezt a jelet kevered a képjellel, és még összekevered a megfelelő uhf oszcillátor jellel...
Kép+hang kapcsolást én nem találtam a neten.
(Szóval a legolcsóbb a régi videó, a legegyszerűbb meg az 5 GHz-s átlövő)
(#) juppi hozzászólása Márc 31, 2011 /
 
Nos, kollégák, én elvágtam a gordiuszi csomót.
Kidobtam a francba az AV-átjászót, és antennakábelt húztam ki, hisz kb. 25 métert kellett áthidalni. Most nyugodtan tévézek, nem kell sz..rakodni mindenféle gagyi átjátszóval. Egyébként rájöttem a hibára: a T-Home meg más set-top boxok nem nyelik le az AV-transzmitter mütyürjének jeleit. Ugyanis, amikor a figurát egy videómagnóval játszottam le, amelyet tunerként használtam ebben az esetben, jól működött minden, de állandóan bekapcsolva kellett hagyni a VCR-t, áramot is fogyaszt stb. Most áthúztam a koax kábelt ahová kell, kifúrtam a falat, és kezét csókolom. Jobb ez így, legalább nem röpködnek a rádiójelek itt a lakásban (ráadásul a wifivel néha zavarták egymást).
(#) gaben62 válasza juppi hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /
 
Ha kidobtad jól tetted, még 25m sem vitt át.
Én viszont, készítettem Uhf sávon videojel modulátoros felépítésű +szélessávú 3fokozatú tranzisztoros jelátadót, évek óta működik, kiváló minőségű kép+hang.
A házban fent, de kinn a kertben kb.70m.re is simán fogni a jelét, kis tv.vel, egy db. drótot kell bedugni csak.
Az adó fém dobozban van 11cm, kicsi függ.antenna, 6V-ról üzemel Rca bemenet, fém dobozban van, min.fogyasztás, nem zavarja semmi.
A digi tv.tv. lövöm át, többi szobába.
A sarki szomszéd 120m-re lakik, lepkével színesben fogja 34ch.n.
(#) gyati hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
Üdv fórumtársak.Az a problémám,hogy adigitális átálláskor kaptam egy szet-topboxot és a tv-ről nem tudok felvételt és visszajátszást megvalósitani.Azt irja ki,hogy digitális felvétel kikapcsolva.A problémám az ,hogy ezt a szolgáltato kapcsolja be,vagy nekem kell a bekapcsolást elvégezni.(ISB 2201-es készűlék)Az lenne a kérésem,hogy aki ismeri ezt a szet-topboxot ,legyenszives segitsen.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem