Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
AV transzmitter kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem egy ilyen kütyüt: AV RÁDIÓJELES ÁTVITELI RENDSZER, DG-200 A készülék hatótávja elvileg 100 m terepen, 30 m zárt téren. Ennek ellenére a jele nagyon gyenge, igaz 2-3 falon keresztül kell mennie. Kérdések: - lehet-e probléma, hogy 3 vevő is csatlakozik az adóhóz - lehet-e valamilyen jel erősítőt, átjátszót az adó és a vevő közé rakni - az adón nincsen külső antenna és csatlakozási lehetőség sincsen, viszont szétszedés után láttam, hogy antenna gyanánt, egy réz drót tekercs van a nyákra forrasztva. Kivezethető-e ez az antenna valahogy? Ha igen kérdés, hogy milyen antenna kell hozzá (2.4 GHz-es Yogi jó lehet, olyan amit a Wi-fi készülékekhez árulnak), illetve a kivezetésnél ha jól sejtem 2 érintkező van. Gondolom a jelet a fent említett réz tekercs helyére kell kötnöm, de a másikat hova? Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nekem olyan RF adora lenne szuksegem amivel megoldhato, hogy egy DVD iro/olvaso RF kimeneten vagy scart kimeneten levo jelet a lakasban szetszorja es egy masik TV keszuleken tudjam venni egy adott csatornan. Scartos jel tovabbitom van ami 2.4GHzen mukodik,de nekem olyan kell amit analog TVvel is tudok venni. Udv. Gabor
Házilag kivitelezni nem egyszerű ha képés hang is kell.
Árulni nem igazán árulnak, esetleg valami roncs videó rf kimenetét kéne használni... De ha van valami AV bemenet a tv-n akkor: itt nézz szét
Szia! Az a helyzet hogy ilyen AV-s atvivom van. 2400MHz kornyeken dolgozik, es sajnos a router iszonyuan zavarja. Hiaba lehet atrakni masik frekire mindenhol zavarja.
Viszont ugye ha egy egyszeru analog rendszerut szerelek fel akkor akarhany tv-vel tudom fogni az adast es minden tipusu TV-n menni fog.
Az 5 GHz-s verzió még működhet ha nem találsz átjátszót. Te meg nem fogsz építeni, mert úgy kezdődik hogy a hangot 5.5MHZ vivőre teszed, ha sztereó akkor még nagyobb bajban vagy, ezt a jelet kevered a képjellel, és még összekevered a megfelelő uhf oszcillátor jellel...
Kép+hang kapcsolást én nem találtam a neten. (Szóval a legolcsóbb a régi videó, a legegyszerűbb meg az 5 GHz-s átlövő)
Nos, kollégák, én elvágtam a gordiuszi csomót.
Kidobtam a francba az AV-átjászót, és antennakábelt húztam ki, hisz kb. 25 métert kellett áthidalni. Most nyugodtan tévézek, nem kell sz..rakodni mindenféle gagyi átjátszóval. Egyébként rájöttem a hibára: a T-Home meg más set-top boxok nem nyelik le az AV-transzmitter mütyürjének jeleit. Ugyanis, amikor a figurát egy videómagnóval játszottam le, amelyet tunerként használtam ebben az esetben, jól működött minden, de állandóan bekapcsolva kellett hagyni a VCR-t, áramot is fogyaszt stb. Most áthúztam a koax kábelt ahová kell, kifúrtam a falat, és kezét csókolom. Jobb ez így, legalább nem röpködnek a rádiójelek itt a lakásban (ráadásul a wifivel néha zavarták egymást).
Ha kidobtad jól tetted, még 25m sem vitt át.
Én viszont, készítettem Uhf sávon videojel modulátoros felépítésű +szélessávú 3fokozatú tranzisztoros jelátadót, évek óta működik, kiváló minőségű kép+hang. A házban fent, de kinn a kertben kb.70m.re is simán fogni a jelét, kis tv.vel, egy db. drótot kell bedugni csak. Az adó fém dobozban van 11cm, kicsi függ.antenna, 6V-ról üzemel Rca bemenet, fém dobozban van, min.fogyasztás, nem zavarja semmi. A digi tv.tv. lövöm át, többi szobába. A sarki szomszéd 120m-re lakik, lepkével színesben fogja 34ch.n.
Üdv fórumtársak.Az a problémám,hogy adigitális átálláskor kaptam egy szet-topboxot és a tv-ről nem tudok felvételt és visszajátszást megvalósitani.Azt irja ki,hogy digitális felvétel kikapcsolva.A problémám az ,hogy ezt a szolgáltato kapcsolja be,vagy nekem kell a bekapcsolást elvégezni.(ISB 2201-es készűlék)Az lenne a kérésem,hogy aki ismeri ezt a szet-topboxot ,legyenszives segitsen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |