Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   495 / 1685
(#) wg_kezdo hozzászólása Nov 2, 2009 /

Készítettem egy ajtó-nyitvamaradó-figyelmeztetőt.
AVR-el a következőt teszi:
Amikor kinyitják az ajtót vár 5 mp-ig majd elkezd lejátszani véletlenszerű dallamokat.
Az ajtó fölé van szerelve egyszerű rajzszög+gémkapocs+befőttes gumi az érzékelője.
Nem szép látvány mivel nem NYÁK-ra csináltam meg, de már megőrültünk, hogy kislányom folyamatosan nyitva hagyja az ajtót.
Így pont mire a lépcsőhöz ér rákezdi.

Következő verzió az lesz, hogy nem szép karácsonyi dallamokat játszik, hanem hangot:
"AAAAAJJJJJTÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!"

(#) wg_kezdo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Íme a V0.0
Próbapanel, rajszeg és vezetékek, de működik.
Igaz a "télapó itt van" és társai nem vált be.
Kislányom szereti hallgatni úgyhogy nyitva van folyamatosan nála az ajtó...........
(#) Ricsi89 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Akkor valami idegesítő zenét kell belerakni és akkor tuti be fogja zárni az ajtót. Amúgy ötletes megoldás.
(#) nagy hoho válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Nem tudom a kulcsra nem gondoltál még?
(#) wg_kezdo válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ezt nem teljesen értem.
A probléma az, hogy amikor kislányom feljön a szobájából nem csukja be rendesen az ajtót.
Ez több okból is probléma, fűtés, konyhai szagok stb...stb...
Vagyis a kulcs nem hiszem, hogy megoldást jelent erre a problémára.
(#) Gafly válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Én tökéletesen megértem. Az ajtó egy nagy talány
Autó ajtó csak finoman betéve, aztan pár nap mulva indulás helyett akku töltés, bikázás, stb... Ja és nálunk a macska is ki tudja nyitni a bejárati ajtót (becsukni viszont nem szokta) ami télen roppant kellemetlen...
Én is csinaltam hasonlót, az mondjuk sziréna volt (nem lettem tőle népszerűbb...).
(#) Flatlander válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Esetleg az ajtóra az ami visszahúzza?Nemtudom mi a neve de szerintem tudod mire gondolok.... vagy úgy nemtudná kinyitni mert nehéz?
(#) zsoltee0001 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Erre föláldoztál egy dugdosós próbapanelt?
Lehet kapni ezeket a ISD2560 hangtárolós IC-t, egy ilyen áramkört ha megcsinálnál, és rámondanád,: "Csukd be az ajtót Wa*e"
akkor tuti, nem hagyná nyitva
(#) Moderátor hozzászólása Nov 3, 2009

Khm... Ez a ki mit épített topic és nem a viccek mókás történetek! Ne offoljátok szét, légyszi!
(#) solymosi hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok 15 év kihagyás után elkészült új erőlködőm. Tesztelés közben két 80-as évek beli orion vidi "kombós" hangfalammal.Bővebben: Link

e_teszt.JPG

(#) nagy hoho válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Én azt hittem a bejárati ajtót hagyja nyitva, mert azt nem írtad, hogy melyik ajtó.
(#) slogan válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Gondolom Topi egy kicsit elírhatta az árat....
(#) zoly15 válasza solymosi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Szegény HS-280-asok :no:
Miért kellett így "tuningolni"?
(#) FMSound válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Eléggé gány technika, ez a tuning. Szép lenne eredeti állapotában!!
(#) Rumcájsz válasza wg_kezdo hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ötletes! Remélem bejön. Sajna tapasztalat hogy nem... Én úgy oldottam meg a problémát hogy az ajtóra a sarokpánttól 20 centire az álló és mozgórész közé egy megfelelően méretezett hosszúságú és szélességű tejgumit erősitettem. Az ajtó a nyitás után automatikusan csukódik...
(#) zoly15 válasza FMSound hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Én is erre gondoltam!
(#) Flatlander válasza FMSound hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Gyárilag ugyseszólt semmit a textilperemes mélyekkel.... így legalább lett benne egy kicsi mélyhang is...egy vidi díszkeret rá és jóazúgy hamár csak ezvolt. vidi azért sokkal szebb....de végülis mindegy egyik sem tudott jó hangfalat.. esetleg a vidi dc2050....
(#) solymosi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ez nem eredeti mangfal, hanem egy szerintem RFT (NDK) alap. Persze új előlep szigetelve kitőmve. Anno 15-16 évesen építettem. És a Somogyinál (vagy az Impulzusnál ) vásároltam a dolgokat hozzá amikor még "garázs bt." volt Győrben. Azóta kinőtte magát... most már én sem ott élek.

A Vidi hangszórót egyébkét az építés után kb 5-6 évvel cserélni kellett mert szétporladt a membrán. Most is kezd, ezért lekentem vízbázisú műanyag festékkel de nem sokat ért.

Szóval ez most itt csak teszteléshez lett nosztalgiából (padlásról lehozva) kipróbálva...egész jól szól.

A "ki mit épített?" jegyében raktam fel a képet igy az új szerzeményemmel együtt.

Sajnos a quad 405 panelemet nem találom bár sosem sikerült akkor szóra bírnom . Most szívesen összedobnám .

A középső doboz egy sub volt csak szétszedtem most alkatrész tároló és épül az új sub.
(#) zoly15 válasza solymosi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Nem értem, minek kenegeted a membránszélt?
Lehet cserélni is rajta!
(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Kaposváron 1600-ért megcsinálják darabját, másnapra!
(#) solymosi válasza FMSound hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Szóval nem gány tuning vagy mégis? Akkor ilyet tudtam sajna a hangszóró besűlyesztést most fogom kipróbálni az új subnál egy maró géppel és hangszóró keretet is egyedileg szeretnék készíteni hozzá.
Itt a hangfal közelebbről.
Egyébként a magasakat is kinyírtam párszor találtam egy szétégett betétet az egyik alkatrészes fiókomban.

Az oldalát is én fóliáztam.
(#) Flatlander válasza solymosi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ha rft akkor nemlehetett rosz eredetiben sem Nekem is van egy 30-as rft hangszórós gitárkombóm és tényleg jó cucc bár mostmár végképp meghalt.
(#) newman92 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Gratula! Nagyon igényes!
(#) Adresz hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok!
Építettem egy, hát nem is tudom mi lenne, nevezzük fénytechnikának.3piros és 3zöld, a pirosak bal oldalt helyezkednek el a zöldek pedig jobb oldalt.Az áram megszakítását külön külön óldottam meg a 6 égőnek.Azaz sorosra lett kötve a piros és a zöld.A zöld igaz lasabban villog, mivel nem volt otthon ugyan olyan kondi, de szerintem így is jó.Az égők fejenkét 15v-ak...
Csatoltam képet...
(#) Zenner válasza Adresz hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Csinos ketyere!
Az igazi az lett volna, ha falba építed nem csak olyanra tapétázod
(#) Moderátor hozzászólása Nov 5, 2009

A személyeskedő, ide nem tartozó hozzászólások eltávolítva.
Kérem, hogy a topic az eredeti témával folytatódjék!
(#) nagy hoho válasza newman92 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Köszönöm! Igyekeztem.
(#) puca3333 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Nah végre készlett az én "kis" mélyládám is.
A szíve egy DLD ST300. 500 Watt.
Nah nem is beszélek olyan sokat. itt vannak a képek.:

(#) vicsys válasza puca3333 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Szép lett, gratula! :kalap:
(#) puca3333 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Köszönöm.
Következő: »»   495 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem