Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Készítettem egy ajtó-nyitvamaradó-figyelmeztetőt.
AVR-el a következőt teszi: Amikor kinyitják az ajtót vár 5 mp-ig majd elkezd lejátszani véletlenszerű dallamokat. Az ajtó fölé van szerelve egyszerű rajzszög+gémkapocs+befőttes gumi az érzékelője. Nem szép látvány mivel nem NYÁK-ra csináltam meg, de már megőrültünk, hogy kislányom folyamatosan nyitva hagyja az ajtót. Így pont mire a lépcsőhöz ér rákezdi. Következő verzió az lesz, hogy nem szép karácsonyi dallamokat játszik, hanem hangot: "AAAAAJJJJJTÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!"
Íme a V0.0
Próbapanel, rajszeg és vezetékek, de működik. Igaz a "télapó itt van" és társai nem vált be. Kislányom szereti hallgatni úgyhogy nyitva van folyamatosan nála az ajtó...........
Akkor valami idegesítő zenét kell belerakni és akkor tuti be fogja zárni az ajtót. Amúgy ötletes megoldás.
Nem tudom a kulcsra nem gondoltál még?
Ezt nem teljesen értem.
A probléma az, hogy amikor kislányom feljön a szobájából nem csukja be rendesen az ajtót. Ez több okból is probléma, fűtés, konyhai szagok stb...stb... Vagyis a kulcs nem hiszem, hogy megoldást jelent erre a problémára.
Én tökéletesen megértem. Az ajtó egy nagy talány
Autó ajtó csak finoman betéve, aztan pár nap mulva indulás helyett akku töltés, bikázás, stb... Ja és nálunk a macska is ki tudja nyitni a bejárati ajtót (becsukni viszont nem szokta) ami télen roppant kellemetlen... Én is csinaltam hasonlót, az mondjuk sziréna volt (nem lettem tőle népszerűbb...).
Esetleg az ajtóra az ami visszahúzza?Nemtudom mi a neve de szerintem tudod mire gondolok.... vagy úgy nemtudná kinyitni mert nehéz?
Erre föláldoztál egy dugdosós próbapanelt? Lehet kapni ezeket a ISD2560 hangtárolós IC-t, egy ilyen áramkört ha megcsinálnál, és rámondanád,: "Csukd be az ajtót Wa*e" akkor tuti, nem hagyná nyitva
Khm... Ez a ki mit épített topic és nem a viccek mókás történetek! Ne offoljátok szét, légyszi!
Sziasztok 15 év kihagyás után elkészült új erőlködőm. Tesztelés közben két 80-as évek beli orion vidi "kombós" hangfalammal.Bővebben: Link
Én azt hittem a bejárati ajtót hagyja nyitva, mert azt nem írtad, hogy melyik ajtó.
Gondolom Topi egy kicsit elírhatta az árat....
Szegény HS-280-asok :no:
Miért kellett így "tuningolni"?
Eléggé gány technika, ez a tuning. Szép lenne eredeti állapotában!!
Ötletes! Remélem bejön. Sajna tapasztalat hogy nem... Én úgy oldottam meg a problémát hogy az ajtóra a sarokpánttól 20 centire az álló és mozgórész közé egy megfelelően méretezett hosszúságú és szélességű tejgumit erősitettem. Az ajtó a nyitás után automatikusan csukódik...
Gyárilag ugyseszólt semmit a textilperemes mélyekkel.... így legalább lett benne egy kicsi mélyhang is...egy vidi díszkeret rá és jóazúgy hamár csak ezvolt. vidi azért sokkal szebb....de végülis mindegy egyik sem tudott jó hangfalat.. esetleg a vidi dc2050....
Ez nem eredeti mangfal, hanem egy szerintem RFT (NDK) alap. Persze új előlep szigetelve kitőmve. Anno 15-16 évesen építettem. És a Somogyinál (vagy az Impulzusnál ) vásároltam a dolgokat hozzá amikor még "garázs bt." volt Győrben. Azóta kinőtte magát... most már én sem ott élek.
A Vidi hangszórót egyébkét az építés után kb 5-6 évvel cserélni kellett mert szétporladt a membrán. Most is kezd, ezért lekentem vízbázisú műanyag festékkel de nem sokat ért. Szóval ez most itt csak teszteléshez lett nosztalgiából (padlásról lehozva) kipróbálva...egész jól szól. A "ki mit épített?" jegyében raktam fel a képet igy az új szerzeményemmel együtt. Sajnos a quad 405 panelemet nem találom bár sosem sikerült akkor szóra bírnom . Most szívesen összedobnám . A középső doboz egy sub volt csak szétszedtem most alkatrész tároló és épül az új sub.
Nem értem, minek kenegeted a membránszélt?
Lehet cserélni is rajta!
Kaposváron 1600-ért megcsinálják darabját, másnapra!
Szóval nem gány tuning vagy mégis? Akkor ilyet tudtam sajna a hangszóró besűlyesztést most fogom kipróbálni az új subnál egy maró géppel és hangszóró keretet is egyedileg szeretnék készíteni hozzá.
Itt a hangfal közelebbről. Egyébként a magasakat is kinyírtam párszor találtam egy szétégett betétet az egyik alkatrészes fiókomban. Az oldalát is én fóliáztam.
Ha rft akkor nemlehetett rosz eredetiben sem Nekem is van egy 30-as rft hangszórós gitárkombóm és tényleg jó cucc bár mostmár végképp meghalt.
Sziasztok!
Építettem egy, hát nem is tudom mi lenne, nevezzük fénytechnikának.3piros és 3zöld, a pirosak bal oldalt helyezkednek el a zöldek pedig jobb oldalt.Az áram megszakítását külön külön óldottam meg a 6 égőnek.Azaz sorosra lett kötve a piros és a zöld.A zöld igaz lasabban villog, mivel nem volt otthon ugyan olyan kondi, de szerintem így is jó.Az égők fejenkét 15v-ak... Csatoltam képet...
Csinos ketyere!
Az igazi az lett volna, ha falba építed nem csak olyanra tapétázod
A személyeskedő, ide nem tartozó hozzászólások eltávolítva.
Kérem, hogy a topic az eredeti témával folytatódjék!
Nah végre készlett az én "kis" mélyládám is.
A szíve egy DLD ST300. 500 Watt. Nah nem is beszélek olyan sokat. itt vannak a képek.: |
Bejelentkezés
Hirdetés |