Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Én nem tudom milyen a gyári, de Tiednél nem jobb! Időnkét kiszoktad porolni?
Persze.Mindig karbantartom.csak a hangszóró állt egy kicsit és mikor összeraktam az örömtől nem volt kedvem takaritani. De már nem ilyen..És köszi.
Használd légyszi a "válasz" gombot, hogy tudjuk kinek címzed a hozzászólásod. Köszi!
Nálam a porolás azt jelenti, hogy hangerő csutkára. Szerencsére a szomszéd idős már és rosszul hall.
A volt szomszéd is rosszul hall, de szerinte én is mert ami néha volt az már neki is sok volt...
Jó környéken laksz Mondjuk ha nálunk az összes szomszéd nagyot hallana, akkor is tudná mindenki, mit hallgatok Pláne nyáron (egy a baj, egy padlógáztól még mindig poros marad a membrán, ha időnként szépen le van takarítva, akkor az neki jó, és meghálálja :finom: ) Ha már "Ki mit épített", itt egy esti kép a csöves erősítőmről… Egy csőfoglalat még hiányzik, ezért csak az egyik oldal megy - meg hunyorog az egyik varázsszem, nyilván ezért volt félre téve
Majd teszek még fel képet, ha be lesz dobozolva!
Az új hangszórókat illik előbb járatni.
Környék nagyon jó, még soha nem szóltak. Lehet, hogy Ők is szeretik a Led Zeppelint.
Sziasztok!
Ki készítette el eddig az oldalra feltett Digitális Frekvenciamérő kapcsolást? Hogy működik, mennyire stabil? Köszönöm
Mért jó neked hogy van egy ilyen pár hangfalad?Disco-zásra esetleg jó ütni vágni,de otthoni használatra totálisan felesleges és alkalmatlan.HIFI minőséget meg sem közelíti
Én sem értem azokat az embereket, akik arra büszkék hogy az egész utca őket hallja. Nem attól lesz szvsz élvezetes egy zenehallgatás hogy jó hangos.
Hangositasra kellenek a hangfalak.oda ilyen kell. amugy hifi hangfalaim is vannak, a sal 2002es tervei alapjan epitettem a hifiket. szeretnek meg csinalni 4 melyet. esetleg nem tudsz mutatni par rajzot, vagy kepet? 18"t akarok, ami szabadteren is jo nagy melyet nyom.
Gratulálok. Rácsot tegyél rá, olcsóbb mint javíttatni a membránt.
Szia
Ez most direkt ilyen "szakadt" modell, vagy csak sok jólsikerült bulit láttak? :merges2:
Ha most lettek kész, akkor szerintem "újak"
Nem akarlak bántani Feryxxl de a SAL márka sem nagyon közelíti meg a hifi minőséget.Tiszteletre méltó hogy magadnak össze rakod,(én is szeretek barkácsolni,büszke az ember a saját készítésű tárgyaira),de az nem lesz olyan mint a gyári.Még annyit,hogy nem a méret határozza meg a hangnyomás erősségét.A JBL cég dobott ki pár éve 100 decibel feletti hangnyomásra képes hangfalat és az sem egy robosztus méretű sőt relatíve elég kicsi.Tiédnél kicsit kisebb.
Sokan kezdik SAL-lal meg MNC-vel, valaki megtartja, valaki túlad rajtuk, de erre szerintem van megfelelő topik - Ő dönti el, hogy Neki mi a jó, elvégre az a lényeg, hogy Neki tetszen (az otthoni zenehallgatásról van szó).
nem teljesen ujjak a hangszorok, hasznaltam oket regebben nehanyszor. meg nincs teljesen kesz a hangfal, mert meg nincs rendesen lefestve, meg lecsiszolva, de mar nagyon kivancsi voltam h hogyan fognak kinezni, es ezert ossze raktam, amig csinaltam rolluk 1 kepet. meg nem nez ki tul jol, de karpotolja a hangereje!
tudom h a sal nem epp a legjobb marka, sot........ de neha vannak jo otletei. szerintem sem az en hifi hangfalam a legjobb a vilagon, de ahoz kepest h en epitettem, szerintem turheto......
akit erdekel egy 3 utas reflex hangdobozt 30 cm-es hangszóróval epitettem hifi célokra.
Ezak a doboz tervek csak elméletek.Soha nem láttam hogy ilyeneket a Somogyi gyártott volna.Mivel elméletek tele vannak hibával!Én nem tudnék ilyeneket tervezni,nem vagyok mérnök,de azt tudom,hogy pár haverom megépíttette a 25. oldalon lévő hangfalat.
És azt is tudom hogy azokat simán megalázta párba a Videoton dc 2002-es sorozata.Pedig az csak 20cm-es mély nyomóval rendelkezik,és 40 wattos.(akik értik a hifit azok tudják,a Watt nem mérvadó)Picit át konferálták,tettek bele szivacsos 3szöges csillapítást,és vágtak átmérőnek megfelelő befele hosszított reflexnyílást.Az eredmény az előzőhöz képes jobb hangerő, dinamikusabb hangzás.Nem beszélve arról,hogy a magas sugárzói egy része a Videoton magasok koppintása.A SAL-nak a"nagy hangfalai" amik bolti forgalmazásban kaphatóak,azok hasonlóan szólnak mint a Videoton dc 2002-es sorozat,szóval így gondoljon mindenki a SOMOGYIRA mint hifi !Hallottam szólni még a(sok tobbek közt) Jamo studio 180-al az meg felzabálta a somogyit(a vidi is sokka szebben szól a somogyinál)
Szoval azt mondot, hogy ha tokeletes akusztikai hangzast, es szobaba megfelelő hangerőt akarok, akkor szerezzek be 1pár videotont.
Esetleg tudsz adni par tanácsot, hogy milyen legyen az a videoton tudnal mutatni rajzokat, terveket, kepeket, vagy barmit ami segit a megépítésében
Idézet: „...azt is tudom hogy azokat simán megalázta párba a Videoton dc 2002-es sorozata.Pedig az csak 20cm-es mély nyomóval rendelkezik,és 40 wattos.(akik értik a hifit azok tudják,a Watt nem mérvadó)...” Ez így van , nem vagy egyedül a tapasztalatokkal. Nekem is voltak ilyen hangszóróim, sőőt még ORION 50W -os hangzsórópár, anno nagyon szépen szóltak, csak kónuszt kéne rá rakni, mert mára már szétporladt. Azért azt ne felejtsd el, hogy sokan szereik diszkós célokra használni, és a hangforrás is gyatra, illetve hangrendszer, mert a fő cél, hogy minnél nagyobbat "büfögjön a hangszóró", "mennyi csukott ablakot tud egyszerre kitépni a keltett légnyomás", és "a magashang mennyi üvegpoharat tud leamortizálni rövid idő alatt" stb. Akik meg normál zenét szeretnek hallgatni, és a tér "környezeti információit" is szeretné visszahallani, nem csak magát a zenét, azok nem a noname márkánál kezdik. A Somogyi is szolhat jobban, ha fele akkora teljesítményű erősítőről járatjuk, és jó minőségűről. (a többi kellékről nem is beszélve) Egy 2x45W -os VIDEOTON erősítőre, rá lett akasztva a 2x 300W Somogyi (aszhiszem 45cm -es), és nem szóltak rosszul, amit az erősítőnek lehet köszönni. Nekem kettő darab Jamo satelit hangfalam van, és egy panaszkodik erősítőm, aminek nem tetszik a hangja (az alapzaj miatt). A botfülek szerint nagyon szépen szól, ami első sorban a hangszórók miatt lehet. Maga az erősítőre zenei teljesítményre 115W / catorna van írva, de a valós az csak 25W, viszont így is szépen megtudja hajtani. Szerk.: A Somogyi hangszórókat, 40 - 50 Hz -en pár órán át lett hajtva, nagy teljesítményen, hogy bejáródjon. Ettől függetlenül, a Jamoval jobban meg vagyok én is elégedve.
Urak!
Ne offoljuk szét a témát! Köszi.
Elnézést, csak ennyit szeerttem volna hozzáfűzni.
Nem olvastam végig a topicot de az első hozzászólások szimpatikusak voltak. Viszont most a vége felé azt tapasztalom, hogy sok a leszóló becsmérlő, kioktató hozzászólás.
Szerintem ez a topic azért jött létre, hogy aki már "hobbyzik" és elkészült valamilyen saját maga büszkeségével (még ha az a gyári cuccokat meg sem közelíti és úgymond egy korábbi hozzászólásban olvastam: "gány" munka), akkor azt közszemlére tegye és egy-két további bátorító esetleg dícsérő hozzászólás kísérje. A weboldal neve Hobbielektronika (a hobby az nem egyenlő PROFI) és természetesen mindenki kora, ügyessége, pénztárcája szerint készíti el acuccait. A lényeg az hogy saját: megszólal, működik, forog, szép színes (esetleg szagos - na akkor nem sikerült ), stb. Én is feltettem egy régebbi munkámat (ami persze nem mondom hogy a legigényesebb) és kaptam hideget-meleget, főleg hideget Az új cuccost meg senki meg sem látta melette. Persze nem az a cél hogy ajnározzuk egymást, de ha valaki most készíti első szerzeményét az biztosan jobban örül egy bíztató szónak. Szerintem... és bocs hogy hosszúra sikeredett. És egyetértek Vicsys-el figyeljünk a topic címére!
igazad van, remélem bennem nem a leszólósat láttad.
Igérem most egy ideig hallgatok, úgy se lenne mit építenem...
Nem rád értettem és általában nem is személyeskedni akarok. Csak egy érzés fogalmazódott meg bennem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |