Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   496 / 1685
(#) nagy hoho válasza puca3333 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Szia! Én nem tudom milyen a gyári, de Tiednél nem jobb! Időnkét kiszoktad porolni?
(#) puca3333 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Persze.Mindig karbantartom.csak a hangszóró állt egy kicsit és mikor összeraktam az örömtől nem volt kedvem takaritani. De már nem ilyen..És köszi.
(#) Moderátor hozzászólása puca3333 hozzászólására (») Nov 6, 2009

Használd légyszi a "válasz" gombot, hogy tudjuk kinek címzed a hozzászólásod. Köszi!
(#) nagy hoho válasza puca3333 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Nálam a porolás azt jelenti, hogy hangerő csutkára. Szerencsére a szomszéd idős már és rosszul hall.
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

A volt szomszéd is rosszul hall, de szerinte én is mert ami néha volt az már neki is sok volt...
(#) klemo86 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Jó környéken laksz Mondjuk ha nálunk az összes szomszéd nagyot hallana, akkor is tudná mindenki, mit hallgatok Pláne nyáron (egy a baj, egy padlógáztól még mindig poros marad a membrán, ha időnként szépen le van takarítva, akkor az neki jó, és meghálálja :finom: ) Ha már "Ki mit épített", itt egy esti kép a csöves erősítőmről… Egy csőfoglalat még hiányzik, ezért csak az egyik oldal megy - meg hunyorog az egyik varázsszem, nyilván ezért volt félre téve
Majd teszek még fel képet, ha be lesz dobozolva!

Pic0169.jpg

(#) levy_k válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Az új hangszórókat illik előbb járatni.
(#) nagy hoho válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Környék nagyon jó, még soha nem szóltak. Lehet, hogy Ők is szeretik a Led Zeppelint.
(#) nagy hoho válasza levy_k hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Enyém már nagykorú.
(#) HA3GX hozzászólása Nov 8, 2009 /

Sziasztok!

Ki készítette el eddig az oldalra feltett Digitális Frekvenciamérő kapcsolást? Hogy működik, mennyire stabil?
Köszönöm
(#) Moderátor hozzászólása HA3GX hozzászólására (») Nov 8, 2009

Kereső?
Tudod, ez nem "az" a topic...
Bővebben: Link
(#) feryxxl hozzászólása Nov 10, 2009 /

vegre kesz a 2db PROEL hangfalam!

Névtelen.jpg

(#) Roy Jones hozzászólása Nov 10, 2009 /

Mért jó neked hogy van egy ilyen pár hangfalad?Disco-zásra esetleg jó ütni vágni,de otthoni használatra totálisan felesleges és alkalmatlan.HIFI minőséget meg sem közelíti
(#) lidi válasza Roy Jones hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Én sem értem azokat az embereket, akik arra büszkék hogy az egész utca őket hallja. Nem attól lesz szvsz élvezetes egy zenehallgatás hogy jó hangos.
(#) feryxxl válasza Roy Jones hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Hangositasra kellenek a hangfalak.oda ilyen kell. amugy hifi hangfalaim is vannak, a sal 2002es tervei alapjan epitettem a hifiket. szeretnek meg csinalni 4 melyet. esetleg nem tudsz mutatni par rajzot, vagy kepet? 18"t akarok, ami szabadteren is jo nagy melyet nyom.
(#) SALáta válasza feryxxl hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Gratulálok. Rácsot tegyél rá, olcsóbb mint javíttatni a membránt.
(#) vicsys válasza feryxxl hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia
Ez most direkt ilyen "szakadt" modell, vagy csak sok jólsikerült bulit láttak? :merges2:
(#) klemo86 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Ha most lettek kész, akkor szerintem "újak"
(#) Roy Jones hozzászólása Nov 10, 2009 /

Nem akarlak bántani Feryxxl de a SAL márka sem nagyon közelíti meg a hifi minőséget.Tiszteletre méltó hogy magadnak össze rakod,(én is szeretek barkácsolni,büszke az ember a saját készítésű tárgyaira),de az nem lesz olyan mint a gyári.Még annyit,hogy nem a méret határozza meg a hangnyomás erősségét.A JBL cég dobott ki pár éve 100 decibel feletti hangnyomásra képes hangfalat és az sem egy robosztus méretű sőt relatíve elég kicsi.Tiédnél kicsit kisebb.
(#) klemo86 válasza Roy Jones hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Sokan kezdik SAL-lal meg MNC-vel, valaki megtartja, valaki túlad rajtuk, de erre szerintem van megfelelő topik - Ő dönti el, hogy Neki mi a jó, elvégre az a lényeg, hogy Neki tetszen (az otthoni zenehallgatásról van szó).

nem teljesen ujjak a hangszorok, hasznaltam oket regebben nehanyszor. meg nincs teljesen kesz a hangfal, mert meg nincs rendesen lefestve, meg lecsiszolva, de mar nagyon kivancsi voltam h hogyan fognak kinezni, es ezert ossze raktam, amig csinaltam rolluk 1 kepet. meg nem nez ki tul jol, de karpotolja a hangereje!

tudom h a sal nem epp a legjobb marka, sot........ de neha vannak jo otletei. szerintem sem az en hifi hangfalam a legjobb a vilagon, de ahoz kepest h en epitettem, szerintem turheto......
akit erdekel egy 3 utas reflex hangdobozt 30 cm-es hangszóróval epitettem hifi célokra.
(#) Roy Jones hozzászólása Nov 11, 2009 /

Ezak a doboz tervek csak elméletek.Soha nem láttam hogy ilyeneket a Somogyi gyártott volna.Mivel elméletek tele vannak hibával!Én nem tudnék ilyeneket tervezni,nem vagyok mérnök,de azt tudom,hogy pár haverom megépíttette a 25. oldalon lévő hangfalat.
És azt is tudom hogy azokat simán megalázta párba a Videoton dc 2002-es sorozata.Pedig az csak 20cm-es mély nyomóval rendelkezik,és 40 wattos.(akik értik a hifit azok tudják,a Watt nem mérvadó)Picit át konferálták,tettek bele szivacsos 3szöges csillapítást,és vágtak átmérőnek megfelelő befele hosszított reflexnyílást.Az eredmény az előzőhöz képes jobb hangerő, dinamikusabb hangzás.Nem beszélve arról,hogy a magas sugárzói egy része a Videoton magasok koppintása.A SAL-nak a"nagy hangfalai" amik bolti forgalmazásban kaphatóak,azok hasonlóan szólnak mint a Videoton dc 2002-es sorozat,szóval így gondoljon mindenki a SOMOGYIRA mint hifi !Hallottam szólni még a(sok tobbek közt) Jamo studio 180-al az meg felzabálta a somogyit(a vidi is sokka szebben szól a somogyinál)
(#) feryxxl válasza Roy Jones hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szoval azt mondot, hogy ha tokeletes akusztikai hangzast, es szobaba megfelelő hangerőt akarok, akkor szerezzek be 1pár videotont.
Esetleg tudsz adni par tanácsot, hogy milyen legyen az a videoton
tudnal mutatni rajzokat, terveket, kepeket, vagy barmit ami segit a megépítésében
(#) _ampervadasz_ válasza Roy Jones hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Idézet:
„...azt is tudom hogy azokat simán megalázta párba a Videoton dc 2002-es sorozata.Pedig az csak 20cm-es mély nyomóval rendelkezik,és 40 wattos.(akik értik a hifit azok tudják,a Watt nem mérvadó)...”

Ez így van , nem vagy egyedül a tapasztalatokkal.

Nekem is voltak ilyen hangszóróim, sőőt még ORION 50W -os hangzsórópár, anno nagyon szépen szóltak, csak kónuszt kéne rá rakni, mert mára már szétporladt.

Azért azt ne felejtsd el, hogy sokan szereik diszkós célokra használni, és a hangforrás is gyatra, illetve hangrendszer, mert a fő cél, hogy minnél nagyobbat "büfögjön a hangszóró", "mennyi csukott ablakot tud egyszerre kitépni a keltett légnyomás", és "a magashang mennyi üvegpoharat tud leamortizálni rövid idő alatt" stb.

Akik meg normál zenét szeretnek hallgatni, és a tér "környezeti információit" is szeretné visszahallani, nem csak magát a zenét, azok nem a noname márkánál kezdik. A Somogyi is szolhat jobban, ha fele akkora teljesítményű erősítőről járatjuk, és jó minőségűről. (a többi kellékről nem is beszélve)
Egy 2x45W -os VIDEOTON erősítőre, rá lett akasztva a 2x 300W Somogyi (aszhiszem 45cm -es), és nem szóltak rosszul, amit az erősítőnek lehet köszönni.

Nekem kettő darab Jamo satelit hangfalam van, és egy panaszkodik erősítőm, aminek nem tetszik a hangja (az alapzaj miatt). A botfülek szerint nagyon szépen szól, ami első sorban a hangszórók miatt lehet. Maga az erősítőre zenei teljesítményre 115W / catorna van írva, de a valós az csak 25W, viszont így is szépen megtudja hajtani.

Szerk.: A Somogyi hangszórókat, 40 - 50 Hz -en pár órán át lett hajtva, nagy teljesítményen, hogy bejáródjon.
Ettől függetlenül, a Jamoval jobban meg vagyok én is elégedve.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 11, 2009

Urak!
Ne offoljuk szét a témát!
Köszi.
(#) _ampervadasz_ válasza (») Nov 11, 2009 /

Elnézést, csak ennyit szeerttem volna hozzáfűzni.
(#) solymosi válasza (») Nov 11, 2009 /

Nem olvastam végig a topicot de az első hozzászólások szimpatikusak voltak. Viszont most a vége felé azt tapasztalom, hogy sok a leszóló becsmérlő, kioktató hozzászólás.

Szerintem ez a topic azért jött létre, hogy aki már "hobbyzik" és elkészült valamilyen saját maga büszkeségével (még ha az a gyári cuccokat meg sem közelíti és úgymond egy korábbi hozzászólásban olvastam: "gány" munka), akkor azt közszemlére tegye és egy-két további bátorító esetleg dícsérő hozzászólás kísérje.

A weboldal neve Hobbielektronika (a hobby az nem egyenlő PROFI) és természetesen mindenki kora, ügyessége, pénztárcája szerint készíti el acuccait. A lényeg az hogy saját: megszólal, működik, forog, szép színes (esetleg szagos - na akkor nem sikerült ), stb.

Én is feltettem egy régebbi munkámat (ami persze nem mondom hogy a legigényesebb) és kaptam hideget-meleget, főleg hideget Az új cuccost meg senki meg sem látta melette.

Persze nem az a cél hogy ajnározzuk egymást, de ha valaki most készíti első szerzeményét az biztosan jobban örül egy bíztató szónak.

Szerintem... és bocs hogy hosszúra sikeredett.

És egyetértek Vicsys-el figyeljünk a topic címére!
(#) _ampervadasz_ válasza solymosi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

igazad van, remélem bennem nem a leszólósat láttad.
Igérem most egy ideig hallgatok, úgy se lenne mit építenem...
(#) solymosi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nem rád értettem és általában nem is személyeskedni akarok. Csak egy érzés fogalmazódott meg bennem.
Következő: »»   496 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem