Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És a következő képet láttad? Micsoda tüdőőőőőő!
Hát azt elmondhatom a srácról, aki ezt csinálta, hogy nem teljesen normális. Néha el szokta füstölni a gumit gyorsulási versenyek alkalmával. :yes:
Az író 215-ös Pioneer.
Igazából Vista volt a gépen már 2 éve, és most hogy XP-t raktam rá, sebesség különbséget nem vettem észre. És most XP előtt 3 hónapig meg Windows 7op rendszerrel használtam. Úgy tettem én is ahogy írtad, hogy SCSI vezérlőről való boot-ot állítottam be, de nem hajlandó úgy sem, de nagyon nem feszélyezem magam miatta, azt hiszem már legbelül eldöntöttem magamban hogy megy a levesbe a gép, és jön helyette új alaplap, új proci és új memória. Már én is 1 évesen vettem ezt a konfigot, és már Isten tudja hány éve. A BIOS boot képernyője után látja rendesen a SATA DVD-t, sőt annak menüjébe be is lehet menni, de abban semmi érdekeset nem találtam. Apropo..gépvásárlás. Igényem AMD proci, ASUS alaplap, de ez kérdőjeles, ha van olcsóbb, jobb, akkor jöhet másik márka is, és minimum 2Gb memória, de itt is van kérdés bennem, csak futólag néztem meg az alaplapokat egy boltban, és ott azt láttam, hogy amelyik alaplap kezeli a DDR3-at az drágább, viszont a DDR3 RAM meg olcsóbb mint a DDR2. Tudom a DDR3 meg gyorsabb. Mi a véleményed és tudásod erről? Egy olyan 50.000Ft körüli költségvetésből miket ajánlanál ilyen igénnyel? Azért AMD mert csak az volt majdnem mindig, és szimpatikusabb mint a társa. ASUS mert csak, az volt majdnem mindig, és szimpatikus, másokat nagyon nem is ismerek. RAM meg olyan amilyen... A többi ketyere meg elég jónak számít még most is, hangkártya videókártya amikre gondolok. Követelmény még alaplapnál, hogy legyen rajta minimum 6 USB, és hálókártya is. Az csak külön jó, ha nincs rajta alaplapi hangkártya, semmi egyébre nincs is szükségem és nem is használnám. AutoCAD, Photoshop azok a programok amik jobban igénybe vennék a gépet, nagyon-nagyon ritkán kis játék, de leginkább nem jellemző.
Ha a mondatod első felét nem mondod, akkor is rájövök, ez első előítéletem ez volt mikor megláttam az első képet...
Idézet: „most hogy XP-t raktam rá, sebesség különbséget nem vettem észre” Ez furcsa, mert eddig az egyetlen gép, amin gyorsnak láttam a Vistát, az Quad Core procival és 8GB memóriával volt felszerelve. Az összes többi, ami irodai célra XP-vel tökéletes, gyors, reszponzív, az Vistával olyan szerencsétlenkedést adott elő, hogy annál még egy féllábú pingvin mankós bicegése is jobb benyomást tenne rám... AMD-vel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, mert én a kezdetek kezdete óta Intelezek. Alaplapból olyat válassz, amibe az összes meglevő, nem lecserélendő kütyüdet be tudod dugni. (PS/2, soros, párhuzamos port sok típusnál már nincs az alaplapon, esetleg a PCI foglalatok száma, elhelyezkedése számít még, illetve a kártyafoglalatok és az egyéb csatlakozók egymáshoz viszonyított elhelyezkedését érdemes meggondolni, nehogy ütközzön valamelyik kártya egy használni kívánt csatival.) A videokártyát is kénytelen leszel kicserélni, mert a mai lapokon már nincs AGP foglalat. A memóriával kapcsolatban, ha én állnék döntés előtt, megnézném a Tomshardware oldalt, és elolvasnám az ilyen jellegű tesztek konklúzióját. Pár éve még az volt a helyzet, hogy a memória sebességének növelésével egyrészt nő a késleltetés, másrészt úgy 30%-os frekvencia emeléssel kb. 5% memória sávszélesség bővülést lehetett elérni. Ez az egész rendszer teljesítményét figyelembe véve, gyakorlatilag észrevehetetlen. Bálint gazda egyik könyvében van egy nagyon jó ábra: egy különböző magasságú oldalfalakkal összeállított dézsát ábrázol, melyet vízzel természetesen csak a legalacsonyabb oldalfal tetejéig lehet megtölteni. Na ilyen a számítógép is: az egyes alkatrészek teljesítményei az oldalfalak, a víz pedig az elérhető maximális rendszerteljesítmény. Egyébként nem tudom, hol olcsóbb a DDR3, mert amennyire én látom, úgy 10%-kal drágább, mint a DDR2 memória. Ráadásul a nagykerek sem szeretik tartani, valószínűleg még mindig nincs rá nagy igény. Azt mindenképp javaslom, hogy márkás memóriát vegyél, lehetőleg élettartam garisat (Kingston, Kingmax, PQI és még biztos van pár márka, ami ilyen). Manapság nem kerül sokkal többe, mint a noname és megéri a befektetést. Főleg, ha korrekt helyen tudod megvenni, ahol nem problémáznak, ha mégis cserélni kellene.
Ez a sebesség dolog tényleg így van. Minden gond nélkül használtam Vista-t ezen a gépen alapból minimum dupla annyi memóriát evett mint az XP vagy awindows 7, de nem lehetett észre venni. azt viszont igen, hogy Vista-val volt olyan, hogy 7-8 hónapot is kibírt egy rendszer mire újra kellett húzni, míg ez XP komára nálam nem mondható el. Gyakorlatilag nekem csak jó tapasztaéalim vannak Vistaval, azzal ellentétben amiket hallani/olvasni róla. Az olcsóbb DDR3-at a users számítástechnika oldalán láttam. Bővebben: Link
Igazából itt néztem minden mást is. Ezt az AGP foglalatot szomorúan hallom, így megint több befektetés...Soha semmi gondom nem volt vele ATI Radeon 9660 pro, de ha nem nem.. No akkor ez megint egy plusz 10-15rugó. Na mindegy itt a karácsony, sok embert megkérek dobjanak össze nekem egy ilyen videókártyára: Bővebben: Link
"XP előtt 3 hónapig meg Windows 7op rendszerrel használtam"
Ezt meg hogyan? A Microsoft Windows 7 hivatalos megjelenési dátuma: 2009 Október 22.
Most XP van fenn, mert szarozott a gépem, és hibakeresés címén vissza tettem a legrégebbi majdhogynem bevált rendszert. Úgy 1 hete raktam XP-t fel, előtte Windows 7 volt a gépen néhány hónapig az előtt meg Vista, és megint az előtt meg XP. Így érthetőbb?
szerk: ja most látom a dátumodat. A hivatalos megjelenés előtt már sok helyről le lehetett szedni. A helyzet az, hogy most néztem meg a katalogizáló programomban amin számon tartom a lemezeimet, mikor is katalogizáltam be a Windows 7-et, két példányom van belőle...az egyiket 2009 május 9-én, és a másikat meg 2009 április 5-én.
Igen érthetőbb. Csak gondoltam, hogy már három hónapja használod a Windows 7-et. Mivel ma van a 25-napja, hogy megjelent a rendszer. Szerintem probálj egy Ubuntu-t. Van Live-CD telepíteni sem kell.
Ha azzal sem megy akkor dobd ki a vasad... (ahogy elnéztem (Pl: alaplapod) elég régi a cuccod tehát már megértél egy új gépre szerintem) "az egyiket 2009 május 9-én, és a másikat meg 2009 április 5-én" Szerintem meg ezeket vetheted ki és szedd le azt amit már élesben is lehet használni. Nem teszt verzió vagy holmi torrentes cucc...
Nálam pont fordítva van az XP-Vista viszony. A Vistához ezek szerint AMD/nVidia platform kell, és csak az Intelen betegeskedik.
10-15 rugóért csak belépőszintű kártyát kapsz. Ezt akár meg is spórolhatod, ha olyan lapot veszel, amin pl. az nVidia chipset-be van integrálva a videovezérlő. Azért az integrált videokártyásak közül is olyat érdemes nézni, amin van PCI-E x16 foglalat, ha később mégis nagyobb teljesítmény kellene. Az a videokártya azért nem semmi. Hideg téli estéken biztos kellemes érzés lehet, ha közel 200W fűt az ember lába mellett. Azért én sem panaszkodom a 9800GTX-emmel.
Sziasztok!
Május eleje óta először vagyok itt permanensen (értsd: 10 másodpercnél hosszabb időre) az OFF topikban. Ahogy elnézem, kb ugyanazok írnak még mindig ide mint anno . Szóval semmi sem változott itt azóta (ami egyáltalán nem baj), leszámítva, hogy Matyinak ismét új a nick-je... Egyébként többek közt azért is tértem ide vissza, mert meg szeretnék osztani veletek egy rövidke, ám annál tanulságosabb történetet. Tehát - in medias res - vettem a kőbányai piacon 25db Verbatim DVD-R -t, hengeres kiszerelésben. Legutóbb csak egyet, de más beszerzési forrásból már 4 vagy 5 ilyen (azonos márkájú) hengerem van. Gyanúsan olcsó volt mindig is (régebben, úgy két éve még 2500Ft/doboz, újabban 1400Ft/doboz), de ezt betudtam annak, hogy nincs rajta az a bizonyos hologramos Artisjus matrica. Úgy gondoltam, hogy amíg ekkora az árkülönbség a feketepiacos és a felmatricázott verzió közt (1400HµF vs. ~5500HuF), addig nem kérdéses hogy melyiket veszem meg. (Tudom, nem helyes hozzáállás, de nincs rá ekkora keretem...) Na és most jön a lényeg: miután kimentettem minden fontos adatomat a frissen szerzett csomag dvd-re, feltűnt, hogy a beolvasásnál igencsak küszködik velük a meghajtóm. Nem mindenhol, de a dvd bizonyos részeinek olvasásnál nagyon sok időbe telt mire ki tudta hámozni az adatokat a meghajtó. (egy példa: 270KByte-os word doksi ~5-6 perc alatt nyílt meg). Nem tudtam mi van, így kivettem a lemezt, hátha koszos. Ekkor kezdett el kerülgetni a szívroham, mert a lemezen fekete égésnyomok voltak!! Mintha túl vékony lett volna az adathordozó réteg, és a lézer egyszerűen átégette volna - lehet hogy pont ez is történt, mert az égésnyomok csak írás után jelentek meg a lemezeken. Most másolom vissza az összeset a gépemre, amíg még nem késő... És hogy mi ebből a tanulság? Ne vegyetek piacon nagyon olcsó DVD-t, mert nem a matrica hiánya miatt kerül ennyibe: meglátásom szerint ezek a lemezek egyszerű hamisítványok, és el kell kerülni őket. Bár hogy hogyan, azt nem tudom, hiszen annó már a T3scóban is árultak 300Ft/db-ért hamis TDK DVD-ket... Tehát már az árból sem lehet következtetni, és még egy ilyen hatalmas multinacionális vállalat is megengedi magának hogy ilyesmit adjon el.. Betettem pár képet a végére 4 különböző márkájú, jó minőségűnek hitt, de piacos DVD átviteli görbéjéről. Összehasonlítási alanynak egy eredeti lemezről is készítettem egy ilyen görbét, érdemes összevetni a képeket. A piacos Verbatim DVD-nél pl mindig ugyanott timeout hibával kiakadt a program, mielőtt végigrajzolta volna a görbét - ezen a lemezen találtam a legnagyobb égésnyomokat, ezért is néztem meg. (Bocsi ha túl hosszúra nyúltam...)
Én is így látom. De a linuxhoz csöppet sem értek, volt próbálkozásom, mikor rá akartam kényszeríteni magam, hogy na most belerázódok, hisz annyi szépet s jót hallani róla, meg a legendákat...de olyan 2 hét elteltével győzött a megszokás, és a windows az agyamban, és lekapáltam a linuxot a gépről.
Istenért nem akarnálak rábeszélni. Csak a vasad tesztelésére mondtam...
Viszont az Ubuntu szinte-szinte Windows. Vagy egy komolyabb például a SUSE. Hátrány, hogy nem fut rajta a számodra fontos AutoCAD meg Photoshop. *(emulátorok meg kutyagumi)
Ezek közül az egyik az amit már élesben is lehet használni 2010 márciuásig. Az első az torrentes cucc.
Viszont a "vas tesztelésére..." ez az egyik fő problémám, hogy véletlenszerűen nem megy, és az Isten tudja már csak miért is nem megy. Ezt már bővebben kifejtettem régebben mi is a hiba jelenség, most nem írnám le újból.
Így a tesztelés sikeressége is kétséges.
Tudsz esetleg 1-2 fotóval szolgálni a megégettnek tűnő lemezekről is, amin esetleg látszanak az égésnyomok? Egyébként sajnos sejtem, miről írtál, mintha én is találkoztam volna már korábban ilyen jelenséggel, viszont valakinek "újdonság" lehet.
Igen olvasgattam az itt leírtakat. Akkor egy új alaplap = biztos siker.
Integrált videó kártyásat nem szeretnék venni, ezt is előítélet miatt. Mint írtam nem szoktam játszani, és ha egy mai 10-15.000Ft-os kártya nem felel meg nekem ami most sokkal jobb mint a jelenlegi ATI Radeon 9660 pro kártyám amin minden elfutott amit csak használni szerettem volna, akkor megette a fene az egészet, és nem is érdekel.
Hogyne, gyorsan készítettem egy pár képet, már itt is vannak. Csak egy lemezt fotóztam le, mégpedig a láthatóan legdurvábban sérültet - azonban a többin is vannak kis halvány fekete pöttyök és csíkok, csak azokon kevésbé feltűnő. Van amelyiken egy-kettő, van amelyiken hat-hét darab (jól látható) égésnyom is van is.
Hú, ez kőkemény! :eek2:
Másra számítottam, nem ennyire durva nyomokra.
Én is nagyon meglepődtem amikor először láttam...
Ez van, olcsó húsnak híg a leve, tanulópénznek jó volt. Szerencsére az adataim mind megvannak, aztán majd még kitalálom hogy mire készítsek biztonsági másolatot. A lemezek sorsáról még nem döntöttem, de legszívesebben elégetném mind az 5*25 darabot . Két dolog miatt nem teszem: 1: nincs hol begyújtani vele, illetve 2: nem is lenne túlságosan környezettudatos magatartás...
Szia!
Csak az a gond, hogy ezekbe a lemezekbe bárhol belefuthatsz. Én boltban vettem 25-ös gurigát, még matrica is volt rajta, mégse volt jó semmire. Nekem szerencsére már íráskor kihajigálta a gép, egy-két nap múlva pedig szép foltos lett. Azóta DVD-re csak filmet írok, az adatok merevlemezeken pihennek.. Idézet: „Szerencsére az adataim mind megvannak” Ez szerencsére annak köszönhető, hogy irtó jól meg van oldva az optikai jellegű lemezek hibakezelési algoritmusa. Természetesen ez nem jelent semmit, szóval azért nem szabad feltétlenül ebben bízni. Pl. tudtátok, hogy a lemezeken külsőleg "látható" adat az valójában sokkal több, mint amit tudatosan, adatként ráírunk? A látottak kb. 1/4-e, azaz negyede a valódi adat, a maradék 3/4 oly "iromány", mely mind hibajavításra szolgál.
Szia!
Idézet: „Csak az a gond, hogy ezekbe a lemezekbe bárhol belefuthatsz.” Igen, ebben sajnos igazad van, ha 'rendes' helyen veszed, felmatricázva mindennel együtt, még akkor sem biztos hogy eredeti, minőségi a termék. Most egyébként én is azon kezdtem el gondolkozni, hogy ami fontos, azt merevlemezre kellene menteni - azt talán még nem hamisítják . Egyébként egy olyan winchesterben, ami már legalább fél évet működött minden hiba nélkül a gépemben, már simán rá merném bízni az adataimat (ha nagy baja van addigra kiderülne úgyis). Idézet: „Ez szerencsére annak köszönhető, hogy irtó jól meg van oldva az optikai jellegű lemezek hibakezelési algoritmusa.” Igen, digit. tech. órán hallottam már róla - de előtte mindig is szentül hittem, hogy amit felmásolok egy optikai lemezre, azt utána ugyanúgy vissza is kaphatom bármikor. Idézet: „A látottak kb. 1/4-e, azaz negyede a valódi adat, a maradék 3/4 oly "iromány", mely mind hibajavításra szolgál.” Ejha!! Ezt sosem gondoltam volna - ha így tippelnem kellett volna, szerintem nagyjából pont fordítva lőttem volna be az arányt.
A merevlemeznél csak arra kell figyelni, hogy fel ne rúgják(USB-s molil rack). Én egyszer így jártam, hát vagy négy órába telt mire visszanyertem az adataimat, és a gyártó nevét imába foglaltam.
Azt a merevlemezt utána nem használtam adattárolásra, hanem lementettem róla mindent. Azok a merevlemezek, amiken az adatok vannak, csak akkor kerülnek gépbe, ha kell róluk valami.
Esetleg a DVD felületéről tudsz makrót csinálni? Az égésnyomok kifejezetten érdekelnek, vajon hogy nézhet ki.
Szerk.: nem jutottam el az oldal aljára. Ott vannnak a képek.
Bővebben: Link
Itt van róla egy pár kép - sajnos nem lettek túl jók, mivel kevés fényben fotóztam, vakuzni pedig lehetetlen volt a felület jellege miatt - de a lényeg szerintem látszik.
" [...] annál még egy féllábú pingvin mankós bicegése is jobb benyomást tenne rám..." Linuxra gondoltál? :hehe:
Szevasztok.
Most ha lehetne, nem beszélnék számítógépektről. Reggel 7 -óta ganajoztam a gépem, és kb 15 perce végeztem. Eléggé alapos takarítás vette kezdetét, még a 9800GT -m is apróra szétszedtem. Egyedül a vezető sávokat nem szedtem fel, remélem az alatt nincsen kosz. A végedermény: A gép mintha most esett le volna a kamionról , és kb 20g koszt távolítottam el. Ami meglepett: hirtelen feleakkora hangja lett, azt hittem, hogy a kisegítő ventillátorok nincsenek benyomva, vagy fordított polarítással forassztottam be a kábelt. Igen a rendszer ventillátorok kanócai igen röveidek voltak, így azt kiforrasztottam és egy közös kábelen szépen bevittem egy csatlakozo alá. Még találtam is egy varisztort, azt is bele iktattam, biztos, ami nem biztos. Ráadásul mivel a házam plexi, így azt nem volt olyan könnyű kitakarítani, összeszerelni. Lego Land az egész. Az egész szobámat beterítették a számítógépes maradványok. Mintha itt járt volna Bííl Géz unokája, aki szerteszéjjel hagyta a játékait. |
Bejelentkezés
Hirdetés |