Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Van egy kiégett neon csövem. Kifúrhatom-e a végeit, vagy ne erőltessem mert pl a még benne lévő gáztól túlnyomás van, stb és nagyon veszélyes? Elakarom távolítani mind a két végét, ki akarom mosni, kapnék egy üvegcsövet, majd ezt felhasználni dekorációs célra.
Ennél még inkább veszélyes hoszú távon a higanytartalom amit tartalmaz
Ha a fejelést óvatosan eltudod távolítani, akkor talán megoldható a dolog.
És mikor próbálom eltávolítani az egyik végét... akkor kellszámítanom valami reakcióra? pl, hogy túlnyomás van a csőben és kitör belőle a nemesgáz, vagy valami hasonló? Csak azért, hogy nehogy megijedjek...
Inkább túlnyomásra. Régebben neonnal és higanygőzzel, de a maiakat ma már argonal töltik fel, persze itt is megvan a higany. A higanyba becsapódó elektronok hatására fotont szabadít fel, és UV B C fényt.
Az UV C sperktum nem jut ki a csőből, mert maga a cső nem kvarc üveg, illetve úgy tudom a foszfor is megszűri a nemkívánatos fény sprektumot. A csövet a lábainál bontsd meg, majd a bakelit lapkát szedd ki, és csípfőgóval hámozd meg az aluminum fejelést. Védő szemüveg nélkül neki se állj, és olyan ruhát használj, ami a nyakad is védi, mert tartani kell a röpködő szilánkoktól! Ha szerencséd van, sikerül úgy meg pattintani, a gyári gázbevezető csövet, hogy a rendes csőnek semmi baja nem lessz. Ezután már gázlánggal, már letudod a cső végét szedni.
Köszi a tippet! Nem tudom, hogy még ma nekiállok-e de ha igen, akkor nemsoká. Még annyi, hogy először fúrjam meg az egyik végét valami kis fúróval pl 1-es, hogy kiegyenlítődjön a nyomás?
_ampervadasz_ ha jól tudom Te irtad, hogy majd 120 óra után szóljak, eltelt a 120 óra azóta se gyujtottam rá
Kár, hogy nekem óra rémlik
Először nem megfúrni kellene, hanem a csonkot, ahol feltöltik gázzal, azt lecsípni, hogy kiegyenlítődjön a nyomás benne. Ez a végén van elvileg. Ilyenekkel még nem foglalkoztam, de nagyon óvatosan csináltám a helyedben. Egyrészt elég vékony az üveg és könnyen törhet, másrászt nem valami egészséges dolgok vannak a cső belsejében.
Na készen is vagyok vele.... Hát mind a két vége jó lett teljesen, csak aztán jött egy külső tényező, ami iszonyatosan felmérgelt és az egyik végét odacsaptam a falhoz
Gyémánt vágótárcsával kijavítható szépre!
Szerintem először majd ilyen kis kézi, gázos melegítővel fogom meglágyítani az üveget, ha ez összejön és így alakítanék valamit a cső száján.
Gratulálok!
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam eddig, csak közben kitakarítottam a szobám, mert nem akartam, hogy a számítógép ismét összegyüjtse szutykot megint. Végre tisztaság van, Hogyan lehet a porral felvenni a harcot? Halottam egy ionizátorról, ami egy sokszorozóból áll, és a hálózati feszültséghez képest -700V -ot állít elő. A kivezetésének egy tűt kell használni, és kb 10 -15cm közelségben negatív ionok szabadulnak fel, igen nagy intenzitással. Mivel a levegő pozitív ionokkal van tele, így a port és környező berendezéseket feltölti, így tapadni fog hozzájuk. (számítógép, laptop, asztal bútor TV Hi-fi minden ami nem antitsztatikus). Láttam én olyan ionizátort ( és annak a kapcsolása nincsen meg) ami össze is gyűjti a port a levegőböl. Semmilyen ventillátort nem tartalmaz, és mégis össze gyüjti a pollenszűrője. Az "elektronos szél" ekkora lenne? Elektoromos berendezésekre milyen hatással van egy ionizátor? Gondolom közvetlen a számítógép mellé nem ajánlott tenni, vagy igen (célszerűbb lenne, mert ezek vonzzák a port)?
Hoppá! Szerintem nekem van egy ilyen ionizátorom. Fogalmam sincs, hogy mi az, hogy működik, de mintha aki nekemadta volna az valami olyat mondott, hogy megtisztítja a levegőt, meg ő is valami ionos dolgot említett volna... Aztán én ezt valahova jól elraktam... De abban sem volt ventillátor kb akkora az egész mint egy vagy 2 db telefontöltő egymás mellett. Majd megkeresem és szétszedem.
Szerk.: Nagyon nem kellett keresni, már itt is van a kezemben Várjá, az van ráírva, hogy: Ozon-fresh alá pár sorral meg hogy Ozon power meg, hogy indoor use only
Erről lenne szó
Szia! ilyenre gondolsz? Én is valami hasonlót keresek . Ilyenkor téli időszakban, bezárt ablak mellett a magas porkoncentráció miatt előjön egy kisebb asztma a családban...
Szebence : Szerintem a te készüléked "csak" egyszerű ózon előállításával "frissíti" a levegőt (úgy tudom hogy az ózon lebontja(?) a dohányfüst és egyéb kellemetlen szag-molekulákat)
Van ilyen téma is itt a HE-n, ha nem akartok venni ilyen készüléket. Bővebben: Link Lehet, hogy én is megépítek egy ilyen ionizátort, most hogy felkektettétek az érdeklődésemet iránta.
A negatív töltéssel port gyűjtő dolog valóban igaz. Az ózonról annyit: igen reaktív molekula. Nagy koncentrációban halálos, rákkeltő. Persze egy ilyen szerkezet nem halmoz fel akkora koncentrációt, hogy veszélyes legyen. O3<=>O2+O' Az O' neve nascens oxigén, voltaképp szabad gyök. Mindent roncsol, ami az útjába kerül. A hypo is ilyen elven fehérít, ott is gyökös oxigén szabadul fel. Azaz: valóban semlegesíti a dohányfüst szagát.
Az ózon semleges, mivel önálló molekula. 3 oxigénatom térbeli kapcsolata.
Köszönöm hogy felhívtad figyelmünket erre a HE-n található fórumtémára. Meg is nézem, háta találok benne valami használható ötletet.
Sziasztok!
Nincsen valakinek véletlenül egy kész delta -csillag számító programja? Egy halom ilyet kell kiszámolnom és egyszerűen nem hiszem el, hogy a google nem talál.
Persze egy ilyen szerkezet nem halmoz fel akkora koncentrációt, hogy veszélyes legyen.
Sajnos képes, rá. Találtam olyan készüléket ami ózont, és negatív iont is tud előállítani. Az utóbbit tisztításra, az elöbbit meg fertőtlenítésre használja. Beépített ózonszintmérője is van, hogy még véletlenül se haladja meg az egészségre káros értéket. Szárnyas: Köszi az információt, meglesem. Jó lenne ilyen ketyerét összedobni.
Előkapartam egy képet, a tegnapi PC takarításból.
"Nyami" :finom: ahogy a hűtő kinéz.
A sorkimenős nagyfeszes topic ban ferzoo épitett is ilyet. Ionizátor
Ez mennyi idő alatt termelődött össze?
Szia! Biztos nem az én gépem fényképezted...? Én is tegnap takarítottam na ez is így nézett ki. Muszáj volt szétszednem mert nem akart indulni (hiába rugdostam...) nem látta egyik vinyót sem .Valószínű kontakthiba lehetett, mert a csatlakozók kihúzása visszarakása után jó lett. Ha már szétszedtem kizavartam a házból a porcicákat is...!
Nekem (foglalkozási ártalomból adódóan) van, hogy nem porcicákat, hanem egy egész portigris falkát kell kizavarnom. S olyan mint a sivatag, csak a buckákat látod, de nem tudod mi rejtőzik alatta.
Mivel takarítod ki a "falkát"? Én eddig ecsettel próbálkoztam + fújom(a számmal..) és amit nem tüdőzök le-azt megpróbálom porszívóval befogni...Gondolkoztam autóknál használatos kis 12v-os kompresszorral kifújatni, csak nem tudom mekkora nyomást állít elő , és mit bírnak a számítógép alkatrészek? Tudom van sűrített levegő spray de 1-2 doboz árából meglenne a kompresszor is.
A számítógép alkatrészek biztosan bírják, kérdés a kompresszor bírja-e.
Képzeljétek!
Hoztam haza egy szgépes boltból egy állítólag "kuka" DVD meghajtót alkatrésznek. Megpróbáltam leszedni az elejét (egy kis árammal sikerült ), hát nem volt benne egy eredeti DVD film?! (Most néztem 2990Ft egy online áruházban) A gazdája hiányolhatja...
Én "matrac"pumpát használok. Taposós, egy lépés kb. 2 l levegő.. kicseréltem a tömlőt, tettem rá nekem tetsző fúvókát
|
Bejelentkezés
Hirdetés |