Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   809 / 3607
(#) patexati válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Biztos nem tudta kiszedni
(#) DuMatyi válasza patexati hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Pedig egy GEM kapocs kérdése a kis lukon. Ez eszembe juttatja a letörött a pohártartó esetét (kávéfoltos a CD tálca)
(#) szamóca hozzászólása Nov 16, 2009 /

Láttátok a nézettséget? (826fő)
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Vagy itt a legjobb a hangulat, esetleg a minden új regisztrálónak ingyen osztott welcome drink forralt bor az oka A fagyasztott felhasználók extra adagot kapnak. :hide:
(#) Szebence hozzászólása Nov 16, 2009 /

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Keresek egy programot amivel "letudok menteni" weblapokat. Olyanra gondolok, hogy úgy menti le, hogy ha itthon megnyitom, úgy tudjam böngészni, mintha az interneten járnék. És valaki magyarázza el, mit hogyan állítsak be mert régebben már próbálkoztam és soha nem sikerült.
Iszonyatosan fontos lenne, aki tud segítsen kérem!
(#) Stadi válasza Szebence hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

A legtöbb esetben alkalmazható módszer, hogy IE-vel elmenteted a lapot .mht formátumba.

De Te valószínűleg több egymáshoz kapcsolódó oldalt szeretnél menteni, ebben az esetben a HTTrack-et ajánlom figyelmedbe. Habár a beparaméterezése valószínűleg csak több próbálkozás után lesz jó, legalábbis én mindig így vagyok vele. Utána viszont teszi a dolgát.
(#) Szebence válasza Stadi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Rendben kipróbálom.

Az szokott a baj lenni, hogy a fele dolgot sem menti le vagy nem összefüggően menti le az oldalakat, nem kapcsolja egybe stb... Pedig elég sokat szenvedtem már ilyen programokkal mindjárt meg is nézem, ez milyen...
Majd leírom a tapasztalataim.

Esetleg a beállításban tudnál segíteni, ha full teljesen az egész oldalhoz kapcsolódó dolgokat szeretnék menteni, akkor mit állítsak be?

Rég használtam már. Azért bonyi beállítani, mert ha túlzottan leszűkíted a "kutatási területet", akkor nem ment le mindent, ha viszont nem eléggé, akkor szanaszét fog mászkálni a neten. Nem árt a használatához némi HTML ismeret, hogy a lapok forráskódjába belenézve tudd, mit kellene lementenie és mit nem. Utána már csak el kell érni, hogy tényleg ezt is csinálja.

Melyik oldal lenne a cél, ha nem titok?
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Neked mit jelent ennek a programnak a beparaméterezése?
Én nem szoktam beállítani semmit sem ebben, és minden további nélkül tükrözi a weblapokat.
A többszörös tükrözésre szoktam állítani, így általában többet is szed le mint kéne, de a fölösleget utólag kitörlöm és kész.
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Ez az adott oldaltól függ. Ha egy képgalériát akarok menteni, ahol a képek pl. nem is az adott domain alatt vannak, ráadásul több száz megás összméretben, akkor nem szeretném, ha mellé még a fél internetet letöltené, tízszer annyi idő alatt.
(#) Norberto hozzászólása Nov 16, 2009 /

Kedden, azaz holnap este 10-11 körültől látni lehet sok-sok hullócsillagot, ha az ember kémleli az eget egy darabig!
(#) nagy hoho válasza Norberto hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Köszi, megnézem. Régen amikor még dohányoztam sokat voltam kint este a teraszon- mert nem a lakásban szívtam- és csodáltam a csillagos eget.

Igen most nekem is leszedi a fél internetet, már mindegy.

Hát elég sok weblapot szeretnék tükrözni. Amik eddig a könyvjelzők között voltak nekem de nem tudtam még elolvasni őket, ezekre lenne szüökségem, meg pár db itteni topic is kellene...
Ezt meg tudom csinálni? Pl egy adott topic kelle csak, de annak az összes oldala és a csatolt file-ok... Ilyet szabad? Lehet?
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Remélem szebb időnk lesz mint most van, és látunk is valamit! A szomszéd házig alig látni ettől a füstös ködtől. Ki akartam szellőztetni- de gyorsan vissza is csuktam az ablakot -meggondoltam magam, a szoba levegője egészségesebbnek tűnik...

Lehetni épp lehet. Ügyesen kell megadni az "include" és "exclude" részt az opcióknál. Az itteni csatolmányokat viszont nehéz lesz letöltetni vele, mert azok csak bejelentkezés után láthatók. Mondjuk erre lehetne írni egy ügyes programot, ami az IE-t irányítja a célnak megfelelően. Persze csak oldalspecifikusan, mert általánosan megírni azért nehéz.

Nekem nem jött össze, egyszer próbáltam csak, aztán mentem tovább... Van sok más teljes weblap amit leakarom menteni olvasgatni.

Azért köszi, úgy néz ki jól működik a program.

Jó éjt mindenkinek!
(#) zolee1209 hozzászólása Nov 17, 2009 /

Üdv, minden éjszakai bagolynak, illetve mindazoknak, akik soraimat majd csak az alvás utáni ébredést követően olvassák el!
Jelen pillanatban november 17-e, 00:55 van. Ezzel nincs semmi különös! November 15-én licitáltam egy oszcilloszkópra a V@terán. Én voltam az első licitáló, jócskán a minimálár felé licitáltam. Tegnap, vagyis november 16-án néztem az aukciót, még nem licitált rá senki, tök szupi, meg ilyesmi, majd csak november 26-án fog lejárni. Az még 10 (azaz tíz) nap! Keringtem az éteren, visszanéztem az aukcióra, a felállás változatlan, egy emberke érdeklődött közben a postázás lehetőségeiről, de licit még semmi.
Most hosszú szünetet tartottam, nem folytatom előző gondolataim írását. Közben rájöttem, hogy a terméket villámáron vitték el! Következtetés: ha már hajnali egy múlt, és az ember fáradt, akkor inkább aludjon!

ui.: Már csak azért is elküldöm eme néhány sort, ha már megszenvedtem a begépelésével!
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Ilyen gyorsan elvitték az orrod elől, mint a villám, hajnali fél 1 körül?
(#) Stadi hozzászólása Nov 17, 2009 /

Mi mindent lehet fából készíteni:Bővebben: Link

Nem semmi az arc...
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Nem, ez este tíz előtt történhetett az értesítő mail alapján, csak én vettem észre nemrég!
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek!

Az a pormennyiség úgy három hónap körül gyült össze.

Az a szerencse, hogy nem túltömött a szobám, és hogy álpadó van, így nem nehéz kitakarítani a szobám.

Mindennap kell söpörnöm, mert egyszerűen irreális mennyiségben tud bejutni a por, és a kosz.

A gépem is nem véletlen takarítottam reggel 7 -től - délután 13 óráig.

Amennyire tudtam szétszedtem, és egyenkét letakarítottam az alktrészeket.

Az alaplap, a videókártya, és a Plexi ház kitakarítása volt a legnehezebb.

Az alaplapról a kis SMD alkatrészek közül is kiszedtem a port, teljesen úgy néz ki, mintha tényleg most vettem volna boltból. A VIDEO kártyát szétszedni nem volt olyan könnyű, és onnan is egy rakás koszt szedtem ki. Az egész légturbina el volt tömődve, főleg indításkor volt hangos, amikor az illesztőprogram még nem töltődött be (addig nem kontorálálja semmi a PWM vezérlőt, így ventillátor szabályozatlanul maximális fordaluton üzemel.) Most már ez sem zavaró (annyira, mert most már a levegő is áramlik, és nem keletkezik turbulencia)
A Plexiháznál meg arra kelett ügyelni, hogy ne maradjon ujjlenyomat belül, összeszerelés közben.
A tápegységben is rengeteg kosz volt, de inkább rengeteg kiszáradt molylepke. Abból acsak a felső védőrács eltávolításával sikerült csak kitakarítani, mert még van így is 3 év garancia rá.

Ez a gép amúgy is nagyon sokat üzemelt, mert letöltöttem az internetről (amíg még van), és nappal, meg böngésztem, filmet néztem, néha játszottam.
A melléket képen láthatod az üzemidőt, ami valós érték.

Power_.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Biztos hogy nem.

Nállam még véletlen sem volt olyan, hogy rendszer nem látta volna a merevlemezeket.

Az összes aranyozott csatlakozót letakarítottam főleg a CPU, RAM, és a PCIE videokártyát.

a képen látható memóriacsalakozón jobboldalán a tisztított, baloldalán az oxidálódótt érintkezők látszódnak. Szabadszemmel azért jól látható a különbség.

RAMa_.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Gondoltam én is rá, de én is csak (előszőr) száraz ecsettel, majd egy finom, nedves, ecsettel takaítottam le. Porszivó, nem is kelett, mert olyan falysúllyal rendelkezett, hogy nem állt kedvében száldogálni.

kompersszorral azért nem álltam én volna neki, mert félő, hogy a surlódás véletlenül fel ne töltse a műanyag alktrészeket, és véletlenül meg ne süssem, amikor hozzáérek ismét. Így azért alaposabban kilehet takarítani, mert a felszini finomleradoódást már csak a nagyfinomságú, nedves eset tudja eltávolítani. Szemmel láthatólag minden tisztának tűnik, aztán amikor nekiállaok takarítani, akkor látszik hogy nem igazán.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Erre nagyon egyszerű a válasz: Minden feladatot külön számítógép lát el.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 17, 2009 /

Mi a fene senki sem offol?!
Na jó akkor én máris belekezdek.

Ma éppen az LCD TV volt terítéken, és néhány gyári "hibáját" javítottam.

Pl. a gyári mikrovezérlő hűtést, egy testesebb példányra cseréltem, és a hangszórók vezetékeit árnyékoltam.

A mikorvezérlő HD képtartalom esetén 58,9C feltudott hevülni, amúgy 51C fok környékén szokott lenni.
A hűtés cserével, 42,7 -43C fok a maximális hőmérséklet, teljesen mindegy hogy éppen HD, vagy nem HD filmet adtam be neki, mert csak 0,3 C fok volt változás. Minden esetben 10 percig hajtottam, maximális kontraszt, és fényerő melett, ugyan azzal a filmmel.

A hangszóró vezetékeit azért árnyékoltam, mert a PWM fő tápegység az egyik oldalon, a másik oldalon meg a PWM fénycső inverterek (amik árnyékolva is vannak) elektromágneses zajait szedte össze a vezeték, és nagyon halkra levéve a hangot, vagy némításkor, azt az apró, búgó, és valami kezdetleges elcsépelt rózsazajhoz hasonlító hangot lehetett hallani. Ez most már megszünt, mert aluminum szalaggal tekertem be, amit légtechnikások használnak.

(#) Georgee hozzászólása Nov 17, 2009 /

Jöttem offolni, már most elegem van ebből a napból. Reggel megyek ki az ajtón, a szomszéd kutyája (nagy dög) nekem ugrik, nem számítottam rá, erre én visszaugrottam az ajtó mögé, a csaj egy poénos megjegyzést tett:
Idézet:
„remélem felkeltél”
. Majdnem leszidtam az édesanyját. Most 2 nő anyám és tesóm nem hagy békén. Ja és a hab a tortán, küldeném el a jelentkezést új meló címszóval, erre amikor ráklikkelek, hogy küldés a levelezőrendszer összeomlik. Nem semmi egy nap, kiváncsi vagyok mi jöhet még.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Tesóm itthon van, én inkább egész nap itt ülök a szobámba. Mert tipikus rendmániás nő. A szobámat védeni kell, mert ha ide bejön takarítani. Tegnap a szemetesből vettem ki az IC gyüjteményemet, ugy gondolta, már nem kell nekem. Majdnem leordítottam. Ma is palacsintát csinál, mondja hogy nincs elég tej. Kinyitom a hűtőt ott figyel még fél liter, erre nekem esik, hogy az nem jó. Minőségét megőrzi 2010 február, tegnap bontottam fel. Nem tudom mi van vele, de ilyenkor képes lennék a falnak menni, hogy lehet valaki ennyire h**ye. nem kívánom senkinek se, hogy ilyen felesége legyen! (de jól esik kibeszélni )

Ez a nap már nem lessz jó
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szerencsére nincsen ilyen probléma errefelé (amíg egyedül vagyok itthon).
Jó neked, hogy megtaláltad a nagy őt.

Az ajtóba meg rakj egy mini TESLA -t

(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Azt írta, a testvéréről van szó. :whistle:
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Mondtam a multkor kéne egy OFF a nőknek is. Most rúgta be az ajtót, a palacsinta odaégett. pedig kissebbre vette a lángot, kimegyek megnézem, fullra fel van csavarva. Komolyan én lelépek itthonról. Nem bírom idegileg . Ha a nagy ő lenne mint irtad is. szedném a sátorfámat és haligali már itt se vagyok. Nem szeretem amikor a nő süt főz közbe telefonál mert most az megy odakinnt a konyhában.
Következő: »»   809 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem