Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   811 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Az IC -k DIP tokkal szerelném, de ha csak magában szerelném az IC -ket, akkor átkéne fordítanom a lábakat, ami nem szerencsés.

...úgy is lett, csak egy láb hijja volt!

Igen, csak egy láb tört le. Pont az, amin a VDD -t kapja.

Olyan érdekesnek néz ki, mert nem úgy néz ki, mintha hidegen hajlították volna, hanem úgy, minha így is fröccsentették volna. (teljes új beépítetlen volt)

Miután átforgattam volna a lábakat, utána a végüket bekunkorítottam volna, mint ahogy a PLCC tokozásnál, és úgy forrasztottam volna be.
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Nem vagy egyedül, augusztus óta én is csak offolni járok ide. Elkezdtem egy bináris órát építeni, de megállt a projekt, mert nem tudok miből alkatrészt venni.
(#) SALáta válasza Georgee hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Én is csak offolgatok, lenne dolgom de alkatrészzek nélkül nem megy. Ami dolgom van ahhoz ugyan megvan az alkatrész de rendes műhely nélkül nem tudom csinálni. Se labortáp se szkóp se leválasztó se asztali műszerek se pedig alkatrészszortimerek, majd valamikor elkerülnek ezek is de hogy mikor azt nem tudom.
(#) Georgee válasza SALáta hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Idézet:
„Én is csak offolgatok,”
Szégyeld magad meg én is.
Akkor nem csak nállam látszik a világválság?
(#) hapro válasza Georgee hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Most, hogy már nem cigizel annak árát félre rakhatod, és építkezhetsz belőle. Napi 500Ft már elég jó lóvé havi szinten egy ilyen hobbira.
(#) sándor válasza Georgee hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Sziasztok! Sajnos én is csatlakozom pénz-> alkatrész hiány miatt , az elméletben építgető Hobbielektronikások csapatához.Már vagy 2 oldalnyi alkatrészlistám van néhány "projekthez", de mire odajutok hogy megrendelnék valamit-az asszony mindíg megelőz (háztartási, pipere és egyéb "hasznos"dolgok...)
staratégiát kell váltanom
(#) mizsei.robi hozzászólása Nov 18, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Asrock P4i45gv alaplapom aminek Beleturtak az USB-jébe. Maga az alaplap müködik ad kélpet bios is megy álitgatni is tudom ps2-es billentyüzettel.USB-s billentyüzetet beledugom csak villognak rajta folyamatosan a ledek.
Szerintetek mit csináljak vele?
Üdv!
(#) Georgee válasza hapro hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Mind szép és jó, de pénzem most cigire se lenne, vagyis van 500 forintom, hétvégén menni akarok airsoftozni a fegyver darabokba, most marad a sétálgatás, igy is mozgok. Sajnos még egy helyről se szóltak vissza, hogy felvettek e vagy nem. Nem tudom mikor lessz ujra munkám, de ez már nem állapot. Szerelni se tudok és csak unatkozok.

Ez már késő, mert az IC holdkörlüi pályán mozog valahol...

Nem az elektrózás az egyedüli gondom, jelenleg. A multhavi internetszámlát ha 12 hó 04. ig nem fizetem be akkor úgy tünök el mint a Slágerrádió, és akkor már fogalmam nincsen mit fogok tenni, mert semmit nemtudok csinálni egyáltalán. Alláskeresésre, kommunikálásra elsősroban, másodsorban filmeket töltök le. Itt semmi, és senki nincsen, csak az félhaver típus, de az nem olyan mint egy barát akivel mindent meglehet beszélni.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szia! Át tudom élni a helyzeted, nekem sincs munkám évek óta, ha nem lenne az internet, bediliznék a négy fal közt (itt még kert sincs hogy egy kicsit levelet gereblyézzek, udvart sepregessek stb. ...)Anyuékhoz szoktunk lemenni néha ez ad egy kis energiát! De fel a fejjel én mindig azt mondom: ennél már csak jobb jöhet! Neked legalább van egy jó(?) szakmád! Biztosan találsz valamit - nem vagy te olyan elveszett ember!
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szakmám van, de ez tökmindegy. Lehet nekem akármilyen végzettségem, mert itt a környéken nincsen normális munka. Ha meg van, ahhoz nem elég, hogy eltudjak olyan helyre menni, ahol jobb lenne a fizetés. Máshol ezzel nem lenne probléma, két munkahely is lenne, de ahhoz mindenképp költözni kell(-ene). Nekem sincsen kertem, egy pincelakásban porosodok én is.

Köszi a lelki támogatást.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Ez a legkevesebb amit tehetünk egymásért !Legalább mi "fórumlakók" tartsunk össze ! De most már elég a lelkizésből: tessék megkeresni azt az IC-t (vagy egy másikat) és megforrasztani a lábát !
Én meg megyek kiszellőztetem a fejem és megmozgatom berozsdásodott virgácsaim...(megyek veszek 1/2 kg kenyeret...annyi pénzünk talán még van..)
:yes:
(#) Georgee válasza sándor hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Azért is beszállok. nekem ugyan ez a helyzet, kertem nincs csak virágföldem. A nap 24 órájából 20at a 4 fal között töltök. Semmi meló. Néha a napi 8-10 kilométer gyaloglás segít rajtam, amit haverral szoktam edzésképpen legyalogolni. Ez az az álklapot amit idegileg nem lehet birni, Semmi se akar elromlani. A LED es témára visszatérve van vagy 900ledem, Építeni kéne valamit. De egy deka forrasztó ónom sincs.
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Megkeresem, megtaláltam.

A kép magért beszél....

ezt nevezik spórolásnak
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Sajnálattal olvasgatom a "kínjaitokat", miszerint van idő, de nincs megfelelő mértékű alkatrészbázis, nincs miből igazán építkezni.

No, akkor én most ugyancsak leírom a saját kínjaimat, nálam pont fordított a helyzet. Alkatrész van (98%-ban SMD), mint a nyüvek, de időm nincs, se válogatni, se építgetni. Na, erre varrjatok gombot!

Fundáljuk ki, hogy hogyan lehetne aranyközépútra vergődni közösen?
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Helycsere és támadás? Ez inkább olyan rézközépút lenne.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 18, 2009 /

Jóestét mindenkinek, mára kivontam magam az álló emberek sorából. aludni mentem
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Amper nem tudom mi lesz de remélem velünk maradsz.

Akármilyen furcsán hangzik a: pénz.

Ahhoz hogy eltudjak költözni pénz kell, amit egy munkahelyen tudok megkeresni általában. Ha nincsen munkahely ott ahol jelenleg lakom, akkor meg elköltözni nemt udok, effektíve így a másik helyen lévő munkát sem tudom elvállalni. A mellette halmozódó adósság meg már mellékes...
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Ebben reménykedem én is, és a hanyag ügyintézésben...

Mégegyszer jóéjt mindenkinek. :integet2:
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Pont a "mellékes" nem mellékes! Az adósághurokból nem tudsz majd kijönni, ezt tartsd szem előtt!
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Ezért is írtam dölt betűvel...

Idézet:
„De ha ott nem találsz megélhetést ahol vagy akkor menni kell oda ahol több lehetőség van.”

Ha ilyen egyszerű lenne Simpi, már nem lennék otthon. Nincs ami visszatartson. Ahogy írtam, semmi pénzem nincsen. Semmilyen segélyre, munkanélkülire, vagy bármire nem vagyok jogosult, mert pályakezdő vagyok (nincsen összesen 200 ledolgozott napom egyben). Ott hibáztam el, amikor volt munkám, hogy nem mentem el akkor otthonról. Nagyon megbántam, mert nem lett becsülve, értékelve, és -100% a segítség amit várhatok a saját családomtól.

Egy aduászom még van, de azzal várok(másrészt az sem biztos még)

Szép estét mindenkinek, most már tényleg megyek....
(#) sándor hozzászólása Nov 18, 2009 /

Sziasztok megjöttem a sétából..Szóval ampervadasznak georgeenak és nekem van időm, georgeenál van led, Norberto-nak sok smd alkatrésze , nekem egy kis forrasztó ónom néhány bontott-kevés új alkatrész..., szóval fiúk mit építsünk?
Norberto: Cseréljünk! Egy smd kondinak hány perc az árfolyama..?
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 18, 2009 /

Helló!
Egy kis segítséget kérnék. Mobilnetet nézegetek éppen. Nem tudom milyen lenne jó, csak alkalmanként használnám msn és netezésre. Szóval komolyabb dolgokhoz van másik net, csak az a baj, hogy állandóan dobál lefelé a net, így meg netezni és msnezni lehetetlen. Szóval nem tudom milyen lenne jó ilyenre. A 3 szolgáltató közül melyiknek a legnagyobb a lefedettsége, 3G/Hsdpa területen?
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Mi lenne, ha a ledobálgatást szüntetnéd meg?
(#) sándor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Jól gondold meg, csak ha feltétlenül szükséges a vezeték nélküli internet. Előfizetéses mobil net pluszba szerintem nem éri meg, csak hogy msn-t használj, havi 5-6 erez többlet kiadás ..talán a feltöltőkártyás ott viszont nem ismerem az adatforgalmi díjakat. A lefedettségi térképeket a honlapjukon megtalálod, de ezek csak tájékoztató adatok... A vodkárol tudnék csak beszámolni neked : szóval ledobálni nem dobál le viszont az adatsebesség...néha a "2G" gyorsabb mint a "3G" (bár hozzátartozik hogy (muszájból mivel csak mobil-netem van) elég aktívan használom, és hamar elérem az 5Gb.-ot.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Az a baj, hogy nem tudom miért dobál. Ha 1 gép megy, mint most, esetleg kettő, akkor nagyjából jó, de ha 3 megy, akkor dobál. Meg ilyenkor le is fagyogat a router. Már kivan a t...m az egésszel.
Következő: »»   811 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem