Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Miért érzem én úgy, hogy az EL84 és a most következő PCL86 csak a kezdet?
Hát jól érzed! Talán azért, mert ha egyszer elkezdted, nem lehet abbahagyni. Szenvedély lett belőle.
Előtte nem látsz valami GU50-et?
Az a 6P3S olyan olcsó? vagy miért mondod ezt a csövet mostanában? Idézet: Nézd egy lelkes kisérletező kedvű amatőr vagy akár profi már csak kiváncsiságból sem álna meg 1 darab csöves erősítőnél . Nálam is igy kezdődött egy éve amikor rátaláltam erre a fórumra netezés közben . Megláttam ezeket a csodás műveket amiket a fórumtársak produkáltak , és gondoltam miert ne ? Sok -sok év kihagyás után pusztán a kiváncsiság ami vezérel meg aztán az építkezés az ami ! Ahogyan téged is megismertelek , ebből sok csöves erősítő lessz mire mondod hogy elég ? „a kezdet?”
Na, és a GU-t milyen áron nézzük? 500Ft? mert akkor lehet, hogy jövőre beruházok rá, de jövőre visszaveszek egy kicsit, befejezem, amiket idén elkezdtem, a 6AS7, meg akkor lehet, hogy egy 6P3S PP vagy PPP.
Szerk.: Egy db 6P3S-em van is, ha jól emlékszem
Szépek! Háát, ja, lehet, hogy a 6AS7 csak ilyen lassú projekt lesz, szépen lassan mindent, meg ezt is csak szépen lassan.. Ezzel épített Pityu is PP-t, nem (6P3S)? Akkor PPP-ben mennyit adna? Mondjuk a PPP-be csak a végcsövek 8000Ft lennének, inkább maradok majd a PP-nél. Inkább a 6P3S-el építkeznék, a 6N9C olyan kicsi.. Mondjuk a 6L6 jobban tetszik, de ami késik,....
Remélem az időm nem szab gátat az építkezésnek,
És ahogyan te is mondtad.......miért ne?
Úgy már tényleg nem, nekem is átfutott az agyamon, hogy némi "kommunikációs hibával" állhatok szemben inkább, annyira irreálisnak tűnik a 2,2 uF.
Akkor már 6N8Sz-el, 6N9Szel is meg lehetne hajtani.
Így igaz, ahogyan CHZ mester írta, már az 1000µF-ot is 1mF (milifarad)-nak nevezi át ez a fránya TINA ...
Most nyúzom őket fülre, és meglepő hogy mennyire másként szólnak... Akkor szerinted is megmentettem Fletát egy újabb kimenő megtekerésétől?
Szerintem elkezdheted végleges formába önteni a művet, bár gondolom most az a legfőbb gondod, hogyan lehetne azonos érzékenységgel mindkét hangzást megmenteni az utókor számára, mert annak a kis "dauer"-nek (tetródában) néha egyértelmű előnyei is akadnak.
600 HUF újonnan, ha még lehet kapni, ismerek egy-két emberkét, aki felvásárolta majdnem az összeset ! 400 HUF a használt, 1500-1800 vaterán az új. a 6P3Sz-e 1000 HUF, e-bayen párba válogatva is van, barna biztos tudja mennyiért 6p6sz-t én jobban favorizálom, az is 5-6 száz újonnan a börzén. egy komának van még vagy pár száz darabja ...
Sziasztok!
Következő problémával szembesültem, beleszerettem a varázsszemekbe, mint sokan mások. Szeretnék, egy kivezérlésjelzőt EM84-es csővel. A cső meg is van, viszont sajnos egyenlőre a két-ledes-villógó, és társai szintjén tartok, úgyhogy nekem ez nagy falat. Ha valakinek esetleg van ilyenje, vagy építene egyet, és eladósorba bocsátaná, kérem írjon 1 pm-et. Köszönöm
Valóban ez a nagy kérdés, mit áldozzak fel, és minek az oltárán...
Megmértem a lehallgatás körülményei között mit teljesít az erősítő triódás meghajtásnál: a mérőlemez 113mm/s sebességgel vágott 1kHz-es jelénél (ez a két sztereo csatorna 80mm/s-al vágott összegjele) a bemeneten 2,2Veff vezérlő feszültség szükséges ahhoz, hogy a hangdobozok terminálján 11Veff-et mérjek. Ez a jel a szkópon még közel 12,5Veff-ig torzítatlannak tűnik, aztán már vág. Ez a mérés téged igazol, mert ezek a hangdobozok közel sem 8 ohmosként viselkednek már 1kHz-en sem. Milyen egyértelmű előnyökre gondolsz?
há' az ugyanaz
Amint időm engedi csinálom a 6P14P PP-t. Már nem sok van hátra.
Ellent mondok az előző hozzászólásomnak, de mi is az ára vagy mit adhatok érte?
Jani egyszerűen mondanám : Szép kis tömör gyönyör lessz ez látom jó összenyomtad az egészet ? Gondolom az oldallapok azok fából lesznek .
Idézet: Vagy kalapot ? de azt emelek inkább a Janinak „teszel majd kupakot”
Ingyen adom. Én most fogok megtekertetni másik két ugyanilyet EL84-hez SE-be. Ha gondolod lehetne akkor egyből 4-et, a tiédet is meg lehetne tekertetni. Primerje 3-felé, szekunder 2-felé osztva. A menetszámokat még CHZ számolta.
Pedig nem is beszéltünk össze ! Egy hullámhosszon lennénk ? Csak én nem tudok gitározni !
De Zoli mindenki gitárosnak születik csak van aki tovább tanul ! :hide:
Köszönöm mindenkinek a dicséretet. Oldallapok fából lesznek. Itt van egy kép a még festetlen üres dobozról. Az oldallapok és a trafótakaró még nincs lekezelve csak sasszi van lefestve, még nics vezetékezve se
Ne haragudj Action2K de ez szerintem nem PP...
Ha a két végcsövet azonos fázisban vezérled, a két trafó primernek nincs különösebb értelme... Ez egy síma PSE... Ami nem rossz, de... Én rettentően ódzkodok aktív elemek párhuzamos kapcsolásától, bár azért kivétel van... De audióban... Csak végszükség esetén... Ha rosszul látom a dolgot, akkor bocsi, én vagyok a hibás
A 100ohm-os előterhelő ellenállás egyből a kimenő szekunderére lett forrasztva. Egy baj szokott lenni az ilyen kis kompakt erősítőkkel, hogy pár óra alatt minden nagyon átmelegszik a dobozban. Én ennek ellenére ezt a konstrukciót szeretem. Az állandó mindennapi erősítőm a kis PCL86 SE is ilyen módon készült. Nincs rá más panasz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |