Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   833 / 3607
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Van valami powersafe mód vagy mi a fene, ami ha be van kapcsolva, akkor csak 1,5GHz-en megy proci, de így az XP lassú volt mindig is. Kénytelen voltam enélkül használni, ami persze így többet is fogyasztott. Ha akkuról ment ,akkor levette az órajelet, de belassult a gép és gyorsabban is merült az aksi, mint most linuxal. Most állandóan 1,5-ön hajtom, ma megnéztem egy másfél órás filmet és még 3,1%-on volt az aksi, ami még azt jelenti, hogy negyed órát még kibírt volna. XP-n már rég kilehelte volna a lelkét az aksi ennyi idő alatt. Szóval látszik, hogy milyen buta ez a proci.
Amúgy ez lenne a kiszemelt gép.Link
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Annyit még azért tanácsolni tudok, hogy ne MSI deszkájú legyen a gép. Nekem nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Nemtudom. Nekem HP nx7300 -asom van, belőttem 900Mhz -re ( letiltottam az egyik magot), és kiválóan ment ugyan úgy. Ami teljsítmény igényes volt, annak egy kicsit megnőtt kernel ideje de semmi egyéb tapasztalható dolgot nem lehetett észrevenni, csak HD film lejátszásakor. Ekkor alig észrevehetően akadozott, de (nekem) az még nem volt zavaró.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Értem én a viccet... :hehe:
Munka (pénz) terén van már valami előrelépés?
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Nem. A nyolcadikosok állítottak be elég csúnya kezdőlapot a kicsiknek a számítástechnika teremben, és amennyiben eme módosítás pontos ideje a rendelkezésemre áll, eléggé könnyen tudnám bizonyítani a tettes kilétét, az alapján, hogy kinek és mikor volt ott órája. Persze súlyos következményei nem lennének, azon kívül, hogy kapna az illető egy fejmosást.

(Bár lehet, hogy rosszul állok hozzá, és tényleg spyware volt...)
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Sajnos még nem. Munka nélkülit is rángatamm, de még egyenlőre semmi változás.
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Erre lett volna jó valami logger program...

A jobb az lenne, ha korlátozva lenne felhasználó szinten beleturkálás.

Igen, csak kémkedni, legalább annyira illegális, mint ilyen kezdőlapot beállítani. Tehát bagoly mondja...
Azt gondolom, hogy mivel egy csomó dolgunkat nyomon követi a windowsxp, talán ezt is. Talán a reg vagy valamelyik ini fájl módosítási dátumából rájöhetnék, csak nem tudom, hova jegyzi a kezdőlap információját...

(Elvileg felhasználói szintek vannak, csak mire az ember munka mellett, átszabja 20 különböző gépen az oprendszert, olyanra amilyenre kell, addigra ősz hajszálak...)

Csak olyanra gondoltam, ami a egyes programok indulását és módosítási szándékát loggolta volna. Az még nem illegális.
Az több mint valószínű, hogy az ALEXA neveztű robot valóban követi és monitorozza a folyamatokat. Tulajdoképpen egy "legális spyware". ne szszerint értsd, átvitt értelemben!
(#) vicsys válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Egy kvázi munkahelyi gépnél a házirend tartalmazza a jogokat, kötelességeket és szankciókat. Ergo nem kémkedés, hanem megelőzési céllal telepített monitorozó szoftver. Csak indokolt esetben nézed vissza a tartalmát, hibaelhárítás végett. (Gondolom nálatok is van szabályzat és/vagy házirend)
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 3, 2009 /

Kinek van SHAPPIRE HD3850 512MB AGP -s kártyája?

Akinek van, az küldjön már egy fényképet a "B" oldaláról, ha lehetne egy ilyen kréséem.

Van ogy egy chip, amin van egy hővezető gumi, de hűtőborda nuku.(???) Mondtam a tulajának hogy játékot ne nagyon gyilkoltassa rajta (habár a gép képtelen kihajtani, mert egy kicsit nagy tudású a kártya.) mert egyszűren elég. Nemtuom hány foknál ég meg az ember bőre, de nekem vízholyagos lett tőlle, miközben a kedves tulaj a Rail -t futtatta.

Előre is köszönet.
(#) Rober_4 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Van házirend, ha csinálok
Egy pár gépen letiltottam, az msn-t, meg az Internet Explorert házirendből, de itt meg is állt a tudományom. Ráadásul, több okból el is fogyott a türelmem is.

Ha jól tudom a szervert kell úgy beállítani, hogy minden "alatta" lévő gép "tudomásul" vegye, hogy hogyan kell "viselkednie". Így nem kell gépenként végig szaladni és beállítani mindent. Ahol én tanultam, valahogy így történt beállítás, kikapcsoláskor meg szinkronizált szerverrel.
Minden gépen valami Citrix ICA Client klienszsotftver futott, gondolom ennek is van valami köze a dologhoz.

Az a baj, hogy e téren szinte semmit nemtudok, csak vetítek itt levegőbe, úgy hogy em off-olok tovább.

Igazából, nincs szerverünk, de mivel ez csak egy általános iskola gépterme, annyira nem is hiányzik.
Köszönöm a segítségeteket!
(#) zoly15 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Hali mindenkinek!
Nekem is lenne egy kis informatikai problémám.
Ma vettünk egy Router-t. Már a hálózat megvan. De telepítésnél ebbe a hibába ütközöm. Vagy ezt fel sem kell tennem? Mi a hiba oka?
Előre is köszönöm!

Üdv!

router.JPG

pedig, ha csak 7 -10 gép is van, akkor is illik egy internetmegosztó számítógépet használni.

Szivesen, habár szinte csak 0 -val volt egyenlő asegítség arészemről.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

IP-t dinamikusra állítottad?

Eseteleg a tűzfalat lőd le.
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Hogyan állítom dinamikusra?

Bejön hozzánk egy hatalmas ruter a Sulinettől, azon van százezer kivezetés. Na oda bedugdossuk a gépeket, és részünkről itt ki is merült a dolog. Viszont a munkából nekem mára elég, elfáradtam.

Így tudod beállítani. basszus, nem a kis képet raktam fel, de remélem látod az ablakot, és beállítást.

ípé.JPG

(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Nekem is így van.
De ha nem telepíteném azt fel, nem működne a vezeték nélküli net?
Ezt kipróbálom..

Üdv!

Erre is van megolás. Tiltani kell az összes gépben az internet elérését ( ne is legyen automatikus felismerés) és egy gépen kell engedélyezni az internetet, és visszafeé megosztani atöbbi gép számára, és beállítani a korlátozásokat. Jó pihenést.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 3, 2009 /

Én ahogy elnézem, lehetne itt is egy kis PC-s topicot indítani. Szerintem elég sokan írnának bele. Vélemények?

Ezt a routert Cd -ről kell instalállni?

Úgy tudom van egy alapértelmezet webes felülete. Ezen eléred, beállítod ami kell és kész.
Minden szoftver nélkül működnie kellene.

Ha nem gond egy óra mulva leszek, de most el kell ugranom, mert dolgom van, továbbá kipróbálom a 8W -os bicó világításom is.
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Pár szóval: Simán vaze!

Amennyien írnak, egyből válaszolok is rá, ha fenn vagyok a hobbin. az már mellékes hogy nállam is fenn van MSN -en a fél hobbi, mert gépbajok vannak állandóan, én én vagyok központos kisasszony. CSak vicc, de tényleg ezügyben sokan kerestek meg, amit persze nem bánok.
(#) Stadi válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Akkor holnapi megfontolásra:

A helyedben keresnék valami ócska gépet, amin elmegy egy Windows 2000 Server. Semmit nem kell tudnia, csak domain controller-ként kell működnie, hogy ő autentikálja a felhasználókat. Így be lehet állítani a felhasználói profilokhoz, hogy ne tárolja le a módosításokat. Innentől kezdve minden bejelentkezéskor az összes registry bejegyzés is visszaáll az eredeti értékre. Magyarul hiába állítanak el mindenfélét a kliens gépeken, az csak a következő bejelentkezésig lesz érvényben. Ha bővebben akarsz olvasni a témáról, a mandatory profile-nak nézz utána.

Hallottam olyat is, hogy egy iskolában minden nap újratelepítették image-ből az összes kliens gépet.

Itt is vagyok. Még öt percem van így hallgatok addig.
Sikerült már valamit okozni routerügyben?
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Ugyanígy jártam, ugyanilyen routerrel. Még egyszer rányomtam és másodszorra hibátlanul elindult. (gondolom, Ő sem hitte el, hogy dolgoznia kell... )
(#) valve válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Device Manager -> Start -> Run -> "devmgmt.msc"

Továbbá: Device Manager -> View -> Show Hidden Devices -> Storage Volumes (törölsz mindent)

vagy a csatolt .txt-ben bővebben.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Nálunk a főiskolán a Returnil szoftvert használják. Minden gépre ki van írva: Újrainditáskor az összes tartalom elvész! Valami mégsem stimmel, mivel a gépek szép lassan vírusosak lettek.
Következő: »»   833 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem