Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   38 / 1387
(#) fureszk válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

hello. nekem van, és használom is. Igazán hasznos. Egy 1perces fürdő során vékony ónréteget hoz létre a nyáklapon, így téve könnyebben forraszthatóvá és strapabíróbbá(?) a nyáklapot. Forrasztásnál láthatóan szétfut az ón a megfelelő területen. Sztem elég hasznos kis lötty. Röviden ennyi.
(#) Ricsa válasza fureszk hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

Köszönöm!
Maratás után letisztítom a nyákot és csak beleteszem, 1 perc és kész is van az oónozott nyák? Ha több ideig bennehagyom akkor nem lesz tőle semmi baja? És ezt hányszor lehet felhasználni?
(#) fureszk válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

nemtudom hányszor lehet felhasználni. igen kb 1,5perc és már szedheted is ki a nyákot. de mivel átlátszó a folyadék látod hol tart a folyamat.
(#) qssty válasza fureszk hozzászólására (») Jan 7, 2007 /

ez kb mennyibe kerül ?a leirtak alapján nagyon hasznos...
(#) fureszk válasza qssty hozzászólására (») Jan 7, 2007 /

a lomexben 740Ft 450mL.
(#) Georgee válasza maTaKee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

Így visszamenőleg olvastam a megjegyzésedet lényegében nekem sincs bajom vele eccer volt h "rosszul lettem" bár sztem elég szép ígyis ugyis a NYÁK csak az a baj h panelházban huzós ezt csinálni az utcára meg azért nem megyek le h mindenki engem lessen h vajon mit csinál ez a szeremcsétlen... jah és csak mondom h a felelősségérzetem megvan nekem is bár az mellékes h "hülye vagyok" és maratás közben rágyujtok. Max majd rombadől a 9emeletes ház... De ha ez lessz a TV-ben akkor tudni fogjátok h ki is volt a hibás
(#) gtk válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

(#) Frankye válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

Ne félj, ettől még nem robban, és nem dől romba se a 9, se az 1 emeletes ház...
(Én is szoktam közben bagózni, s ugyebár nem dőlt romba a ház... Habár, ha jól belegondolok, nem tudom, mi is okozta azt a földrengést.... )
(#) maTaKee válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

őő... én nem tudok róla hogy lenne ezekben a maratós löttyökben bármiféle gyúlékony/robbanás veszélyes anyag (ha lenne benne sztem már rég azzal jáccanék ).
(#) Georgee válasza maTaKee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

Elvileg egy minimális hidrogén termelődik de ebben nem vok 100 azt tom ha az aluminium érintkezik sósavval akkor 100 h keletkezik de hogy a réznél van e azt nem tom
(#) Ricsa válasza maTaKee hozzászólására (») Jan 9, 2007 /

Hogyha nagyon "robbangatni" akarsz, akkor ne alura cseppentsd a sósavat, hanem cinkre, vagy forrasztóónra. Hidrogén keletkezik. Azt fel tudod fogni víz alatt, összekevered kétszer annyi oxigénel és már ott is van a robbanógáz. (asszem így van). Elég nagyot durran, suliba próbáltuk.
(#) Frankye válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

Idézet:
„összekevered kétszer annyi oxigénel és már ott is van a robbanógáz”

Helyesebben: "fele annyi oxigénnel", és "durranógáz".
(Merthogy a durranógáz 2x(H2)+O2 = 2x(H2O), vagyis víz. És nem "magától" durran, hanem meg kell gyújtani.

No, de eltértünk a témától, uraim!
(#) Frankye válasza Georgee hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

Idézet:
„... ha az aluminium érintkezik sósavval akkor 100 h keletkezik...”

Mert az alumínium tulképpen Al2O3+H2O...
(#) Peti_85 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Hidrogén keletkezik akkoris ha sósvasan maratunk, csak az olyan csekély mennyiség, és olyan nagy felületen szabadul fel, hogy képtelenség lenne még egy gyufával is begyújtani! Hamarabb oltja ki a gyufát a löttyből felcsaró permet, apró cseppek.
Ha összegyűjtenéd, akkor igen... akkor már lehet hogy be tudnád gyújtani.

Jah meg klór is fejlődik, de az a melegtől van..
Peti.
(#) suhanc hozzászólása Jan 11, 2007 /

vasalásal milyen fajta tintapatron jo?mert én filcet és fecl-dal csinálom de nagyon gatyi :no:
(#) Müszi válasza suhanc hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Én úgy tudom csak lézernyomtatóval müxik....
Üdv
(#) qssty válasza Müszi hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

szerintem is mert a tintasugarasba nem olyan a tinta hogy hőre lágyuljon...
(#) suhanc válasza qssty hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

mivel nincs lézeres nyomtatom ezért valami más ötletetek nincs?
(#) Stanford válasza suhanc hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Hogyne volna.

Mint már többen modták, nyomtasd ki tintasugarasan, aztán fénymásoltasd le valahol a megfelelő papírra. Aztán már vasalhatod is.

üdv.
(#) raron válasza suhanc hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Vagy fotózás. Nagyon jó (saját tapasztalat), cssak drága. JAH ÉS AZ IGAZI POSITIV 20at, nem TN120at.
(#) kuki hozzászólása Jan 12, 2007 /

most nemtom hogy melyik a neve...forrasztó ón vagy forrasztó cin?vagy ez kettő külön anyag?hogy kell kérni a boltba?eggyátalán van elektrós boltba??(eléggé kezdő vagyok)
(#) raron válasza kuki hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Én úgy tudom, hogy ón, de a Conradba lehet kapni Ólommentes Forrasztóanyagot. És akkor nem is kell tudni, hogy ón vagy cin
(#) kuki válasza raron hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

dehát éppenezaz hogyy tudnom kéne mert:
1. Nem akarok a conradtol rendelni mert szerintem drága.
2.Nem Pest közelébe lakok tehát esélyem sincs elmenni oda...
(#) isamisa válasza kuki hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Forrasztó-ón! vegyél elsőnek valami kis kiszerelésben tőb méretben, hogy majd eldönsd melyik válik be... Én 1mm-eset használok. de néha kissebb is jó lene

Isa
(#) Ricsa válasza kuki hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Igen. Forrasztó ón és forrasztó cin is a neve. Én 0,8 mm - eset használok. Nekem az vált be a legjobban.
(#) qssty válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

igazság szerint még én se vettem , mert még volt itthon...de mostmár fogyóba van. és csak annyit mondok hogy egy tekercs 0.8 as forrasztó ón-t?nem néznek hülyének hogy :ezt meg mit akar?
és még annyi hogy: mi a külömbség az ólom mentes cuccba?
(#) raron válasza qssty hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

Nincs benne ólom.(Ugyanis ez kéros az egészslgre és a környezetre is.) Csak az az 1 baj van, hogy 1tekercs 10eFt.
(#) qssty válasza raron hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

és amibe van ólom az mennyibe kerül???
(#) Frankye válasza qssty hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

Az némileg olcsóbb. Boltja válogatja.
(#) isamisa válasza raron hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

De ez így nem pontos. Mert a nem tekercsre vagy méterre adják.

Hanem kilóra, dekára.

És az ólommentes forrasztóón kicsit magassabb hőmérsékleten olvad...
Következő: »»   38 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem