Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
hello. nekem van, és használom is. Igazán hasznos. Egy 1perces fürdő során vékony ónréteget hoz létre a nyáklapon, így téve könnyebben forraszthatóvá és strapabíróbbá(?) a nyáklapot. Forrasztásnál láthatóan szétfut az ón a megfelelő területen. Sztem elég hasznos kis lötty. Röviden ennyi.
Köszönöm!
Maratás után letisztítom a nyákot és csak beleteszem, 1 perc és kész is van az oónozott nyák? Ha több ideig bennehagyom akkor nem lesz tőle semmi baja? És ezt hányszor lehet felhasználni?
nemtudom hányszor lehet felhasználni. igen kb 1,5perc és már szedheted is ki a nyákot. de mivel átlátszó a folyadék látod hol tart a folyamat.
ez kb mennyibe kerül ?a leirtak alapján nagyon hasznos...
Így visszamenőleg olvastam a megjegyzésedet lényegében nekem sincs bajom vele eccer volt h "rosszul lettem" bár sztem elég szép ígyis ugyis a NYÁK csak az a baj h panelházban huzós ezt csinálni az utcára meg azért nem megyek le h mindenki engem lessen h vajon mit csinál ez a szeremcsétlen... jah és csak mondom h a felelősségérzetem megvan nekem is bár az mellékes h "hülye vagyok" és maratás közben rágyujtok. Max majd rombadől a 9emeletes ház... De ha ez lessz a TV-ben akkor tudni fogjátok h ki is volt a hibás
Ne félj, ettől még nem robban, és nem dől romba se a 9, se az 1 emeletes ház... (Én is szoktam közben bagózni, s ugyebár nem dőlt romba a ház... Habár, ha jól belegondolok, nem tudom, mi is okozta azt a földrengést.... )
őő... én nem tudok róla hogy lenne ezekben a maratós löttyökben bármiféle gyúlékony/robbanás veszélyes anyag (ha lenne benne sztem már rég azzal jáccanék ).
Elvileg egy minimális hidrogén termelődik de ebben nem vok 100 azt tom ha az aluminium érintkezik sósavval akkor 100 h keletkezik de hogy a réznél van e azt nem tom
Hogyha nagyon "robbangatni" akarsz, akkor ne alura cseppentsd a sósavat, hanem cinkre, vagy forrasztóónra. Hidrogén keletkezik. Azt fel tudod fogni víz alatt, összekevered kétszer annyi oxigénel és már ott is van a robbanógáz. (asszem így van). Elég nagyot durran, suliba próbáltuk.
Idézet: „összekevered kétszer annyi oxigénel és már ott is van a robbanógáz” Helyesebben: "fele annyi oxigénnel", és "durranógáz". (Merthogy a durranógáz 2x(H2)+O2 = 2x(H2O), vagyis víz. És nem "magától" durran, hanem meg kell gyújtani. No, de eltértünk a témától, uraim! Idézet: „... ha az aluminium érintkezik sósavval akkor 100 h keletkezik...” Mert az alumínium tulképpen Al2O3+H2O...
Hidrogén keletkezik akkoris ha sósvasan maratunk, csak az olyan csekély mennyiség, és olyan nagy felületen szabadul fel, hogy képtelenség lenne még egy gyufával is begyújtani! Hamarabb oltja ki a gyufát a löttyből felcsaró permet, apró cseppek.
Ha összegyűjtenéd, akkor igen... akkor már lehet hogy be tudnád gyújtani. Jah meg klór is fejlődik, de az a melegtől van.. Peti.
vasalásal milyen fajta tintapatron jo?mert én filcet és fecl-dal csinálom de nagyon gatyi :no:
Én úgy tudom csak lézernyomtatóval müxik....
Üdv
szerintem is mert a tintasugarasba nem olyan a tinta hogy hőre lágyuljon...
mivel nincs lézeres nyomtatom ezért valami más ötletetek nincs?
Hogyne volna.
Mint már többen modták, nyomtasd ki tintasugarasan, aztán fénymásoltasd le valahol a megfelelő papírra. Aztán már vasalhatod is. üdv.
Vagy fotózás. Nagyon jó (saját tapasztalat), cssak drága. JAH ÉS AZ IGAZI POSITIV 20at, nem TN120at.
most nemtom hogy melyik a neve...forrasztó ón vagy forrasztó cin?vagy ez kettő külön anyag?hogy kell kérni a boltba?eggyátalán van elektrós boltba??(eléggé kezdő vagyok)
Én úgy tudom, hogy ón, de a Conradba lehet kapni Ólommentes Forrasztóanyagot. És akkor nem is kell tudni, hogy ón vagy cin
dehát éppenezaz hogyy tudnom kéne mert:
1. Nem akarok a conradtol rendelni mert szerintem drága. 2.Nem Pest közelébe lakok tehát esélyem sincs elmenni oda...
Forrasztó-ón! vegyél elsőnek valami kis kiszerelésben tőb méretben, hogy majd eldönsd melyik válik be... Én 1mm-eset használok. de néha kissebb is jó lene
Isa
Igen. Forrasztó ón és forrasztó cin is a neve. Én 0,8 mm - eset használok. Nekem az vált be a legjobban.
igazság szerint még én se vettem , mert még volt itthon...de mostmár fogyóba van. és csak annyit mondok hogy egy tekercs 0.8 as forrasztó ón-t?nem néznek hülyének hogy :ezt meg mit akar?
és még annyi hogy: mi a külömbség az ólom mentes cuccba?
Nincs benne ólom.(Ugyanis ez kéros az egészslgre és a környezetre is.) Csak az az 1 baj van, hogy 1tekercs 10eFt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |