Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
ITT letöltheted az ingyenes verziót ha pedig az egész verziós kell keress MSN-en.
Köszi neked is azt hittem mindenkinek szól amit irok de látom kiemeli a válaszadót.
Meg is van köszi egy kicsit ismerkedek vele. Zegibaba
Feltettem, de le is szedtem, közben kiderült ez sem a legújabb verzió.Amit felrakott edison az lesz a jó szerintem.
uli
Mindkét link ugyanarra az oldalra mutat...
A kezdőlapjukon ott az 5.6-os verzió, az a legújabb.
Üdv!
Van egy kis problémám:az alkatrész menüben rákattintottam a drop gombra mire a kijelölt alkatrész "eltűnt".Kérdésem:Mi lett vele,hogyan hozhatom vissza? :nemtudom: Várom a válaszokat:Máté
A drop nem töröl, csak használaton kívül helyez.
Projekt ablak -> Alkatrészkönyvtárak -> jobbegér -> összes használatba vétele.
Kellene egy kis segítség:mivel eltávolítottam(véletlenül) a 4049-es IC-t ezért bajban vagyok.Hogyan lehetne megcsinálni nélküle? Kapcs.rajzot mellékelek.Egyébként ez egy tranzisztor tesztelő lenne.
Üdvözlettel:Máté U.I.:Köszönöm a nyáktervet a tápegységhez!
Szívesen.
Hogy érted hogy eltüntetted az IC-t? A kapcsolási rajzból vagy nyáktervről tüntetted el.
Az eagle programból.Megnyomtam a drop-ot és eltűnt.Kaptam egy kis utasítást,hogyan hozzam vissza,de még nem sikerült.(Angol az eaglem,a menüket,meg,hogy hol mit,letudnád írni angol menükkel?)
Előre is köszönöm!
Rakd újra az egész programot akkor... Ez a lib file tartalmazza azt az alkatrészt amit kitöröltél. Valahogy nyisd meg vagy nemtudom.
Elvileg bemásolod, újraindítod a programot, és a keresőben meg kell találd.
Mondjuk library menü aztán use és megkeresed. Vagy a control panelen a librariesben visszakapcsolod... kicsit próbálkozz...
Miután felülirtad (ahogy most kivettem a jelenlegi helyzetet), inditsd el az eagle-t. Nyisd le a libraries-t(Control Panel ablakban), ott ellenőrizd, hogy megvan-e a 40xx.lbr (ha nincs akkor nem jó helyre másoltad), miután megtaláltad, ellenőrizd, hogy használatban van-e. Ezt ugy látod, hogy van mögötte egy zöld gomb jel, ha ez kicsi és szürke akkor klikkelj rá. (bezöldül). Ezekután nyisd meg a tervrajzodat ("terved".sch) majd Add part és kiválasztod a 40xx alatt a 4049-es IC-t.
Hello !
Eagle-ben hogyan lehet azt beállítani, hogy a vezetősávokat közelebb tehessem egymáshoz ? Ugyanis egy SSOP tokot kéne beültetnem, de nem lehet bekötni, mert túl közel vannak egymáshoz a lábai. Menükben körűlnéztem, de semmi ilyesmit nem találtam.
Próbálkozz a Grid gombbal... vedd kisebbre az értékeket.
Még valami : Hogyan tudok úgy nyomtatni Eagle-ben, hogy csak a vezetősávok látszanak ? Még ugyan nem próbáltam, de pdf-be a tokok körvonalait, és a sorszámokat is beleteszi ?
A view -> display/hide layers menüpontban kapcsold ki a nem szükséges layereket!
Nem akarod elolvasni esetleg a leírást? Layerek vannak. Amelyiket bekapcsolod az látszik. Bal oldalon az i (info) betű alatt rögtön. De hidd el baromi sokat segítene ha elolvasnád a leírást. Van magyarul is ám!
Itt megtalálod:
Bővebben: Link
Köszönjük az infót!
Üdv!
Egy watt-féle programozót szeretnék építeni,viszont elakadtam.Mégpedig az égetőáramkörnél.Van benne egy IC melynek nem értem a működését/elrendezését.Ez a 74LS07.Nekem ez egy diódaforma valami.Azt nem értem mit jelentenek a számok pl.: egyik vége 5 másik 6.Én a lábakra gondoltam.Kérlek javítsatok ki ha tévednék! Várom a válaszokat:Máté
Tessék EZ lesz az. Csatolom még a dokumentációt ahonnét megtudod a működését, bekötését és azt hogy mekkora feszt és áramot bír a kimenetein és bemenetein. Amúgy az alldatasheet.com oldalon minden alkatrésznek megtalálod a dokumentációját.
Kedves Kollégák!
A képeken látottak alapján hogyan tudom a schematic-editorban az X1 jelű USB csati fémrészét is bekötni a GND-be? Így inkonzisztenciát jelöl a board és a schematic közt. A board-on már hozzákötöttem, ahogy a képen is látszik, de ott csak úgy sikerült, hogy a kapcs.rajz szerkesztőt bezártam. Köszi!
Nagyon rosszul csináltad mivel először a kapcsolási rajzban kell módositani és csak utána a nyákrajzban már ott lesz a gumikötés. Van az eagleben olyan USB-s csati is aminek a fémtokjáról ki vannak vezetve a lábak. Azt keresd meg és akkor már jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |