Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   168 / 443
(#) Milan90 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Ez nagyon jó ! Kösz a leírást !
(#) sucuka hozzászólása Jan 15, 2010 /

Sziasztok!

Nincs véletlenül valakinek egy olyan library-ja amiben a MAX232 SOIC16-os tokozásban van meg?
Jó lenne, mert akkor nem kell berajzolnom
(#) MPi-c válasza sucuka hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Az alkatrész választó (Add) ablakának keresőjébe beírod, hogy "MAX232*" és kidobja, hogy a maxim könyvtárban van MAX232ECWE néven...
(#) Brienter hozzászólása Jan 15, 2010 /

Üdv!
Hogy hívják eagle-ban azt a sorcsatlakozót ami tördelhető és normál 1 raszter távolságú se a normális nevét nem tudom magyarul se az eagle-ban nem találom
(#) edison14 válasza Brienter hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Azokat a con-lsta és con-lstb könyvtárakban találod.
(#) Brienter válasza edison14 hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Nagyon kösz, sokat segítettél.
(#) sucuka válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Köszi, de sajnos ez nem jó nekem.
Az ok a következő: az általad említett tokozás valóban SOIC16, csak azzal az apró különbséggel, hogy ez 200 mil széles, nekem meg a 150 mil széles IC-m van.
Bocsi, nem volt teljes a meghatározásom az előbb.
(#) MPi-c válasza sucuka hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Akkor néz szét a gyártónál.
Ha ott sincs, kénytelen leszel rajzolni. A maxim könyvtárban van 150 mil-es soic, azt csak hozzá kell rendelni a meglévő rajzjelhez. Lehet gyorsabban megvan, mintha keresgetsz.
(#) sucuka válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Igazad lehet, ez a z összerendelés nem is rossz ötlet, kár hogy nem jutott eszembe
Azért köszi!
(#) sucuka válasza sucuka hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Már csak az a kérdés, hogy a két külön library-ben lévő tokozás és szimbólum hogy rendelhető össze?
Ennyire még nem vágom az EAGLE-t.
Ha valaki tud, segítsen legyen kedves. Köszi!
(#) edison14 válasza sucuka hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Két külön könyvtárban levő tokozás és szimbólum NEM rendelhető össze legalábbis én ilyenről még nem hallotam és nem is csináltam 'pedig már sok éve foglalkozom eagleval'.
(#) MPi-c válasza sucuka hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Csak úgy nem rendelhető össze, valamelyiket át kell másolni. Mit akarsz, hova tenni?
(#) sucuka válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Köszi, de idő közben rájöttem, hogyan kell copy-zni egyikből másikba. Ez egy nagyon jó funkció!
(#) sucuka hozzászólása Jan 17, 2010 /

Átrajzoltam a watt-féle WPB_RS_v2 com-portos programozót EAGLE-be. Kétoldalasra csináltam saját dobozoláshoz. A kapcsolási rajz változatlan maradt.

Szerintetek jó lett?
Első bonyolult áramköröm az EAGLE-ben, remélem le tudom vasalni.
Kapcsolás szempontjából OK, nem maradt összekötetlen "gumikötés".
(#) MolnarG válasza sucuka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Talán egy kicsit lehetne logikusabb a vezetékezés, ha már kétoldalasra csinálod. pl. kevesebb ic-láb közti vezetékezés, rövidebb vezetékek (vannak nagy kanyarok benne)... amúgy biztos jó jó lesz
(#) sucuka válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Van esetleg valami konkrét logika, hogy hogyan kellene vezetékezni akár egy akár két oldalas panelról is legyen szó?
Már csak azért kérdem, mert nem biztos, hogy az a célravezető, hogy a kapcsrajz szerinti logikai sorrendben próbáljuk elrendezni a layouton is az alkatrészeket. Ezt a saját tapasztalatok alapján állítom... szenvedtem vele vagy két napot, mire megcsináltam... mondjuk ahogy írtam is: ez az első.
(#) Lucifer válasza sucuka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Kerüld a 90 fokos töréseket, mert ott könnyen szakadhat a vezetősáv. Továbbá futtass rajta egy drill-aid.ulp-ot mondjuk 0.4 mm furattal, mert így a padekből nem sokminden fog maradni.
(#) MolnarG válasza sucuka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Egyelőre csak próbáld meg úgy rendezni, forgatni az alkatrészeket, hogy minél kevesebbet kelljen kanyarogni a vezetékekkel.
(#) edison14 válasza sucuka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Több lehetőség is van. Az első hogy nem két oldalas panelokkal kezded és nem számítógép alaplap bonyolultságúval hanem minél egyszrűbb kapcsolásokkal. Ha a fejedben el tudod képzelni az elrendezést és hogy hol fog menni milyen vastagságú vezetősáv akkor nem lesz problémád a későbbiek során de nem fogod tudni megtanulni egyik napról a másikra. Én már vagy 5-6 éve foglalkozom nyáktervezéssel és az eagleval és még most sem tudok mindent a programoról. Úgyhogy nem kell elsietni inkább oda kell figyelni minden funkciót ki kell próbálni el kell olvasni pár leírást a tervezésről vagy meg kell nézni pár videót. Mindig próbáld a lehető legkevesebb átkötéssel megtervezni a nyákot és ne sajnáld rá az időt. Minden alaktrészt forgass meg nézd meg hová passzol, mindig próbáld úgy elhelyezni az alaktrészeket hogy a lehető legkisebb gumikötés legyen közötük. És nincs igazad abban hogy nem a kapcsolási rajz szerint kell menni. Mert logikailag ha az szerint mész akkor több mint valószínű hogy jól lesznek elhelyezve az alkatrészeid. Egy kis gyakorlás és belejössz.
Sok sikert
(#) SzT3 hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni kb fél éve már jártam erre felé de most megint visszatértem. Ujra elővettem a projektet. (táppénz miatt megint van szabad időm) Olyan segítőkész fórumtársat keresek aki belejavítana az eagle-be készített áramkörömbe és egy kis magyarázatot is tudna esetleg hozzáfűzni.
Szerintem egy banálisan egyszerű áramkör. ( de még ez tis el tudom tolni)
Előre is köszönöm.
(#) sucuka válasza edison14 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Köszi!
Így fogok tenni!
(#) sucuka válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Leírnád, hogy mire jó és mit csinál ez a drill_aid?
Köszi!
(#) Kovidivi válasza SzT3 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Rakd fel nyugodtan, és akinek van ideje, megnézi. Üdv!
(#) edison14 válasza sucuka hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

A drill-aid.ulp arra szolgál, hogy az alkatrészek padjainak a belsejét kitölti és csak akkora lyukat hagy középen amekkorát beállítasz neki. Ez arra jó hogy ne kelljen bepontozni a padok közepét és így nem fog össze vissza kifutni a fúró hegye.
(#) sucuka válasza edison14 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ez alapból benne van az eagle ulp-i közt, vagy külön le kell tölteni?
Köszi
(#) edison14 válasza sucuka hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ez alapból benne van. Ezen az elérési úton megtalálod 100 más paranccsal együtt: FILE - RUN menüpont alatt.
(#) raiman hozzászólása Jan 19, 2010 /

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy eagle-ba hol találom a 7107-es IC-t. Égen - földön keresem benne de nem találom.
(#) X Sügi X válasza raiman hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Alapból nincs benne, legalábbis az általam letöltött verzióban nem volt, de INNEN le tudod tölteni! Ezután berakod a többi könyvtár közé, és ne felejtsd el a főablakban használhatóvá tenni a kis zöld körrel.

Egyébként maxim könyvtárat keress, abban lesz benne. Az újabb verziójúakban már benne van...
(#) raiman válasza X Sügi X hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

köszönöm a válaszod
(#) elektrocad válasza edison14 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Idézet:
„Ez arra jó hogy ne kelljen bepontozni a padok közepét és így nem fog össze vissza kifutni a fúró hegye.”

Ehhez nem kell semmilyen ulp. A mellékelt ábrán a piros kerettel jelölt részen a két rádiógombbal választhatsz, hogy a padeken legyenek furatok vagy teljesen ki legyenek töltve. A párbeszédablak egy megnyitott board Options - Set... menüjében hívható elő. A képen látható beállítás szerint (Real) a furatok megjelennek a padeken, a No drill, pedig angolul is azt jelenti, hogy furat nélkül.
Következő: »»   168 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem