Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy olyan library-ja amiben a MAX232 SOIC16-os tokozásban van meg? Jó lenne, mert akkor nem kell berajzolnom
Üdv!
Hogy hívják eagle-ban azt a sorcsatlakozót ami tördelhető és normál 1 raszter távolságú se a normális nevét nem tudom magyarul se az eagle-ban nem találom
Azokat a con-lsta és con-lstb könyvtárakban találod.
Köszi, de sajnos ez nem jó nekem.
Az ok a következő: az általad említett tokozás valóban SOIC16, csak azzal az apró különbséggel, hogy ez 200 mil széles, nekem meg a 150 mil széles IC-m van. Bocsi, nem volt teljes a meghatározásom az előbb.
Akkor néz szét a gyártónál.
Ha ott sincs, kénytelen leszel rajzolni. A maxim könyvtárban van 150 mil-es soic, azt csak hozzá kell rendelni a meglévő rajzjelhez. Lehet gyorsabban megvan, mintha keresgetsz.
Igazad lehet, ez a z összerendelés nem is rossz ötlet, kár hogy nem jutott eszembe
Azért köszi!
Már csak az a kérdés, hogy a két külön library-ben lévő tokozás és szimbólum hogy rendelhető össze?
Ennyire még nem vágom az EAGLE-t. Ha valaki tud, segítsen legyen kedves. Köszi!
Két külön könyvtárban levő tokozás és szimbólum NEM rendelhető össze legalábbis én ilyenről még nem hallotam és nem is csináltam 'pedig már sok éve foglalkozom eagleval'.
Csak úgy nem rendelhető össze, valamelyiket át kell másolni. Mit akarsz, hova tenni?
Köszi, de idő közben rájöttem, hogyan kell copy-zni egyikből másikba. Ez egy nagyon jó funkció!
Átrajzoltam a watt-féle WPB_RS_v2 com-portos programozót EAGLE-be. Kétoldalasra csináltam saját dobozoláshoz. A kapcsolási rajz változatlan maradt.
Szerintetek jó lett? Első bonyolult áramköröm az EAGLE-ben, remélem le tudom vasalni. Kapcsolás szempontjából OK, nem maradt összekötetlen "gumikötés".
Talán egy kicsit lehetne logikusabb a vezetékezés, ha már kétoldalasra csinálod. pl. kevesebb ic-láb közti vezetékezés, rövidebb vezetékek (vannak nagy kanyarok benne)... amúgy biztos jó jó lesz
Van esetleg valami konkrét logika, hogy hogyan kellene vezetékezni akár egy akár két oldalas panelról is legyen szó?
Már csak azért kérdem, mert nem biztos, hogy az a célravezető, hogy a kapcsrajz szerinti logikai sorrendben próbáljuk elrendezni a layouton is az alkatrészeket. Ezt a saját tapasztalatok alapján állítom... szenvedtem vele vagy két napot, mire megcsináltam... mondjuk ahogy írtam is: ez az első.
Kerüld a 90 fokos töréseket, mert ott könnyen szakadhat a vezetősáv. Továbbá futtass rajta egy drill-aid.ulp-ot mondjuk 0.4 mm furattal, mert így a padekből nem sokminden fog maradni.
Egyelőre csak próbáld meg úgy rendezni, forgatni az alkatrészeket, hogy minél kevesebbet kelljen kanyarogni a vezetékekkel.
Több lehetőség is van. Az első hogy nem két oldalas panelokkal kezded és nem számítógép alaplap bonyolultságúval hanem minél egyszrűbb kapcsolásokkal. Ha a fejedben el tudod képzelni az elrendezést és hogy hol fog menni milyen vastagságú vezetősáv akkor nem lesz problémád a későbbiek során de nem fogod tudni megtanulni egyik napról a másikra. Én már vagy 5-6 éve foglalkozom nyáktervezéssel és az eagleval és még most sem tudok mindent a programoról. Úgyhogy nem kell elsietni inkább oda kell figyelni minden funkciót ki kell próbálni el kell olvasni pár leírást a tervezésről vagy meg kell nézni pár videót. Mindig próbáld a lehető legkevesebb átkötéssel megtervezni a nyákot és ne sajnáld rá az időt. Minden alaktrészt forgass meg nézd meg hová passzol, mindig próbáld úgy elhelyezni az alaktrészeket hogy a lehető legkisebb gumikötés legyen közötük. És nincs igazad abban hogy nem a kapcsolási rajz szerint kell menni. Mert logikailag ha az szerint mész akkor több mint valószínű hogy jól lesznek elhelyezve az alkatrészeid. Egy kis gyakorlás és belejössz.
Sok sikert
Sziasztok segítséget szeretnék kérni kb fél éve már jártam erre felé de most megint visszatértem. Ujra elővettem a projektet. (táppénz miatt megint van szabad időm) Olyan segítőkész fórumtársat keresek aki belejavítana az eagle-be készített áramkörömbe és egy kis magyarázatot is tudna esetleg hozzáfűzni.
Szerintem egy banálisan egyszerű áramkör. ( de még ez tis el tudom tolni) Előre is köszönöm.
Leírnád, hogy mire jó és mit csinál ez a drill_aid?
Köszi!
Rakd fel nyugodtan, és akinek van ideje, megnézi. Üdv!
A drill-aid.ulp arra szolgál, hogy az alkatrészek padjainak a belsejét kitölti és csak akkora lyukat hagy középen amekkorát beállítasz neki. Ez arra jó hogy ne kelljen bepontozni a padok közepét és így nem fog össze vissza kifutni a fúró hegye.
Ez alapból benne van az eagle ulp-i közt, vagy külön le kell tölteni?
Köszi
Ez alapból benne van. Ezen az elérési úton megtalálod 100 más paranccsal együtt: FILE - RUN menüpont alatt.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy eagle-ba hol találom a 7107-es IC-t. Égen - földön keresem benne de nem találom.
Alapból nincs benne, legalábbis az általam letöltött verzióban nem volt, de INNEN le tudod tölteni! Ezután berakod a többi könyvtár közé, és ne felejtsd el a főablakban használhatóvá tenni a kis zöld körrel.
Egyébként maxim könyvtárat keress, abban lesz benne. Az újabb verziójúakban már benne van...
Idézet: „Ez arra jó hogy ne kelljen bepontozni a padok közepét és így nem fog össze vissza kifutni a fúró hegye.” Ehhez nem kell semmilyen ulp. A mellékelt ábrán a piros kerettel jelölt részen a két rádiógombbal választhatsz, hogy a padeken legyenek furatok vagy teljesen ki legyenek töltve. A párbeszédablak egy megnyitott board Options - Set... menüjében hívható elő. A képen látható beállítás szerint (Real) a furatok megjelennek a padeken, a No drill, pedig angolul is azt jelenti, hogy furat nélkül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |