Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   208 / 1273
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Szia! Még két ünnep között szereltük a TV-nket (Panasonic). Megjött a sorkimenő, tegnap beszereltem, és lám, a TV működik. Beállítottam a két potit (a screen nem volt teljesen egyértelmű, megköszönnék egy kis magyarázatot a beállításához) mostmár korrekt. Szóval nagyon köszönöm a segítséget! Örök hálám! Egy kis segítséget még majd szeretnék kérni, van mégegy ugyanilyen TV (családi hülyeség, az előző a fateréké, a másik az enyém) más hibával, azt is jó lenne megnézni.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Erre a gombra gondoltam:-/V
A szervízmenüről egy francia nyelvű doksit találtam.
(#) kadarist válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Szia!
Örülök a sikerhez!
A screen (G2) beállítását elegendő szemrevételezéssel beállítani. Én úgy szoktam, hogy AV-állásban, jel nélkül fekete legyen a képernyő. Ha készülék automatikus videoerősítés-szabályzása nem engedi befeketíteni a képet, akkor annyira tekerem fel a potit, hogy éppen ne jelenjenek meg a visszafutási csíkok a képernyőn.
Arra kell törekedni, hogy a kép fekete részei a lehető leginkább sötétek legyenek, de ugyanakkor a fényerő a fehér részeknél ne csökkenjen.
Mi a gond a másik tévével?

A G2 beállítást én a service menüben végeztem. Ott van egy teszcsík, amit ha jólfogtam fel a leírást, addig kell tekerni a potit, hogy a csík bezöldüljön. A fekete fekete maradt, a fényerő is elégnek tűnik.
A másik TV-nek az a problémája, hogy ha bekapcsolom egy pár másodpercig van rendesen kép és hang, majd átmegy vízszites csíkokba, és a hang is megszűnik. Ez a harmadik-negyedik bekapcsolásra megszűnik, utána megy rendesen. Észrevettem, hogy ha ilyenkor bemegyek a hangoló menübe és a finomhangoláson nyomok egyet valamerre, akkor az adott csatorna helyreáll. Tehát úgy tűnik, hogy ilyenkor elhangolódnak a csatornák, de épp csak egy kicsit. Előfordul olyan eset is,hogy az épp nézett csatorna megmarad, de az összes többi ugyanígy elhangolódik. Erre a problémára valami ötlet? Köszönöm!

Szerencsére a Te készülékednek van monoszkópja, de amelyikben nincs ilyen funkció, azoknál ez a "fapados" a járható út.
A hibás készülék netán 100Hz-es?

Nem, a TV nem 100Hz-es, ugyanaz mint az előző: Panasonic TX-29PM1P. Az az igazság, ez a hiba már régóta megvan, de volt, hogy hónapokig nem jelentkezett.

Hát ez fogós hiba. Forrasztáshibától kezdve memóraihibáig akármi lehet.

Húha, akkor kezdjem a forrasztási hibákat keresgélni? Az kellemes lesz. Most nem otthon vagyok, de lehet, hogy valamelyik nap nekiállok és szétkapom. Akkor hirtelen közelebbi ötlet nincs. Valami hangoló feszültség instabilitás? Vagy nagy butaságot kérdeztem? Még meglátom, 1-2 hónap múlva költözök, ott már lesz hely egy szétszedett TV-nek, lesz végre műhelyem :yes: , aztánlehet dolgozgatni.

Ezek IC2-buszos kommunikációval hangolnak. A proci elküldi a szintézrcsipnek a hangolási adatokat, ő meg teljesíti a hangolást, a tuneren belül, hangolófeszültséggel.
Van, hogy tunercsere a vége.
De kezdd a forrasztásokkal, aztán meglátjuk. Én is költözök, de panelba. Brrrr.

Hát ez probléma. A tunercserét egy ismerősöm is emlegette már, mint lehetséges végkifejletet. Viszont ha rászánom magam, átnézegetem a forrasztásokat. Elsősorban a tuner környékén nézelődjek?
Én az ősöktől költözök össze a barátnőmmel egy kertesbe. Az lesz a Hawai!

Először is: irigyellek!
Másodszor: forrassz át mindent, amit csak lehet! És persze alaposan takarítsd ki a belsejét. A kormos por sok érdekességet produkál.

Rendben, szerintem a hétvégén szétkapom és kipucolom. Aztán szétnézek benne, átforrasztgatom a gyanús részeket.
Mostmeg l elépek,mert holap meló. Előre, és visszamenőleg is köszönöm a segítséget!

Nincs mit! Holnapra jó melót!
(#) bihari laci hozzászólása Jan 20, 2010 /

szia a rajz amitkuldtel a tapja str-es ez meg 2sc2555-os azert egyezhet arajz .
(#) Ronin hozzászólása Jan 20, 2010 /

Szisztok.
Van nálam most egy THOMSON 29DM18T típusú TV.
Egyenlőre nem szedtem szét. Azt csinálja, hogy bekapcsolás után kis idővel kikapcsol,aztán magától újra bekapcsol. Van hogy 10 perc is eltellik a ki-be kapcsolások között.
Ez utalhat kondenzátorhibára? Vagy valami komolyabb baja lehet?
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

A (szisztok)Sziasztok akar lenni.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Nézd meg ezt:Bővebben: Link
(#) Soldier20 hozzászólása Jan 20, 2010 /

Köszi kadarist a segítséget! Sikerült beállítanom.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Örülök a sikernek!
(#) kadarist válasza Ronin hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Szia!
Szétszedés, és a forrasztások, nameg a púpos kondik ellenőrzése előtt előtt nem illik ide írni!
(#) Soldier20 hozzászólása Jan 20, 2010 /

na haragudj kadarist, hogy már megint zavarlak, de nem mindegyik csatornának van hangja, csak zúg, sistereg.
(#) csigusz82 hozzászólása Jan 20, 2010 /

dfhdhdf
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

A hangnorma beállítást nézd meg az egyes csatornákon.
(#) nagy.gabor84 hozzászólása Jan 20, 2010 /

Sziasztok!

Orion T 2836 MTX-S típusú tv-nél egy olyan hibajelenséget tapasztalok, hogy a képernyőn egy színes körsáv jelenik meg (lila/rózsaszín/sárga stb... színben), a körsávon belül (illetve kívül) pedig egy megint más szín uralkodik. Csatoltam képet hogy hogyan néz ki a valóságban. Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a baj és hogy hogyan lehet orvosolni?

Előre is köszi szépen a válasz(oka)t.
(#) Ronin válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Persze, csak tudod olyan csavarhúzó kell hozzá, amit kölcsönadtam valakinek, konyhakéssel meg nem akartam nekiállni. Majd holnap talán visszakerül, akkor többet tudok mondani.

nagy.gabor84: csatolt képet nem az adatlapra kell rakni.
(#) nagy.gabor84 válasza Ronin hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Tudom, azt eredetileg csak a "biztonság kedvéért" tettem az adatlaphoz. Az a baj hogy az előbb a hozzászólásnál csatoltam egy jpg kiterjesztésű képet, de a hozzászólásomnál nem látszik. Ráadásul nem is tudom módosítani a hozzászólásomat, merthogy nem találom a "Hozzászólás módosítása" gombot, ami a szabályzatban van. Utólag megpróbálom megint idetenni a képet:

TV_003.jpg

(#) kadarist válasza Ronin hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Hát, igen a Thomsonokhoz torx kell, de ha van egy jól megköszörült sima élű csavarhúzód, akkor azzal is megy
(#) kadarist válasza nagy.gabor84 hozzászólására (») Jan 21, 2010 / 1

Szia4
A képcső-lemágnesezés nem működik a készülékben.
A PTC1 környékét kellene megnézni. Lehet, hogy maga a PTC ellenállásosztó a rossz a tápegység hálózati oldalán.
A rajzot innen letöltheted:Bővebben: Link
(#) János42 hozzászólása Jan 21, 2010 /

Sziasztok!
Samsung CK-21P30BT tipusu (1998-as gyárt.) TV-nél a bekapcsoláskor a kép felső része hátrahajlik, csíkozódik. A doboz ütögetésére a kép visszaáll, majd újra kezdődik az egész. Kb. 1/2 óra mulva a jelenség megszünik. Időnként a színek is eltűnnek, csak a piros marad. Ütögetésre ez is helyreáll. A forrasztásokat már végignéztem, nem találtam hibát, a kondenzátorokon,
ellenállásokon sem észleltem (nagyítóval) elváltozást.
Mi lehet a probléma?
Köszönök minden segítséget.
(#) Soldier20 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

hol találom meg a hangnorma beállítást?
Következő: »»   208 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem