Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Én ma is hallom, amikor végigmondja... Volt még egy, azt már nem tudom. (45 v. 49m)
Emékszem, 8 évesen akartam venni 41 méter drótot a tekercshez, mert tudtam, hogy tekercs az kell a rádió építéshez, - bár még azt nem tudtam, hogy hogyan jön majd ki a hang belőle, - és gondoltam, hogy csak a drót lehet 41 méter hosszú. VEF-em nem volt soha, de az ORION 520A -n gyönyörűen jött.
3. Helyi, lokális adókra. Hangolókör nélküli. Nekem is van egy pár ilyen Néprádióm. Csatolom a rajzát.
Remélem, azóta tovább olvastad a topikot!
Laci, én úgy tudom, 49 méter volt a legnagyobb hullámhossza a Szabad Európának. Minden napszakban és évszakban más-más hullámhossz volt a "nyerő" terjedési szempontból, ezért kellett ennyi adó. A drótban nem tévedtél, de elég lett volna egy félhullámú antenna, ami λ/2, plusz a rövidülési tényező, tehát elég lett volna 24,5 m. A maradékból bőven kijön a rezgőköri tekercs.
Sziasztok Srácok!
Szükségem lenne a Pacsirta rádióból való kimenő trafóra és hálózati trafóra. Hálózatiból kettő kellene, kimenőből pedig négy. Ha valakinek lenne számomra ilyen trafója, és megválna tőlük, akkor megfelelő ellenszolgáltatás ellenében megvenném őket. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszönöm! Üdv: Geri.
Milyen csőhöz kellene kimenő trafó?
A múltkor nekem is kellett, igen borsos áruk van. Lehet, hogy jobban jársz, ha csináltatsz.
Szia!
Igazából nem csőhöz kéne, hanem fojtót szeretnék készíteni belőle, van 4 megtekert fojtóm, és pont ilyen vas kellene bele. A Hálózatiból pedig SE kimenőt szeretnék készíteni. Szeretem ezeket a régi vasakat, szerintem jobbak mint a mai vasak.
Sziasztok! Olvasgatom a csöves topikban, hogy az EF86 egész jó kis csövecske mikrofon/gitár előerősítőnek. A napokban majd áttúrom, hogy van-e nekem belőle, ráadásul kettő kell. Az sem lenne rossz, ha aránylag párban futnának. Találtam a vaterán is, de ki nem adok 13300HUF-ot egy pár JJ-re, még akkor sem ha az EF806S. Azt kérdezném, hogy ha nem találok itthon, akkor kb mi az ára a börzéken? Természetesen a bontott is érdekel. Köszi.
Egy emberkének volt, de nem új (1 db), és nem lett megkérdezve, mennyiért.
Az a baj, hogy amióta hála a jó égnek újra felütött a "csöves láz", azóta első menetben elkapkodták a régi elfekvő hangfrekis csöveket, amelyek annak idején sem voltak olcsók. Akinek meg van és értékeli, féltve őrzi, de el nem adja. A nagyfrekis csövek meg vannak dögivel, és ha ló nincs, a szamár is jó alapon születtek például GU50-nel végerősítő kapcsolások.
Viszont a négylábú szamár is gyorsabban vánszorog, mint a legszebb háromlábú szék, amit tranzisztornak hívnak...
Verem is a fejem a falba , mert tavaly novemberben 600Ft/db áron vehettem volna vadi új TUNGSRAM EF86-osakat, a készlet 30db volt. Akkor még úgy gondoltam, nincs és nem is lesz rá szükségem. Most meg a legolcsóbb helyen is 3000/db. de már csak az "utángyártott".
Igen. Ha nem találok ilyen csöviket, keresnem kell valamilyen hasonló tudású, nagy erősítéssel, kis zajjal rendelkező feszültségerősítőt. Az EF80-is ilyen, ha jól tudom, csak ugye ott meg az a fránya mikrofónia. Tényleg, annyira olyan? Mert van ilyen csövem elég sok. Mielőtt elkezdenék kísérletezni vele. jó lenne egy megnyugtatás, akár melyik irányba.
Akkor ha ilyen jó, akkor csinálok lehallgatót belőle. Van egy pár darabom.
[OFF]Vagy a membránra teszed a csövet,és akkor mégjobban alkalmazkodik a szoba akusztikájához!
Idézet: „Most meg a legolcsóbb helyen is 3000/db. de már csak az "utángyártott".” Azért lehet olcsóbban is kapni a HAM Bazárban 1600Ft, és itt is árul az egyik fórumtárs 6ZS32P-t 1850Ft-ért, ami talán még jobb is mint az EF86. Az EL84SE-mben ilyenek muzsikálnak...
Tudom, tudom, pozitív visszacsatolás. Rockersrácé meg a negatív vcs.
Köszi! Látom már szelídülnek az árak!
Igen, mind a két helyen
Én ingyen adok neked kettőt! Csak előtte vedd meg nekem! :hide:
:violent: Bóvel ber : l ink
Ezt nem nagyon értettem... Igaz, a végén beletekergettem, mert elég uncsi volt, de nem láttam, hogy történne valami. Olyan állókép szerű...
Aha, és hangja volt?
Nézd, Tréfi! Én értem a viccet, csak nem szeretem. Ugye, megérted? Azt mondtad, hogy, hogy torta van a dobozban. Erre kinyitom, és robban! Na ez a válaszom Zolinak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |