Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   170 / 443
(#) Lucifer válasza (») Jan 24, 2010 /

Ezt a másolós gondot, hogy érted? Ha a projekt explorerben akarsz másolni, akkor megnyitod azt a könyvtárat ahová másolni akarsz a library editorral. Kikeresed a másolni kívánt könyvtárban a cél elemet, és jobbegér copy to library.
(#) sucuka válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Na ez az, akkor ez volt a baj, nem volt nyitva a cél library!
Köszi szépen!
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Jan 24, 2010 /

Keresek ehhez a kijelzőhöz library-t. CA56-12SRWA
Valakinek nincs véletlenül? Esetleg direkt?
Köszönöm!
(#) Moderátor hozzászólása Jan 24, 2010

Kitakarítottam a topicból az összes warez tevékenységre és illegális szoftverhasználatra utaló-buzdító hozzászólást.
A legközelebbi alkalommal aki a legkisebb ilyen célzást is teszi, azt nem elhallgattatom, hanem kivágom a fórumból!
A saját házában, a saját "micsodájával" mindenki azt csinál, amit akar, de a közösséget itt senki ne rombolja!
Világos voltam, ugye?
(#) sucuka válasza (») Jan 24, 2010 /

Köszönöm uram, én is ezt tettem volna... :worship:
(#) Gogo hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!
Segítsetek, ha tudtok!
Adva van egy 20mm x 50mm-es megtervezett kétoldalas nyákterv. A nyákgyártó min. 100x160mm-est tud készíteni. Ez a legkissebb méret. Evidencia, hogy ilyenkor több 20 x 50 mm-est kéne egymás mellé tenni. Ezt hogyan kell? Nekem a copy group, paste megoldás lenne logikus, de így nem megy. A *.sch-an lehetne ugyan ilyet tenni, de akkor mindegyiket külön rervezi a *.brd -ben. Ki csinált már ilyet? Tehát több egyforma kis *.brd legyen egy nagy lapon.
Köszönettel Gogo
(#) ciw válasza Gogo hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

A montírozás a nyákgyártó dolga.
Ha ezt nem tudja megtenni, akkor érdemes másikat keresni.
Ha ragaszkodsz ehhez a gyártóhoz, akkor mindenképp az eagle gerberfájljaiban kell gerberszerkesztővel montírozni.

Gerber progit nem tudok, ezt az én gyártóm kérdés nélkül megoldja.
(#) Gogo válasza ciw hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Köszönöm!
Azt kérdezném még akkor, hogy a gyártód kötelezően rádsózza a filmet? Ezt a költséget még akkor sem tudod megspórolni, ha tudod, hogy többet ebből nem csináltatsz? Esetleg egy linket a csodatevő felé kaphatok? Köszönöm!
(#) Szamy válasza Gogo hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

A fóliát mindig ki kell fizetni - részben pont emiatt drága a kis darabszám.
egyébként a Group-Copy-Paste működik, csak legyen bekapcsolva az összes layer, a schematik pedig kikapcsolva. Mondjuk a másolat-boardokon a poziciószám értelemszerűen nem lessz egyforma.
(#) koczka hozzászólása Jan 25, 2010 /

az eagle brd-filet át lehet e valahogy konvertálni mezei formátumba (doc, pdf..) vagy létezik e eagleböl portable verzió?
(#) Kovidivi válasza koczka hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Ki lehet nyomtatni PDF-be. Az újabb verzióknál van a nyomtatás-nál egy PDF gomb. Ha nincs, akkor letöltöd a PDFCreatort, és bármit "kinyomtathatsz", amit a program PDF-ben le is ment!
(#) Petroimro válasza koczka hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Képfájlként is ki lehet exportálni.
(#) koczka hozzászólása Jan 26, 2010 /

hol találok schemeticban forrpontot?
és hogy lehet nyomtatásnál több nyáktervet egy lapra tenni ?
(#) kendre256 válasza koczka hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Az alkatrészek között keress *pad*-ra, van sokféle.
Több nyáktervet egy lapra nem tudom .
(#) csapoka hozzászólása Jan 26, 2010 /

Sziasztok
Segítség
Azt mondták, hogy a „lay” kiterjesztés Eagle kezeli
De nekem nem megy
Miért nem jó
(#) niedziela válasza csapoka hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Mert nem e eagle hanem sprint layout
(#) csapoka válasza niedziela hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Sajnos nem ismerem sprint layout
(#) raiman hozzászólása Jan 29, 2010 /

sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy autómata huzalozásnál, hogy lehet beállítani, hogy az autorúter használjon átkötéseket??
Előre is köszi a válaszokat!
(#) Rakloo válasza raiman hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Ha nem tévedek,akkor csak a másik oldalon való huzalozást tudod bekapcsolni,de akkor nem átkötéseket csinál,hanem konkrétan huzaloz a felső oldalon is. Csináld egy oldalon és rájavítasz majd,vagy ami mégjobb,csináld te magad az egészet kézzel .Remélem érthető voltam.
(#) elektrocad válasza raiman hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Még ha talán furcsán is hangzik, az átkötés is egy alkatrész. Szúrd be, add meg neki, hova akarod, és úgy fogja huzalozni.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Gondolom nem azért kell az átkötés mert tudja hova akarja, hanem mert egyoldalas panelt akar készíteni , de nem tudja huzalozni 100%
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Most tanácsot akarsz adni valakinek, vagy csak kötekedsz. Próbáld meg raiman kérdését a program szempontjából (mire képes a program) vizsgálni. Ha van jobb ötleted, oszd meg a kérdezővel.
Utólag is beszúrhatja az átkötést, éppen oda, ahol szüksége van rá.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia !

Ide elég bonyolult lenne utólag bár mit is tenni "kép"
Az igaz, az átkötés is egy alkatrész, viszont ezt az alkatrészt csak sch fájlban tudod beszúrni, ami jelentősen megbonyolítaná a dolgot, mert minden plusz alkatrész és újra routolás különböző elrendezésű
sávokat eredményez. (soha nem jutnál a végére)
Átkötéseket automatikusan a routolás nem tud létrehozni, utólag csak VIA illeszthető be, ha van hova, ha nincs akkor kézzel átrajzolhatod a vezetősávok helyét, de akkor már előtte nem érdemes az autoroutot
használni, hogy legyen mit visszabontani.
Ha VIA-t használsz, utána már nem használhatsz autoroutot mert eltűnnek a VIA-k...stb

Kérdésre a válasz

Idézet:
„autómata huzalozásnál, hogy lehet beállítani, hogy az autorúter használjon átkötéseket??”

Sehogy !

Válasz neked

Idézet:
„Most tanácsot akarsz adni valakinek, vagy csak kötekedsz.”

Nem kötekedem, csak a válaszod határozott megoldásra utalt alaptalanul.

atkotes.gif

(#) gydanee válasza niedziela hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia!
Hogy ilyen szép nagyok a forrpontjaid? Saját készítésű alkatrészek?

Idézet:
„Nem kötekedem, csak a válaszod határozott megoldásra utalt alaptalanul.”

Nem hiszem, hogy alaptalanul.
Az igaz, hogy az autorouter nem fog automatikusan átkötést lehelyezni. Ebben egyetértünk. Az átkötéseket kézzel kell lerakni. Az is igaz, hogy csak a schematicban lehet.
Eredetileg nem akartam hosszasan leírni a menetet. De mégis lehet átkötést lerakni. Visszabontod a vezetősávot, ahova az átkötés kell a RIPUP-pal és a schematicba beszúrsz egy átkötést, a boardon a panel mellett megjelenő, a gumikötésekhez csatlakoztatott átkötést elhelyezed ahová kell és tovább routolsz. Kicsit hosszadalmas, de ha neki egy rétegű panel kell, és másként nem tudja megoldani, csak ez marad. Vagy, van valakinek jobb megoldása?
Persze két rétegen sokkal könnyebb.
(#) niedziela válasza gydanee hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Igen, az eredetit kicsinyeltem, inkább megrajzoltam folyamatában azt amit használok.
A PAD növelő lyukbetömő hókuszpókuszok nem tetszettek.
(#) elektrocad válasza gydanee hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A DRC Restring ablakában próbáld változtatni a minimális és maximális értékeket, ill. a százalékot, addig amíg nem fog tetszeni. Ügyelj a szigetelés távolságra, mármint nehogy összeérjen két pad. A % azt adja meg, hogy a furatátmérő hány százaléka legyen az azt övező rézgyűrű szélessége.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

elektrocad !

Ez egy végeláthatatlan folyamat mert visszabontasz, leteszed az átkötést, routolsz és helyette képzel újabb gumivonalakat, amiből megint visszabontasz, leteszel, routolsz és tolod magad előtt az újabb átkötésre váró pontokat. Az meg más kérdés, hogy ha két összekötendő alkatrész közt nem egy harmadik alkatrész van, hanem még négy mondjuk, akkor lehet a két alkatrész átkötése 2 -től - végtelenig terjedő átkötésekkel éred el.
(#) gydanee válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Ezzel az a gond, hogy vannak szép nagy forrpontjaim is, kifejezetten az ellenállások, és a kondik forrpontjainak méretei kicsik.

niedziela!
Esetleg a libary-d nem kérhetném el? Sajnos nem igazán sikerült még ilyen átalakítást csinálnom.

Persze, ha bonyolult áramkörről van szó, sokáig tart.
Nem az a kérdés, hogy mennyire bonyolult, hanem van-e rá lehetőség. Tudtommal csak ez az egy lehetőség van. Egyszerű, kis kapcsolások esetén használható.
Azért is tettem fel előbb a kérdést, más tud-e jobb megoldást.
Ha ez nem járható út, más megoldást kell találni.
Egyébként az Autorouter netenként külön-külön is futtatható, csak a megadott nevű neteket routolja. Így már talán könnyebb kivédeni a végeláthatatlan folyamatot.
Következő: »»   170 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem