Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Beallithato hogy milyen idokozonkent resetelje a procit, ha nem reszeteli a proci a WDT-t azelott.
Pl. nem szeretned hogy a proci befagyasa miatt a multiplex vezerlesu kijelzod megsuljon, inditasz egy WDT-t. A resetelesi idon belul reseteled softbol. Ha ez nem tortenik meg reseteli a processzort. (nem vagyok fogalmazasi elmemben, remelem ertheto)
Hogyan hagyod folyamatosan 0-n? Ha kapcsoloval teszed, akkor nem lehet hogy kh-s vagy prellezik? (Probald ki hogy menet kozben foldet forrasztasz arra a labra)
Sziasztok!
Nincs meg valakinek az alábbi programozó firmware?Bővebben: Link Ha valaki megépítette vagy tapasztalata van az élesztésével kapcsolatban, kérem ossza meg velem. Köszönettel!!
Szia!
Elvileg az Evertool programozó oldalán lévő utasítások szerint kell eljárni. Én csak a JTAG részét építettem meg (Evertool-light) , és kiválóan működik!
Na igen.De ezen az oldalon az ATTiny2313 hoz van leírás.
Ami nekem kell az ATMEGA 8535.
Ahogy nézem ez a sima AVR910-es (ISP) programozó linkje, nem az STK500-asé!
Átnézem,köszi. Csak attól félek nehogy valami hülyeséget csináljak. Az AVR még nem nagyon megy nekem. Gyakorlatilag az AVR studio tartalmazza a firmware-t,csak "stk500.ebn" kiterjesztésü. Ezt kellene valahogy Hex.-é varázsolni.
Ez végicsináltam,de valamiért nem ismeri fel az AVR studio. Vagy az első lépésnél rontottam el valamit.
Szisztok tudnátok segíteni ,szeretnék felprogramozni egy atmega8-at de álandóan hibát dob ki pedig az ISP frekit is visszább vettem de semmi mi lehet? Köszönöm
Nem tud programozási módba lépni. Vagy kizártad magad a programozásból,vagy valami kontakt hiba van. Az avr-re raktál kvarcot? A chip ID -t beolvastattad?
Erre gondoltam. A chip azonosítója. Lehet rosszul fogalmaztam,majd kijavítják akik nálam okosabbak.
Igen ez a mási nekem nincs olyan menüm hogy main ez miért lehet?
v:4.16 De hogyan nincs olyan menü? A régebbiekben is volt.
Oldalakkal korábban elmondták, hogy kizártad magad a chip-ből és mit tudsz ilyenkor csinálni a quartz-al. Vegyél egy újat, vagy hagyd az egészet.
A Chip ID-t se fogod tudni kiolvasni, mert az AVR-nek nincs órajele. A Chip ID kiolvasása ebben az esetben felesleges.
Még a programozóhoz sem kapcsolódott, mert felül kapcsolat nélküli módot ír ki. Így aztán nem fogsz semmit programozni.
Helo amit oldalakkal ezelöt irtam az jó lett ,a topi féle programozó vezérlöje volt mikor feltelepítettem kiirta h Hobbielektronika avr programozó.
Mostani álapotába lehet valamit kezdeni vele , kvarc van rajta?
Nemtudjátok miért nincs main menü-m?
Hello! Nekem olyan problémám lenne, hogy letöltöttem a WINAVR-t ahogy itt a szerző leírta, Bővebben: Link de a MAKEFILE-t sehol sem találom, így megnyitni sem tudom. :no:
Nem lehet véletlenül hogy rosszul kötötted be az SPI busz lábait?
Szerintem csak az ISP frekvenciát kellene lejjebb venned. De, tudjuk: Bővebben: Link
Lejjebb vettem de semmi ,de miért nincs main menüm ez zavar a legjobban?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |