Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   172 / 443
(#) mtommy001 válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Köszönöm szépen az érthető, logikus választ!

Üdv,
T.
(#) mtommy001 hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok!

Tudja valaki hogyan tudnék egy már meglévő tokozást és szimbólumot kimásolni saját könyvtáramba?

Tehát konkrét példaként, ha nekem a led.lbr könyvtárból kellene 3 db led tipus, hogy tudom onnan az a 3-at kivenni és saját könyvtáramba betenni?

Próbáltam, hogy megnyitom az egyik led tokozását és kijelölöm minden layerjét, majd CUT parancs. Aztán megnyitottam a saját könyvtáram, de akkor bezárta a led könyvtárat és hiába mentem a paste parancsra, semmi..

Köszi a helpet előre is.

Üdv,
T.
(#) Attila86 válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

A "Control panel" ablakban felül a "Libraries"-nél keresd ki a másolandó alkarészt, majd nyisd meg a saját alkatrész-könyvtáradat és az egérrel egyszerűn fogd meg az alkatrészt és húzd át az alkatrész-szerkesztő ablakba.
(#) mtommy001 válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

thx!

Erre az egyszerű megoldásra nem is gondoltam.

Viszont most olyan problémám akadt, hogy konkrétan a led nevű alkatrészt a led könyvtárból áthúzva saját könyvtárba belepakolt egy csomó tokozást nekem, amik nem kellenek. Hogy tudom őket gyorsan és egyszerűen törölni, mert most csak úgy tudom, hogy Library/Remove.... parancs és ott beírom a nevet. Nem lehet ezt egyszerűbben?
(#) Attila86 válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Sajnos sehogy, egyenként kell.
(#) W.A.Lacky hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!
Tán találok itt valakit, aki ért ehhez a programhoz...
Szóval ERC ellenőrzéskor közli velem, hogy a rajz és a nyák nem konzisztens.
Persze ezt én is észrevettem, de hogyan tudom javítani

W. A.
(#) mtommy001 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Tudtommal úgy, hogy először sch-ban megrajzolod a kapcsolást, majd Fájl menü és Switch to Board -ra kattintva beteszi brd-be, majd úgy kötögeted össze az alkatrészeket.

Úgy biztos, hogy azt kötöd össze amit kell és az sch-hoz is konzisztens lesz.

Üdv,
Tomi
(#) W.A.Lacky válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Igen, igen. Ennyire már ismrerem a dörgést.
A gond ott van, hogy a 48 alkatrész közül csak egyet nem vitt át a brd.-ra. De vajon miért nem?
Másik alkatrészek pl. IC-k lábához pedig nem húzott gumikötelet. A rajzon rendben van a kapcsolat; nincs túlhúzva, vagy valami.
Érthetetlen...
(#) elektrocad válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Idézet:
„A rajzon rendben van a kapcsolat; nincs túlhúzva, vagy valami.”

Ebben biztos vagy? Azt nézd meg, a kapcs. rajzban, van-e valós kapcsolat az IC pinjeihez. Nemrégen erről volt itt szó, pl. a raszter elállítás miatt történhet olyan, hogy a monitoron úgy látod, jó a kapcsolat, de a valóságban nem. Ugyan, az ERC-nek ezt jeleznie kellene.
(#) mtommy001 válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Általában akkor szokott ez a probléma lenni, mikor nincs jól összekötve az sch-ban egy alkatrész.
Bár ekkor ha átviszed brd-re a rajzot, akkor ugye alapból már ott sincs a sárga vonal, ami jelezné hogy mi hova tartozik, és ha össze akarod valamivel kötni az alkatrészt, nem fogja engedni. Tehát mint az előttem szóló is írta, ellenőrízd le, hogy biztosan jól van-e összekötve az alkatrész. Ezt úgy is ellenőrízheted, hogy vagy megfogod az alkatrészt és minden lábához tartozó és kötött vonal mozog az alkatrésszel (ekkor jó), vagy rákattintasz baloldalon az oldalsó ikonsoron a szem ikonra és ellenőrzöd a vonalat.

Ha ezek nem jönnek be, akkor próbáld meg ERC check-kel, és nézd meg mit ír ki.
(#) jani87 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy Eagle-ben csináltam egy nyáktervet, amit ki akartam nyomtatni. Rétegeknél beállítottam, hogy csak a forrszemeket és a vezetősávokat mutassa, Print setup-nál pipa a Black cimkére és nyomtatás!
A forrszemeken kívül semmit se nyomtatott ki.
Megpróbáltam PDF-be menteni, ott tök jól látszik megint minden, de nyomtatás után megint csak a forrszemek látszódnak!
Mit felejthettem el beállítani, vagy mit kell még ezeken kívül tenni? Választ előre is köszi!

Ez érdekes!

Elvileg ha pdf-be lemented és ott minden jó, akkor próbáld onnan kinyomtatni. Ha onnan sem látszik a vezető réteg, akkor az elég érdekes...

u.i.: talán próbáld meg feltenni a PDFCreator nevű progit, ami feltelepül, mint nyomtató és azzal nyomtasd ki pdf-be.

Más ötletem most nincs hírtelen..

Remélem sikerül megoldani!
(#) jani87 válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Azzal is próbáltam, eredmény ugyanaz...

ÉS ha kiexportálod képként?
(#) jani87 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Azzal meg az a baj, hogy átméretezi a képet. De megoldottam már, .pdf-be elmentettem, majd a .pdf-et átkonvertáltam .tif-be és úgy kinyomtatva minden oké lett! Semmi méretváltozás, minden tuti!
(#) Chokapick hozzászólása Feb 11, 2010 /

Udv.
Tudtok valami egyszeru programot ami megnyitja a gepen a brd fajlokat?
(#) mtommy001 válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Eagle
(#) Chokapick válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Sikerult Letoltottem az Eagle 5.0.7-et. Ellegge cifra,de a lenyeg,hogy megtudtam enzni a brd filokat
(#) W.A.Lacky válasza mtommy001 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Köszönöm a válaszokat. Sajnos ezeket az ellenőrzéseket végigpróbáltam, az eredmény:Error.
Egyszerűen nem jelenik meg egy csatlakozó a brd-ben, és némely IC lábról hiányzik a gumi.
Persze megoldottam, berajzoltam manualice, nem erről van szó, de sokkal jobb lenne, ha nem csak kiírná, hogy nem konzisztens a két ábra, de azzá is tenné.
Ha egyszer valami miatt megsérül a konzisztencia, akkor hiába rajzolod be sk., az már mindig errorozni fog. Ez egy fejlesztési alternatíva lehet...
Szóval továbbra is várom a válaszokat
(#) mtommy001 válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Melyik alkatrész hibádzik és milyen raszter beállításokkal dolgozol?
(#) elektrocad válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Idézet:
„Persze megoldottam, berajzoltam manualice, nem erről van szó, de sokkal jobb lenne, ha nem csak kiírná, hogy nem konzisztens a két ábra, de azzá is tenné.”

Még nem láttam olyan programot, amelyik a tervező fejével tudna gondolkodni.
Ha az ERC vagy DRC hibajegyzéken az egyes hibákra rákattintasz, a tervben azt megmutatja neked. Onnantól neked kell kijavítani a hibát.

Idézet:
„Ha egyszer valami miatt megsérül a konzisztencia, akkor hiába rajzolod be sk., az már mindig errorozni fog. Ez egy fejlesztési alternatíva lehet...”

A hibát a schematicban kell kijavítanod. Mindehhez nyitva kell lennie minkét fájlnak, amit a schematicban módosítsz, az megjelenik a BRD-ben is. Ha az utóbbi nincs megnyitva a javítás alatt, a konzisztencia nem hogy javul, de romlik, még több különbség lesz.
(#) Sendi hozzászólása Feb 13, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Keresném a MTD-2003 stepper vezérlő lib.-jét
nincs meg valakinek?

Köszönettel.
(#) barkoczay hozzászólása Feb 13, 2010 /

Sziasztok!
Kérném a segítségét egy "rutinos" Eagle használónak....
Az a problémám, hogy a board-on szeretnék kitölteni egy területet a polygon paranccsal, de úgy hogy az egyik Signal-hoz hozzá is kösse és attól ne tartson távolságot.
A polygon megrajzolása megy szépen, de mindentől a beállított távolságra teszi a fóliát.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
(#) niedziela válasza barkoczay hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Név parancs, polygont nevezd el net nevére.
(#) barkoczay válasza niedziela hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Köszönöm a segítséget, így már megy...
(#) tdi75 hozzászólása Feb 16, 2010 /

Sziaztok! Az eagle-hez magyarítás nincs véletlenül valahol? Vagy a másik kérdés: hogyan tudok tápot adni mondjuk a CD4011-es nandkapunak a nyomtatott áramköri rajzon? Én azt hittem, hogy azt autómatikusan megteszi a progi. De lehet hogy csak valami beállítás van nálam elkefélve. Nekem az eagle 4,09r2e van.
(#) vzoole válasza tdi75 hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

EAGLE GyIK

3. kérdés-válasz, de érdemes az összeset elolvasni.
(#) tdi75 válasza vzoole hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Nagyon köszönöm!!
(#) W.A.Lacky válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Idézet:

Szia Elektrocad!

Ezeket a dolgokat már sikerült megismernem és végig is csináltam. A probléma továbbra is az, amit próbáltam leírni; hogy hiába javítom ki a schematicban, az nem jelenik meg a brd-ban. Az első mentés után bármilyen új alkaltrészt teszek fel az sch-ban, az nem jelenik meg a brd-ban.
Kiírja, hogy rossz a konzisztencia. Hisz ezt én is tudom, mi a frásznak írja ki, ahelyett, hogy helyreállítaná.
Ehhez nem kell a programnak a felhasználó fejével "gondolkoznia" , Sőt, egyáltalán nem kell gondolkoznia, csupán jól kéne működnie. Ezt csak az 5.0-tól felfelé tapasztaltam.
Hiába javítom ki manuálisan, mégis errorozik.
W. A.
(#) elektrocad válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Szia Lacky,

Mielőtt az előző hozzászólásomat írtam, kipróbáltam egy alkatrészt utólag beszúrni a kapcsolási rajzba. Az szépen meg is jelent a BRD-n, a panelen kívül, gumikötésekkel. Nem értem, nálad ez miért nem sikerül. A hiba is kijavítható, természetesen előtte a vezetősávokat vissza kell csinálni gumikötésekre, majd a javítás után újra kell routolni. Mindehhez a lényeg, egyidőben nyitva kell lennie mindkét fájlnak, sch és brd.
Következő: »»   172 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem