Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia Lacky,
Csináltam egy próbát újból. Egy routolt panel és annak kapcsolási rajza egymás mellett megnyitva. A kapcsolási rajzba ADD paranccsal egy új alkatrész (IC) beszúrva. Ahogy összekötögetem a pineket a kapcsolási rajzon, a panelen úgy jelennek meg a gumikötések. Működik. Vagy mást akartál?
Hello!
Ilyet akkor csinál, ha bezárja a brd ablakot, mikor a sch-t szerkeszti.
Üdv,
Ja, már pénteken itt (#634830) megírtam, hogy mindkettőnek nyitva kell lennie.
Üdv Mindenkinek.
Érdeklődnék, hogy nyomtatáskor a grid-t is ki lehet nyomtatni? Üdvözlettel.
Az eagle 5.xfordítás téma erről szól , a végén van magyarítás ! Üdv
Üdv Mindenkinek.
Grid nyomtatás ügyben senkinek semmi ötlete? Köszönettel.
Úgy tudom, nem lehet, de próbáld ki. Ha a pdf-be nyomtatást választod, még a papír és a festékpatron sem fogy.
Helló Frankye.
Köszönöm a válaszodat. De szerintem sem megy. Köszönettel.
Üdv Sendi!
Ha kikapcsolod az összes réteget, a grid látható marad, tehát az nem része a dokumentumnak, ezért nem is nyomtatható ki. A cadsoft leírásában is benne van, hogy nem nyomtatja. Egyébként engem zavarna, ha egy kinyomtatott kapcsolási rajz vagy akár a panel tele lenne ráccsal. Általában a CAD programok nem nyomtatják a rasztert, nyomtatásban nagyon zavaró lehet. Nem tudom Neked miért van erre szükséged.
Szia! Csak érdekesség- régebben volt egy NYÁK-progim amit ezért nem használtam, nem tudtam megoldani hogy a grid-et ne nyomtassa.Gondolom rossz volt a törése.
Expressz Pcb volt.....
Üdv Minden Segítőnek.
Köszönöm a válaszaitokat. Egyébként csak arra szerettem volna használni, hogy nyomtatás után látnám, hogy melyik alkatrész mekkora, (hány raszteres). Újabb "apró" kérdésem lenne: A File megnyitáskor bejön egy mappa. Nekem egy teljesen érdektelen mappa. Hol tudom én ezt beállítani, hogy pl. a project mappa jöjjön elő? Sehol nem találtam erre állítási lehetőséget. Köszönöm, és szép napot.
Nyékrajz -> File -> Run -> bom.ulp
Ez generál neked egy alkatrészlistát (bill of materials). Az alkatrész neve (kondenzátorok, ellenállások) utal a fizikai méretére is pl. lábtávolság, átmérő, szélesség, magasság, hosszúság... stb.
Helló Niedziela.
Köszönöm, azt ismerem, lásd a képet. Ott minden OK. De a control panelen-file-open schamatich, és bejön egy közönbös directori. Mentés után, már mindig a jó (mentett hely) jön be. Az Eagle újraindításakor pedig megint a közönbös dir-rel kezd. Ez akkor zavaró, ha lib-t szerkesztek, mert minden megnyitáskor máshol van, és akkor jön a sajátgép-c:drive- program file-..........Eagle.... stb. Hogy hol induljon azt hol tudom változtatni? MolnárG. köszönöm, ismerem, és nem ez a problémám. Köszönettel.
Üdv Sendi,
A semleges mappa nálam az Eagle főmappája. Ha nálad is ez, akkor már célban vagyunk. A Control panelen, a Projects mappában szokás elmenteni a rajzokat. A Projects mappában lévő többi mappa mellett vannak pöttyök. A Libraryból ismerős lehet. Ha valamelyik pöttyre kattintasz, hogy az zöld legyen, azt a mappát fogja megnyitni. Ha több mappád van, csak egyik lehet zöld, a többi szürke. Ha mindegyik pötty szürke és kicsi, akkor az első mondatomban említett mappát nyitja meg. Nálam ez így működik, ha máshova mentesz, a képed szerint nem, de ha esetleg mégis, próbáld meg azt is belinkelni.
Nézd meg a gyártó honlapján a download menüt.
Helló Elektrocad.
A project mappában minden szürke. File- open- schematic után a Rocketdock nevű program dir. nyílik meg. Fent van a gépemen egy régebbi Eagle verzió is. Ott is minden szürke a project-nél. Ott az Eagle BIN mappája nyílik meg. DE miért? Köszönettel.
Úgy van ahogy electrocad írja, kattints a szürke pöttye valamelyik könyvtár mellett, akkor ott fog megnyílni mindig.
Ha nem menne, akkor a képen látható elérést nézd meg a regeditben, van-e sch bejegyzés és abban mi van. Ha nincs sch bejegyzés, hozd létre.
Helló Niedziela.
Köszönöm a válaszaitokat. Le fogom ellenőrizni. Tudom, hogy ez nem nagyon "lényeges" dolgok, de ahogy halad előre az ember a program megismerésében, annál finomabb dolgok beállítására is kíváncsi. Köszönettel.
Üdv Sendi,
úgy van, ahogy niedziela is írta. Ahogy megnéztem még egyszer a képeidet, látom, hogy Windows alatt futtatod a programot (vagy csak úgy látszik), viszont a projekt mappába a $HOME mappa is be van linkelve. A Cadsoft leírása alapján, az csak a Linux alatt működik. Idézet a leírásból: You may also use $HOME for your home directory under Linux. Under Windows it is possible to define this environment variable with the SET command. A Windowshoz erről ezt írják: If a HOME variable has not been set within the Environment variable, then under Windows EAGLE will suggest the directory Application Data. Tehát a belinkelt $HOME is okozhatja, hogy az első megnyitáskor máshová irányít. Erről többet olvashatsz a DOC mappában lévő manual_en.pdf 43. oldalán. A zöld pöttyöket is vedd figyelembe.
Idézet: „A Cadsoft leírása alapján, az csak a Linux alatt működik.” Windows alatt nálam is bent van, de nem befolyásolja a helyes elérési utat.
Helló Elektrocad és Niedziela.
Igen, Windows alatt használom. Megnézem amit leírtatok, de nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult dolgot kérdezek. Még egyszer köszönöm nektek. Jó éjszakát.
Hello
Bocs hogy ilyet kérek, de azt szeretném kérni tőletek hogy aki ért hozzá, az leellenőrizné nekem a kivetkező, kapcsolást. Az eagle tervben egy sztereó TDA2030 kapcsolás szerepel Előre is kösz a segítséget
Helló !
Hát nem valami jól csináltad mivel a huzalozást az alsó réteggel kell csinálni ami kék és az átkötéseket pirossal ami pedig a felső réteg. Kapcsolási rajzot eagleban készítettél hozzá? Azt hiszem nekiállok és megcsinálom neked hogy lásd miként kellene kinéznie. Ha sokat gyakorolsz és utána olvasol akkor nem lesz gond. Csatolok pár linket videókra hogy megnézhesd őket ezek magyarul vannak tehát biztosan meg fogod érteni hogy miről beszélnek és párhuzamosan a videóval te is csináld amit ő. A videókat itt találod meg a leírások-video leírás fülön. Miután regisztrálsz mindet megnézheted. Sok szerencsét és jó tanulást.
igazán gányolhattál volna bele egy átkötést csak hogy lássa ODU hogyan kell azt csinálni
Tudod mindig arra törekedek hogy minél kevesebb átkötés legyen a nyákomon és most is így csináltam, de szerintem rá fog jönni na meg ha megnézi a videókat akkor már az egész tervet saját maga el fogja tudni készíteni. A videókban minden benne van az átkötésektől kezdve az autorute-ig.
Köszönöm hogy elkészítetted nekem a nyákot, még nem teljesen értek mindent, itt a GND-vel kapcsolatba, de megnézem a videókat és remélem menni fogk
az igazság az hogy most használtam először NYÁK-készítéshez programot
Szívesen elkészítettem és ha segítség kell csak szólj. A videókból az alapokat meg lehet tanulni de ha szétnézel a programban és próbálgatod hogy mi mire való akkor sokkal hamarabb megtanulod. Keress egyszerűbb és bonyolultabb kapcsolási rajzokat és fokozatosan tervezd meg őket úgy, hogy a nyák mérete a legkisebb legyen és a lehető legkevesebb átkötés legyen rajta. Ha valami kérdésed van esetleg amit nem értesz ide a fórumba írhatsz bátran és segítünk, de előbb keress és ha nincs megoldás akkor írj.
Minden jót és sok sikert. |
Bejelentkezés
Hirdetés |