Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Azért ne keverd össze a Marx-generátort a Tesla-tekerccsel... Amit belinkeltél, az a Marx-generátor.
Igen, meghalna. Mit gondolsz, a 20 kV-nál nagyobb feszültségű távvezetékeken miért nem ülnek SOHA madarak?
Ma ezt találtam:Bővebben: Link
[OFF]És nem is beszélnek vissza.
No végre tudom mi hiányzik a háztartásból. Azt hiszem erre mindenkinek nagy szüksége van.
Na ez már olyan szint amit emésztenem kell egy darabig. Részképességzavarral elég nehéz egyáltalán mondatokat értelmezni, főleg olyat ami afganisztáni nyelvezetű...
_BIG_: igen a hozzászólásom után elgondolkodtam pont ezen, hogy érdekes módon nem "fészkelnek" a madarak a magas feszültségű vezetékek drótjain, és talán azért van mert agyon vágná őket az áram.
Ebben az esetben jobb is elfelejteni az elektronikus úton való megközelítést, inkább fizikus szemmel kell már nézni ezekre a dolgokra.
Szögletes fogaskerék, kinek van ennyi szabadideje, istenem..
Üdv mindenkinek! Ma bontottam egy graetz hidat. Számomra az az érdekes benne, hogy csak 3 lába van Valószínűleg a GND a házon van kivezetve. Számomra meglepő volt ez a 3 lábú
Nem lehet, hogy a ház alja fémfellület (a hűtés miatt) ami egyben a negyedik (-) kivezetés is? A közepén levő lyuk látványából úgy tűnik.
Szerintem több mint valószínű! Azért írtam hogy
Idézet: „Valószínűleg a GND a házon van kivezetve.”
Rámérsz és 10 másodperc alatt megtudod !
Mérném én, de tudod a lustaság, meg más dolog van Majd ha épp kell majd akkor egyszer...
http://www.origo.hu/tudomany/20100817-hatalmas-ember-alaku-villanyo...n.html
Érdekes villanyoszlopokat terveznek.
Igazán érdekes videó, és még elektronika is fellelhető benne: http://www.indavideo.hu/video/Tojas_az_egerfogoban
Forró jég: Bővebben: Link. A túltelített vizes oldat egy minimális mechanikai behatásra megszilárdul: kicsapódik az oldott anyag, közben felmelegszik.
Mit tesz bele az elején?
Nátrium-acetátot old fel forrásban lévő vízben.
Ehhez nem kell egyébként semmi, csak desztillált víz, és egy kis odafigyelés. A tiszta folyadékokat túl lehet hűteni pár fokkal az olvadáspontja alá, és folyadék marad. De amint egy oltókristály vagy szennyeződés belekerül (vagy mechanikai hatás éri) ugyan ez a jelenség zajlik le.
Bizony, ez így igaz! Ezzel az acetátos megoldással egészen látványos gyorsasággal megy végbe a dolog. A jelenség "mellékhatása" a hőfejlődés, amit különféle melegítőpárnákban, kézmelegítőkben hasznosítanak, mert a kristályosodás exoterm folyamat.
Elég gyors ez: Bővebben: Link
Egykristályhúzásnál már komolyabb a dolog azért
Sziasztok!
Még két videó: Bővebben: Link Bővebben: Link Egyébként ezt pár éve én is megcsináltam sima, szénsavmentes, bolti palackozott vízből. Lényege, hogy szennyezésmentes legyen és 0 celsius fok alá kell hűteni, de még ne kezdjen el megfagyni! Ezt csak akkor lehet elérni, ha nincs szennyeződés a palackban vagy a szája körül, mert az első jégkristályok nem tudnak mihez kapcsolódni. Utána vagy szennyezés (pl hozzáérés) vagy nagyobb fizikai erőhatásra pl rázás, beindul a kristályosodás. Youtube-on van videó, ott sörrel is megcsinálják, meg csöpögtetve jégszobrot készítenek, stb. Szerk.: Az egyik videó linkjét javítottam, mert ugyanaz volt mint aki felhozta a témát, annak a linkje.
Ilyet én is átéltem élőben... Egy lányt vittem sörözni, de mint kiderült, a söröző italhűtője tönkrement, így a söröket betették a mélyhűtőbe. Amikor kihozták az üvegeket, a sör folyékony volt, de ahogy öntöttem ki, úgy fagyott meg a pohárban. Végül ilyen jégkása-sör lett belőle, a széndioxid miatt oszlop formában kinőve a pohárból. Nyalogathattuk...
Üdv!
Nem vagyok nagyravágyó ember, de szívesen laknék ilyen helyen!
Ebben az acetátos megoldásban az a pláne, hogy ez kikristályosodott folyadék úgy is marad, nem olvad el, vagy ilyesmi. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |