Fórum témák
» Több friss téma |
Elméletileg lehet, gyakorlatilag meg nem érdemes. Egyszerűbb a párhuzamos porton keresztül egy-egy ellenállással. Ha fejlesztesz, akkor meg kell egy hozzá való komolyabb égető.
Sziasztok!
- Mert megérdemli.. PICKit is Geat... Miután az AVR kontrollerek alacsony feszültségű programozása szabványos SPI felületen történik...
Na látod, ennyit értek hozzá De jó, hogy nem kaptam.
Ha már itt tartunk, van ennek valamilyen PIC-es megfelelője? Ehhez a holmihoz kellett volna. Tudtok esetleg ilyet PIC-es változatban?
A barátod nem találta meg? Bővebben: Link
MEgnéztem a linket amit küldtél, de amit kihámoztam belőle, ez csak a töredékét tudja annak, amit az AVR-es tud.Én ezt találtam, egy nagyon komplett kütyünek néz kiBővebben: Link
Szóval ilyenre gondoltam. (Most legalább tudom mit jelent a nevében az AVR )
1. Nem mondtad, hogy az AVR-es mit tud, csak egy kapcsolási rajzot adtál.
2. Hogy mit tud, az a beírt programtól függ. Azt meg olyan írsz bele, amilyet akarsz. 3. Akár az AVR-es kapcsolást is megépítheted (ha nem akarsz megtanulni mikrovezérlő programokat fejleszteni, akkor ez egy kézenfekvő megoldás), csak akkor egy másik topikban kell folytatni (pl. AVR Miertek, hogyanok).
Köszi, ez a topic rengeteget segített, de mindjárt két probléma elé is állított.
Az AVR-es megoldás nagyon szimpatikus, gyorsan és olcsón elkészíthető, viszont ott a programozás. Van egy PIC -es megoldás az ELECTOR-ból, de az egy kicsit komplikáltabb, viszont nem kéne "kidobnom" a PICKIT2-t. Arról nem is beszélve, hogy az ATMEGA8 kivételével már minden megvan az AVR-eshez. Nekem ez lenne a szimpatikus, mert ehhez már magyar nyelvű ékezetes program is van a topicon. Most jöhet az agyalás. De azt hiszem költözök az AVR-es topic-ba őket boldogítani. Szegények!
Akkor ott is összefutunk, az ékezetest én töltöttem fel. Próbáld ki a PICKit2-vel az ARV-t programozni, akkor nem kellene "kidobni".
Sziaztok !
Most kezdtem Pic-kel foglalkozni. Azt szeretném kérdezi,hogy a Pic kit 2 tudja-e kezelni a Pic 18f45k20 controllert ami a Picklit 3 debug expresz panelon van?
A www.microchip.som/pickit2 címen található minden PICkit2-vel kapcsolatos információ. A támogatott eszközök listájában két oszlopban található a PICkit2 saját kezelőprogramjával és az MPLAB IDE alatt is támogatott eszközök listája.
hellosztok
elnézést ha már volt feltéve ez a kérdés de mind a 70 oldalt nincs időm végig olvasni eddig iskolában valami kősorszaki MPLAB-ot használtunk és ott ki volt téve a reset meg a step. most 8.5-os MPLABon ugyanezeket a funkciókat nem találom. valaki tudna segíteni hogy hol találom meg esetleg? előre is kösz
Szia!
Válaszd ki a Debugger-t. Debugger / Secect tool / MPSIM. Ezután a Debugger menüben megjelennek a keresett funkciók. Már a MpLab 8.60-nál járunk...
Karácsonyra kérj a Jézuskától új billentyűzetet, mert ezen már elkopott a shift gomb...
Sziasztok!
Tegnap feltettem ezt a kérdéset a PIC égetési hibák topicban, ott átirányítottak ide. A problémám a következő: Szeretnék csinálni egy futófényt. (Ez lenne az első PICre írt progim.) A PICkit2 klón ráírja a progit a PIC-re (onnan tudom, hogy írás után beolvastam, és egyezett), de a led nem világít. Csak az egyik pinre raktam ledet, csak ki szeretném próbálni, hogy egyáltalán működik -e a dolog, nem a futófény a lényeg. A PIC megkapja a tápot, megmértem: 9V -> 7805 -> 5V -> 100ľF szűrőkondi -> PIC16F627. Kicsit több mint 5V van a Vdd lábon. Egy ledet és egy 270 Ω ellenállást raktam RB1 és Vss közé. Ha minden igaz más alkatrész nem is kell, a PIC a belső oszcillátorát használja. Resetet, WDT-t kikapcsoltam, ez sem okozhatja a problémát. Abszolút kezdő vagyok, szóval könnyen lehet, hogy figyelmen kívül hagytam valamit... Aki tud, segítsen rájönni, hogy mi a probléma! Előre is köszi! A HEX fájlt, és az assembly kódot csatoltam:
Most kiegészítettem a configot egy "_LVP_OFF"-al is.
Így világít a led, de folyamatosan. Lehet, hogy a 2 darab NOP kevés lesz az időzítéshez?
Idézet: „Lehet, hogy a 2 darab NOP kevés lesz az időzítéshez?” Finoman fogalmazva... Az MPLAB szimulátorával pontosan meg tudod mérni, hogy mennyi időnként kapcsol ki-be egy adott LED, csak állítsd be a 4MHz-es oszcit a debugger/Setting nél. A kérdéses lépéshez tegyél egy töréspontot, és indítsd el a stop watch-ot. Abban láthatod a lépések számát és az eltelt időt mikor visszaér a program a törésponthoz. Jelenleg az összes LED-ed fél fényerővel világít! (Gondolom a LED-ek elé tettél ellenállást, mert ha nem, akkor más baj is van...)
Szia!
Ellenállást tettem, de azt írtam is. (270 Ohm) És nincs "összes ledem", csak 1 db van. Most kipróbáltam 10 NOP-ot, de ugyanaz. A 4MHz be van állítva. Viszont eddig az animált szimulációt próbálgattam, most megnézem amit írtál. Most így néz ki a kódom:
Itt egy képernyőmentés. A stop watch nem aktív.
A töréspontot hova rakjam? Egyébként a szimulációban szépen megjelenik, és eltűnik az 1-es a PORTB-n.
Hali!
Atyagatya! Azt tudod, hogy 4MHz-es kvarc esetén egy utasítás 1us ideig (0,000001 másodperc!) tart? Tehát a 2 NOP az 2us. Azt elég fura lenne ha látnád Oda legalább kéne vagy 20000 NOP. A "SZUN" szubrutint cseréld le erre:
Meg deklaráld fönt a VAR, VAR2 változókat! A BANK-okat nem néztem, hogy jók-e, először cseréld le a SZUN eljárást.
Ok, köszi!
Most így néz ki a kódom, de az MPLAB nem fordítja le. Egy csomó hibát kiírt.
Hol van a végéről az "END" ?
Kéne egy kép hogy miket írt ki az MPLAB, meg ha lehet, az asm fájlt csatold.
Jójó, azt véletlen kitöröltem, már javítottam.
Még így is sok a hiba. A BRA-t nem kékkel írja. Lehet, hogy ezt a parancsot nem ismeri? Vagy csak ez a PIC nem támogatja?
Milyen verziójú MPLAB-ot használsz? Nézd meg hogy nálad így van-e : Bővebben: Link
Közben el is felejtettem, hogy ennél a PIC-nél nincs BRA utasítás, helyette a GOTO kell. Próbáld meg a csatolt filét.
Ez PC assemblyben sokkal rövidebb lenne:
mov CX,20000 szun: NOP dec CX jnz szun Itt mért kell ennyi kód egy kis szünethez? Nem lehet egyszerűbben csinálni?
8.10
Az az ablak nekem nem úgy néz ki. Így goto-val már nem ír ki hibát. Kipróbálom, működik -e...
Juhúúú!!!
A te kódod működik! Köszönöm szépen! Áttanulmányozom, mit rontottam el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |