Fórum témák
» Több friss téma |
Elméletileg lehet, gyakorlatilag meg nem érdemes. Egyszerűbb a párhuzamos porton keresztül egy-egy ellenállással. Ha fejlesztesz, akkor meg kell egy hozzá való komolyabb égető.
Sziasztok!
- Mert megérdemli.. PICKit is Geat... Miután az AVR kontrollerek alacsony feszültségű programozása szabványos SPI felületen történik...
Na látod, ennyit értek hozzá
![]() Ha már itt tartunk, van ennek valamilyen PIC-es megfelelője? Ehhez a holmihoz kellett volna. Tudtok esetleg ilyet PIC-es változatban?
A barátod nem találta meg? Bővebben: Link
MEgnéztem a linket amit küldtél, de amit kihámoztam belőle, ez csak a töredékét tudja annak, amit az AVR-es tud.Én ezt találtam, egy nagyon komplett kütyünek néz kiBővebben: Link
Szóval ilyenre gondoltam. (Most legalább tudom mit jelent a nevében az AVR ![]()
1. Nem mondtad, hogy az AVR-es mit tud, csak egy kapcsolási rajzot adtál.
2. Hogy mit tud, az a beírt programtól függ. Azt meg olyan írsz bele, amilyet akarsz. 3. Akár az AVR-es kapcsolást is megépítheted (ha nem akarsz megtanulni mikrovezérlő programokat fejleszteni, akkor ez egy kézenfekvő megoldás), csak akkor egy másik topikban kell folytatni (pl. AVR Miertek, hogyanok).
Köszi, ez a topic rengeteget segített, de mindjárt két probléma elé is állított.
Az AVR-es megoldás nagyon szimpatikus, gyorsan és olcsón elkészíthető, viszont ott a programozás. Van egy PIC -es megoldás az ELECTOR-ból, de az egy kicsit komplikáltabb, viszont nem kéne "kidobnom" a PICKIT2-t. Arról nem is beszélve, hogy az ATMEGA8 kivételével már minden megvan az AVR-eshez. Nekem ez lenne a szimpatikus, mert ehhez már magyar nyelvű ékezetes program is van a topicon. Most jöhet az agyalás. De azt hiszem költözök az AVR-es topic-ba őket boldogítani. Szegények!
Akkor ott is összefutunk, az ékezetest én töltöttem fel. Próbáld ki a PICKit2-vel az ARV-t programozni, akkor nem kellene "kidobni".
Sziaztok !
Most kezdtem Pic-kel foglalkozni. Azt szeretném kérdezi,hogy a Pic kit 2 tudja-e kezelni a Pic 18f45k20 controllert ami a Picklit 3 debug expresz panelon van?
A www.microchip.som/pickit2 címen található minden PICkit2-vel kapcsolatos információ. A támogatott eszközök listájában két oszlopban található a PICkit2 saját kezelőprogramjával és az MPLAB IDE alatt is támogatott eszközök listája.
hellosztok
elnézést ha már volt feltéve ez a kérdés de mind a 70 oldalt nincs időm végig olvasni eddig iskolában valami kősorszaki MPLAB-ot használtunk és ott ki volt téve a reset meg a step. most 8.5-os MPLABon ugyanezeket a funkciókat nem találom. valaki tudna segíteni hogy hol találom meg esetleg? előre is kösz
Szia!
Válaszd ki a Debugger-t. Debugger / Secect tool / MPSIM. Ezután a Debugger menüben megjelennek a keresett funkciók. Már a MpLab 8.60-nál járunk...
Karácsonyra kérj a Jézuskától új billentyűzetet, mert ezen már elkopott a shift gomb...
![]()
Sziasztok!
Tegnap feltettem ezt a kérdéset a PIC égetési hibák topicban, ott átirányítottak ide. A problémám a következő: Szeretnék csinálni egy futófényt. (Ez lenne az első PICre írt progim.) A PICkit2 klón ráírja a progit a PIC-re (onnan tudom, hogy írás után beolvastam, és egyezett), de a led nem világít. Csak az egyik pinre raktam ledet, csak ki szeretném próbálni, hogy egyáltalán működik -e a dolog, nem a futófény a lényeg. A PIC megkapja a tápot, megmértem: 9V -> 7805 -> 5V -> 100ľF szűrőkondi -> PIC16F627. Kicsit több mint 5V van a Vdd lábon. Egy ledet és egy 270 Ω ellenállást raktam RB1 és Vss közé. Ha minden igaz más alkatrész nem is kell, a PIC a belső oszcillátorát használja. Resetet, WDT-t kikapcsoltam, ez sem okozhatja a problémát. Abszolút kezdő vagyok, szóval könnyen lehet, hogy figyelmen kívül hagytam valamit... Aki tud, segítsen rájönni, hogy mi a probléma! Előre is köszi! A HEX fájlt, és az assembly kódot csatoltam:
Most kiegészítettem a configot egy "_LVP_OFF"-al is.
Így világít a led, de folyamatosan. Lehet, hogy a 2 darab NOP kevés lesz az időzítéshez?
Idézet: „Lehet, hogy a 2 darab NOP kevés lesz az időzítéshez?” Finoman fogalmazva... ![]() Az MPLAB szimulátorával pontosan meg tudod mérni, hogy mennyi időnként kapcsol ki-be egy adott LED, csak állítsd be a 4MHz-es oszcit a debugger/Setting nél. A kérdéses lépéshez tegyél egy töréspontot, és indítsd el a stop watch-ot. Abban láthatod a lépések számát és az eltelt időt mikor visszaér a program a törésponthoz. Jelenleg az összes LED-ed fél fényerővel világít! (Gondolom a LED-ek elé tettél ellenállást, mert ha nem, akkor más baj is van...)
Szia!
Ellenállást tettem, de azt írtam is. (270 Ohm) És nincs "összes ledem", csak 1 db van. Most kipróbáltam 10 NOP-ot, de ugyanaz. A 4MHz be van állítva. Viszont eddig az animált szimulációt próbálgattam, most megnézem amit írtál. Most így néz ki a kódom:
Itt egy képernyőmentés. A stop watch nem aktív.
A töréspontot hova rakjam? Egyébként a szimulációban szépen megjelenik, és eltűnik az 1-es a PORTB-n.
Hali!
![]() Tehát a 2 NOP az 2us. Azt elég fura lenne ha látnád ![]() Oda legalább kéne vagy 20000 NOP. A "SZUN" szubrutint cseréld le erre:
Meg deklaráld fönt a VAR, VAR2 változókat! A BANK-okat nem néztem, hogy jók-e, először cseréld le a SZUN eljárást. ![]()
Ok, köszi!
![]() Most így néz ki a kódom, de az MPLAB nem fordítja le. Egy csomó hibát kiírt.
Hol van a végéről az "END" ?
Kéne egy kép hogy miket írt ki az MPLAB, meg ha lehet, az asm fájlt csatold. ![]()
Jójó, azt véletlen kitöröltem, már javítottam.
Még így is sok a hiba. A BRA-t nem kékkel írja. Lehet, hogy ezt a parancsot nem ismeri? Vagy csak ez a PIC nem támogatja?
Milyen verziójú MPLAB-ot használsz? Nézd meg hogy nálad így van-e : Bővebben: Link
Közben el is felejtettem, hogy ennél a PIC-nél nincs BRA utasítás, helyette a GOTO kell. Próbáld meg a csatolt filét.
Ez PC assemblyben sokkal rövidebb lenne:
mov CX,20000 szun: NOP dec CX jnz szun Itt mért kell ennyi kód egy kis szünethez? Nem lehet egyszerűbben csinálni?
8.10
Az az ablak nekem nem úgy néz ki. Így goto-val már nem ír ki hibát. Kipróbálom, működik -e...
Juhúúú!!!
A te kódod működik! ![]() Köszönöm szépen! Áttanulmányozom, mit rontottam el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |