Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   48 / 620
(#) Lázár Péter hozzászólása Jan 17, 2011 /

Vannak akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, vagy a pénzükkel? Például erre gondolok.
(#) Lázár Péter válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Szerintem a fa lehet a titok a dologban, nem rózsafa vagy akác, valami puha és jól megmunkálható, lehet egyszer ki fogom próbálni
(#) Collector hozzászólása Jan 17, 2011 /

Aki windowst használ próbáljon meg egy CON nevű mappát létrehozni bárhol a gépen.
(#) zolika60 válasza Collector hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

(#) mineral válasza Collector hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Akinek sikerül kap tőlem egy sört.
Miért nem lehet mi a magyarázat?
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Meg nem magyarázom, mert azonnal letiltanak.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Ez már elég régi, viszont nekem a gépen valahol van egy leírásom, hogy lehet ilyen mappát csinálni

Van olyan leírásom is, hogy lehet olyan mappát csinálni, hogy nem adsz meg neki nevet, ikonnak meg kiválasztol egy (nincs) - üres ikont és fizikailag az asztalon láthatatlan az ikon, csak pl TC-ben lehet látni.
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Én régen csináltam egy olyan mappát, ami saját magára mutatott, egy hálózati meghajtón keresztül (maga a mappa volt a hálózati meghajtó) és bárhányszor bele lehetett menni, mert önmaga volt az almappája
Egyébként lehet csinálni con mappát, csak kicsit ügyeskedni kell.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Vannak ilyen kis "okosságok" win-hez. Van valami olyan is, hogy egy txt-t? Kell létrehozni, beleírni valamit, elmenteni, újram egnyitni és valami más szöveg lesz ott, nem az amit beleírtunk.
Régen tudtam egy csomó ilyet, de már elfelejtettem őket, de valahol szerintem még megvannak ezek a leírások.

Ez a hálózati mappásat nem ismertem, ez jó
(#) Collector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Nem C O N, hanem CON Dos alól meg lehet csinálni egyébként.
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Idézet:
„Ez a hálózati mappásat nem ismertem, ez jó”

Persze, mivel nekem sikerült ezt véletlen előidézni, meg lehet próbálni, biztosan lehet vele egy két furcsaságot csinálni, már akit érdekel.
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Kapom? Ezt TotalCommanderrel csináltam Win2000 alatt.

sör.jpg

(#) sany hozzászólása Jan 17, 2011 /

PRN mappát sem enged létrehozni a Windows
(#) gg630504 válasza sany hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Mert még ms-dos-os alapokon fut.
A fórummotor átnevezte a képemet

PRN.jpg

(#) mineral válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Az ígéret szép szó! Milyen sört kérsz? Hová küldjem?
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Majd a HE-talin bevasalom. Ha nem felejtem el.
(#) _BiG_ válasza mineral hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Mert a CON (console), a PRN (printer), az LPTx, COMx portnevek, stb. egy-egy eszközmeghajtó neve és mint ilyen, fenntartott elnevezés.

Üdv!
(#) lakatosturbo hozzászólása Jan 18, 2011 /

Olavstam egy fórumon rről a témáról de csak egy hozzászólás van ammi annyiból áll, hogy röhögés.

"Wilhelm Konrad Röntgen
Wilhelm Konrad Röntgen, az X-, vagyis a röntgensugarak felfedezője 1845-ben született Lennep városában, Németországban. 1869-ben a zürichi egyetemen avatták doktorrá. Ezt követően tizenkilenc évig különböző egyetemeken működött, és fokozatosan hírnévre tett szert, mint kiváló tudós. 1888-ban a würzburgi egyetem fizikaprofesszorának és az egyetemi Fizikai Intézet igazgatójának nevezték ki. Itt vált híressé 1895-ben felfedezésével. 1895. november 9-én Röntgen katódsugarakkal kísérletezett. A katódsugár tulajdonképpen elektronáram, amely úgy jön létre, hogy egy zárt üvegcsőből szinte minden levegőt kiszívnak, s a cső két végére elhelyezett elektródákra nagyfeszültséget kapcsolnak. A katódsugarak áthatoló képessége nem különösképpen nagy, néhány centiméter levegő, már mindet elnyeli. Ez alkalommal a katódsugárcsövet Röntgen teljesen befedte vastag fekete papírral, hogy még működés közben se lehessen a csőből kijövő fényt észlelni.
Mégis, amikor Röntgen bekapcsolta a katódsugárcsövet, meglepetten látta, hogy a közelben, egy munkaasztalon lévő fluoreszkáló ernyő villogni kezdett, mintha fény érte volna. Röntgen kikapcsolta a nagyfeszültséget, és az ernyő, amely bárium-platin-cianiddal, egy fluoreszkáló anyaggal volt bevonva, megszűnt villódzni. Minthogy a katódsugárcső teljesen be volt fedve, hamarosan rájött, hogy a feszültség alá helyezett csőből valamilyen láthatatlan sugárzás lép ki. Titokzatos jellege miatt ezt a sugárzást "X-sugaraknak" nevezte el, mert az X a jele a matematikában az ismeretlennek. A véletlen adta felfedezés fellelkesítette Röntgent, abbahagyta más irányú kutatásait, és az X-sugarak tulajdonságainak vizsgálatára összpontosította figyelmét. Néhány heti kemény munkával a következő tényeket állapította meg: 1. Az X-sugarak előidézhetik a bárium-platin-cianid mellett más vegyi anyagok fluoreszkálását is. 2. Az X-sugarak áthatolnak számos olyan anyagon is, amelyen a szokásos fénysugarak nem. Röntgen azt is megfigyelte, hogy az X-sugarak könnyen áthatolnak testének izomszövetein, de a csontjain nem. Ha a kezét a katódsugárcső és a fluoreszkáló ernyő közé helyezte, az ernyőn kézcsontjainak árnyékát láthatta. 3. Az X-sugarak egyenes vonalban haladnak, s az elektromos töltésű részecskékkel ellentétben a mágneses mezők nem térítik el őket. 1895 decemberében Röntgen megírta első közleményét az X-sugarakról. Beszámolója nyomban nagy érdeklődést és izgalmat keltett. Néhány hónapon belül a tudósok százai kezdtek foglalkozni az X-sugarakkal, s egy esztendő leforgása alatt ezernyi közlemény jelent meg ebben a témakörben. Henri Becquerel volt azon tudósok egyike, akinek kutatómunkájára Röntgen felfedezése közvetlen hatást gyakorolt. Ő, jóllehet az X-sugarakkal akart foglalkozni, szerencsés véletlen folytán a még fontosabb radioaktivitás jelenségét fedezte fel. Röntgennek nem volt saját gyermeke, de feleségével örökbe fogadtak egy kislányt, 1901-ben neki ítélték a fizikai Nobel-díjat, amelyet ekkor osztottak ki első ízben. 1923-ban halt meg Münchenben. "

Ha fogok egy régi fekete-fehér képcsövet, amit nem árnyékoltak le a röntgen miatt, mert csak 6-10 kV-al működött, és ekkora gyorsítófesz mellett nem keltkezett számottevő x-sugárzás, majd adott neki 30 kV-ot egy "színes" sorkimeneti trafóról és egy bevont üveglapot teszek a képernyő elé, ha világít akkor közé teszem a kezem és láthatom a röntgenképet..."

Mi a véleményetek? de most komolyan én itthon tuti nem szórakozok vele csak rettenetesen kiváncsi vagyok egyáltalán lehete házilag valamit röntgenezni.
(#) Bassmester válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Indikátoron nem fogod látni azt a csekélyke rtg sugárzást amit a megbuherált képcső "jó esetben" kibocsátana.
Egy kézfej felvételéhez, még egy érzékeny filmen is kb 1 sec exp. idő kell.
(#) Action2K válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Lehet. Valahol a "Ki, mit épített"-ben mintha lennének is fent képek, de ha nem ott, akkor a HE-n valahol tuti van.
(#) Collector válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Idézet:
„de most komolyan én itthon tuti nem szórakozok vele csak rettenetesen kiváncsi vagyok egyáltalán lehete házilag valamit röntgenezni.”

Lehet, csak nem TV képcsővel.
Action2k: a képek már nem elérhetőek, mert a tárhely neve megváltozott, de feltölthetem újra őket.
(#) _BiG_ válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Íme, két lehetőség szórakozni:

Bővebben: Link

Csak szerezz ilyen csövet

Üdv!

Köszi a linket érdekes meg jóis de gondolom nagyon veszélyes még jó hogy ilyen csövet nem lehet venni sehol
(#) Collector válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Már hogyne lehetne.

Szerintem magyar ember nem ad 400 USA dollárt érte.
De nekem nagyon tetszik
(#) bmajor válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Elvileg sima vákuumdiódával is működik. Én EZ-80 al próbálkoztam, de nincs geiger számlálóm, és nem is volt elég a sugárzás (ha volt) hogy a szkópom ernyőjén látszódjon valami. Fölső anódkivezetéses dióda kéne, mert az EZ-80-nak áthúz a nagyfesz a lábai közt. Mégegyszer nem csinálnám meg ugyan így, majd beteszem a csövet ólomkamrába egy fotópapír társaságában és akkor kiderül. hogy van-e valami..
(#) Collector válasza bmajor hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Ahhoz, hogy a szkópod világítson, nagyon-nagyon messze van egy kis elektroncső, vagy vákumdióda, 3-4 nagyságrenddel. Egy ilyen expozíció órákig tartana filmmel, még erősítőfólia esetén is.
(#) bmajor válasza Collector hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Akkor felejtősnek tűnik az olcsó röntgen...

Egyébként az ebayen lehet venni néha olcsó (80-100 usd)-ért is röntgen csöveket, sőt van hogy komplett fogászati röntgenfejet is (Bedugod a konnektorba oszt' a likon kijön a röntgensugár) Persze ezek drágák.
(#) Collector válasza bmajor hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Idézet:
„sőt van hogy komplett fogászati röntgenfejet is (Bedugod a konnektorba oszt' a likon kijön a röntgensugár)”

Ez tévedés, a fej nem tartalmaz semmilyen nagyfeszültségű elemet, csak a csövet, armatúrát, árnyékolást, és esetleg a fűtőtranszformátort, meg blendét. Önmagában azzal nem lehet mit kezdeni.
Én vastelepről hoztam magamnak párat.
(#) _BiG_ válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Nekem szerencsém volt, mert van ilyen csövem, mint amit a mellékelt linken használnak
Amúgy ez nem röntgencső, hanem nagyfeszültségű stabilizátorcső.
Következő: »»   48 / 620
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem