Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1140 / 1273
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

És/vagy típus (sasszi szám) is ha már lúd...
(#) sound.man válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Szia. Itt lennének a képek, remélem látható azért valami rajtuk bár nem sikerült túl jól, viszont ha megmondod melyik része kell, akkor lefényképezem azt is. Samsung CW29Z306T a típusa.
(#) kadarist válasza sound.man hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Keresd meg az LR407S tekercset. Egy hengeres vasmagos tekercs. Nézd meg, hogy nem melegszik-e rendellenesen (nagyon forró), mert le szokott égni, de a zárlat csak lassan alakul ki.
(#) sound.man válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Az LR402 tekercs valamivel melegebb volt mint a többi 20 perc után, viszont ami megsütött az a LA4875 ic bordája volt. Az tűz forró volt, nem tudom, hogy ez normális-e.
(#) palko0125 hozzászólása Júl 15, 2016 /

Sziasztok!
Segítsetek légyszíves!
Adott egy orion televízió és a kép felső 1/4 része el van nyúlva. Jobban nem tudom leírni, a csatolt képeken remélem jól látszik. Merre keressem a problémát, mert én valami eltérítő körben levő elkora gondolok, mint ludas.
Előre is köszönöm.
Üdv, Palkó.
(#) kadarist válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Szia!
Cseréld ki a 100µF-os elkót a függőleges eltérítés IC-je mellett. Ha találsz púpos kondit, azt is cseréld.
(#) Mircsof hozzászólása Júl 16, 2016 /

Sziasztok!
Van egy kis Samsung CK-5324 XT TV-m aminek a lemágnesezéssel volt problémája. Ezt javítottam, de a kép még nem az igazi... Vetnétek rá egy pislantást? A kép egy kicsit zavaros, nem is tudom másképp leírni remélem azért a videón látszik mire gondolok. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2016
(#) BarnaPili válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ha a tunert kocogtatod,mit reagál? Antenna aljzat közepe nincs kitörve?
István
(#) Mircsof válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nincs kitörve, ha kocogtatom akkor semmi nem történik.
Az emberek arcán látszódik igazán, hogy olyan hullámos az arcbőrük, viszont a köralakjuk nincs eldeformálódva...
(#) mindenes válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

A megoldást itt találod:Bővebben: Link Üdv! SAnya
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Szia!
Most ez a vízszintes benyomódás a probléma vagy a zaj-moaré?
(#) palko0125 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Szia!
Kicseréltem a 100µF-ot és volt mellette egy 2200uF, azt is. Púpos kondit nem találtam, mást nem cseréltem, de nem változott semmi.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

A vízszintes az csak ott volt másik csatornán nem látszódott, szóval a zajt mondanám elsőnek.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

A lemágnesezés-javítás előtt nem volt ilyen zajprobléma?
(#) kadarist válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Most már azért csak megkérdezem a tévé típusát, tehát miféle Orion ez?
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Azt sajnos nem tudom ismerőstől kaptam másod magával nála a padláson hevert, mert "fura színekben pompázott a képernyő".

Mondjuk lehet a tunerben lesz a hiba, mert ha automatán keresek vele akkor van, hogy továbbmegy egy egy olyan csatornán, amit egyébként meg kéne találjon jó minőségben.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2016
(#) zolika60 válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Csak rá van írva valahol.
(#) BarnaPili válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ha továbbszalad a keresője,az nem tunerhiba lesz. A KF-et kellene jó alaposan átnézni. Vannak abban is elkók,azokat főleg,de amit a tanyán írtak,az is helytálló.
István
(#) Mircsof válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Szerintem félreolvastál valamit.
(#) palko0125 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Szia!
Igen, bocsánat a típust nem adtam meg
orion ctv 321 m-tx.
(#) kadarist válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Van még elkó a TDA3654 körül, gyomláld ki őket. C706, C707, C702, meg még egy pár a tranzisztoros kiegészítés körül. Bővebben: Link.
(#) dejoe hozzászólása Júl 17, 2016 /

Sziasztok!
11AK19 Vestel tv szépen indul, viszont a kép csak akkor jön elő ha a G2-t felviszem 62 voltra, persze utána vissza kell állitani kb. 48 voltra, hogy jó legyen a kép. Tápfeszek , elkók rendben!
Bosszant, hogy nem birok rájönni a hibára
Köszönöm segitségeteket!
(#) eyess válasza dejoe hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Ha indítást követően is jók a feszültség értékek , akkor gyengélkedő sorkimenő lesz a ludas.
(#) kadarist válasza dejoe hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Vagy inkább a gyengélkedő képcső lehet a hibaok. Egy enyhe túlfűtéssel meg lehetne próbálkozni. A G2 értékeid pedig biztosan nem jók, mert a testhez képest több száz voltnak kellene ott lenni.
(#) dejoe válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Kicseréltem a sorkimenőt, sajnos nem lett jó.
(#) eyess válasza dejoe hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

És amikor még nem tekered fel , akkor meg van minden feszültség rendesen ? Sorkimenőnél is tápnál is rendesen minden ?
(#) mindenes válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Nem tuner hiba! Tipikusan a KF tekercs kerámia kondija van elöregedve belül a tekercs árnyékolóházán belül. Ilyenkor veszít az értékből az amúgy is kis kapacításu kondi (néhány 10p) és ez okozza hogy nem áll meg hangolásnál illetve csatorna váltás után néhány másodpercre jelentkezik ez az elmosódot kép. De mindez le van írva a Tanyán is csak el kell olvasni az ezt az utat már megjárt kollégák válasszát.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
(#) dejoe válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Igy van, meg van minden rendesen. A sorkimenő tranzisztort cseréltem nem a trafót, hogy ne legyen félreértés
(#) dejoe válasza dejoe hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Lehet mégiscsak kellene egy enyhe tulfütés , ahogy kadarist tanácsolta ?
(#) kadarist válasza dejoe hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Csökkentsd a képcsőfűtés soros ellenállását a felére, majd ellenőrizd a hatásosságot.
Következő: »»   1140 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem