Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tehát meg van rendesen a +150/115 volt is a sorki 3 as lábán ?
Trafót nem cseréltél , akkor még lehet az is ludas. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
Akkor még egy sorkimenő cserét megérne , illetve kimérni , hogy mennyire életképes még , ha az sem vezet eredményre , akkor cső lesz sajna.
Kicseréltem a sorkimenő trafót is, semmi változás.
Képcsőre azért nem gyanakszom mert jó a kép, kontrasztos , fókuszálható, betük olvashatók, szóval nincs az a homályos, opálos kép ami erre utalna.
Utána néztem ennek a G2 -nek is. Mégis csak a képcső lehet gyenge, hiába nem ugy gondolom, mert ha feltekert G2-vel kapcsolom be, akkor bejön a kép.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,Sencor sle48f10m4 lcd tv standby-ból bekapcsolás után 10-20 másodperc elteltével újra standby-be kerűl és utána nem hajlandó semmit csinálni se távkapcsolóval se a tv-n lévő gombokkal, gyanus kondik kicserélve zárlatot eddig nem találtam,5V stb, 3v3 stb, 5V megvan, viszont a 12V csak addig van meg amíg a kijelzőn megjelenik a sencor felirat és sötét marad a kijelző és pár másodperc után eltünik a 12V feszültség, kapcsolásirajzot sajnos nem találtam ehhez ha valakinek esetleg lenne megköszönném vagy esetleg javított már ilyen készüléket hogy mi okozhatja ezt a hibát.
Van ennek a témának másik helye ahol bizonyára meg lesz a kérdésedre a válasz.
Van kereső beírod , hogy lcd tévé probléma , és ki fogja adni.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2016
Szervusztok! Van apukámnak egy Samsung márkájú, CZ-21F32T típusú képcsöves TV-je, már nagyon régi, 13 éves és 4 éve volt javítva színdekóder hiba végett (bekapcsoláskor nem volt hang, semmi, csak a képernyőn szürke háttér volt, fehér, ferde csíkokkal), a javítás óta még az a baja, hogy, hát kép és hang van, csak a képernyő felső részén van pár piros, kék, zöld és szürke csík, valamint a kép még homályos is egy kicsit, ezen kívül más baja nincs is! Mit csinálhatnánk? Válaszaitokat előre is köszönöm! Képek a TV-ről alább!
Szia!
Milyen függőleges eltérítő IC van benne? LA7840? Mert ha igen, akkor cseréld a C307-es kondenzátort ezen IC mellett.
Nem tudom fejből az eltérítő IC modellszámát, a TV kapcsolási rajzát sem találtam még meg a neten, te meg tudnád mondani, hogy hol találhatnám meg a kapcsolási rajzot? Előre is köszönöm!
KS1A chassis- ra keress rá rajzügyileg. Vigyázz, több változat is van és ezért kérdeztem rá az IC típusára. Nézzél bele, porold ki és keress egy hűtőbordára szerelt soklábú IC-t.
Hol keressem a hibát, ha a TV-nek a képe kicsit kifli formájú? Képet csatoltam mire gondolok.
Rendben, csak nem biztos, hogy apukám engedné, hogy belenyúljak a tv-be.
Belenyúlás nélkül pedig esélyed sincs a megjavítására.
Rákerestem a KS1A chassis-ra, és LA7840-es a függőleges eltérítő IC, tehát ahogy mondtad, mellette lévő C307-es kondi a ludas, megnéztem az "Electronical parts list"-ben, annak a bizonyos C307-es kondenzátornak a kapacitását és a feszültségét , feszültség 50V, kapacitás 100uF!
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
Üdv. Van egy LE32R71 LCD Tv. Bekapcsoláskor hang van, kép nincs. csöves háttérvilágítás, tehát bekapcsoláskor van háttérvilágítás, csak az LCD nem ad képet. Tápba votl egy púpos kondi, de cseréltem a nem puposokat is. Táp feszültség rendben. Lehet Tcon modul hiba?
Tehát végül sikerült megjavítani kondenzátorcserével?
Még egyelőre nem cserélem ki, mert még nem találtam hozzá jobb kondit (50V-osat)! Tönkremehet a TV attól, ha mondjuk egy 63V-os kondit tennék bele 50 Voltos kondi helyett?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
És egy kicsit se terhelné túl sem a tápegységet, sem az áramkört? Nem szeretném, ha tönkremenne még jobban a TV!
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Sziasztok!
Július 18-án kérdeztem hogy valaki tudna segiteni egy Sencor sle48f10m4 lcd tv hibával kapcsolatban, nos megtaláltam a hibát, következő lenne a kérdésem hogy esetleg valakinek lenne ledsor vagy tudna infóval szolgálni honnan tudnák beszerezni ledsort a képen mellékelve.
Az a volt érték a kondenzátorra kapcsolható maximális feszültséget adja meg, tehát nem okoz semmilyen problémát, ha nagyobb feszültségtűrésűt építesz be oda.
Szia!
Vehetsz komplett csíkot is, de cserélheted egyenként is a LED-eket. Keresés: Bővebben: Link.
Rendben, csak jövő hét csütörtökig nem tudom a javítást elkezdeni, mert ónszippantóm jelenleg nincs, de forrasztópákám az van, 220V, 60W-os és 460°C a hőmérséklete. Na és apukám azt mondta, hogy ameddig nem lesz egy ónszippantó pumpám, addig ne nyúljak a TV-be, nehogy még jobban tönkretegyem.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |