Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   219 / 1273
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

nincs benne az a la7221 ic.
csak a helye.és környéke is üres.
az összes szöba jöhető elkót kicseréltem a videó ic és a up körül. de nem változott semmi.
(#) juhaszlaszlo72 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Szia!
Elnézést közbe elkellet menni.
Tip: sasszé:S63A.
Az a baj hogy szkópóm nics.
Rajz van le töltöttem!
De fogalmam nincs mi lehet a gond!
Lehet hülyeséget kérdezek.
De ezek a készülékek pótáram körösek?
Mert a sorkimenőnél meg van a vesz!
De a nyaknál nincs fesz!/210v/
Véleményem szerint sorkimenő el halálozott.
Azért kértem segítséget hogy bisztós a sorkimenő a rossz.
ÜDV..
(#) Soldier20 hozzászólása Feb 7, 2010 /

Tisztelt kadarist! Most újra küldöm a sassiszámot: 6870R4921AD a power ic típusa kellene. Köszönöm.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Köszi kadarist.Király vagy!
(#) gerseimre válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

nos....
nem tudom pontosan mitől, de jó lett, és ez a lényeg.
cseréltem 1000 mikrót, 6,8 zenert, és 560 ohmos ellenállást., ja és by228 at.
lehet a kondi kintatott???
köszönet
c 2907,d 6905,r3923, meg volt feketedve, de mérve jó volt,d 6906
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Ilyenkor kell elővenni az oszcilloszkópot, és végigméregetni a videojel útját a rajz alapján.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Üdvözöllek! Még mindig a segítséged kellene mert nem jutok tovább a tv-vel. Ahogy mondtad mindent átnéztem és cseréltem a kapcsolórészben, tirisztort, BC tranyókat, TL-t, optót. A készenlétiről nem kapcsol be csak 2-3 villan a led. Mi akdályozza a bekapcsolást. A régi TL-lel indult, de ez most vadi új és még sem oké. És ezt a feszkó hullámzást sem tudom mi okozza, hol nézzek még szét?
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Puffereld meg a tápokat (sortáp, rendszertáp). Egy-egy elkót köss a meglévőekkel párhuzamosan, hogy csökkenjen a lüktetés.
Ezen kívül a sortranzisztor vezérlését is meg kellene nézni. A LED villogása az sorvégfok indítási kísérleteire utal.
A régi TL lehet, hogy nem jó, és azért indul a készülék. De ez nem igazán normális állapot.
Amikor a régi TL-el indítod milyen a kép? Van egyáltalán?

Akkor zöld színe volt de azért mert a megnövekedett feszültség kinyomta a képcső IC-t. A 4-es 6-os láb zárlat. Azóta le van húzva a panel a képcsőről , addig nem teszek új IC-t amig nem stabil a feszkó.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Hasonlítsd össze a kapcsolását egy VIPer rajzával. Ha egy 8 lábú DIP-tokról van szó, akkor jó eséllyel ez a típus lesz:Bővebben: Link
Bővebben: Link

Az új TL-el kellene tovább kísérletezni! Valamit még biztosan kinyomott a nagyobb feszültség.

Már nem tudom mit nézzek meg, a kapcsolórészben minden új. Esetleg kívülről nem zavarhat valami be, esetleg ez a feszkóhullámzás az oka. De ez is honnan jöhet.

Ezeket nézd meg még:Bővebben: Link
(#) nagyimre10 hozzászólása Feb 7, 2010 /

Sziasztok.Volna egy problémám,és nem tudom merre induljak el.Universum FT7183 tipusu tv,amin hang van a teletex is bejön,viszont se antennáról,se av röl sincs kép csak egy alap zöld szin.Merre keressem a hibát?Válaszotokat előre is kösz.

A sortranzisztor vezérlését csak szkóppal lehet megnézni vagy másként is? mert az nincs. A másik az, hogy kivettem a sortranyót, 75W izzó a helyébe és úgy beindult készenlétből. A feszültség hullámzás az megmaradt. Az mennyiben segít a hibakeresésben, hogy ez a hullámzás a táptrafó 7-es bemeneti lábán és a 17-es kimeneti -150/115V-os lábán lehet csak mérni, a dióda után már stabil.

Frekvenciamérővel is meg lehet nézni, hogy hol akad el a vezérlés. Gondolom a multiméteredben van frekimérő funkció.

Az nincs rajta és ráadásul kipurcant az ohm és dióda, tranzisztormérő, csak egyen és váltóáramot tudok mérni. Valószínű, hogy diódavizsgálaton hagytam és rámértem a feszkóra. Ezenkívül mit lehetne még megnézni?

Néztem a kapcsolási rajzát ennek a szörnynek de nem tudok rájönni, hogy a táptrafónak miért csak azon a két lábán mérek hullámzást, honnan kaphat még zavaró jelet?
(#) Soldier20 hozzászólása Feb 7, 2010 /

Köszönöm a segítséget, 8 lábú ez is, viszont más bekötésű. Itt egy kép róla:
http://kephost.com/view.php?filename=69P070210_18.48.jpg
DL0365R típussal zárlatot okoz.

A nagy hálózati puffekondit cserélted?
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Ezen a képen semmi sem látszik.

Igen, sőt többet is a szekunderen, amit nem cseréltem azt mind megvizsgáltam elkómérővel.

Nézd át a sortranyó vezérlését, szépen, rajz szerint.

Oké. Lehet, hogy ma már nem zavarlak de ha nyűgöm van akkor csak megkereslek. Mindent köszönök.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 8, 2010 /

Szia Kadarist! A Mátrával vacakolok még mindig.. A sor-modul hibája miatt sipitott a sorkimenő,és nem fütött a cső.. Ill. volt egy szakadt ellenállás az alaplapon.. (a por alatt R733) Most hogy füt a cső megmértem a képcsőfeszültségeket: G1:53V G2: -133V G3:0 G4:0 G5:53V G6:-493V G7:-145V
Semmi fény.. nagyfesz van,kerek 24V van
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

A képcsőpanelon lévő glimm lámpa bizonyos időközönként erőtlenül pislákol..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szia!
A katód melyik "G"?
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Összetettem szépen ahogy kell.. és már be se kapcsol! Műszerrel néztem bekapcsolt állapotban, a kapcsolási körben ott a 310V, de a tranzisztor Bázisa 13V-ot kap.
Gondolom ez elég nagy, de ez mért van? Lehet az utóbbi kisüléskor már az IC is tönkrement? :no:
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

A C631 egyenáramúan leválasztja a tranzisztort az IC-ről, úgyhogy ott 13V semmi szín alatt nem lehet, ráadásul a 27 ohm-tól fizikailag sem lehet akkora ott a feszültség.Bővebben: Link
Az IC 9-es lábán 12V-nak kell lennie!
Következő: »»   219 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem