Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem találtam rajzot típusszám alapján. Sassziszám kellene az alaplapról.
Lerobbant az IC teteje?
Köszi a tippet, átforrasztgattam a tunert is, meg a zf panelen is a tda 5931 környékét, de nem történt változás. Pedig reménykedtem, hogy kh, mert egy darabig hidegben volt... egyéb ötlet? A feszeket még nem néztem meg egyelőre... szerintem valamit csinál a tuner, mert kb. 30 csatornánként más a kása....
Üdv mindenkinek.Van egy ITT 29100t tv-m.Először azt csinálta,hogy a power led elkezdett pirosan-zölden vibrálni és a trafó ciripelt.Az elkókat és a sorvégtranyót kicseréltem.A vibrálás megszünt.Bekapcsolásnál visszavált zöldről pirosra,egy ideig ciripel a trafó aztán abbahagyja.
Szerintetek mi lehet a probléma?Előre is köszi.
hello.Tegnap tevedtem.C-E között zarlat van mindket iranyban.Kivettem a tranyot éa igy vilagit a keszenléti led.Tehát akkr a tranyo ,vagy meg valami mas is hibas
Most HQ-ról rendelek alkatrészeket (ellenállásokat, elko, tekercs, amit említettél tranzisztor) és a felét ujjá építem. A kerámia kondiknak se zárlat se szakadás, kapacitás méréssel is jót mutat. A trafóról leszedtem az árnyékolást, kitisztítanám de vannak rajta a huzaloknál néhol lejövő szigetelés. Esetleg valami ötlet hogy mivel fedjem be, vagy tegyek rá? Gondolom valami gyanta szerűséget kéne keresni, vagy sziloplaszt vagy inkább ne is nyúljak hozzá?
CTV 578 VT (E)
A környékén már majdnem minden t kicseréltem de semmi nem magát az IC-t kéne cserélni? Már magam sem tudom pedig nem szivesen dobnám ki mert szeretem ezt a Tv-t. Köszike
Szia!
Csónaklakkal ereszd be a tekercset. De ha maga a huzalszigetelés a beteg, akkor már az sem segít.
Cseréld a tranyót, és a bázisában lévő elkót is, valamint ellenőrizd kapacitásméréssel a kollektorra kötött kondenzátorokat.
Van egy pár elkó az IC környékén. Mindegyik jó? Ellenőrizd az IC tápfeszültségét is!
Rajz: Bővebben: Link
Szia!
A sorvégtranyó rossz volt, vagy csak úgy kicserélted? A sortranzisztor vezérlését kellene megnézni.
A sorvégtranyó eleve rosz volt.A vezérlését,hogy tudom megnézni?
A tranzisztor bázisáról indulva visszafelé, frekvenciamérővel, oszcilloszkóppal nézd meg, hogy a sormeghajtó jel (15,5kHz) meg van-e, esetleg hol akad el.
Konkrétan nem ismerem ezt a típust, de valószínű, hogy trafós a sortranzisztor meghajtása. A kis illesztőtrafó előtti tranzisztor tápját is ellenőrizd, és persze a vezérlését(sormeghajtó jel).
Köszi a segítséget,de az a gond,hogy nincs oszcilloszkópom.
De valószínű a multéteredben van frekimérés és feszültségmérés funkció. Ezekkel a mérési lehetőségekkel már lehet boldogulni.
Arra figyelj, hogy sokáig nem próbálkozik a vezérlő a sorvégfok indításával, hanem egy idő után letilt. Ezt a tiltást az előlapi LED-en meg lehet látni. Persze vannak olyan típusok is, ahol ilyen tiltás nincs, és állandóan kiadja a vezérlő a sorjelet, akár van visszajelzés a sorvégfok működését illetően, akár nincs.
Ha egyáltalán nincs sorvezérlő jel, akkor az lehet nem megfelelő nagyságú tápfeszültségtől is. Ekkor a tápegység szabályzása szokott rossz lenni, például egy gyenge elkó miatt. A rendszertápfeszültségek (12V, 5V, 3,3V) megléte is fontos!
Köszi a segítséget.Holnap több időm lesz,akkor majd átnézem.
Szia!
Van nekem egy samsung /CW292418P/R/olyan gondom van,hogy standi led-nem ad élet jelet. Sorkimenő nem megy! tápnál mértem a kondinál a fesz300v. A sorkimenőnél is ok a feszkó. Ahogy láttam a STR X 6750-IC POWER HIBRID-Cserélve volt. Sorkimenő hiba? IC.power hibrid?
szia kadarist kicsereltem az ekokat de nem tortent semmi az orion tv 2030-cas model,gondoltam hogy hejre jon ahogy mondtad, de a kep nem jon be ha be is jon , akkor fekete feheren vagy ,olyan zavaros(rebeg)hogy nem laccik semmi es a hang is el akad de ha van hang akkor nincs kep,vannak csere alkat reszeim hozza,csak nem tudom hogy mit cserejek?,rajzot nem talaltam .
Szia!
Nézd meg az összes tápfeszültséget, ne csak a sortápot. A stabkockáknál is mérj feszültséget. Pontosítsd a típust, mert a Google nem talál ilyet.
szia,,van 1 kinai tv valami cdcon-nevu tv model yk-2161, mar 2 db fugoleges vegfokot egetett ki pedig at kondiztam a tap es a magas fesz reszt, a fugg ic-la 78040n. .
Sziasztok.Már megint a segitségeteket kérném.Van egy PHILIPS 25PT900A tipusu tv,és készenlétből nem indul.A segédtáp jó,amit cseréltem a tápban a BUT11af a hálózati egyeniránitó diódái,és egy 4,7ohm előtét ellenálást.Más hibát nem találtam,és persze kapcsolási rajzot sem.Ha valaki tud valami okosat,vagy egy rajzot, megköszönném.imi.
Szia!
Segítség rajz kereséshez. Első lépés:Bővebben: Link Második lépés (első találat):Bővebben: Link Harmadik lépés:Bővebben: Link Negyedik lépés:Bővebben: Link És már meg is van a szervízmanuál.
hi
aki tud javasoljon valamit philips tv l6.2 sasszival ow hibája van fet jó potik egyik sem szabályoz, se a sorméret, se az ow állító. mi lehet a gáz? köszönettel
Szia4
A 6906-os dióda szokott megszakadni, esetleg valamelyik nagyobb kockakondi, vagy a FET meghajtótranyója. Persze akármelyik SMD ellenállás is rossz lehet azon a környéken, a fóliarepedésről nem is beszélve. Rajz:Bővebben: Link
köszi a gyors segítséget, most sajna munkahelyen vagyok, de holnap megnézem a tvt
emiatt szállhat el sorvégtranyó?
Ha eddig nem szállt el, akkor ezután sem fog elszállni a sortranyó az E/W hiba miatt. Nagyobb a sorméret vagy kisebb?
az úgy volt.........
tipikus eset kicsi kék 2.2 nano elrepedve sorvég elszállva csere mindkettő, és a 8.2 nanos kondi is akkor jólett a tv ow hibával, kicsi sormérettel és ment is vagy 2 óra hosszat teszteltem de meg kellett volna csinálni az ow hibát, ezért rajz alapján álltam neki gondolkodni, vettem bele ow fet et, kicseréltem, bár nemteljesen olyat kaptam mint a gyári, de elindult vele, és ment vagy fél percet, de közbe én megpróbáltam állitgatni a sorméretet, és az ow-t is, és sikerült is, de csak ilyen rövid életü volt a dolog. ujsorvégtranyó, és újfet, persze megint kicsit más tipus..., most van az hogy ow hiba, csak nagy sormérettel, és a kis kék 2,2 nanos kondit is kicseréltem, mert olyan kis picikét kaptam a boltba, nem nagyon biztam benne, tehát nemtudom mivan...
Mindent nézz át! Kondik, diódák stb. Megfelelő tranzisztort, FET-et építs be!
Jó FET:Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |